Şimdi Ara

Nokia'dan Chris Weber, yeni nesil Lumia'lar ile Samsung'a meydan okudu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
9.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nokia'dan Chris Weber, yeni nesil Lumia'lar ile Samsung'a meydan okudu


     

    5 Eylülde Microsoft ile birlikte New York'ta düzenleyeceği basın toplantısında yeni Windows 8 cihazlarını tanıtacak olan Nokia, rekabeti arttırmak ve piyasayı canlandırmak adına çalışmalara başladı.



    Bu çalışmaların hedefi olarak da Nokia kendine Samsung'u seçmiş gibi görünüyor öle ki; Nokia'nın satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Chris Weber, Twitter üzerinden Samsung'a gönderme yapmış durumda. Chris Weber, yaptığı açıklamada gelecek nesil Lumia'lar için Samsung'un hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Weber tarafından yapılan bu açıklama resmi bir bildirim niteliği taşımasa da şirketlerin birbirine gönderdikleri bu tarz mesajlarda hedef alınan firmanın adını doğrudan anmak pek sık tercih edilmiyor. Bu yüzden, Weber'in açıklaması gibi cesur ve iddialı ifadeleri görmek sık rastlanan bir durum değil.



    Weber'in söylediklerine bakılacak olursa Nokia'nın Lumia serisinden oldukça ümitli olduğu anlaşılıyor. Lumia serine duyulan güvenin boşa çıkıp çıkmayacağını ve Nokia'nın Samsung'a karşı göndermesinin arkasında nasıl duracağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz.







  • havlayan köpek ısırmaz.

  • Samsung yeni kral.. Kralın önünde egilmesini öğreneceksin Nokia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel diyorsunda rekabet edicek donanıma sahip cihazın yok cıkartıcaklarının bunlardan farkı olucağını zannetmiyorum geçmiş kullanıcılara acı dersler verdi nokia, kullanıcı iddialar değilde daha cok netice bekliyor...

  • WP7 ile Microsoftta cenaze töreni düzenlemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu senin çıkaracağın windows 8 cihazları sana özel bir platform değilki samsung da çıkaracak htc de lg de daha belki niceleri Samsung senin kaybettiğin rüzgarı arkasına almış gidiyor çünkü yıllarca en rezil donanıma sahip telefonları sırf insanların nokia fanatikliği yüzünden fahiş fiyatlara sattın. Aynı telefonları kasasını değiştirip başka başka fiyatlarla millete kakaladın Kendini hep dev aynasında gördün kimse nokia dan vazgeçmez sandın, marka değerin düştükçe nereye saldıracağını şaşırmışsın, aynı işletim sistemine sahip bir çok marka telefon olunca piyasada, merak etme herkesin bakacağı fiyat performans oranı olacaktır, kalan birkaç nokia fanı sırf nokia yazıyor diye fazla para vermeyi göze alacaktır.

  • Olur öyle arada
  • yine o miniminnacık donanımları koyup üzerine w8 koyup 1.5-2 milyara kaktırmaya kalkarsa bu sefer batar..
  • O is lafla olmaz. Cikartirsin adam gibi rekabetci model samsungda digerleride seni o zaman ciddiye alir. 5sene oldu, gectim basa gurescek modeli, rakiblerinin 2incil 3uncul modellerine bile denk tek modelin yok.

  • 5800 kullanan biri olarak Wp ları öneririm .

  • Eğer Nokia yeni seri Lumialarla başarılı olmak istiyorsa, artık burnu büyüklüğü bırakıp fiyatları rekabetçi bir seviyeye çekmesi gerekiyor. Çünkü artık fahiş fiyatlara satış yapabilecek popüler firma Nokia değil, Apple ve Samsung.
    Pureview'lu sağlam bataryalı bir Lumia ne güzel olur, donanım da düzelecek zaten. Bakalım Nokia neler yapacak, meraktayım açıkçası.
  • prewiew 41 mp kamera + adrena 320 direk nokiayı 5sene ileri götürür(cünkü nokia hala 2008de kaldı donanım ve teknoloji olarak)

  • şimdi bu adam böyle bir açıklama yaptıysa ve açıklamayı yapan adamın konumu göz önüne alınınca buradaki yorumları yazanlardan daha tecrubeli ve neyin ne olduğunu bilen biri olduğu düşünülürse,

    1-samsung a gönderme yaptığına göre şu anda samsung un piyasada olan telefonlarından daha güçlü bi donanım gelecegi anlamına geliyor.

