Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: trial
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gokhan08torun

3 Ocak 2007; 17:19:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

BUDERUS toplama bir kombi tavsiye etmem. Bir ikincisi regilaj ayarı diye bir şey var arkadaslar.Tasarruf için mutlaka yapın.Mantıgı şu kombiden su 90 derece cıkar ılk radyatorler cok ısınır. Sonakadar radyatorlerın ısısı duser. Bunu engellemenın yolu reglaj ayarıdır. kombiye enyakın petegın alt vanasını hıza almak ıcın tamamen kapatın sonra 1 tur acın. 1 sonrakı radyaroeu 2 tur sonrakı 3 tur sonrakı 4 sırasıyla acın en sondakı petekler tamamen acık olsun.Boylece suyun mıktarı ısıya gore dagılmıs olur. ısıyı ılk tadyatorde bırtırmessınız.kombının bulun dugu ortamdakı petegı kapatsakda olur cunku kombı yarım metre bır petek bazında ısı verır cevresıne. Evden 3 veya 4 saatlık ayrılmadıgınız takdırde kombıyı kapatmayınız. cunku kombı evı ısıtmak ıcın tekrar yuklu bır efor sarf edecek sadece ayarını kısın. oda termostatınız varsa eger kesınlıkle regılaj ayarı yapmalısınız.cunku oda termostadı bulundugunuz ortamda orurma sıcaklıgı 18 ıla 22 derece . eger ayar yapmassanız butun odaları aynı derecede ayarlar. mutfakda 18 derece ısıya gerek yokdur veya korıdorda .buralar hereketlı alanlardır. yuksek ısı buralar ıcın gereklı degıldır.selamlar

MESLEĞİN İLE İLGİLİ YARDIMCI OLKİ SANADA YARDIMCI OLSUNLAR.
taşkafa

3 Ocak 2007; 18:16:03 

Delta modelinden uzak dur....
quote:

Orjinalden alıntı: magicsihir

buderus'un akıllı kombisi hakkında bilgisi olan varmı?

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
magicsihir

3 Ocak 2007; 22:58:29 

peki buderusun GB 022 modeli hakkında bir tavsiyeniz yada bilgi verebilirmisiniz

önemli olan mühim değil
recd

7 Ocak 2007; 1:21:14 

Merhaba, ben bu konunun acemisi olarak birkaç soru sormak istiyorum.
210 metrekare net kulanım alanı olan ve yaklaşık 15-17 metretül petek içeren müstakil ,ısı yalıtımlı dubleks evime önerebileceğiniz kombi veya kazan markaları nedir?
Bana gerekli olan enerji miktarı nedir?
Ben uzaktan kumandalı oda termostatı düşünüyorum, fakat bu uzaktan kumandaların mesafesi ne kadardır bilen varmı ?
Şuanda bodrum katında halihazırda kat kaloriferinde kömür yakıyorum, şayet bodruma kombiyi yerleştirirsem uzaktan kumanda işe yararmı ?
Elektrik kesintileri sırasında kombiler için önereceğiniz kesintisiz güç kaynağı varmı ?
Boyler olmadan bu kombiler yeterli sıcak su sağlayamıyormu?
Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

taşkafa

7 Ocak 2007; 14:50:37 

Recd arkadaşım sordugun soruların cevabı bu forumda 1 ve 9 sayfalar arasında cok ayrıntılı biçimde verilmiş. Birinci sayfadan başla bütün yazıları oku... Yoguşmalı 26000 cal fazlasıyla işini görür...Yoguşmalı al....Marka konusunu araştır sor, kararını kendin ver... 5 yıl sonrasını mutlaka hesaba kat.... saygılarımla.... Ek : Petek boyun uzun oldugu için yoguşmalıdan tam verim alabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Ocak 2007; 23:00:58 >

eozen81

Sisteme Gözat

7 Ocak 2007; 22:24:28 

Şahsen ben yıllardır derdi bitmeyen Demirdöküm Millennium Plus i almayında ne alırsanız alın diyorum

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi
SAMSUNG 37R81B LCD TV Görüntülerim ve Genel Inceleme, Yorumlar
LOGITECH HARMONY 520 EVRENSEL KUMANDA INCELEMESİ
KENWOOD KRF-V6090D AVR ve ONKYO HTP 103E 6.1 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
PHILIPS PHILISHAVE HQ 7782 TRAS MAKINASI Incelemesi
sukeynaa

