Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: masterabi
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
maxfocus

11 Temmuz 2008; 11:04:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: fikrethoca
vaillant a 3400 istediler :(
baymak novedans nasıl fiyatı uygun

Selamlar,
Vaillantın hangi modeli için 376 için mi istendi belirtirmisiniz.
Baymakta bu kapasiteyi karşılayacak kombi değil duvar tipi kazan var bunlarda luna serisi ürünler http://www.baymak.com.tr/urun_detay.asp?grup_no=281&urun_no=407&dil=TR teknik broşür içinde bu linkten bilgi alabilirsiniz
http://www.baymak.com.tr/upload/pdf/407_Broşür.pdf ama bunlarda da sıcak su için boyler kullanmanız gerekiyor.
Sorduğunuz novadens serisi http://www.baymak.com.tr/urun.asp?grup_no=81&dil=TR linkindeler bu ürünlerinde içinde en iyi seri olan novadens extraların en büyük 330 modelinin ısıtma gücü 50-30 için 26060 kcal dir. http://www.baymak.com.tr/upload/pdf/422_Broşür.pdf
Yani sizin ihtiyacınızın altında. Bu cihazlara dikkat edin çoğu satıcı bu serinin kullanım sıcak suyundaki kcal değerini söylüyor.Hatta baymağın resmi sitesindeki ilk tanıtım bile bu şekilde ;
BRÖTJE NOVADENS EXTRA 240 20.640 kcal/h
BRÖTJE NOVADENS EXTRA 280 24.080 kcal/h
BRÖTJE NOVADENS EXTRA 330 28.380 kcal/h
Bunlar kullanım suyu sıcaklığı değerleridir , kalorifer tesisat suyunun değildir. Birde 330 değeri sanki 33 kw lık havası yaratıyor buda zaten 28380 kcal denk geldiği için satıştaki bu küçük detay son kullanıcı ve bilgisiz satıcıyı yanıltıyor. Ancak teknik detaylara bakarsanız aslında bu ürünlerin ısıtma değerlerini görürsünüz. Bence çok yanlış bir yaklaşım tarzı bunlar kombi, şofben değil ki , kalorifer tesisatı ısıtma güçlerini ile anılmalıydılar.
Bu satış taktiğini bazı İtalyan markalarında da görmek mümkündür.
Star Britge 3 EŞANJÖRLÜ YOĞUŞMALI KOMBİ modellerinde ki ısıl değer açıklamalarında da novadens serilerinde ki gibi detaylar verilmemiş .
Yinede yoğuşmalı için düşük verimli ve novadenslere göre daha düşük kalite malzemeli bir ürün.
Sonuçta baymakta sizin ihitiyacınıza yönelik güçte kombi bulunmuyor.

Birde viessman vitodens200W 35 kw için teklif alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 14 Temmuz 2008; 11:01:12 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
hadoreci

