Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1678. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16761677167816791680
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun, dedğiniz bütçeye premix kombi bulabieceğinizi zannetmiyorum, belki nitromix i 1900 e bulabilirsiniz, geri yazdıklarınız 2000-2800 arasında..airfel i tanımam zaten..

    usta bu yazdıklarınızın tamamından önemli kombi dolabı 130 cm olmalı ve borular yukarıda görebileceğiniz örnekler gibi tamamen gömülü ve izoleli olmalı, rad. e dönüş vanası aldınız mı yazmamışınız.

    gerisi OK...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hikoblaz

    Tavsiyenizi için teşekkür ederim,
    Evim 3 katlı müstakil, en alt kat 50 m2 yerden ısıtma, 2. Ve 3. Kat radyatörlü olacak.Toplam 170 m2 net oturum alanı var..Yalıtımlı ve ısıcanlı güney cephe..
    Yerden ısıtma için 40 radyatörlere ise 50-55 derecede su gönderir isem sistem olarak daha tasarruflu bir sistem oluşturmuş olmaz mıyım?
    Firmanın birisi teklifinde bana 3 yollu motorlu vana ile bu sistemin gerçekleşeceğini söyledi fakat bu vanadan önce bir sirkülasyon pompası yok teklifte, muhtemelen gerek kalmayacaktır vs dedi. Ben kullanılması gerekiyor diye biliyordum? Kombi olarak nitromiks p35 petek 6,2 metretül + 2 havlupan var teklifte.. Tavsiylerinizi bekliyorum birkaç gündür uykusuzum bu durum nedeniyle..
    Saygılar

    kombin yerden ısıtmanın katında ise pompayla işin yok, zaten biz 130 m2 evlere 24 lük kombiyle yerden ısıtma yapıyoruz.pompa falan da koymuyoruz.

    senin 50 m2 yere normalde 3.5 metre petek gitse 10-11 meter güç bu da 22 kw yapar, sen zaten 35 ile güçlü bir cihaz seçmişin, en fazla şunu yapabilirsin, siemensin (hızlı tepkimeli) vana motorundan al, kollektör girişine termostatik düz bir vana bağla , motoru da bu na tak, bir oda termostatı kullan ve bu termostatın selenoid uçlarını vanaya bağla, tüm radyatörlerin vanalarını da termostatik yap. tesisatı 45-50 dereceye ayarla.

    40 derece olayında ısrar etmemiş olursun fazla gelirse oda termostatı kapatır yerden ısıtmayı olur biter..

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    http://www.asteknikltd.com/web/goster.aspx?grup_id=184&marka_id=28

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

    o motor bu kafaya oturur vanayı ister böyle L tipi köşe alırsın, ister düz alırsın kollektöre girişine takacaksınız, motorun kabloları oda termostatındaki yerine bağlanacak, enerji ise oda termostatına verilecek (boattan)

    http://www.siemens.com.tr/binateknolojileriormani
    bu sayfayı inceleyin motorları oda ter. vanayı anlatıyor zaten..

    yani sana 3 yollu falan da lazım değil ama illa alacaksan o da burada var..


    kombi üst katlara koyacaksan zaten su alta inene kadar 10 derece soğur, sen kombiden 55 göndersen de senin yerden ısıtmaya 45 de varır..:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 29 Ağustos 2014; 14:30:58 >




  • *Radyatör dönüş vanasının gereksiz olduğunu dile getirenler olduğu için almadım.
    *Kabin konusunda 130m olacak şekilde ayarlarım.
    *Ayrıca kombi bağlantılarından kollektöre kadar olacak borular duvar içinden ve fayans altından geçecek şekilde yapılacak.

    http://www.bizdeuygun.com/Baymak-Idee-24-KW-Premix_158083.html?gclid=CIWfy9-vuMACFVMRtAod7BoAiQ

    http://www.n11.com/demirdokum-nitromix-p24-yogusmali-kombi-21264kcal-h-24-kw-P18739554?cid=700501_demirdokum-nitromix-p24-yogusmali-kombi-21264kcal-h-24-kw-P18739554&cid=700504&v=1.26.2




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    *Radyatör dönüş vanasının gereksiz olduğunu dile getirenler olduğu için almadım.
    *Kabin konusunda 130m olacak şekilde ayarlarım.
    *Ayrıca kombi bağlantılarından kollektöre kadar olacak borular duvar içinden ve fayans altından geçecek şekilde yapılacak.



    bunlar biz de bu fiyat, :)

    dönüş vanası SADECE SADECE SADECE VE SADECE GK MARKA KULLANIRSAN %5 GEREKSİZ DİYEBİLİRİM.

    bunun haricindeki satıcılar gitsin uyusun bu işi yapmasın...

