Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
beyaztebeşir

8 Kasım 2006; 21:59:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: kaliteli5

Döküm peteklerden geçen su miktarı daha fazla olduğundan yakıt sarfiyatı artacaktır tabiki.
Tabiki buna görede geç soğuduğu için bir avantaj sağlıyor.
Ama senin belirtmiş olduğun değerlerle zaten kombi çok az yakıyor ben ce değmez.
Birde ev kaç m 3 ve kaç metre döküm petekle bu değerleri alıyorsun.

Bir petek kapalı (mutfak) 5 tane petek ve havlupan var.İkisi uzun 120 civarı diğer 3 ü 60-70cm.Ama üşenmedim saydım, çalışan peteklerdeki dilim sayısı 72 toplam.Evet çok su aldığını duymuştum.
Ev 100 metrekare...
Benim merak ettiğim.Düşük ısılarda panellerle daha mı iyi verim elde edilir?

(ARKADAŞLAR 4 SAATTİR, FORUMA GİRMEYE ÇALIŞIYORUM...

Ne oldu anlamadım?Her zaman girdiğim şifrem ile girmeye çalıştım, ama mümkün değil...Kaç kez sıfırladım şifreyi ama nihayet girebildim...Sebebini hala anlayamadım..Bilgisayarımın güvenliği ile övünürdüm ama neyse...)

Eğitim cehaleti alır,
eşeklik baki kalır...
ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Kasım 2006; 1:05:59 

BUDERUS. Made in Germany.

murat_karlık

9 Kasım 2006; 12:18:13 

Merhaba, bütün arkadaşların bence bunu bilmesi gerekiyor evime Buderus Logamax plus GB022-24/24K yoğuşmalı kombi taktırdım ALMAN malı olduğunu sanıyordum heryerde böyle söyleniyordu ama malesef ambalaş kutusunun üzerinde HOLLANDA malı olduğu yazıyor kalitesine diyecek sözüm yok ama ALMAN malı demeninde insanları kandırmaca olduğunu düşünüyorum bu sebeple yeni ürün alacak arkadaşları bu konuda bilgilendirmek istedim herkese saygılar.....

tasshelhoff

9 Kasım 2006; 20:54:58 

buderus alman menşeyli bir firma.

şöyle açıklanırsa hak verirsiniz sanırım.

herkes vw araçlarıda alman malı biliyor ama bir çoğu meksikada üretiliyor; veya bmw ler safkan alman bilinir ama çinde de üretiliyor.

veya ford gene alman malı diye bilinir( aslında amerikan olmasına rağmen) ama bize gelen focuslar ispanyada üretiliyor.

mitsubishi colt u ele alın japon otosu diye biliniyor ama hollanda da üretiliyor

örnekleri uzatmak mümkün.

yani nerede üretildiği ( çin hariç tabi ) o kadar önemli değil. yeterki avrupada üretilsin.

önemli olan kullnılan malzeme ve üretim kalitesinin kontrolü.

yoğuşmalı almışsınız güle güle kullanmanızı dilerim. ayrıca oda termostatınız kablolu ise kablosuza değiştirmenizi öneririm.

bende de aynı kombi var gb 022 24 k

hayırlı günler.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
2006 MİTSUBİSHİ COLT 1.3 İNVİTE 6 İLERİ AMT 95 HP
sezo__

10 Kasım 2006; 1:21:29 

merhaba arkadaşlar .
benim doğal gazım 17 / 10 /2006 da aıldı ve açıldığı gibi hemen kombimi çalıştırdım ( vitopend 100 ) bu arada tesisatımda peteklerden biri ters bağlanmış yani girişi çıkışa çıkışı girişe onu da düzelttim ( tavsiyeleriniz için teşekkür ) tabi bu arada kombiye de epeyi yüklendim aç kapa yüksek derecede çalıştırım bir veye ii gün kapalı kaldı ama genelde 24 saat açık geceleri min. alıyorum gündüzleri hava durumuna göre 50 - 80 derece arası çalışıyo ve bu gün 09/11/2006 da fatıra geldi toplam tuketim 133 m 3 sizce nasıl ?
bu arada iki petek kullanıyorum biri 2 diğeri 1,80 ve ara sıra yatak odasındakini 1,80 bunlardan 1,80 nlikler kombiye yakın 2 lik ise uzakta. petekler airfel..
bu arada kombimdeki ses bypas borusundak yaydan kaynaklanıyormuş servisi çağırdım hemen gelip değiştirdiler servisten de kombiden de şimdilik memnunum.
bilenlere bi soru sormak istiyorum.
kombi geceleri düşük ayarda mı tutulsa daa iyi olur yoksa ayarınla oynamadan mı 24 saat çalışsa daha iyi olur
ve oda termostatı kullanan bir iki arkadaş şikyayetçi kullanmaya başladığımızdan beri faturalar arttı diyorlar bu ne kadar doğru olabilir veye yanlış nerede? ve de termostatik vana ile kıyaslanırsa oda termostatı artı ve eksileri nedir?

beyaztebeşir

10 Kasım 2006; 2:28:55 

Sezo termostat olayını bende merak ediyorum.Ayrıca, sürekli çalıştırmanı tavsiye ederim.Düşük sıcaklıkta bile olsa..

