Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (2002. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20002001200220032004
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Merhaba üstad, sorun değil asıl siz kusura bakmayın ve hakkınızı helal edin ve Allah razı olsun... Bunca iş güç arasında bizlere zaman ayırıp yardımcı oluyorsunuz.
    Ev brüt 150 m2 ama en üst daire 6 katlı binanın en üstü bu kombide kentsel dönüşümden satılmış sanırım fiyatıda cazip geldi. Beni düşündüren bazı yerlerde
    yoğuşmaya gecmez düzgün çalışmaz gibi seyler okumustum ordan aklımda kaldıgından bi fikrinizi almak istedim. Benim için faydalı olur mu yoksa düşüğünemi bakmalıyım?
    (Not: Dairede yaklaşık 9 metre falan petek olucak 3+1 dışı yalıtımlı)
    Size işlerinizde basarılar hayırlı işler dilerim...
  • Black_erkan B kullanıcısına yanıt
    Helal olsun, Allah C.C. cümlemizden razı olsun.
    9 metre petek için 35kW çok fazla fakat petek boyunu 12-13 metre civarına çıkartırsanız verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Yok üstad 12 - 13 metreye çıkmaz, 9 metre petekbu kombiden verim alamazmıyım?<script id="ftnt_topbar_script" src="//forum.donanimhaber.com:8011/bar18677.js" type="text/javascript" class="52" ></script>
  • Black_erkan B kullanıcısına yanıt
    Kombinin teknik verisine bakıldığı zaman ve bir yanlışlık olmadığını varsayarsak gücü 7,2kW kadar düşebildiği görülüyor bu durumda rahatlıkla verim alabilirsiniz.

  • erhan547 E kullanıcısına yanıt
    Hocam yoğuşmalı kombiye tesisatımız uygun değil o yüzden yoğuşmalı istesem de alamıyorum. O yüzden hermetiğe yöneldim.
    Eca confeo plus
    Demirdöküm nitron
    Bosch class 6000 W
    immergas mini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi römercan -- 18 Şubat 2016; 21:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • römercan kullanıcısına yanıt
    Alpha CB 24TF alın. İmmergas Eolo Star ile birebir aynı kombi üstellik 7 yıl koşulsuz garantili.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevap için.
    Diğer arkadaş da bosch class 6000w önermişti modülasyon özelliği olduğu için. Sizin bunu önermenizdeki sebep nedir mesela o modelle kıyaslayınca ?
    Bir de türk markaları söylememdeki sebep servis ağı ve yedek parça fiyatlarının bir derece daha ulaşılabilir olduğunu düşünmemden kaynaklanıyor. Buderustan cihazın 10. yılında tamir için 1500 lira istenince o konuya da önem vermeye başladım. Alpha markasında bu konuda sıkıntı yaşar mıyım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • römercan kullanıcısına yanıt
    Tüm kombilerde modülasyon özelliği vardır, Bosch Class 6000W de önerdiklerimin içinde fakat en düşük ayarı 40 derece olunca bazı kullanıcılar rahatsız oluyor.

    Alpha CB 24TF'nin önermemin en önemli sebebi İmmergas güvencesi ile 7 yıl koşulsuz garantisi olmasıdır, diğer avantajları ise kesintisiz sıcak su, geniş modülasyon (6,8kW-23,8kW), oda sıcaklığına göre modülasyon (modülasyonlu oda termostatı desteği).
    Tanıtım: http://alpha-innovation.com.tr/alpha_kombi.html

    Gerçek anlamda türk markası olarak bir tek ECA var onunda konvansiyonel (yoğuşmasız) kombileri hem sesli hemde sıcak suda dalgalanma sorunları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 19 Şubat 2016; 9:36:24 >




  • Zebza Hocam merhaba,

    Mevcutta kullandığım kombi 26 senelik olup Sime marka, bacalı eski tip bir kombidir. Arızalarından dolayı ve kombide eski olduğundan yeni bir cihaz almayı düşünüyorum. Sonuçta kendi evim olduğu için yoğuşmalı planladım, ancak su gideri vb birtakım inşaat işlerinden dolayı ve küçük çocuk olduğundan uğraşmamak adına yoğuşmalıdan kesinlikle vazgeçmek durumunda kaldım. Sizin de değerli yorumlarınıza göre hermetik kombi alacağım inşallah.

    Evimin teknik bilgileri şu şekildedir.