    hayırlı olsun işiniz, dolabınızı kestirmeyiniz, doğalgaz borusunu dolap içinden indiriniz, gaz spraliniz 40 cm i geçmesin (yandınız):)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    *Radyatör dönüş vanasının gereksiz olduğunu dile getirenler olduğu için almadım.
    *Kabin konusunda 130m olacak şekilde ayarlarım.
    *Ayrıca kombi bağlantılarından kollektöre kadar olacak borular duvar içinden ve fayans altından geçecek şekilde yapılacak.



    bunlar biz de bu fiyat, :)

    dönüş vanası SADECE SADECE SADECE VE SADECE GK MARKA KULLANIRSAN %5 GEREKSİZ DİYEBİLİRİM.

    bunun haricindeki satıcılar gitsin uyusun bu işi yapmasın...

    hayırlı olsun işiniz, dolabınızı kestirmeyiniz, doğalgaz borusunu dolap içinden indiriniz, gaz spraliniz 40 cm i geçmesin (yandınız):)




    Kombi balkonda montajlanacak. Bu yüzden daha dolabı yaptırmadım. Gaz spiralinden kastınız kombiye bağlanan sarı renkteki borumu yoksa ocağa gelen borumu

    Bu doğalgaz işi yüzünden kafam allak bullak oldu.

    Kombi konusunda montaj hariç 2000TL ye kadar çıkacam mecbur. Bu fiyata alabileceğim nokta atışı kombi önerebilirmisiniz? özellikle kablosuz modülasyona uygun olabilecek. Teşekkürler




  • Bu bağlantı seti için adres ve tel bilgilerini banada pm atabilir misiniz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hozkara

    Merhaba Arkadaşlar.

    Kaldığımız apartman doğalgaza geçiş kararı aldı. Bu yüzden bu konuda geçen 560 sayfa mesajın neredeyse tamamını okudum ve Biray DoğalGaz Bircan Beyle iletişime geöçtim. Evimin Uşak'ta olduğunu izmirden gelerek işi yapıp yapamayacaklarını sordum. Sağolsun tüm kolaylığı gösterdi ve Uşak'taki evimde doğalgaz döşeme işini yapmak üzere anlaştık.

    25 Ağustos Pazartesi günü saat 11:00 da Uşak'a geldiğiler ve asansör olmayan ve 6. kattaki evime malzemelerini çıkartmaları 1-1.5 saat kadar sürdü. Öğle yemeğinden sonra Saat 13:30 gibi çalışmaya başladılar ve 26 Ağustos Saat 16:00 gibi doğalgaz hattı, kombi, bakır boru 1 adet havlu pan, 1 adet ilave radyatör tüm peteklerin vanalarını termostatlı ve dönüş vanası olarak değiştirdiler. Saat16:00-19:00 arası da hol de kırılan fayansları döşediler (İlave fayans ustası bulma derdinden kurtardılar). Saat 20:00 ye kadar da ince işçilik kısmını hallederek İzmire döndüler.

    Yaklaşık 1 gün gibi bir sürede işi bitirdiler ve evi de çiçek gibi bırakarak gittiler.

    Buradan öncelikle tüm yardımları için Biray Mühendislikten Bircan Bey'e sonra işimizi gören değerli ustalarına teşekkür ederim. Eğer İzmir de iş yaptıracaksanız tavsiye edeceğim bir firmadır. Gerçekten yaptıkları işi hakkıyla yaptılar ve anlaştığım fiyata böyle işçilik bulmak gerçekten çok zor.

    Birazdan işin fotograflarını paylaşacağım, size şu kadar söyleyeyim, evin holü yaklaşık 5 m uzunluğunda ve toplam 15 adet fayans kırıldı. Evden çıkan moloz topu topu 3 çuval. Gerçekten çok temiz iş çıkardılar. Bir kez daha teşekkürlerimi sunmak isterim.

    Saygılarımla

    Hayırlı olsun.Bu kadar sayfayı nasıl okudunuz?Ama en sonunda işin uzmanını bulmuşsunuz.Biz de dün yaptırdık.Önceden kömür kaloriferi vardı.Borularda değişiklik yapmadan balkona konuldu kombi.arçelik 20 hp lcd marka kombi kullanıldı ve arçelik servisi yaptı.Neden derseniz, kapı komşum arçelik servisi o yüzden tercih ettim.Osmaniyede oturuyorum kışlar sert değil.Ancak vanalar vs plastik ve kalde marka.Hatta s şeklinde dörtlü bir metal bağlama parçası vardı ambalajlı, servis onu da takmadı.Metal olanlar oksitleniyor ve çok şikayet geliyor diye buna kullanıyoruz dedi.Bakır borudan kimsenin haberi bile yok.Forumdan bir miktar bilgim var ama komşumuz olduğundan servis sadece izledik.Birde burada gaz tesisatı için esnek kanallı boru moda oldu ama bizim tesisat 12 m den fazla olduğundan onu kullanmadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassan01 -- 30 Ağustos 2014; 12:11:20 >




