Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
OstotheK

6 Aralık 2006; 20:45:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaslar soruma cevap verebilecek olan var mi?

quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

Merhaba arkadaslar hersey konusulmus ama bosch marka kombiler hakkında pek birşey göremedim. Beyaz eşya konusunda iyi olan bosch'un kombileri işe yaramaz mı, bilgisi olan, kullanıp fikrini beyan edecek biri yok mu?

aborjine

6 Aralık 2006; 23:05:19 

quote:

Arkadaslar soruma cevap verebilecek olan var mi?

quote:

Merhaba arkadaslar hersey konusulmus ama bosch marka kombiler hakkında pek birşey göremedim. Beyaz eşya konusunda iyi olan bosch'un kombileri işe yaramaz mı, bilgisi olan, kullanıp fikrini beyan edecek biri yok mu?

Bosh kombiler ECA'nın Manisa fabrikasında üretiliyor. Türkiye'de ısıtma sektöründe yeni atılım içersindeler. Bence piyasada oturmuş,sağlam marka imajlı,servisi kuvvetli bir cihaz alman.

Yanlış anlama iyi kombiler ama bence her açıdan değerlendirme yap derim.

forever_boy

8 Aralık 2006; 14:51:04 

ben yaklaşık 6 ay önce viessman vitopent 100 ve petek olarakta demirdöküm plas aldım.

gayet memnunum hem ısıtması hem fatura açısından.memnun olmadığım tek nokta.

sıcak suyun banyoya geç gelmesi ve çeşmeyi kapar kapamaz.ardından yine çeşmeyi açınca soğuk su

gelmesi.bu çift eşanjörlü olmasından dolayımı yoksa bütün kombilerde durum böylemi?

mesafe uzak olduğundan mesela traş olurken falan bayağı su israfı oluyor.yaklaşık 5-6 litre su

boşa gidiyor. bu arada oda termostatı alsam ne işe yarar.yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.

aborjine

8 Aralık 2006; 19:01:42 

quote:

Orjinalden alıntı: forever_boy

ben yaklaşık 6 ay önce viessman vitopent 100 ve petek olarakta demirdöküm plas aldım.

sıcak suyun banyoya geç gelmesi ve çeşmeyi kapar kapamaz.ardından yine çeşmeyi açınca soğuk su

gelmesi.bu çift eşanjörlü olmasından dolayımı yoksa bütün kombilerde durum böylemi?

mesafe uzak olduğundan mesela traş olurken falan bayağı su israfı oluyor.yaklaşık 5-6 litre su

boşa gidiyor. bu arada oda termostatı alsam ne işe yarar.yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.

Sıcak su olayı hemen hemen bütün kombilerde aynıdır. Çünkü kombi ile musluk arasındaki mesafe süresince beklersiniz. Eşanjörde ısınan su musluğa gelene kadar yaklaşık bir 10-20 saniye kadar geçer.

Boylerli olmayan modeller için bu sistem geçerlidir. Fakat Vaillant Plus kombilerde ise anında ve sabit sıcaklıkta sıcak su konforu vardır. İçindeki mikrodepolama ünitesiyle herzaman 5 lt'ye kadar sıcak suyu depolar. Musluğu açtığınızda hazır olan su gelir, bu süre zarfında tekrar eşanjörede sıcak su hazırlanır.

Tekrar sorun olursa cevaplarım...

taşkafa

8 Aralık 2006; 19:11:44 

Teşekkür ederim. Aborjin. yoguşmalı almaktan vazgeçtim. Gözüm açıldı. İki katı fiyat farkı ödemeyecegim. Verimi yüksek dijital bir hermetik. Oda termostatı, program saati olacak tamam. Gönlümde hermetik ECA confeo dijital 768 Avro fiyatlı yada ECA fortius program saatli oda termostatlı 990 Avro fiyatlı...Yatıyor. Birde Baymak Luna 3 ile Demirdöküm yeni modelleri Nitron ve Kalitso ya bakacagım... Daha zamanım var. Nisana kadar incelemeye devam....Verdigin bilgiler için sagolasın. Aborjin...

Bu gün Sabah gazetesinde Baymakın tam sayfa ilanı var.. % 110 verimli yoguşmalı kombi satıyormuş.... Göz göre göre eski verim standartlarıyla ifade ederek % 2 yüksek gösteriyorlar...KENDİLERİNİ ÇOK AKILLI KOMBİ ARAYAN ARAŞTIRAN İNSANLARI APTAL SANIYORLAR... Koskocaman bir firmaya yakışırmı ? Kombi alacaklara önemle duyurulur....

EN 483 - EN 677 Standartlarıyla verimin yüzde kaç ? Onu yaz... Bilmeyenleri uyutursun ama bu forumdakiler yutmaz Baymakçılar.....

ARKADAŞLARIMA SYGI VE SELAMLARIMLA....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Aralık 2006; 20:41:23 >

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
beyaztebeşir

9 Aralık 2006; 4:38:56 

quote:

Orjinalden alıntı: aborjine

quote:

Sıcak su olayı hemen hemen bütün kombilerde aynıdır. Çünkü kombi ile musluk arasındaki mesafe süresince beklersiniz. Eşanjörde ısınan su musluğa gelene kadar yaklaşık bir 10-20 saniye kadar geçer.

Boylerli olmayan modeller için bu sistem geçerlidir. Fakat Vaillant Plus kombilerde ise anında ve sabit sıcaklıkta sıcak su konforu vardır. İçindeki mikrodepolama ünitesiyle herzaman 5 lt'ye kadar sıcak suyu depolar. Musluğu açtığınızda hazır olan su gelir, bu süre zarfında tekrar eşanjörede sıcak su hazırlanır.

