Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1882. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18801881188218831884
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Öncellikle Premix Yoğuşmalı kombi almanızı öneririm, illaki konvansiyonel (düz hermetik) istiyorsanız Ferroli Diva(Divatech) veya Bosch Class 6000W tercih edin.


    Dün yaptığım araştırmalar sonucu 2 seçeneğe düşürdüm Ferolli diva ve Buderus U072
    hangisi daha iyi karar veremedim
  • m3p3 M kullanıcısına yanıt
    Ferroli Diva ilk tercihim olurdu, Buderus U072 yerine ise daha ucuz olan fakat birebir aynı olan Bosch Class 6000W tercih ederdim.
  • merhaba arkadaşlar burda güzel bir ortam var ve cevap vercek çokda fazla kişi var , ilgileniyorlar , teşekkürler , bende onlara yardım etmek isterim ama malum işler yoğun :D o yüzden o arkadaşlarada banada ve sizede yardımcı olmak konusunda maddeler halinde sorulara cevap verirseniz daha kolay yardımcı olunacağını düşünüyorum
    sorular
    1- en önemli soru yaşadığınız yer neresidir , evinizde yalıtım varmıdır , biliyorsanız yalıtım malzemesi nedir kalınlığı nedir ?
    2- eviniz kaçıncı kattadır , altında yaşam varmı üstünde yaşam varmı , en üst katsa çatı varmı orada yalıtım varmı , hangi yöne bakıyor odalarınız , m2 si kaç (ıtılacak alan) , pencereler çokmu buyuk , aralarda kapı varmı , pencereler ahşap doğramamı yoksa pvc mi , eviniz bitişik nizammı ayrık nizammı
    3- odaların m2 leri , odaların yönü ve güneş alıyorlarmı
    4-kombinin nerede olmasını istiyorsunuz , kombi oturulan mahallere yakınmı , banyoya yada mutfağa yakınmı , mutfakve banyo arasında sıcak su irtibatı varmı
    5- evde kaç kişi yaşıyor , herkes çalışıyormu , evde 24 saat oturum mevcutmu
    6-kalorifer tesisatınız varmı yokmu , yoksa zeminde parkeniz varmı yokmu , çunku ona göre kalorifer sistemi tasarlamak gerek
    7- herşeyin başı maliyettir yoğuşmalı cihazlar konvansiyonel kombilerden pahalıdır (kampanyalar oluyor) ve kombiyi netten vs den alsanız bile montaj ücreti olacaktır aklınızda bulunsun
    8- oda termostatı veya termostatik vanalar özelliklerine göre değişiyor ve bunlarda maliyettir , bildiğimiz köşe vanalardan pahalıdır
    benim aklıma gelen bunlar bu sorulara ilave etmek isteyen olursa ve buna göre cevap verirseniz daha kolya yardım edilebilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Ferroli'nin en ucuz kombisi olan Domiproject modelinde bile sabit sıcak su sorunu yokken Sky'da olacağını zannetmiyorum, dikkat ederseniz özelliklerde geniş modülasyon aralığından bahsediyor başka değişle alev boyutunu yeteri kadar düşürebiliyor demek.

    Tekrar merhaba,

    Ferroli SKY F şofbende sabit su sıcaklığı evet varmış ama Ariston Next'te olan PREMIX teknolojisi yokmuş. İkiside neredeyse aynı fiyat ama ağırlık ve ölçü olarak Next daha zarif, bir de söylediğim PREMIX teknolojisi var yine hangisini almam konusunda kafam karıştı
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    Şofbenlerin içinde premix teknolojisi sadece Ariston Next'te var o da %5 kadar tasarruf sağlıyor. Her iki cihazda alınabilir son çare olarak yazı - tura atabilirsiniz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 15 Mayıs 2015; 12:11:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    İzmir'de oturduğunuzdan Mayıs ayı sonuna kadar 5 yıl garantili olan Termoteknik Logic ilk tercihiniz olsun. Vaillant almayı düşünüyorsanız ve peteklerin uzunluğu 10 metreyi geçmiyorsa ecoTEC Plus VUW 236/5-5 alın.