  • - Kadıköy'de
    - Kuzey ve Güney pencereli, bir tarafı apartman içi, diğeri tarafı boş olan,
    - 100m2 civarı (2+1),
    - Isı yalıtım sistemi olmayan,
    - 5 katlı binanın çatı katı olan ama yaz ve kış çatı katı karakteristiği (sıcaklık ve soğukluk açısından) bulunmayan
    - kombisinin mutfakta bulunduğu

    evin sadece kombisinin değiştirilmesi söz konusu. Pek vakit olmadığından hızlıca karar almalıyım; 1 günlük araştırma sonucunda Viessmann Vitodens 100W 26 Kw Yoğuşmalı Hermetik Kombi'de karar kıldım. Gördüğüm kadarıyla analize girilince ve ekonomik nedenlerde gözönüne alındığında bir çok öneri ihtimali bulunuyor ama beni ricam bu verdiğim bilgiler ışığnda seçtiğim kombi için bir itirazınız, uyarınız yoksa alıp geçmek. Bir de onay veriyorsanız nereden almak daha doğru olur, söylerseniz çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.
  • hassan01 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.
    millet o dörtlü malzemeyi parasıyla almaya çalışıyor senin arkadaş takmamış bu eksi bişey, okstleniyor konusuna gelince yalandan kim ölmüş meselesi ,bizim bakır a da oksitlenir diyorlar, 10 dakka gülüyorum bu laflara, ancak, o malzemeyi taktırt ve altınada bizim şu GK marka filitreleri koydurt, yoksa o kombi devamlı bakım isteyip, arkadaşınızın ekmeğine devamlı yağ süreceksiniz...yakıta ve ısıtmaya etkisi de en az %5
  • Arkadaşlar sakarya'da bir ev satın aldım. ev 125 m2 brüt. 3+1. ev iyi bir şekilde güneş alıyor özellikle sabah güneşi. ve ara kat.ısı yalıtım da var.ev ile birlikte ECA PROTEUS 24 KW 20000 lik kombi ve 7 mtül eca 600 panel radyatörler takılacak. Ben peteklerin hepsini açmayacağım. Bu kombi sorunlu diyorlar. Bunun yerine farkını ödeyip değiştireceğim. Önerileriniz nedir?
  • pillout P kullanıcısına yanıt
    Viessmann VITODENS 050-W 24 KW tercih edin 100-W'nin iyileştirilmiş modelidir.
  • lionwhitesir L kullanıcısına yanıt
    Farkını verip ECA Confeo Premix ile değiştirin.
  • Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: cherkosky

    Selamlar,

    Antalya, Konyaaltında 135m2 3+1 evime doğalgaz taktırmayı düşünüyorum. Biraz araştırdım fakat çok kafam karıştı! Antalya için yarıyoğuşmalı kombi önerenler çoğunlukta ama forumları ve buradaki ustaları okuduğumda yoğuşmalı öne çıkıyor.

    Tesisatı kiler odasına pencere dibine kurdurmayı planlıyorum. 16 yıllık bina ve beyaz plastik tesisat döşeli durumda hatta ben tadilat yaparken yerden çift çıkan boruları duvara çift olarak aldırdım.

    yukarıda yazdıklarım dikkate alındığında bana özellikle kombi seçimi ve tesisat için tavsiye verebilecek olan ustalara şimdiden Allah razı olsun diyorum.

    24 haziranda sizin mahallede biraz dolaştım,izmirden müşterim de orada oturuyor, yan yana 4-5 tane firma açmış bile hatta bir dürümcü de çağ dışı bir bir tesisat gördüm ve kendisine yardımcı oldum , adama 4 metre boru çekmişler 1000 tl de parasını almışlar, ne emniyet kapamalı musluk ne de exproof alarm takmamışlar haberi oldu, her ilde olduğu gibi çok zayıf dükkanlar, geçmişte başka vilayette çalışmış ve ziya ispatlayabilecek olan en az 5 yıl tecrübeli kişilerle çalışınız..

    20 yıldır muslukçu veya gün-ısı cı olmakla doğalgazcı olmak aynı şey değildir unutmayınız.

    metal vana ve bakır aksesuar kullanmak şartıyla min.gücü düşük her türlü premix yoğuşmalıyı (tam yoğuşmalı) tercih ediniz.

    özellikle buderus gb 12 ve bosch condence 2000 almayınız.

    aynı fiyata demirdöküm nitromix ideal seçim alabilir. şu an 1900 civarına bulabilirsiniz. sezon geldiği için işinizi ekim aylarına bırakmayınız. malzeme bulamazsanız herkese yardımcı oluyoruz size de oluruz.

    saygılar...

    Hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

    Bir soru daha: DD Nitromix P24 / P28 hangisini almalıyım? (3+1 135m2)




  • cherkosky C kullanıcısına yanıt
    Peteklerin toplam uzunluğu 10 metreyi geçmiyorsa P24 yeterlidir.
  • 5 metre toplam petek boyu var artı bir de havlupan.
    ev 2+1 ve en üst kat, camlar komfort cam.
    Yogusmalı kombi mi önerirsiniz? Her daim yogusmalı daha iyiyse neden halen diger modeller var veya nereler için kullanılır ki o modeller?
    pahalıya kaçmayacak kombi önerirseniz çok sevinirim, tesekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 4 Eylül 2014; 21:47:03 >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Yoğuşmalı her daim daha iyidir yoğuşma + premix özelliği ile en az %25-30 arası daha ekonomik ısınırsınız. Diğerleri neden var sorusununa gelince onlar daha önce çıkan bir teknoloji ve alıcı olduğu veya yasaklanmadığı sürece satışı devam eder. Bilinçli hiçbir tüketici eski nesil kombiyi almaz, alanlar genelde işi daha ucuza getirmeye çalışan müteahhitler ve vatandaştan çok karlarını düşünen pazarlamacı doğalgaz firmalarıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kvadankpakal

    5 metre toplam petek boyu var artı bir de havlupan.
    ev 2+1 ve en üst kat, camlar komfort cam.
    Yogusmalı kombi mi önerirsiniz? Her daim yogusmalı daha iyiyse neden halen diger modeller var veya nereler için kullanılır ki o modeller?
    pahalıya kaçmayacak kombi önerirseniz çok sevinirim, tesekkürler.

    1-diğerleri neden var sorunuzun cevabını siz vermişsiniz,---pahalıya kaçmayacak kombi önerirseniz çok sevinirim

    iş te bu nedenle yoğuşmasız kombiler satılmaya 2017 yılına kadar devam edecek, bu yıldan sonra yine bir erteleme olmassa hem balkon kombileri hem de yoğuşmasızlar yasaklanacak.

    2-yoğuşmasız kombiler maliyete paralel olarak kiracılarına iş yaptıran evsahipleri ve 300-500 bin TL lere ev satan akıllı ev mütaahhitleri tarafından tercih ediliyor, derdi sadece prim almak olan pazarlamacı firmalar (ki sayıları %80 dir) tarafından da olmazsa olmaz listesinin başında gelir, iş bu nedenledir ki memleketin %80 tesisatcısında kullanılan tek boru da plastik borudur, plastik boruyu 90 derece kaynayan suya sokuyorum, boru değişmeye başlıyor, tüketici napıyorsun eriyor diyor, ama aynı sıcaklıklarda evinde çalışacak aynı plastiğe hayır diyen yok, sonuç ucuz olsun da ne olursa olsun mantığı.

    3- küçük evlere premix yoğuşmalı kombi şart oğlu şart, eğer eviniz deki 5 metre radyatör hesabı doğru yapıldıysa sizi 50 derece kombi ayarında ısıtacaktır (!), 5 metre radyatör kötü havada 10 kw iyi havada 5 kw enerji yayar, siz min. gücü 5 kw civarında bir makina alırsanız minimum alevle dur kalk yapmadan min. gaz yakarak sizi ısıtır. 5 kw min.güçlü tek makina cinsi premix yoğuşmalılardır ve demirdöküm nitromix, immergas, ariston, ferroli,baymak da bu modeller var, diğer markaların azıcık büyük olan kapasiteleri yüzünden daha büyük evlere tavsiye edilmesi gerekir,

    ama bu lafı alıp yoğuşmalılar büyük evler içindire çeviren YALANCI firmalar halkı kandırıyor, siz yoğuşmasız hiç bir makinanın min. gücünü 7-8 kw dan az göremezsiniz, bu durumda kombi büyük kalıyor ve ha bire sönüp sönüp max güç olan 24 kw da tekrar yanara çok gaz harcatıyor, ve sonunda da ateşleme sistemi arızası vb.şeyler oluşuyor.

    en ucuz nitromix dir 1900 civarına kadar yükseldi şu an 2800 tl belirlendi fiyat ligtv li HD digiturk hediyesi var ( 1yıl)

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 5 Eylül 2014; 9:49:18 >




  • Arkadaşlar 125 m2 net kullanım alanı ve yaklaşık 7 metre radyatör uzunluğu olan dairem için "VİESSMAN VİTODENS 50-W 24 KW YOĞUŞMALI KOMBİ" düşünüyorum. Acaba doğru tercih midir? Teşekkürler.
  • Beyler açıklamalı ve detaylı bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
    Zahmet ettiniz, kaleminize sağlık.
    herşeyi anladım.
    saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 16761677167816791680
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.