7 Ocak 2007; 22:45:01 

Merhaba katılımcılar
bu hafta içinde kombi markasına karar verip almam gerekiyor. hermetik, 20.000 lik Buderus akıllı kombi U052, yada Viessmann vitopen100 düşünüyorum. Benim için yakıt tasarrufu, iyi ısınabilme, uzun ömür, servis imkanı, sessizlik ve anında sıcak su (suyu kapayıp açınca anında sıcak su akmalı) kısacası kalite önemli. Ayrıca Bosch Euromaxx'ı da düşünüyorum. Buderus sanki daha çok kafama yatıyor ama konu uzmanı ve deneyimi olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

taşkafa

7 Ocak 2007; 23:08:57 

quote:

Orjinalden alıntı: sukeynaa

Merhaba katılımcılar
bu hafta içinde kombi markasına karar verip almam gerekiyor. hermetik, 20.000 lik Buderus akıllı kombi U052, yada Viessmann vitopen100 düşünüyorum. Benim için yakıt tasarrufu, iyi ısınabilme, uzun ömür, servis imkanı, sessizlik ve anında sıcak su (suyu kapayıp açınca anında sıcak su akmalı) kısacası kalite önemli. Ayrıca Bosch Euromaxx'ı da düşünüyorum. Buderus sanki daha çok kafama yatıyor ama konu uzmanı ve deneyimi olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Arkadaşım sordugun bütün soruların cevabı bu forumda ayrıntılı var. Bu forumun 1 sayfasından başla 90 gün de yazılmış bütün mesajları tartışmaları farklı görüşleri oku....Bütün sorularının cevabı var.. Kurt Beyaz tebeşir ve Aborjinden çok şey ögrendim sagolsunlar....

sukeynaa

7 Ocak 2007; 23:16:50 

buderus manisadaki bir fabrikada üretiliyor. bunu bizzar buderus türkiye temsilcisi ısısan yetkilisinden duydum.

sukeynaa

7 Ocak 2007; 23:22:40 

cevabın için teşekkürler. Formun tamamını okudum. viessman hakkında çok şey yazılmış ancak buderus U052 akıll kombi hakkında çok az bilgi mevcut. Daha çok Buderusun yoğuşmalı kombisi üzerinde durulmuş. Buderus U052 akıllı kombi ve viessmann vitopen100 ü karşılaştrmak istiyorum ancak konuya çok yabancıyım. Bu iki markayı önerdiler. Ama hangisi olabilir. Karar veremiyorum.

kaliteli5

7 Ocak 2007; 23:31:08 

quote:

Orjinalden alıntı: sukeynaa

Merhaba katılımcılar

Ben Vitopent 100 aldım ses problemi yaşadım.48 gün oldu olumsuz cevap aldım ve halen bu problemi yaşıyorum.Benim yaşadığım ses problemi istisna olabilir ama Viessmann sorumsuzluğu istisna değil gerçek.Benim kardeşim Buderus Akıllı kombi aldı Vitopent 100 e göre hem az yakıyor,şu ana kadar sorunsuz çalışıyor, hemde servis kalitesi Viessmanna göre mükemmel.

Symbol Expression Plus Stil Pk. 1.4 16 V 2008 Model 3000 km
sukeynaa

7 Ocak 2007; 23:37:25 

kaliteli5 ;
yardımın için teşekkürler..

CenturyVB

8 Ocak 2007; 8:26:12 

Merhaba arkadaşlar, bir iki haftadan beri başlığı takip ediyorum ve yavaş yavaş şöyle bir fikir oluşmaya başladı kafamda. Yoğuşmalı kombinin tasarrufu yoğuşma yapmasından kaynaklanıyor. Yoğuşma olabilmesi içinde petek boyunun 10 m den fazla olması gerekiyor, diğer bir değişle ısıtılacak mekânın 150m2 den fazla olması gerekiyor bunun sebebi ise ancak geri dönen suyun 40 derece veya altında olması durunda yoğuşma yapabiliyor olması. Benim dairem 120m2 ve henüz inşaat aşamasında daireye yerden ısıtma sistemi döşetme imkânım var duyduğum kadarıyla yerden ısıtma sistemi panel radyatörlü sisteme göre yüzde 20 daha tasarruflu ve yerden ısıtmalı sistemde boru içindeki suyun çalışma sıcaklığı 40 derece. Eğer öyleyse 150 m2 nin altında bir daire yede yerden ısıtmalı sistem yapılarak, yoğuşmalı kombi kullanılabilir diyorum? Siz ne dersiniz??? :)

Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma
Her çizgi açıldı acı hicrân ateşinden
aborjine

8 Ocak 2007; 10:35:53