Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1885. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18831884188518861887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne günler geçirdik bu konuda
  • muge_melis M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Eviniz hayırlı olsun. Sorunsuz ısınmak öncelikle düzgün petek uzunluğundan geçer, eviniz 47 m² olduğuna göre yaklaşık olarak 5-6 metre civarı petek uzunluğu olmalı. Ariston, Baymak IDEE, Bosch ve Buderus sessiz kombilerin başında geliyor, servis ağ kalitesi bölgeden bölgeye değişmektedir araştırıp öyle karar vermelisiniz, kombilerin az yakması kendisinden ziyade yalıtım, konum ve tesisat gibi dış etkenlere bağlıdır.

    Peteklerin toplam uzunluğu ne kadar? Binada yalıtım var mı?
  • Cevaplar için teşekkürler. Birkaç sorum daha olacak:

    1. Kombi marka ve modelleri olarak şunlar gözüme çarptı: Fiyatlar da aşağı yukarı benzer. Hangisini tavsiye edersiniz. garanti süresi bakımından termoteknik öne çıkıyor fakat ilk defa burada duydum bu markayı. (internet sitesinde İstanbul dışında bir bayi veya servis de görünmüyor) Tavsiyede bulunabilecek olursa sevinirim

    eca confeo premix ,
    baymak brotje novadens extra ,
    Baymak DUOTEC 24 24 Kw
    demirdöküm nitromix
    Termoteknik logic 5

    2. Şimdi farkettim kombi bağlantıları hep alttan boru ile yapılmış, yani peteğe bağlı her iki boru da zeminden yukarıya doğru çıkıyor ve peteğin altından bağlanıyor. Bu durumda bir gariplik yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erergin -- 25 Mayıs 2015; 17:50:25 >
  • erergin E kullanıcısına yanıt
    termoteknik logic in bir çok yerde servisi vardır , yanılıyor olmalısınız , benim bildiğim bursada 3 adet servisi vardı mesela , 26*35 kw yazar ısıl güç 26 kw sıcak suda 35 kw a kadar çıkar , çok banyolu evlerde tercih meselsi olabilir , yoğuşmalı cihazda tercih sizin olacaktır , standart 2 yıl garantisi vardır birçoğunun bazılarına ücret karşılığı 3 yıl daha alabiliyorsunuz , şikayeti az olan bir cihaz seçmenizde fayda vardır , şimdi biz birini al deriz kul yapısı fabrikasyon hata çıkabilir :D
    kombinin altında 4 adet pprc boru bağlantısı vardır , şebeke suyu , banyo-mutfak için sıcak su - kal0rifer sıcak su , kalorifer dönüş suyu , zeminden tesisat döşenmiş ise zemin dışına 2 adet boru çıkar kalorifer sıcak su ve dönüş suyu , peteklere bağlantılar alttan olabileceği gibi üstten yada çaprazda olabilir , yada bazı peteklerde içinden bağlantılarda mevcuttur
  • Selamun aleykum bi sorum olucak su termostatik vana danfoss ra 2000 serisi oneriliyorya gaz sensorlu bide sivi sensorlu bilen biri gaz sensorlunun avantaji ne dejavantaji ne ? Sivi sensorlunun avantaji ne dejavantaji ne ? Ben neden neyi ne icin tercih etmeliyim saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaz sensorlu daha hassas.istenen ısıya geldimi 10-15 dk da tepki suresi var.sıvı sensorlu daha geç tepki verir .fark bu kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erergin E kullanıcısına yanıt
    Ankara'da muhakkak Termoteknik servisi vardır, forumda kullananlar memnun şimdiye kadar herhangi bir ciddi şikayet yansımadı.

    Yazmış olduğunuz tüm kombiler sorunsuz içlerinden sadece Logic 5 yıl garantili.

    Eğer peteklerin içinde yön tıkacı yoksa alt giriş - alt çıkış en sağlıkslz bağlantı türüdür verim kaybı en az %10-%20 civarıdır, krom boru yardımı ile girişleri üste aldırabilirsiniz.





  • Zebza kullanıcısına yanıt
    MErhaba, çok teşekkür ederim öncelikle. Evimde 2 tane petek var, 1 salonda 1 yatak odasında. Banyodakini havluluk tarzında. 2 peteğin toplam uzunluğu 4-5 metreyi geçmiyor.
    Dairede yeni olduğu için yalıtım yapılmış diye biliyorum. Dairenin dışında köpükler vb. var çünkü:)

    Evim İstanbul Rami de, Eyüp ve GOP a yakın. Servis ağını bilemiyorum bu yüzden. Hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Yaşadığınız yer neresi, ev toplam mı yoksa her kat 140 m² mi?