    Apartman dairesi olmayıp, dublekstir ve yandaki dublekslerle bitişik nizamdır. Yani 2 cephesi dışarıya bakmaktadır.

    Salon: 27 m2 (Giriş katta, Doğu - Batı cepheli) = 2 adet 100x60 petek (Salonda karşılıklı duvarlarda cam var ve petekler camın altında)

    Mutfak: 7 m2 (Giriş katta, Doğu cepheli) = 90x40 petek

    Giriş Kat Hol: 6 m2 (Giriş katta) = Petek yok

    Üst Kat Hol: 3 m2 (Üst katta) = Petek yok

    Yatak odası: 15 m2 (Üst katta, Doğu cepheli) = 120x60 petek

    Çocuk Odası: 13 m2 (Üst katta, Batı cepheli) = 80x60 petek

    3. oda: 7 m2 (Üst katta, Doğu cepheli) = 70x60 petek

    Banyo: 5 m2 (Üst katta, Batı cepheli) = Petek yok

    Aşağı yukarı ölçüler bu şekilde olup ısınacak alan 83 m2 civarındadır. Zeminden soğuk problemi hiç olmadı, bizden önceki ev sahibi parke altlarında ayrıca izolasyon malzemesi olduğunu belirtmişti, bundan olabilir. Dış cephe mantolaması yok ve 2 cephede de duvar üstü taş görünümlü fayans kaplı, az da olsa izolasyona katkısı olabilir diye yazmak istedim. Ayrıca camlar çift cam pen dir.

    Bu arada forumdan yorumlarını takip ettiğim ustaların da belirttiği cihazlar hakkında biraz araştırma yaptım, genel olarak baktığımda şikayet sitesinde bu yıl için İmmergas (neredeyse tamamı servis sorunundan), DD Nitron plus (servisten), Bosch 6000 (birkaç adet kart arızasından), Buderus U072 (Güncelleme ve kart arızası) gibi verilere ulaştım. Bu arada garanti süresi de bir aldatmaca gibi geldi sanki ve birçok kişi cihazı aldıktan hemen sonra 1 ay bile geçmeden müracat etmiş, ancak sorunlarını çözememişler ya da para vererek arızayı gidermişler. Anlayacağınız aşağı yukarı hepsinde başka başka sorunlar var ve artık cihazda problemle karşılaşmamak için dua edeceğiz.

    Kombi kullanımım;
    - Genelde kazan sıcaklığım 40-55 C arasında oluyor (Ankara'daki hava şartları ve küçük çocuktan dolayı), 40 C nin altına düşeceğimi pek düşünmüyorum (Belki bahar aylarında olabilir)
    - Sıcak su stabilitesi de çok önemli, zira mevcut kombiden en çokta bundan çektik.

    Bu durumda Bosch 6000W, DD Nitron Plus, Alpha Cb 24 Tf, Buderus U072, ECA Confeo Plus, Baymak Brötje Star Extra, Baymak Brötje Energy Digit gibi bir yelpazeden siz olsanız hangisini seçerdiniz? Odalardaki petekler yeterli midir? Değilse nasıl bir düzenleme ve ilave petek olmalıdır. Ayrıca belirtilen kombiyle ilgili hangi termostatik vana ve OT kullanmalıyım, ya da kullanmalı mıyım?
    Bilgilendirme için şimdiden çok teşekkür ederim.
    Saygılarımla,




