tabiki ben bu kadar para veriyorum konforumudan ödün verecek değilim ama arkadasım diyor ki petekler cok ısınsın kombi uzun süre çalışmaz düyor zaten ama dediğin gibi kaç yaparsam yapayım 22 ye ayarladıysa o sıcaklıkta durur.evet ben bu oda için olan cihazda programlama var sanıyorum meger yokmuş neyse biraz kullanalım olmazsa alırım.Ne kadar fiyatı?
sizdeki kumanda tam hangisi bilemiyorum. üzerinde güneş,aydede,musluk auto tuşları olan modelmi.
o modelde sadece gece ve gündüz ayarı var.
yani saat 08.00 ile 22.00 arası 22 derece ol, 22.00 ila 08.00 arası 20 derece ol gibi ayar yapabiliyorsunuz.
kablosuz kumandada ise 4 adet zaman dilimi programlayabiliyorsunuz.
mesela saat 08.00 ile 14.00 arası 23 derece ol, saat 14.00 ile 19.00 arası 24 derece ol, saat 19.00 ile 04.00 arası 20 derece ol, saat 04.00 08.00 arası 22 derece ol gibi.
kablosuz kumandanın en büyük artısı siz neredeyseniz orayı merkez olarak alabilmesi.
fiyatlarını bilmiyorum kablolu ile arasında 100 euro kadar olsa gerek.
hayırlı günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Eylül 2006; 20:04:05 >
rica ederim. başka sorunuz olursa sorabilirsiniz. ben 1 yıllık tecrübeye sahibim o cihazla. koça kış tek problem verdi. iyonizasyon eksikliği diye. bir kere. onuda kitabında açıp kapatın düzelir yazıyordu açtım kapattım düzeldi.
gayet problemsiz sessiz ve ekonomik bir model gb-022-24 k
Ben MERSİN'de oturuyorum. İklimsa'ya gittim. Beretta yoğuşmasız hermatik tavsiye ettiler. Baymak ise yoğuşmalı kombi tavsiye etti. İklimsa sıcak yörelerde yoğuşmalı kombilerin verimsiz olduğunu söyledi. Baymak ise böyle birşeyin olmadığını söyledi. Forumun hepsini okudum. Yoğuşmalıların aksine düşük sıcaklıklarda çalıştığında daha verimli olduğu yazıyor. Açıkçası kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
ses konusunda fazla sessiz geldi eskisine göre Eskisi yaklaşık bi 10 yıllık vardı tarihi eser gibi bişeydi. Kaangurcan mersinde oturuyorsanız bencede pek fazla yoğuşmalı kombiye ihtiyacınız olmaz gibi yoğuşmalı kombiler düşük sıcaklık yüksek ısı vermetedir Mersinde zaten havalar ii olacağı için yoğuşmalı pek gerekmez gibi geliyor.yoğuşmalılar yaklaşık 600-1000ytl arası pahalı o yüzden sizin için bence gereksiz bi masrafmış gibi geldi. Hem yoğuşmalı kombilerde her firmaya güvenilmez,baymak hiç tavsiye etmem kuzenimde var sabit sıcak su veriyor diyor yalan tazlik değişiminde geç kalıyor,buderus vieesman vaiillaht den seçiminizi yapın bence ilk yatırımda biraz pahalıya gelir ama sonradan sorun çıkarmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetgunduzbey -- 11 Eylül 2006; 23:23:59 >
marhaba arkadaşlar.bizde bu aralar eve dolagaz yaptırıcas ama her kafadan bi ses çıkıyor .şöyle özetliyim.80 m2lik birev de oturuyoruz.tesisatı döşicek adamlar ferolli isimli kombiyi döşiceklerdi biz valliant düşündüğümüzü söyledik iyi bir seçim mi sizce?vede 80 m2lik bir eve 17.000kcallık bir kombi yeterlimidir?
arkadaşlar bir iki hafta içinde benim de kombi almam lazım vaillant 242-5 plus modeli ile viessman Vitopend 100 ile 200 arasında takıldım kaldım. bana yardımcı olursanız sevinirim. hangisini tavsiye edersiniz. birde Vitopend 100 modelinde çift eşanjörlü mu acaba. ev ankarada 86 metre kare güney cephe 3+1 altımda ve üstümde daire var. birde hangi marka petek tavsiye ederseniz...bu arada doğal gaz abonelik işlemleri biraz gecikeceğinden bu ara dönemde doğal gaz yerine tüp gaz (lpg) kullana bilir miyim kombiye bir zararı olur mu yorumlarınızı bekliyorum özellikle kurt0146 sizden bekliyorum....
ya bişey sormak istiorum şimdi bizim anlaştığımız tesisatçıdan geliorum ben valliant almayı düşünüyordum adam bana eca calora kombiyi al dio.sizin bu kombi hakkında bi fikriniz varmı?
arkadaşlar bir iki hafta içinde benim de kombi almam lazım vaillant 242-5 plus modeli ile viessman Vitopend 100 ile 200 arasında takıldım kaldım. bana yardımcı olursanız sevinirim. hangisini tavsiye edersiniz. birde Vitopend 100 modelinde çift eşanjörlü mu acaba. ev ankarada 86 metre kare güney cephe 3+1 altımda ve üstümde daire var. birde hangi marka petek tavsiye ederseniz...bu arada doğal gaz abonelik işlemleri biraz gecikeceğinden bu ara dönemde doğal gaz yerine tüp gaz (lpg) kullana bilir miyim kombiye bir zararı olur mu yorumlarınızı bekliyorum özellikle kurt0146 sizden bekliyorum....
allurad lar aliminyumdan imal. dolaysıyla sonsuza dek paslanmıyorlar. demirdöküm pluslar ise diğer peteklere nazaran daha kalın saca sahipler daha geç deliniyorlar.
kombi olarakta buderus u da bir inceleyin derim. buderusun da uygun fiyatlı yoğuşmasız modelleri var.
yakıt olarak tüpgaz çoğu kombide kullnılabiliyor. ancak günde 1 tüp bitirmek bilmem hoşunuza gidermi.