Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1726. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17241725172617271728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mcfe M kullanıcısına yanıt
    bende su anda 43 dereceye aldım,Nitromix i ,fakat kuzey cephe oda da oturuyorum....14 metrekare oda da 140cm,plus petek var termo vana yok ,sıcak olsun diye ,ona rağmen 22 derece ,5 cm mantolama var ,ama nafile ,üstümde bir,kat var pimapenleri takılı 0daire seneye kayinço geçecek,yani sizin,gibi,üstümde,dire teras da yok .... Ama,mühendisin dediği gibi ;plastik,ile,bu kadar oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahh41 kullanıcısına yanıt
    Emrah bu konuyu bence işinin erbabı bircan eren e sormalisin,çünkü hem,uygulayıcı,hemde,işinde,bence 1 numara @biray mühendislik şeklinde haberdar edin kesin yardımci olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haziran ayında demirdöküm nitromix almıştım.bugünlerde kombi çalışırken tak tak diye ses geliyor.bazen 10 15 dakikada bir yapıyor bazen dakikada 2-3 defa yapıyor.kombi mutfakta.hemen yan tarafında salon var biz salondan o sesleri duyuyoruz.abartılı bi ses geliyor nedendir acaba bilen varmı
  • Sayın Neo hangi semtte oturuyorsunuz bilmiyorum ama kombiyi artık 45 dereceye çıkarmak gerekiyor diye düşünüyorum.Hava ciddi soğudu.Ben Evka 4 ün hemen dibinde oturuyorum.Bizim civardaki evler genelde 4 cephe.Ciddi soğuğa maruz kalıyorum.Dediğim gibi üstüm teras ama su izolasyon membranı üstünde 5 cm Xps ısı izolasyonu ve onun üzerinde de 7 cm beton attırdım.Ev kendime ait.Egepen deceuninck çift cam pencere mevcut.İnanın evimin 3 cephesi full kapı pencere desem yeridir.Ev ferah olsun diye babam kıymamış.Dış cephede mantolama yok.Kuzey cephem 45 Derece kombi ile şu an 24.5 derece.180 cm petek var tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalıtım,önemli
    Bence de nikli aktuz nikli! Bir,arkadaş vardı galiba konunun erbabı kendisi ,çatı yalıtımı normal dış cephe yalıtım dan daha önemli diyordu.... bol sıcak günler devam etsin evlerimizde .şu anda 43 derece de 6 metreküp,tüketimim olmuş,dün den beri 24 saatte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mcfe ben de buca semtinde,çevik,bir,meydanına 1 km falan ikamet,ediyorum ,müstakil eve sahibim...senin gibi,ama,evimiz bitişik nizam..kuzey güney cepheli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 25 Kasım 2014; 23:50:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim en büyük dezavantajım 1 yaşındaki oğlum için evin ısısını yüksek tutmam.Ev sıcak 24-25 derece dışarısı çok soguk olduğu için ısı transferi ile kaybım sizlere göre daha fazla.22 derece ile 24-25 derece arasında ciddi kayıp var.Her bir derece ısı artışına %10 daha fazla enerji harcamak gibi.Bu havalarda 6 metreküp 24 saat için normal sayılır bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay ortalama 3.7 idi. Bu sabah çıkarken not aldım.Yarın sabah tekrar bakıp söylerim net olarak.Şöyle bir hesap yapalım.Ayın 21 inde öğlen geldi fatura.160 m3 tü son endeks.Şimdi ise 191 m3 toplam. 5 günde 31 m3 kullanmışım. Bu da günde 6.2 m3 eder şu anda.Daha da en fazla 7 ye çıkar diye tahmin ediyorum ki iyi bir değer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün koyduğum resimlerin bir kısmı yine sildirilmiş, böylece Türkiyemiz e çok faydalı bir iş yapan şikayetsever arkadaşımızın artık plastik boru fabrikasında veya bize gaz satan gazprom da satılan gazın artmasıyla prim alan biri olduğuna cidden inanmaya başladım, kombinin düzgün monte edilmesi ve iyi malzeme kullanılması ile ilgili başka türlü bir yorum yapmış olamaz diye düşünüyorum. Tabi çok daha kötüsü de olabilir.
  • Bircan bey boşverin siz herzaman olduğunuz gibi doğru olmaya devam edin eğri zaten sırıtır.Bu forumun sizin gibi bilge insanlara ihtiyacı var.Sizler her zaman gerçekler ve tecrübelerle ile topluma ışık tutmaya devam edin.Al elmaya taş atan çok olur ne de olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duayenlerimize bir sorum daha olacak,

    Mobil sistemde takılı olan 60 cm'lik bir peteği 120cm olanla değiştirmek için araya dirsek koymadan ilave hortumla bağlayabilir miyiz?
    Borular yerden geldiği için dar kalıyor ve usta dirsek koymadan yapamayız diye diretiyor.
    Burada bir fotoğraf görmüştüm şimdi bulamıyorum :(
  • 1. Tamam radyatör ebatları uygun demişsiniz ama DDplus almayı düşünüyorum. Sanırım bunların birde derinlikleri ile ebatlar var. Satış ilanlarında o detayı göremedim ama incesi var kalını var. ebatlarda sadece en ve boy bilgisi var bilidiğim kadarıyla. DDplus dışında bir öneriniz olurmu peki.

