Kılcuk hayırlı olsun. İyi günlerde kullanasın... Hadoreci arkadaşım....DÜZENİNİ SAKIN BOZMA.. PARAYI ESİRGEME .SADECE EVİN ÇATISINA İYİ BİR YALITIM YAPTIR. YILLIK KÖMÜR TÜKETİMİN YARIYA DÜŞECEK...Saygılarımla...
teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: maxfocus
quote:
Orjinalden alıntı: kilçuk
arkadaşlar benservis konusunda yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak istiyorum;kombiyi almadan önce çok araştırdım düşündüm( @taşkafa ve @macfoxus a tekrar teşekür ediyorum)viessmanda karar kıldım.Ancak kafamda d bazı soru işaretleri vardı özellikle ses ve servis konusunda,neyse aldığım şirket kombiyi taktı servisi ararız gelir açarlar dedi.10 dak sonra servis geldi kombiyi devreye aldı.Ben bu arada ses konusunda tereddütlerimi sıralıyınca eleman sesin kaç desibel olduğunu ölçtü 52 çıktı fazla dedi ve fanı sessiz fanla(150ytl) değiştirdi ayrıca iç taraflarına ses kesici bir madde yapıştırdı(5 parçası 120ytl).Tabii bu paraları piyasa fiyatıymış benden para falan istemedi.Kombi şu an sinekten sessiz maşallah.Kayseri viessman servisi aba ısıya buradan tekrar teşekkür ediyorum.Ne yaktığınıda kışın göreceğiz inşallah. Vieesman vitopend 100 Kalite- Servis Yakıt
Selamlar,
Hayırlısı olsun, güle güle kullanın, tüketimde de memnun kalacaksınız. Demek ki Kayseri viessmann iyi çalışıyor. Zaten viessmann ın TR deki eksiği servis ağı bu konuda daha etkin yapılansalar, az olna şikayetleri daha da azalacaktır.
Teşekkürler inşallah tüketimde beklediğimizi buluruz. Bu arada peteklerdeki havanın nasıl alındığını anlatabilirmisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilçuk -- 7 Temmuz 2008; 21:50:13 >
arkadaşlar 2 yıldır vailant kombi kullanıyorum sorun yok fakat fazla teknik bilgimde yok yeni evime taşınacagım 310 m2 dubleks bana hangi marka ve kaçlık bir kombi önerirsiniz
intel e6750,asus p5k-E wifi,saphire 2600xt gddr3,2*1gb ddr2 667 kingston,2 adet300 1 adet320 1 adet400 1adet 750gb seagate sata II ı6 mb ncq hdd,phlips 17 lcd b6 asus 18xdvdwr,samsung writemaster dvdwr18x,feel hurricane kasa,apachiwebcam,hp 3180 yazıcı,phlips ve sony kulaklık,bm555 kawai 5+1,1gbsandisk
Kılcuk fazla hava atma... Kombide oluşan havayı atmak için porjör...ECA CONFEO da yıllardır var...Yani her şey otomotik...Rahatlık ve tasarruf ise standart....Ne kaçırdıgının farkında degilsin...İyi günlerde kullanasın..hayırlı olsun....
arkadaşlar çok sağolun bende kara kara düşünüyordum bu havayı nasıl atacaz diye.Artık bizim kombi bu işi kendi yapıyor diye arkadaşlara hava atarım
Sizin kombiye has bir özellik değil, muhtemelen hava atmayı düşündüğünüz arkadaşlarınızın kombilerinde de aynı özellik vardır.
Peteklerdeki havayı kombi kendisi atıyor dedik ama burada yanlış anlama olmasın. Tabii ki hava petekten çıkıp kombiye kadar geliyorsa bu mümkün. Gelmiyorsa petekte kalıyorsa ve ısınma sırasında peteğin bir bölümü soğuk kalıyorsa bu havayı petekten çıkarmanız lazım yani bu durumda kombiden böyle bir kıyak beklemeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege45 -- 8 Temmuz 2008; 10:11:58 >
Selamlar, Birazda benden ilave olsun. Özellikle devir daim pompası seviyesinin üstünde kalan peteklerde, örnek banyo oluşan havanın manuel olarak petek üstünden veya bu üst noktaya takılacak bir otomatik prüjörden taliye edilmesi gerekir.
Ege45 dediği gibi eğer hava sirkilasyon pompasına kadar gelirse tahliyesi söz konusu, genelde de az da olsa peteklerde hava kalıyor. Kontrol ederek bunlarıda tahliye etmek lazım.
Ayrıca tesisatın en yüksek noktasınada bir otomatik prüjör konulabilir.
Yoğuşmalılarda mesela ECA confeo premixte sirkilasyon pompası dışında ayrıca mekanik olarak çalışan yoğuşma eşanjörü üstünde de bir pröfür vardır.Kombinin baca çıkışının hemen yanında. Sonuçta burasıda tesisattaki üst noktalardan biri.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
selamlar şu mantık doğrumudur? petek boyu kısalırsa kazan sıcaklığı artırılır, uzarsa kazan sıcaklığı düşürülür?