    2-fiyat anlamında rakiplerine oranla daha ucuz olabileceği anlamına geliyor.

    3-rakiplerinden daha farklı alternatifler sunacakları anlamına geliyor. (mikrosoft ile değişik anlaşmalar yapmış olabilir ya da kamera olayları vs)

    şimdi nokia nın bugünkü durumunu düşünürsek. rakiplerine karşı tek yapabildiği ancak böyle demeçler verip internet ortamında göndermeler yapmak. şu anda kullanıcılar bunları okuyup yorum yapıyor. ama eğer nokia bu dediklerini yapamazsa artık kullanıcılar nokia nın rakiplerine karşı şu anda elinde tek silahı olan bu demeçleri, haberleri ve değişik ortamlardaki göndermeleri de dikkate almayacaktır. bence nokia bunun farkında olabilir. bu yüzden dalga geçmek yerine yyeni telefonları beklemekte fayda var...





  • Hahahahahahahahaha haaaaaahhhhahahahahahahahahahaha...



    Bir zamanlar sen guluyordun nokia bey.. son gulen iyi guler.. sen o teleserviceyle anlasmayi kesmedigin surece batmaya mahkumsun (diger firmalarda dahil!)



    Bu yuzden nokia almamaya ant ictim.. yoksa tek yaptigim telefonda muzik dinlemek.. symbian bile benim isimi gorur ama satis sonrasi tam bir rezalet..

  • Adam haklı beyler dağılın...

  • Nokia atarlanmış :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    şimdi bu adam böyle bir açıklama yaptıysa ve açıklamayı yapan adamın konumu göz önüne alınınca buradaki yorumları yazanlardan daha tecrubeli ve neyin ne olduğunu bilen biri olduğu düşünülürse, 1-samsung a gönderme yaptığına göre şu anda samsung un piyasada olan telefonlarından daha güçlü bi donanım gelecegi anlamına geliyor.2-fiyat anlamında rakiplerine oranla daha ucuz olabileceği anlamına geliyor.3-rakiplerinden daha farklı alternatifler sunacakları anlamına geliyor. (mikrosoft ile değişik anlaşmalar yapmış olabilir ya da kamera olayları vs)şimdi nokia nın bugünkü durumunu düşünürsek. rakiplerine karşı tek yapabildiği ancak böyle demeçler verip internet ortamında göndermeler yapmak. şu anda kullanıcılar bunları okuyup yorum yapıyor. ama eğer nokia bu dediklerini yapamazsa artık kullanıcılar nokia nın rakiplerine karşı şu anda elinde tek silahı olan bu demeçleri, haberleri ve değişik ortamlardaki göndermeleri de dikkate almayacaktır. bence nokia bunun farkında olabilir. bu yüzden dalga geçmek yerine yyeni telefonları beklemekte fayda var...


    Mantık bunu söylüyor ancak Nokia hep tersini yaptı ve sonuç olarak bu hallere düştü. Yazdıklarının tam tersini yapacak "biz yine iteler geçeriz" modunda takılacaklar (fahiş fiyat , düşük donanım , eksik destek vesaire)...


    Edit : Harf hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 18 Ağustos 2012; 19:32:58 >




  • Tasarım olarak gerçekten güzel modeller bekliyorum Nokia'dan, Samsung yine aynı şeyleri önümüze sunacaktır ama donanım, işlevsellik, f/p olarak Samsung'la aynı kulvarda yarışamaz Nokia.

  • Yapacakları telefon kırpılmış pureview(kalınlık faktöründen dolayı), 1280*720 pixel, 4"- 4.5" Tft/amoled ekran, 1GB ram, 1.5Ghz Dual Core Krait, Adreno 225 vs... Bundan farklı bir cihaz geleceğini düşünmüyorum. Klasik yönetici lafları.
  • Nokia windows phone la Android i piyasadan silceğini, iOS in ise en büyük rakibi olacağını söylüyordu ama daha birşey göremedik pazar payı anlamında.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.