    Diğer alınabilir kombiler:
    Ariston Genus Premium EVO - Digitürk üyeliniz varsa 5 (3+2) garantili
    Baymak Falke Condense
    Bosch Condens 2500W
    Demirdöküm Nitromix


    Bütçe sıkıntınız yoksa:
    Buderus GB072
    Ferroli Bluehelix Tech



    Tesekkurler Zebza, dun gelenler Vaillant bayisiydi. Enteresan birtakim seyler soylediler, acikcasi pek aklim almadi, sizlere de bir sormak istedim.

    Ev net, 110 m2 yaklasik, petek uzunlugu banyo haric toplam 8m, banyoda da 80cmlik bir radyator var. Gelen tum kombiciler petek uzunlugunun evin yapisina gore yogusmali icin cok uygun oldugunu soyledi. Camlar cift cam, daire ara daire, en ust kat. Fazla soguk bir daire degil. Yogusmali ecoTEC plus VUW 236/5-5 ve 236/5-3 modelleri uzerinde durduk.

    Enteresanlik surada, gelen 3 kombiciden 2 tanesi bu panel peteklerin aliminyum oldugunu ve bunun yogusmali kombide uyumlu olmadigini cunku gozeneklerden toz alarak ileride camur olusturacagini ve bunun da esajor'u bozacagini soylediler. Hatta, Vaillant teknik servisinin bu kombinin ilk acilisi sirasinda buna dikkat ettigini ve buna onay vermeyecegini belirttiler. Bunu onlemek icin, petekleri Demirdokum plus modeli ile degistirmemiz gerekir dediler (ekstra 1000-1200 tl maliyet cikardilar). Bir tanesi eger radyatorleri degisirmek istemiyorsam, ek bir esajnor ve pompa ile isi cozebilecegimi belirtti (bu da yaklasik 1000 tl ek maliyet). Ya da cozum olarak Yogusmasiz bir kombi alabilecegimi veya baska markaya yonelmem gerektigini (Viessman diye de onerdi) belirttiler. Gelen diger kombici buna gerek olmadigini soyledi, ona diger iki kombici boyle boyle dedi diye soyledigimde, kesinlikle gerek yok diye konustu. Dogal olarak da benim aklim karisti.. Bunun asli astari var midir?

    Bu gelen kombicilerden biri hersey dahil olmak uzere (kombi, tesisat, radyatorler) 5200 TL (236/5-3 modeli icin) digeri, 5450 TL (236/5-5 modeli icin) istedi. Radyator peteklerini degistirmeye gerek yok diyen hersey dahil (236/5-3 modeli icin 4000 TL soyledi. Bu fiyat nasildir sizce acaba?

    Diger bir konu da, benim hakikaten yogusmali kombiye ihtiyacim var mi? Yogusmasiz bir vaillant ya da baska bir marka alsam da isimi gorur diye dusunmeye basladim? Ne dersiniz?

    Tesekkurler simdiden




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Şofbenlerin içinde premix teknolojisi sadece Ariston Next'te var o da %5 kadar tasarruf sağlıyor. Her iki cihazda alınabilir son çare olarak yazı - tura atabilirsiniz .



    Eyvallah
  • logici L kullanıcısına yanıt
    Sizin kombiciler sayesinde bir yaşıma daha girdim , yahu yoğuşmalı kombi konvansiyonel (düz hermetik) kombiden farklı eşanjör mü kullanıyor da alüminyum peteklerle uyumsuz oluyor. Sakın petekleri değiştirmeyin alüminyum petekler normal saç panel peteklerdeki suyun %30 kadar ile ısınır başka değişle %70 daha az su ısıtılması gerekiyor ki bu çok büyük bir tasarruf demektir, alüminyum peteklerin tek alerjisi bakır tesisata karşı onu da korucu madde (katalizör) ile çözüyorlar. Benim ev 100m² ve yoğuşmalı kombinin faydasını fazlası ile görüyorum, Ege ve Akdeniz gibi ılıman iklime sahip tüm bölgelerde ilk tercihiniz olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 15 Mayıs 2015; 15:17:37 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Gercekten enteresan arkadaslara denk geldim sanirim Zebza :) Yogusmali konusunda ise dogru diyorsunuz, cok soguk olmayan bu iklimde faydasi daha cok olacak sanirim.