Selamlar,
Doğrudur. Ama peteklerin özelliğine göre maks. ısıl değerlerinin üstüne çıkamazsın. Yani petek boyunun birim alan için gereken ısı miktarını karşılayacak sınırlarda olması gerekir. Kombininde hedef tesisat sıcaklığı içinde, peteklerinin toplamının verdiği ısıl gücü karşılayacak kapasitede olması gerekir.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
arkadaşlar bende kombi taktıracam yalnız binanın tesisatını değiştirmeliyim onu bilmiyorum. bina 13 yıllık. kalorifer tesisatı yapmışlar. ama hiç kulanılmamış. şimidye kadar soba kulanıyorduk. sizce çürmüşmüdür tesisat değiştirmelimiym ? yardımlarınız için çok tşk ler
Selamlar,
Tesisat içten krozyona uğramış olabilir, bu yüzden en azından belli yerlerdeki borulardan iki üç tane kesip içini kontrol edin, ayrıca merkezi sistemler uzun şaftlar (tüm katlar dikeyde hatlar vardır petekler bunun üstünde yer alır) şeklindedir, bu durumda daire içindeki boruların kesilip kullanılması söz konusu olacak, evim ısıtma m2 sine bağlı olarak doğru kesitte boru kullanılması da gerekir. Evinizi ısıtma m2 nedir, hangi bölge , daire konumu (arakat, giriş vs.) bina yönü, yalıtım durumu (pencere, dış duvarlar vb.) bunlar bilinmeden sağlıklı yorum yapmak mümkün değil.
Ispartaya bu yıl doğalgaz geliyor, borular döşendi abonelik başladı ve bizim de derdimiz başladı...Büyük şehirlerde yıllardır bu işin içinde olan arkadaşların yardımını istiyorum; evim müstakil ve iki katlı, 128m2 ( net alan yaklaşık 90m2), çift tuğlalı arada 2cm strafor var ben ikinci kattayım çatı izolasyonu yok, her katta yaklaşık 10m demirdöküm pp var..eve geçen yıl taşındım petek boruları plastik merkezi dağıtımlı 1) kat kaloriferi ile kömürlü ısınıyordum ve kat başına 3,5 ithal kömür kullandım (yaklaşık 1300 Ytl tutuyordu) ev ısısı çok olmasa da idare ediyordu (18-20 arası) acaba doğalgaza geçsem yakıta kaç ytl öderim? 2) Bir çok kombi tavsiyeleri var ve buralarda işler daha karışık; kimse çok bilmiyor ama biliyor gözüküyor... Kaçlık bir kombi iş görür, evin bacasına bağlantı yaparak mı yoksa hermetikle mi daha randıman alırım.( viessman yada vaillant almayı düşünüyorum) 3) abonelik ücreti 180 dolar+kdv sizin oralarda nasıl 4) aboneliği hemen mi yoksa bekleyip de sonra mı başlatmak daha avantajlı oluyor( ilimizdeki abone sayısı herhalde 50 bile değidir) 5) Kritik soru; siz olsaydınız kömürlü mü yoksa doğalgazlı bir evde mi yaşardınız hangisi daha avantajlı ( hem maddi,hemde konfor ve ısınma açısından)
ço soru oldu, cevaplayanlara şimdiden teşekkürler
Selamlar,
Yıllardır, bu işin içinde olmayan biri olarak yorum yapabilirim. Bu arada eski yazılarımda yakıt türlerinin ısıtma kapasiteleri ve maliyetleri ile ilgili çok detaylı bilgiler verdim.Bunlar sizin bazı sorularınıza cevap veriyor. 90 m2 net için , müstakil bina, çatı yalıtımı ve alt kat zemin yalıtımı yok, 18000 kcal ısı ihtiyacı söz konusu, bu durumda 20640 kcal yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler sizin için yeterli olacaktır. 10 mt DD Plus petekle maks. 23120 kcal ısı alabilirsiniz (90-70 de) Merkezi sistemden kombiye geçerseniz, 10 mt petek için hedef tesisat ısınız 75-65 olmalı zira 90-70 için en az 28 kw yoğuşmasız veya 30kw yoğuşmalı gerekir. 75-65 tesisatta 10 mt petek maks. 15460 kcal ısı verir bu durumda petek boyuna 1.5 mt ilave yapmanız iyi olur.
Viessmann, buderuss, vaillant, ECA, Demirdöküm, Baymak markalarının pek çok ürünü var. Yoğuşmalıyı tavsiye ederim.Kombi olarakda fiyat /performans açısından ECA şu an confeo digital/premix serileriyle iyi bir seçenek. Kritik soru dediğiniz, yakıt türü seçeneğinde, öncelikle temizliği ve rahatlığı açısından kesinlikle doğalgaz, maliyet derseniz kömürle ısınma kimi zaman fiyat politikalarına bağlı daha ucuz olabilir, ama resmi fiyatlara göre biraz daha pahalı veya aynı denilebilir. Bunun hesabını daha öncede yaptık. Ne kadar fark var derseniz size yakıt türlerine göre birim alan ısıtma maliyeti tablosunu ekte veriyorum. Bu tabloya göre ithal kömüre oranla doğal gaz ortalama %15 ucuz gözüküyor.