Eğitim cehaleti alır,
eşeklik baki kalır...
kaliteli5

10 Kasım 2006; 11:16:32 

İyi günler senin kombide ki ses zongnlama türündenmiydi.
Banada servis geldi ve fanı değiştirdi.Nispeten ses azaldı ama yine var.

Symbol Expression Plus Stil Pk. 1.4 16 V 2008 Model 3000 km
murat_karlık

10 Kasım 2006; 14:00:27 

tasshelhoff arkadaşım şunu da söylemeliyim ki buderus almamda senin yazılarının çok etkisi oldu dediğin gibi kablosuz oda kumandasıda aldım henüz gaz verilmediği için kullanmak nasip olmadı umarım senin gibi memnun kalırım hayırlı günler...
quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

herkes vw araçlarıda alman malı biliyor ama bir çoğu meksikada üretiliyor; veya bmw ler safkan alman bilinir ama çinde de üretiliyor.

veya ford gene alman malı diye bilinir( aslında amerikan olmasına rağmen) ama bize gelen focuslar ispanyada üretiliyor.

mitsubishi colt u ele alın japon otosu diye biliniyor ama hollanda da üretiliyor

yani nerede üretildiği ( çin hariç tabi ) o kadar önemli değil. yeterki avrupada üretilsin.

yoğuşmalı almışsınız güle güle kullanmanızı dilerim. ayrıca oda termostatınız kablolu ise kablosuza değiştirmenizi öneririm.

hayırlı günler.

psikometrik

10 Kasım 2006; 14:33:35 

Kombi alırken önce servislerini araştırın derim.Bizim Alarko kombimiz var 22ytl olan resmi servis ücretini 30 ytl isteyecek kadar küstahlaşabiliyorlar.Çünkü onları şikayet etmek için aradığım genel müdürlükleri de onların yaptığı bu işe kılıf bulmaya çalışıyor.Kesinlikle ALARKO önermiyorum

tasshelhoff

10 Kasım 2006; 20:24:24 

quote:

Orjinalden alıntı: murat_karlık

tasshelhoff arkadaşım şunu da söylemeliyim ki buderus almamda senin yazılarının çok etkisi oldu dediğin gibi kablosuz oda kumandasıda aldım henüz gaz verilmediği için kullanmak nasip olmadı umarım senin gibi memnun kalırım hayırlı günler...
quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

hayırlı günler.

inşallah memnun kalırsınız

ben 18 aydır kullanmaktayım çok memnunum.

bir mevsim başı su basınç saatini 1.5 ile 2 arasına geiriyorum peteklerden hafif su alıyorum ısınmayan varsa sonra 6 ay kombinin yanına uğramıyorum. çok problemsiz ayar gerektirmeyen bir cihaz.

ben sıcaklık olarak 07-24 arası 22.5 derece, 24-07 arası 21,5 dereceye ayarladım. sıcak su derecesi olarak da 48 dereceye ayarladım. tabi sıcaklık zevk meselesi ben öyle evde atletle gezeyim diyenlerden değilim. çok sıcak sevmiyorum yani.

aman kumandaya alkalin pil takmayı ihmal etmeyin. eliniz kolunuz kumanda kombiyle hiç bir işiniz yok devreye girdikten sonra. zaten çok sessiz çalışıyor.

güle güle kullanmanız dileği ile.

hayırlı günler.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
2006 MİTSUBİSHİ COLT 1.3 İNVİTE 6 İLERİ AMT 95 HP
anthrax1

11 Kasım 2006; 23:22:18 

Merhaba,
Bu forumu yeni farkettim ve foruma yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Kombiler konusunda bir çok önemli şey öğrendim. Ben 200 m2 çatı dublex daireme kombi almak için araştırma yapıyorum ama bir türlü karar veremedim. Daire kuzeye bakıyor. Üst katta 45 m2 salon ve bir oda. Alt kat 3 oda 1 salon. Sanırım yoğuşmalı almam daha mantıklı, fakat kaç kcal'lik olmalı? salonlara ne kadar petek döşenmeli? Viessmann ve Buderus markaları daha kaliteli sanırım, fakat onlar da fiyat olarak pahalı. Bunların dışında tavsiye edebileceğiniz yoğuşmalı kombi markası var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

hightechx

12 Kasım 2006; 11:13:29