    Gelen kombiciler tam olarak, borular oksijen bariyerli olmadigi icin ve radyator petekleri aliminyum oldugu icin cok camur olacagini ve bunun da esanjor'u bozacagini soylediler. Az once Vaillant teknik servisi ile konustum musteri hizmelerini arayarak. Bu problemi anlattim, onlar da ayni seyi soyledi. Camur ayristirici kullanalim dedigimde ise onun tek basina yeterli gelmeyecegini, cunku aliminyum peteklerden dolayi cok miktarda camur geleceginin soylediler. Petekleri degistirmek istemiyorsam, plakali esanjor ve pompa sistemi ile makineyi koruyabilecegimi soyledi. Yani ya petek degisimi + camur ayristirici ya da plakali esajjor kullanmam gerekiyormus... Bumu yapmazsam vaillant teknik servisi bu makinenin acilisini onaylamazmis, cihaz garanti kapsami disinda kalabilirmis. Ayrica camurdan dolayi esanjorun verimi dusermis ve ileride muhakkak bozulurmus ve degismesi gerekirmis.. Teknik servisin dedigi bu. Su an kafam daha da karisti diyebilirim.

    Bu plakali esanjor isine ne diyorsun Zebza?




  • Kombinin içinde zaten plakalı eşanjör var, bence başka markaya yönelin, birde İzmir'de faaliyet gösteren Bircan Beyle (Biray Mühedislikle) muhakkak görüşün kendisi 25 yıldır bu sektörün içinde doğru ve yanlışı en iyi bilenlerdendir.
  • Arkadaşlar mümkünse hemen cevap lazım. Yarın anlaşma olacak. 12 Mayıs'taki bu sayfadaki gönderimde de oda ve petek boyutlarını tam olarak yazmıştım. Uzun olmasın diye alıntı yapmadım ama oraya da bakarsanız sevinirim. Ev dubleks ve 3-4 yıllık bir bina. Ekstra bir yalıtım yok. Net kullanım alanı 149 m2. 10 petek ve 1120 cm petek uzunluğu var. Şehir Aydın. Merkezi sistemden kombiye geçilecek ve bugün gelen buderus görevlisi alt dairelere 062, üst dairelere ise gb072 modelini önermiş. Doğalgaza geçmeyi zaten istemiyorum ama mecbur geçileceğinden dolayı da verimli olsun istiyorum. Forumda yorumlarını okuduğum kadarıyla 072 iyi bir kombiymiş ama benim dubleks daireye yeter mi?
    İlk tesisat kurulumu, 072 kombi, RC20RF oda kumandası ve 12 mayıstaki gönderide yazdığım gibi iki dubleks dairenin üst katlarına ortak giden tesisatın ayrılması işlemi için karşı komşuya 9 taksit 5500 TL fiyat vermişler. O üst kata ayrı bir işlem yaptıracakmış. Yarın bana 100 - 200 lira eksik fiyat verme ihtimali var ama en kötü ihtimalle 5500 TL.
    Bu fiyat nasıldır?
    Kombi nasıldır, yeterli gelir mi? Adamlar aynı kombiyi villalara bile taktıklarını söylemişler.
    Önceden sordum ama tekrar sorayım, alt kata veya üst kata takmam bir şeyi değiştirir mi?
    072 modellerin kapasitesi aynı mıdır, yoksa dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
    32lik boru kullanılacağı söylenmiş, bunun gibi aklıma gelmeyen (bilmediğim) uyarabileceğiniz bir şey var mı?
    Dairemde güneş enerjisi var, bununla ilgili dikkat etmem gereken bir nokta var mı?
    Kablosuz oda kumandası elde mi taşınır yoksa bir yere monte edilir mi?
    Daireye yeni taşındım ama geçtiğimiz sene (kış cidden soğuk geçti Aydın'da bile) 3750 kg. civarı kömür alınmış. Bu sene de alınsa 2000 liraya yakın bir bedel olur dubleks daireler için. Bu fiyata doğalgazla, bu kombiyle ısınabilir miyim?
    Sorularım çok, çünkü kafam karışık. Cevaplarsanız sevinirim.