11 Temmuz 2008; 11:34:33 

taşkafa ve maxfocus arkadaşlara çok teşekkürler, yazdıkları ile bizlere yön veriyor ve faydalı bir tartışma ortamı oluşturuyorlar..Hiç doğalgazla yaşamamış bizim gibilere çok yararlı oluyor bu yazılar ve düşünceler..Kömürle ısınmanın zahmeti çok, hergün kazana kömür ilave et, haftada bir kazan temizliği yap (çıkınca zenci gibi oluyorsun ) ...Isparta hava kirliliğinde ilkleri oynuyor ve merkezi ısınmaları doğalgaza zorlayacaklar ama benim gibi iki katlı evde oturanlara bişey yok..sonuçta doğru yakılmayan kömür havayı müthiş kirletiyor.
Yazdıklarım ve sizin verdiğiniz fiyatları birde duyduğumuz haberleri (İran vanayı kıstı millet donu...Rusya yine doğalgazı kıstı, görüşmeler yapılıyor...İran vanayı tamamen kapattı...vb) düşününce çok kararsız kalıyorum...Doğalgazın kalorifer açısından rahatı çok iyi (banyo için sıcak suyu şofben ve günısı ikilisi ile yıl boyunca karşılıyorum ve iki yılda bir tüp bitiriyorum yani şofbeni fazla kullanmıyorun günısı idare ediyor, beş ayda bir mutfak tüpü değiştiriyorum, genlde dışarıdayız yani) ama fiyat da ikiye katlayacaksa kömürle haftada bir zenci olmaya devam derim. İzolasyon öneminin farkındayım ve bu yaz sonunda (inşaallah) çatıda beton üzerine 5cm dow marka strafor döşeyeceğim..
Yalnız kömürle ısınmada bi fiyat anlaşmazlığı oldu sanırım; bir kat için bu günkü güncel kurla yaklaşık 1300 ytl harcıyorum (iki katın ısınma maliyeti yaklaşık 2600 ytl dir) Kömürü aldım, kömürlüğe istif ettim kışı bekliyorum bu husus da gerçekten önemliymiş, yıl boyunca gelecek zamlar en azından bir yıl beni ilgilendirmiyor (bunun önemini yazılarınızdan anladım, hiç farkında değildik doğal gaza her ay gelecek zamlardan etkilenme var) Kömüre de yıllık çok zam geliyor geçen yıl 230$ aldığım kömür bu yıl 310$ dı ve o da her zamlanıyor hele havalar soğuyunca tavan yapıyor..
Kombi alırsam yoğuşmalıyı alacağım kesin, ama hala karar veremedim ve bekleyeceğim,
Doğalgaz bağlatma fiyatını sordum, şirketten keşif yaptılar; dağıtıcı firma 500ytl abonelik ücreti alıyormuş, 600 ytl kutudan bina içine , 600 ytl kat içi dağıtım (toplam 1200 ytl) doğalgaz borusu döşeme ücreti istiyorlar üzerine bi de kombi fiyatı eklenecek...boru döşeme ücreti çok gibi geldi siz ne dersiniz (evim zemin kat, kutu yeri evin önünde)
maxfocus

11 Temmuz 2008; 11:56:15 

quote:

Orjinalden alıntı: hadoreci

Ispartaya bu yıl doğalgaz geliyor, borular döşendi abonelik başladı ve bizim de derdimiz başladı...Büyük şehirlerde yıllardır bu işin içinde olan arkadaşların yardımını istiyorum;
evim müstakil ve iki katlı, 128m2 ( net alan yaklaşık 90m2), çift tuğlalı arada 2cm strafor var ben ikinci kattayım çatı izolasyonu yok, her katta yaklaşık 10m demirdöküm pp var..eve geçen yıl taşındım petek boruları plastik merkezi dağıtımlı
1) kat kaloriferi ile kömürlü ısınıyordum ve kat başına 3,5 ithal kömür kullandım (yaklaşık 1300 Ytl tutuyordu) ev ısısı çok olmasa da idare ediyordu (18-20 arası) acaba doğalgaza geçsem yakıta kaç ytl öderim?
2) Bir çok kombi tavsiyeleri var ve buralarda işler daha karışık; kimse çok bilmiyor ama biliyor gözüküyor... Kaçlık bir kombi iş görür, evin bacasına bağlantı yaparak mı yoksa hermetikle mi daha randıman alırım.( viessman yada vaillant almayı düşünüyorum)
3) abonelik ücreti 180 dolar+kdv sizin oralarda nasıl
4) aboneliği hemen mi yoksa bekleyip de sonra mı başlatmak daha avantajlı oluyor( ilimizdeki abone sayısı herhalde 50 bile değidir)
5) Kritik soru; siz olsaydınız kömürlü mü yoksa doğalgazlı bir evde mi yaşardınız hangisi daha avantajlı ( hem maddi,hemde konfor ve ısınma açısından)

ço soru oldu, cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

Selamlar,

"kat kaloriferi ile kömürlü ısınıyordum ve kat başına 3,5 ithal kömür kullandım (yaklaşık 1300 Ytl tutuyordu)"
Kat başına diyince 3,5 * 2 =7 ton oda 2600 ytl midir yoksa tamamı için 1300 ytl. mi.
90 m2 Net alan tek kat için midir yoksa tamamı için midir.
Bunları belirtebilirmisiniz.Bu tarafı anladığım kadarıyla net anlaşılamadı.

Diye yazdım siz cevaplamışsınız, Sevgili Taşkafa arkadaşım bu durumda 3000 ytl yıllık maliyet desen ki fazlası var bu da bu günün gaz fiyatıyla
3000/ 0,69 (her şey dahil birim gaz fiyatı) = 4347 m3 gaz eder bununda ağırlıklı tüketiminin( % 95) 7 ay olduğunu düşünelim 4129 /7 =590 m3 gaz aylık tüketim 218 m3/5 ay için = 43,5 m3 aylık tüketim.