    2. Kombi salondaki cam balkonda. Ek radyatörü de zaten buraya düşünüyorum.

    3. Yatak odasına dediğim gibi gerekir diye kimse söylemedi. O sadece benim yorumum. Eğer sizler gerek yok derseniz gerek yoktur.

    4. Radyatörle ne olmalı kaça malolur, kombi ne olmalı kaça malalur, komple kaça malalur bir çıkarımda bulunamadım. Bircan beyin bahsettiği ilave radyatörler "ki birisi gereksiz gibi görünüyor" ilave 2000 maliyet çıkarır demiş. Tabi anlamam ama ben o ilaveleri düşünürken kombi zaten aynı balkonda ilave radyatörün pek bir masrafı olmaz diye düşünmüştüm. Birde yatak odası ilavesi iptal olarak değerlendirilse nasıl bir durumla karşılaşırız.

    5. Bu bakır konusunu hala netleştiremedim. Tüm tesisat hazır olduğundan zaten tesisatı değiştirmek gibi bir durumum yok. Bu bakırın sağlıklı ve tasarruflu olması ile alakalı olan yazılar komple tesisatın bakır olması durumunumu yoksa kombinin giriş yerlerinin olması durumunumu kapsıyor. Eğer tüm tesisatı kastediyorsa giriş kısımlarını bakır yapmak için gerekçemiz var mı? Yine benzer tasarruflar yada yakın tasarruflara katkısı olur mu?

    6. Koridor antre dahil 1*8 m. Yatak odası 3.5*3.5 m. Ebeveyn banyosu ve soyunma odası aynı odada mevcut. Sanırım onları ısıtmamız gerekmiyor ekbilgi olarak girdim ve y.odası için verdiğim ebatların dışında . ve dediğim gibi kombi yeri salondaki cam balkonda.

    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcfe

    Bircan bey boşverin siz herzaman olduğunuz gibi doğru olmaya devam edin eğri zaten sırıtır.Bu forumun sizin gibi bilge insanlara ihtiyacı var.Sizler her zaman gerçekler ve tecrübelerle ile topluma ışık tutmaya devam edin.Al elmaya taş atan çok olur ne de olsa.

    şimdi de kombi arızası bölümünde bir vatandaş millete bilgi veriyor, bu yazdıklarımızdan ter. vana için gereksiz, kombiyi bozuyor vb. laflar yazıyor, ne diyeceğimi Allah sabır verecek inşallah...
  • Bence siz burdaki arkadaşlara yardımcı olmaya devam edin.meyve veren agac taslaniyor maalesef. .!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben,geçen 3 kasım,ayında petekleri yakmaya başladım,fatura 14 kasım da geldi.ve genelde,40,da yaktım,havaya göre 36 ya aldım,43 lira geldi ,az,sonra evin saatini,çekip,yukleyecegim ve bakalım yıl sonu ne,yakmışım,burdaki arkadaşlara güzel,bir paylaşım olsun inşallah !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 26 Kasım 2014; 15:16:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isı yalıtımı yeni yapılmış apartmanın 3. katındaki 3+1 dairemiz için kombi bakıyorum. Evdeki tüm petekler 100cmX50cm boyutunda.

    Fiyat performans olarak önerebileceginiz bir kombi var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 26 Kasım 2014; 15:41:09 >
  • neo3516 N kullanıcısına yanıt
    Bugün,çektim birde artık petekleri kapattığımiz zaman çekeriz koyarız buraya
    bu fotoğraf saat 13:30'da çekilmiştir...aktif,olarak kullanıyorum ...
    İki kistir kullanıyorum ,bu sene 3.senesi ,ilk sene malum,tesisat vitopent kombi,alti açık dolap zayıf bir tek taraflı yalıtım ile 1400 civarı yıllık fatura sonra 780 civarı müdehale ile ,bakalım bu sene tam yalıtım,ile neler,olacak,kombi tavisyesinden öte hangi Yogusmali ve hangi tesisat ve yalıtım denmeli galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 27 Kasım 2014; 8:53:30 >




  • 1 hafta kadar önce yeni evime kombimi taktırdım fakat tesisatta ve cihazda sorun olmadığını kesin olarak doğrulamak istiyorum, taşındıktan sonra sorun olmaması için.
    Yapabileceğim ve yaptırabileceğim bir test var mı arkadaşlar..
  • Evet arkadaşlar dün sabah evden çıkarken ki değer 191 m3 tü. Bu sabah çıkarken baktım tam olarak 198 m3. 24 saat kullanım 7 m3. Evin ısısı ortalama 24 derece.Kombi 45 dereceye ayarlı.Bakır tesisatın avantajı ortada.Ayrıca şuana kadar ki en soğuk geceyi geçirdik.İzmir sabah çıktığımda 1 derece diyordu hava raporu.Atatürk mahallesini siz düşünün artık.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 27 Kasım 2014; 8:32:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar günaydın,herkese..bu sabah çok,soğuk yine..!dün akşam dün akşam,22:30'dan bu saate kadar 2.5 metreküp yakmış,9 metre plus petek hepsi açık termostatik vanalar 20 dereceye ayarlı oturma,odasında yok 23 derece falan gibi orası da ,dün sayaç çekip yükledim,şimdi de yukleyecegim Ama olmuyor nedense ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo3516 -- 27 Kasım 2014; 8:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17241725172617271728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.