  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    Buderus GB072 piyasanın en iyi kombisidir bütçe sıkıntınız yoksa gönül rahatlığı ile alabilirsiniz, mobil sistem olduğundan 1120cm peteği rahatlıkla besler

    Kombiyi üst veya alt kata takmanız fazla bir şey değiştirmez fakat ben üst katı tercih ederdim.
    GB062 ile GB072 aynı kapasitelere sahipler, aralarında en önemli fark üretim yeridir GB072 - Almanya, GB062 - Türkiye / Manisa.
    Kullanılacak 32'lik boru muhakkak oksijen bariyerli Dizayn Oxy (Oksi) Plus veya kesintisiz alüminyum başka marka boru olsun.
    Kombinin solar kitini satın alıp güneş enerjisi ile entegre edin.
    Solar kit:

    Kablosuz oda termostatın en büyük avantajı istediğiniz yere taşıyabilmenizdir fakat evin genel ısısını yansıtan koridor en uygun yerdir.

    Diğer dikkat etmeniz gereken hususlar:
    1. Koridordaki, Banyodaki ve oda termostatın takılacağı yerdeki petekler hariç diğer tüm peteklere termostatik vana taktırın Danfoss RA2000 serisi (RA2940,RA2990) ilk tercihiniz olsun, firma temin edemiyorsa netten alabilirsiniz.
    2. Kombi bağlantı setini muhakkak tam geçişli (içi çapı geniş) metal olsun, hatta Buderus'ta yanlış hatırlamıyorsam bakır olanı mevcut.

    Yıllık doğalgaz tüketiminiz nasıl olur şimdilik bilemiyoruz, merkezi sistemde tüm daireler petekleri yakarken bireysele geçişten sonra bazı daire sahipleri yakmamaya başlıyorlar özellikle çocuk sahibi olmayanlar veya yaşlılar.




  • Alimunyum petek sökülürmü , maliyeti okadr yuksekki keşke her evde al. Petek kullanılsa , bazende bakır boru tesisatını söktururler , maliyeti yüksek işçiliği titizdir , bunlsra aldanmayın tamam d.d plus petek çok kaliteli bi üründe al. Peteğin yerini tutmazkiii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi arkadaş bahsetmiş merkezi sistemden bireysel sisteme geçişi , her il için farklı uygulamalar olabilir , bursada merkezi sistemden bireysele geçişte %100 karar istenir , bir daire sahibi istemediği zaman kabul edilmez , en iyi sistem merkezidir zaten , bireysellerde biri yakar biri yakmaz ısı farkları çok olur , adaletide olmaz , maalesef aidatların ödenmemesi sıkıntısı yğzünden bu sistemden vazgeçiliyor , epdk ile iletişime geçebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst katta 5 yıldır BUDERUS GB-022-24 KW KonforPlus Yoğuşmalı Kombi kullanan biri olarak, alt kat içinde hem hesaplı hemde premix kombi araştırması yapmıştım. Doğru düzgün kullanıcı yorumlarına ulaşamadığım halde Baymak Lambert Lpy 24 Premix kombiyi aldım

    Teknik özellikler

    http://baymak.com.tr/tr/urun/lambert-lpy-serisi-premix-teknolojili-yogusmali-kombiler

    Genel olarak büyük yer kaplayan bir kombi değil, ayarları çok basit hiçbir menü veya ayar ekranı yok. musluk + - tuşuyla kullanım suyu, petek + - tuşuyla ısıtma ayarı her yaştan insana hitap edecek kadar basit.