  • bkalkan B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Eski kombi ile 40-55°C kazan sıcaklığı ile ısına bildiyseniz petekleri büyütmeye gerek yok. Bacalı kombiden hermetik kombiye geçtiğiniz için muhtemelen kırma ve dökme kaçınılmaz olacak o yüzden almışken premix yoğuşmalı kombi tercih edin. Termoteknik Logic kombide Mart ayı sonuna kadar 2+3 -> 5 yıl garanti kampanyası var üstelik fiyatı da uygundur. İllaki konvansiyonel (yoğuşmasız) olacaksa 7 yıl koşulsuz garantili Alpha CB 24TF veya Bosch Class 6000W (Buderus U072) tercih edin.
  • Hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler.
    Mevcuttaki bacalı kombimin bulunduğu yer zaten dış cepheye 2 metre kadar ve yeni kombiyi de buraya yakın konumlandırıp, daha önceden yer altına konumlandırılmış ana boruyu ve petek dağılımlarını değiştirmeden kullanayım diye düşünüyorum. Yani bu durumda eski kombi yerimi biraz daha dış cepheye yaklaştırarak mevcuttaki hatta ilave bağlantı yaptırayım diye düşünüyorum, tabi proje bu şekilde olabilirse. Bu durumda kırılacak yer olarak sadece kombi bacası için bir delikle işi halledebiliyorum sanırım. Ayrıca o duvarda bacanın çıkacağı yerin 50 cm kadar yanında havalandırma menfezi de mevcut. Umarım bu iş teknikte olduğu kadar pratikte de olur ve kısa yoldan ufak bir tadilatla işi hallederiz.
    - Belirttiğiniz cihazlar için termoteknik konusunda bir araştırma yapmadım işin açıkçası.
    - Alpha konusunda da belirttiğim gibi şikayet sitesinde garantinin pek işe yaramadığını gördüm. Servis olarakta problemli olduğunu gördüm.
    - Bosch 6000w ile Buderus u072 nin aynı kombi olduğu konusunda bir üstadımızın yazını okumuştum. Bosch ta da 2 adet kart arızası dışında ciddi bir sıkıntı yok gibi, o problemi de kart değişimi ile çözmüşler.
    Anladığım kadarıyla bu teknik bilgiler ışığında DD Nitron Plus önermiyorsunuz. Sanki yedek parça maliyeti açısından en uygun olan da bu gibi. Aslında bu da tezat ama, yani yedek parçası uygun olacak diye cihaz almak biraz garip oluyor.
    Sıcak su stabilitesi konusunda bu cihazlardan hangisi en az sorunludur?
    Tüm bilgilendirme için Allah c.c razı olsun.




  • Arkadaşlar merhaba.
    BenDe yeni bir ev aldım şükürler olsun. Evim 3+1 139m2, dublex, güney ve doğu cephe, kombi yeri alt kat balkonda(dışarda), yalıtımlı, toplam 6,5m petek ve yarım metre havlupan mevcut. Bu hafta bir kombi almam gerekiyor eve taşınacağım. Ev izmit köseköyde. Artık kendi evim olduğu için kaliteli beni üzmeyecek ve servis anlamında da (maddi ve hizmet) olarak bir kombi tercih etmek istiyorum ve masrafdan kaçmak istemiyorum. 3000 TL ye kadar bütçe ayırdım. Tabi daha düşük bütçelerde aynı işi görecekse daha iyi olur :) Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • bkalkan B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,

    - Termoteknik Logic İngiltere'de İdeal ismi altında üretilir kaliteli bir cihazdır üstelik fiyatı da gayet uygun.
    - Alpha CB ile ilgili sadece bir şikayet o da çözülmüş durumda yine de siz bilirsiniz zira sorun yaşanmayacak kombi yoktur önemli olan sorunun çözülmesidir.
    - Bosch 6000W ile Buderus U072 birebir aynı kombidir. Muhtemelen daha ucuza bulabileceğiniz Bosch'u önerip Buderus'u parantez içinde yazdım.
    - DD Nitron Plus piyasaya yeni çıktı eski Nitron modelinden daha güzel görüntüye sahip olmasına karşın teknik özellikleri daha kötüdür üstelik sıcak su dalgalanma sorunu var mı yok mu bilmiyorum.

    Konvansiyonel (yoğuşmasız) kombilerde sıcak su konusunda kesin sorunsuz olanlar Alpha (İmmergas) ve Bosch (Buderus) var, birde Ferroli kombiler sorunsuz fakat şirketin mali durumu iyi değil kayyuma devredildiğine dair bilgiler var o yüzden öneremiyorum.




  • Reo41 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Hayırlı olsun öncelikle petekleri şiddetle büyütmenizi tavsiye ederim 6,5m petek ile evi 50-55 derece veya altındaki bir ayarda kesinlikle ısıtamazsınız, minimum 10 metre petek boyu olmalı. Ardından gönlünüzden geçen herhangi bir premix yoğuşmalı kombiyi alınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Merhaba,
    Hayırlı olsun öncelikle petekleri şiddetle büyütmenizi tavsiye ederim 6,5m petek ile evi 50-55 derece veya altındaki bir ayarda kesinlikle ısıtamazsınız, minimum 10 metre petek boyu olmalı. Ardından gönlünüzden geçen herhangi bir premix yoğuşmalı kombiyi alınız.