Bu arkadaşımız bu kadar tüketir mi? Fikrin nedir?
Yazılanları doğru anlamak veya algılamak çok önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Temmuz 2008; 12:05:42 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
carrot

11 Temmuz 2008; 15:19:14 

Ben internetten Eca Confeo hermetik dijital 20.000 kcal kombi aldım. Bu kombiyi tercih etmemdeki nedenler;

1- Çift eşanjörlü olması, yani petekler ısınıyorken kullanma suyu açıldığında ikinci eşanjör sayesinde daha istikrarlı ve sıcak su keyfi sağlıyor.
2-Eca markasının yerli ve güvenilir olması
3-Fiyat kalite bağlamında ekonomik bir ürün.
4-Oda termostatı takılabilmesi.

saygılar

maxfocus

11 Temmuz 2008; 15:24:21 

quote:

Orjinalden alıntı: hadoreci
taşkafa ve maxfocus arkadaşlara çok teşekkürler, yazdıkları ile bizlere yön veriyor ve faydalı bir tartışma ortamı oluşturuyorlar..Hiç doğalgazla yaşamamış bizim gibilere çok yararlı oluyor bu yazılar ve düşünceler..Kömürle ısınmanın zahmeti çok, hergün kazana kömür ilave et, haftada bir kazan temizliği yap (çıkınca zenci gibi oluyorsun ) ...Isparta hava kirliliğinde ilkleri oynuyor ve merkezi ısınmaları doğalgaza zorlayacaklar ama benim gibi iki katlı evde oturanlara bişey yok..sonuçta doğru yakılmayan kömür havayı müthiş kirletiyor.
Yazdıklarım ve sizin verdiğiniz fiyatları birde duyduğumuz haberleri (İran vanayı kıstı millet donu...Rusya yine doğalgazı kıstı, görüşmeler yapılıyor...İran vanayı tamamen kapattı...vb) düşününce çok kararsız kalıyorum...Doğalgazın kalorifer açısından rahatı çok iyi (banyo için sıcak suyu şofben ve günısı ikilisi ile yıl boyunca karşılıyorum ve iki yılda bir tüp bitiriyorum yani şofbeni fazla kullanmıyorun günısı idare ediyor, beş ayda bir mutfak tüpü değiştiriyorum, genlde dışarıdayız yani) ama fiyat da ikiye katlayacaksa kömürle haftada bir zenci olmaya devam derim. İzolasyon öneminin farkındayım ve bu yaz sonunda (inşaallah) çatıda beton üzerine 5cm dow marka strafor döşeyeceğim..
Yalnız kömürle ısınmada bi fiyat anlaşmazlığı oldu sanırım; bir kat için bu günkü güncel kurla yaklaşık 1300 ytl harcıyorum (iki katın ısınma maliyeti yaklaşık 2600 ytl dir) Kömürü aldım, kömürlüğe istif ettim kışı bekliyorum bu husus da gerçekten önemliymiş, yıl boyunca gelecek zamlar en azından bir yıl beni ilgilendirmiyor (bunun önemini yazılarınızdan anladım, hiç farkında değildik doğal gaza her ay gelecek zamlardan etkilenme var) Kömüre de yıllık çok zam geliyor geçen yıl 230$ aldığım kömür bu yıl 310$ dı ve o da her zamlanıyor hele havalar soğuyunca tavan yapıyor..
Kombi alırsam yoğuşmalıyı alacağım kesin, ama hala karar veremedim ve bekleyeceğim,
Doğalgaz bağlatma fiyatını sordum, şirketten keşif yaptılar; dağıtıcı firma 500ytl abonelik ücreti alıyormuş, 600 ytl kutudan bina içine , 600 ytl kat içi dağıtım (toplam 1200 ytl) doğalgaz borusu döşeme ücreti istiyorlar üzerine bi de kombi fiyatı eklenecek...boru döşeme ücreti çok gibi geldi siz ne dersiniz (evim zemin kat, kutu yeri evin önünde)

Selamlar,

Bu maildeki cevaplarınız aslında kömür/doğalgaz fayda/ekonomiklik tartışmasınıda son noktayı koyduğunu düşünüyorum.
Bir son kullanıcı olarak 230$ aldığınız kömürün şu an 310 $ olduğunu belirtmişsiniz, bu büyük bir artış %35 civarında, bir de buna dediğiniz gibi yıl içindeki artış ve rantçıların fiyat yükselmeleri eklendiğinde , diğer bahsettiğimiz kriterlere bakmaksızın doğal gazın avantajı ortaya çıkıyor.
Biz hesap yaparken kömür için daha düşük birim alım değerlerini kullanmıştık. Ayrıca gaz fiyatlarının en azından devlet tarafından belirleniyor olması kömüre göre bir fiyat istikrarıda yaratıyor.