    Ev toplam 140 m2 hocam 3 katlı şimdiki kombimiz 3. kattaki banyoyu ısıtamıyor petekler ısınmıyor gücü yetmiyor sanırım önerilerinizi bekliyorum.
  • muge_melis M kullanıcısına yanıt
    Baymak IDEE veya Bosch Condense 2500W tercih edin.
  • crr066 C kullanıcısına yanıt
    Kombi sorunsuz çalışıyorsa değiştirme yerine ek sirkülasyon pompası + denge kabı taktırın.
  • Gunaydınn arkadaşlar
    Kombi alacağım bir türlü karar veremedim ev 10 katlı binada 5.Kat ısı yalıtımı mevcut brüt 155m2 petek boyu 8.70 civarı sanırım alimibyym petek yoğuşmalı gereksiz olur dediler tavsiye edeceğiniz kombi var mı ev Şanlıurfa da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Kombi sorunsuz çalışıyorsa değiştirme yerine ek sirkülasyon pompası + denge kabı taktırın.

    Kombi baya eski hocam ya değiştirelim diyoruz yeni kart takarken falan yarım saat uğraşıyoruz yeniden yanması için falan 3 katlı 140 m2 ev için yoğuşmalı kombi öneriniz var mı acaba hemen listeye alıcam önerinizi.
  • crr066 C kullanıcısına yanıt
    ECA Confeo Premix alabilirsiniz çok güçlü pompaya sahiptir ayrıca birinci ve ikinci kattaki peteklere termostatik vana taktırırsanız son kattaki peteklerin ısınmasında sorun kalmaz.
  • dresumer D kullanıcısına yanıt
    Şanlıurfa gibi yumuşak bir iklime sahip bir yerde premix yoğuşmalı ilk tercihiniz olmalı, bölgenizdeki servisleri araştırıp markaya karar verebilirsiniz.

    Yoğuşmalı kesinlikle istemiyorsanız Ferroli Diva (Divatech), Ferroli Domina, Demirdöküm Nitromix, Bosch Class 6000W ve Alpha CB24 TF (7 yıl koşulsuz garantili) arasında tercih yapınız.
  • Selamun aleyküm,
    hayrlı günler.
    Zebra usta, ençok senin tavsiyelerin mevcut. Yardımcı olur musun lütfen?
    İstanbul Kağıthane Gültepe de ikamet ediyorum ve evimizin m2 si 90 küsür 2+1 salon büyük, eski kombi mutfakta Baykan yıldız ve hiç verim alamadık senelerdir ve sonunda değişim zamanı geldi.
    etrafı açık ve dış yalıtım mevcut. ev içi kullanım, hem ısınma hemde sıcak su.
    yoğuşmalı fiyat-performans iyi olan bir marka model tavsiyesi lütfen.
    Sanırım civarımızda çoğu markanın servis hizmeti var.
    teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebuenes -- 27 Mayıs 2015; 13:00:11 >
  • ebuenes E kullanıcısına yanıt
    aleyküm selam
    cevap zebradan istemişiniz ama bende yardımcı olayım en azından zebranın iş yükünü azaltmış oluruz :D kızmassın zebra demi :D
    fiyat- performans olarak şuan en uygun yoğuşmalılar ideal termoteknik logic , demirdöküm nitromix , eca confeo plus gözukuyor , alacağınız cihaz 24 kw lık bir cihaz olacaktır .
  • bu arada ben size bir soru sorayım
    bursada kombi değişimlerinde gaz dağıtım firması projelendirilmesini istiyor , servislerde gaz dağıtım firmasının açma belgesini istiyorlar , diğer şehirlerde durum nedir ?
  • mumya_81 kardeş,
    bilgilendirme için teşekkürler :)
    Genelde Zebra konulara dönüş yapmış ama sizden de cevap almak fikir edinmemi sağladı.
    Sorunuza gelince inanın bilemiyorum, değişim işlemlerine başladığımda öğreneceğim işlemler nasıl ilerliyor.
  • Aleyküm Selam,
    Kombiniz mutfakta olacağı için öncelikle sessiz olan Ariston Genus Premium EVO ile Bosch Condense 2500W arasında seçim yapmanızı tavsiye ederim. Bütçe sıkıntısı varsa Termoteknik Logic kombisini de bu listeye ekleyebilirsiniz tek sıkıntısı (bazı kullanıcılara göre) kazan sıcaklığı en düşük 45°C ayarlanabilmesi.

    @mumya_81
    Kızacak bir durum yok ne kadar daha çok kişi tavsiyede bulunabiliyorsa o kadar iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 18831884188518861887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.