Tekrar sorun olursa cevaplarım...

Anında sıcak su olayı zaten arkadaşın bahsettiği kombide de mevcut.Yeni teknoloji tüm kobiler sıcak suyu hazır bulundurur.

Eğitim cehaleti alır,
eşeklik baki kalır...
beyaztebeşir

9 Aralık 2006; 4:43:08 

quote:

Bende 2 aydır kullanıyorum.Çok memnunum.Banyo kombiye uzak olduğu için kombiden ilk çıkış suyu gelinceye kadar elbette su sarfiyatı olacaktır.Bunun için tek çözüm, kombiye yakın bir musluktan su almanızdır.Henüz tesisattaki suyu ısıtmak mümkün değil.

Vitopend 100 bazen suyun sıcaklığını koruyamıyor.Özellikle banyodaiken bu cansıkıcı oluyor.Acaba sizdede aynı sorun varmı?sanırım servise göstermek gerekecek

Eğitim cehaleti alır,
eşeklik baki kalır...
aborjine

9 Aralık 2006; 17:50:14 

Sevgili taşkafa,

Yardım edebildiysem sevindim.Yoğuşmalı kombiler yerden ısıtma veya yüksek radyatör gücü olan evlerde verimli çalışmaktadır.

Sana tavsiyem, benimde kullandığım daha sorun çıkartmayan Vaillant Plus kombi ve 240f oda termostatıdır.

Tekrar sorun olursa cevaplamaya çalışırım...

tasshelhoff

9 Aralık 2006; 20:13:25 

buderus ta şöyle bir sistem daha var.

buderus gb 022 24 k da sıcak su deposu yok yani arkadaşın bahsettiği 5 litre kadar olan depo yok bunun yerine şu sistem var.

iki tür sıcak su modu var. biri ekonomi diğeri konfor.

şayet konfor u seçerseniz kombi belirli aralıklarla sıcak su eşanjörünü ısıtmak için ev sıcak dahi olsa yani termostat ona yanma desede yanarak sıcak su eşanjörünü ısıtıyor. bu sayede sıcak su ihtiyacı olduğunda bi,r kaç saniye daha önce suyu ısıtabiliyor. ayrıca sıcak su istediğinizde kalorifer kapasitesi 20000 kcal olan kombi 24000 lik kapasiteye çıkıyor.

zaten 24 k lafıda oradan gelmekte.

ben şahsen su sarfiyatımı gaz sarfiyatımı diye düşününce su sarfiyatının daha az masraflı olduğu kanısına vardım. o yüzden ekonomi modunu kullnıyorum

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Aralık 2006; 20:17:08 >

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
2006 MİTSUBİSHİ COLT 1.3 İNVİTE 6 İLERİ AMT 95 HP
beyaztebeşir

10 Aralık 2006; 0:29:58 

Sadece Buderus ta değil, çift eşanjörlü tüm kombilerde sıcak su ;
1.Eşanjör suyu sürekli ılık tutar, 2.side istenen sıcaklığa yükseltir.
Yanlış öğrenmişsem ustalarım düzelttsin...

Benim kombi vitopend 100;
Sorunumum ise hafta da bir su basıncını yükseltmek zorunda kalmak..
Hiçbir yerde sızıntıda yok.İki aydır kullanıyorum.Genleşme tankına hava mı basılması gerekiyor?
YArdımlarınız için teşekkürler...

Eğitim cehaleti alır,
eşeklik baki kalır...
agum

10 Aralık 2006; 0:37:32 

beko-arçelik kombileri kesinlikle tavsiye eymiyorum. almayın.

trial

11 Aralık 2006; 17:28:29 

quote:

Orjinalden alıntı: aborjine

trial,
195m2 için 10,5 m tül radyatör yeterlidir. Teklif aldığın kombi GB 112-29-36 ise alt tarafında boyler olması gerekir.Bence bu çözüm yerine Vaillant'ın 28 KW aquaPLUS ürününü tavsiye ederim. Kendi içinde boyleri bulunan bu modelle 164 lt/10 dk. sıcak su alabiliyorsun hemde normal kombi ebatları ile.

Aborjine verdiğin bilgiler için teşekkürler. Uzun zamandır yazamamıştım. Bu önerdiğin kombinin fiyatları konusunda varsa bilgi verebilirmisin.

İyi akşamlar,

FOCUS GHIA HB TDCI CVT
taşkafa

11 Aralık 2006; 17:28:33 

Sayın yüzbaşım, bu öve öve göklere çıkardıgın Valliant plus kombi borunun içinde bekleyen soguk suyudamı ısıtıyor ? Muslugu açtın kombiyle musluk arası borudaki su sıcakmı ? Anında sıcak su aksın? 10 - 12 saniye borudaki soguk su akacak sonrası sıcak gelecek....Erler yanlışmı egitiliyor ? Saygılarımla...Yüzbaşım....

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
Birce

11 Aralık 2006; 18:26:12 

Arkadaslar doğalgaz kullanmaya başlayalı henüz 2 hafta oldu ve kafamızda şöyle bir soru işareti var bütün peteklerin yanması gerekiyormu yani oturmadığımız odalarda da petekleri açmak mı lazım? bir kaç kişi kapatılması halinde faturanın şişireceğini ve ev ısısının düşeceğini söyledi birkaç kişide aksine tasarruflu olduğunu söyledi sizce hangisi doğru?

teşekkürler..

ĵђmâl etмez,ĭмtîђαπ eđeя...
"... O bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez" [6/59]

ekostu@mynet.com