    Sayın Zebza ilginiz için teşekkür ederim fakat ev hazır durumda olduğu için petekleri büyütmem çok zor Bu arada ev brüt olarak 139m2. Net olarak yaklaşık 110m2 civarında ama hesaba vurunca 6,5 m petek yinede yetersiz olduğunu biliyorum. Başka önerebileceğiniz birşey varmı? Yeni doğacak olan çocuğumun odası üst kat doğu yönü terasa bakıyor İzopan faydalı olurmu? Tekrar teşekkürler




  • Reo41 kullanıcısına yanıt
    Ev yalıtımlı olduğu için İzopan almanıza gerek yok. Petek boyu düşük olduğundan geniş modükasyona sahip premix yoğuşmalı kombi tercih edin mevsim geçişlerinde yoğuşmadan premix özelliğinden her zaman faydalanırsınız. Ariston Genus Premium EVO, Alpha 28 ECO (7 yıl koşulsuz garantili) veya Baymak (Falke Condense - DUO TEC - Novadens) arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Ev yalıtımlı olduğu için İzopan almanıza gerek yok. Petek boyu düşük olduğundan geniş modükasyona sahip premix yoğuşmalı kombi tercih edin mevsim geçişlerinde yoğuşmadan premix özelliğinden her zaman faydalanırsınız. Ariston Genus Premium EVO, Alpha 28 ECO (7 yıl koşulsuz garantili) veya Baymak (Falke Condense - DUO TEC - Novadens) arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

    Teşekkür ederim sayın Zebza. Ürünleri inceleyeceğim. Peki kaçlık almam gerekir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Ev yalıtımlı olduğu için İzopan almanıza gerek yok. Petek boyu düşük olduğundan geniş modükasyona sahip premix yoğuşmalı kombi tercih edin mevsim geçişlerinde yoğuşmadan premix özelliğinden her zaman faydalanırsınız. Ariston Genus Premium EVO, Alpha 28 ECO (7 yıl koşulsuz garantili) veya Baymak (Falke Condense - DUO TEC - Novadens) arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

    Ayrıca diğer bir sorum, kombinin yanında yardımcı olarak oda termostatı ve termostatik vana almam faydalı olurmu? eğer almam bana fayda sağlayacak ise bu malzemeler hakkında da marka önerisi yapmanızı rica edeceğim. Tekrar teşekkür ederim.
    Evim yeni olduğu için ve alacağım kombiyi kendi evimde ömür boyu kullanacağım için, sonradan üzülmektense baştan bütçe ayırıp biraz daha rahat olmak ve aslında Allah nasip ederse haziranda doğacak olan ilk çocuğumun sağlığı için bütçeyi çok önemsemiyorum. Ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. Yeni ev aldım şuan için maddiyat tabiki çok çok önemli ama bu kadar masrafa girmişken ısınma gibi önemli bir unsuru göz ardı edip sonradan pişman olmak istemiyorum. Yrdımınızı bekliyorum.
    Ayrıca aklıma gelmişken, malumunuz kombi veya diğer bütün malzemelerin internetteki fiyatları dükkandaki satıcılardan daha uygun oluyor. Sizce internetten almam servis veya herhangi başka bir anlamda bana sıkıntı çıkartırmı? İnternetten satın almamaı önerirmisiniz?
    Tekrardan teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo41 -- 20 Şubat 2016; 18:59:42 >




  • @Zebza
    Zebza hocam bugün kombiyi almam gerek en son sorduğum hususlarda yardımcı olursan sevinirim. Bi el atsan diyorum. En azından internetten almam konusunda sıkıntı yaşarmıyım ve kaçlık almam gerekiyor? Bunları öğrenseydim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo41 -- 22 Şubat 2016; 9:19:17 >
  • 16 Yıllık Vaillant Vck 182 E-HB Modelli kombi kullanıyoruz , 4 yıllık sigorta/garanti için 1200TL para istediler. O kadar ödeyecekken madem kombiyi değiştirelim dedik. Yoğuşmalı kombi ile değiştirmek istiyoruz ama uyum vb. bir konuda sorun olurmu bilmiyorum. Kombi çamaşır makinesinin yanında olduğu için gideri var. Marka konusunda bir fikrim yok, Vaillant dan memnunuz açıksası çok fazla sorun çıkarmadı 16 yılda , serviside gece gündüz geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 20002001200220032004
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.