    Ses seviyesi için kombi henüz çok yeni net bir şey söylemek bilgilendirici olmasada bilgisayar kasasından gelen fan sesi gibi gürültüsü var, birde devreye girip çıkarken şalter sesi gibi çıt çıt ediyor 2 defa. uğultu veya inleme tarzı yan odalardan duyulacak rahatsız edici sesi yok. sadece kullanım suyu alırken ses çıkarıyor o da her kombi kadar abartılı değil.

    Sıcak su alırken devreye girmesi 1 2 saniye içinde hemen devreye giriyor, benim sıcak su tesisatı 15 metre kadar, en geç 20 saniyede sıcak su akıyor ve suyun ısısında dalgalanma soğuma yaşanmıyor.


    ısıtma için 5 metre petek 1 havlupan kullanıldı, kombi altı bağlantıları çok dirsekli fazla hoşuma gitmesede şimdilik sıkıntı yok.

    iki katın su saatleride aynı yerde






    Kombi yoğuşması, banyo sıcak su,ve havlupan ısıtma 4 boru üst üste, yoğuşmayı dışarı verince kışın donuyor tek çözüm bunu bulduk


    Diğer odalar


    Buradan da mutfağa sıcak su gidiyor




    Fotoğraflar inşaat halinde çekildi, şuan eşyalardan pek bir şey gözükmüyor.

    Ben kombiden memnun kaldım tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 18 Mayıs 2015; 13:43:56 >




  • Merhaba,

    Evim net 100metrekare dubleks yerden ısıtmalı Bursada.
    Yeni ev kombi taktırmak istiyorum, kombiyi cam kapalı balkona taktıracağım.

    Yoğuşmalı kombi (Eca Confeo Premix Kombi (20.000 kcal/h)) tavsiye eder misiniz bir avantajım olur mu bu şartlarda yoksa normal bir kombi (Eca Confeo Plus Kombi (20.000 kcal/h)) işimi görür mü? Aralarında 500-600TL fark var?
  • ula_sh U kullanıcısına yanıt
    Yerden ısıtmada maksimum sıcaklık 50°C'yi geçmemesi gerektiğinden premix yoğuşmalı kombi alınız. ECA Confeo Premix biraz uğultulu çalışması dışında sorunsuz bir cihazdır tavsiye ederim.
  • Yerden ısıtması olan arkadaşlar zemin döşeme sıcaklığı max 29 derece ye göre ayarlamalıdır ideali 27-28 derecelerdir , kombide yüksek sıcaklıklar seçilmemelidir , 45-50-55 derece , çabuk ısınmaz 3-4 saat geçmelidir şap kalınlığı fazla ise dahha uzun surelerde ısınır ,aç kapa yapılmaz bu yüzden , zeminin yuksek derecelerde olması sağlık sorunlarına sebep olabilir , toz hareketi ısıl farklar az olduğundan düşüktür , yinede tavsiyem halı kullanmamanızdır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğuşmalı kombinin hem çevreye hemde bütçeye katkısı vardır , konvansiyonel kombilerden pahalıdır , herkesin bütçesi kendine , konvansiyonel yani klasik kombilerde verim ortalama %93 tur yoğuşmalılarda ise konvansiyele göre %98 gibi bir değere denk gelir , %5kazanç gibi düşünebilirsiniz , en önemli konu yalıtımdır , evinize mutlaka yalıtım yapılmalıdır , bütçenize göre kombi seçmelisiniz , yoğuşmalı için eca confeo premix , baymak brotje novadens extra , immergas victrix 26 yada demirdöküm nitromix önerebilirim , konvansiyonel kombide uygun fiyatlı immergas eola mini , demirdöküm atron , ariston clas evo gibi kombiler düşünebilir , herkes kendi bütçesine bakacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mumya_81 M kullanıcısına yanıt
    yani yoğuşmalı kombi ile klasik kombi arasındaki fark sadece yüzde 5 mi:O örnek olarak klasik kombi için fatura 100tl gelirken yoğuşmalı için 95tl mi gelir?
  • 
Sayfa: önceki 18801881188218831884
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.