Ancak Taşkafa arkadaşıma da bir konuda kısmen olsada katılmak gerekiyor, burda yapılmış bir ilk yatırım maliyeti var bunun üstüne ilave olarak en az 4200 ytl bir yatırım (ilave petekler dahil) olacak gibi duruyor. Tabiki bunların hepsini tek firmaya yaptırıp sıkı bir pazarlıkla fiyatı düşürmek söz konusu ama her durumda bu maliyete katlanmak durumundasınız.
Sonuçta bir sistem değişikliği var ve bunun ilk yatırım maliyeti olacak ama yine de doğalgaza geçmeniz kendini oldukça geç amorti etsede uzun vadede doğru tercih olacaktır. Temiz havanında farkını yaşayacaksınız.

Daire içinde zaten bir tesisatınız var ama bunun dönüştürülmesi veya yenisinin yapılması gerekecektir.
Benim tavsiyem yıllardır, kömürlü sisteme hizmet eden bu tesisatıda baştan yenisini yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır.
Ayrıca peteklerinde hepsinin çok iyi temizlenmesi gerektiğini unutmayın. Ayrıca eskiden 90-70 göre ayarlanmış olan petek boyunuzun ister yoğuşmalı iste yoğuşmasız olsun artık 75-65 göre ayarlanması gerekecek bu durumda mevcutun % 40 civarında arttırılması söz konusudur.
Bu anlamda kömür / doğalgaz karşılaştırmasında maliyet/fayda tarafında tereddür etmenize gerek yok. Sadece bir kere verecek olduğunuz ilk yatırım maliyetini düşünün. Tek etken şu an için bu konu. Birde unutmadan artık zenci gibide çıkmak yok..
Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 11 Temmuz 2008; 15:36:44 >

Ege45

11 Temmuz 2008; 16:39:12 

hadoreci arkadaşım,

Doğalgazmı ucuz kömürmü ucuz tartışması çok anlamlı gelmiyor bana. Ben kömürle ısınmadan doğalgazla ısınmaya geçenlerin bu kıstasa göre karar verdiklerini pek düşünmüyorum. Çünkü kömür maliyeti sadece ton başına verilen ücretle sınırlı değil. Taşıma, depolama ve kullanım için devamlı işçilik gerektirmesi ayrı ve önemli maliyetler. Tabii bunlar genelde kullanıcıların sırtında olduğu için görünmüyor. Yılın başında peşin ödeyip bir daha zamlarla muhatap olmama mantığıda doğru değil. Çünkü o parayı peşin ödediğinizde zaten belli bir getiri kaybınız oluyor.

Sonuç olarak ben doğalgazla ısınmanın bu zamanda herkesin insan hakkı olduğunu düşünüyorum. İlk geçiş maliyetini karşılayabilen herkesin doğalgaza geçmesi gerekir diye düşünüyorum. Kullanım maliyeti olarak kömür maliyetini karşılayabilenlerin doğalgaz kullanım maliyetinide karşılayabileceklerini düşünüyorum. Herşeyden önce temiz yakıt, depolama için bir yer ve maliyet gerektirmiyor. Sadece ısınma olarak düşünmeyin, mutfak ve banyo ihtiyaçlarınıda karşılıyor. Bir de kaliteli ve sorunsuz Eca Confeo Premix yoğuşmalı kombi taktırırsanız keyfinize diyecek olmaz..

Zamlara gelince, kömür veya doğalgaz çok önemli değil sonuçta bunlar enerji kaynağıdır ve enerji her zaman zamlanacaktır. Bildiğiniz üzere mazot ucuz diye insanlar dizel arabalara yöneldiler. Şimdi ne oldu, mazotla benzin neredeyse aynı fiyata geldi. Ucuz diye dizel araba alanlardan 1-2 yıllık arabasını satıp tekrar benzinli araba alanlar var. Gerçi dizel araba konusunda otör olan maxfocus buralardayken bu konuya hiç girmesemiydim acaba..

maxfocus

11 Temmuz 2008; 18:12:20 

Selamlar,

Ege45 , dediklerin son derece doğru, önceki sayfada görmüşündür, Taşkafa ile bu konularda epey bi yazıştık , sonuçta doğalgaz gerçekten maliyet dışında kalan özellikleri ile her yönden temiz bir yakıt türü.
Diesel konusunda da haklısın son 5 senedir diesel araç satışındaki artışlar neticesinde bu uygulamanın olması doğal. Araç satışına göre, olması gerekenden düşük kalan benzin satışları hükümette banzin üstünde aldıkları vergi gelirininde gerilemesine sebep oldu. Dieselin fiyatı düşük olduğu için verginin % dilimide düşüktü şimdi bunu dengelemeye çalışıyorlar. Muhtemelen aynı fiyata getirecekler. Dieselinde tek avantajı tüketimdeki %25-30 civarındaki fark olacak.Bunu keşfederlerse diesel benzinden pahalı bile olursa şaşırmayın.

hadoreci

11 Temmuz 2008; 23:00:05 

quote:

Orjinalden alıntı: maxfocus

Selamlar,

"kat kaloriferi ile kömürlü ısınıyordum ve kat başına 3,5 ithal kömür kullandım (yaklaşık 1300 Ytl tutuyordu)"
Kat başına diyince 3,5 * 2 =7 ton oda 2600 ytl midir yoksa tamamı için 1300 ytl. mi.
90 m2 Net alan tek kat için midir yoksa tamamı için midir.
Bunları belirtebilirmisiniz.Bu tarafı anladığım kadarıyla net anlaşılamadı.

Diye yazdım siz cevaplamışsınız, Sevgili Taşkafa arkadaşım bu durumda 3000 ytl yıllık maliyet desen ki fazlası var bu da bu günün gaz fiyatıyla
3000/ 0,69 (her şey dahil birim gaz fiyatı) = 4347 m3 gaz eder bununda ağırlıklı tüketiminin( % 95) 7 ay olduğunu düşünelim 4129 /7 =590 m3 gaz aylık tüketim 218 m3/5 ay için = 43,5 m3 aylık tüketim.

Bu arkadaşımız bu kadar tüketir mi? Fikrin nedir?
Yazılanları doğru anlamak veya algılamak çok önemlidir.

iki katlı (bodrum kat ve zemin kat) ve her biri net 90m2 olan müstakil bir evim var. Kömür fiyat artışı doların kuruna göre değişiyor. geçen yıl 230$=310ytl idi bu yıl 310$=380Ytl bu fiyatlar altı ay taksitli fiyattır..Yani artış %25 civarı.. Her bir kat için yaklaşık 3,5 ton kömür gidiyor (binaya giden kömür 7 ton civarı) Az katlı evlerde kömürlü kat kaloriferi de çok ekonomik değil aslında, babamların oturduğu ev 4 katlı ve bir katın kömür harcaması 3 ton civarı , binada nerdeyse hiç yalıtım yok..
Doğalgaz konusunda bizim korkumuz ısınamamak ve ısınmak isterken bütçeyi çok aşmak, malum bizim buralarda kış bira şiddetli geçiyor (bu sene küresel ısınmadan mıdır, fazla soğuk yoktu)
Her biri 20m2 olan iki salonum ve 10m2 olan 5 oda var (antre, mutfak,banyo,vb). Salonlarda 2x110, odalarda birer 110 dd plus var, bunlara panel ilavesini nasıl yapmalıyım eğer doğalgaza geçersem..
Önceki sayfalarda dış sıcaklığa göre çalışan kombi anlatılmış hoşuma gitti, bir de sobadan bahsediliyor bu sobanın görevi elektrik gidince ısınmak için mi yoksa kombi yetersiz geliyor da ona destek olmak için mi anlamadım..bu doğalgaz işi karışık, bugün iki firmayla şööle bi konuştum kimse neyin ne olacağını tam bilmiyor, kafadan kitabi bilgiler veriyorlar, ayrıntılı soru sorunca bocalıyorlar...

logan 1.4 ambiance klm
fikrethoca