Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
taşkafa

25 Haziran 2008; 15:55:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Üstadım çok teşekkür ediyorum ancak unuttugunuz bir şey yokmu?... YENİ BİNA VE YALITIMI GÜZEL YAPILMIŞ BİR BİNA....TEK SIRA TUGLA İLE ÖRÜLÜP DIŞI SIVANMAMIŞ KIPKIRMIZI TUGLA DURAN BİR BİNA DEGİL...Eger sizin hesap dogru ise her dairede en az 15 Mt radyatör koyulması gerek....Yoksa yoguşmalı verimli olmaz....Kesinlikle yanlış....100 m2 bir daire ılıman iklimde 6 mt pkkp 60 ile soguk iklimde 7 mt pkkp 60 ile ısınıyor... Hadi yoguşmalı için 2 mt daha ilave edin....Daha iyisi şamda kayısı....20.000 Kcal bir kombi en çok 8-9 mt pkkp 60 panel besliyorsa Biraz daha büyügü 12 mt panel beslesin....Yok az diyorsanız 20 mt panel koyun...İçinde soguk su dolaşacaksa panel boyunu artırmak neyi degiştirecek ?...Önemli olan kombinin ısıl gücü, kapasitesi degilmi ?. Bir günde yaktıgı dogalgazın verdigi ısı........Bostan sulayan bir tanker düşünün...15 ton suyu var...Bu suyu bostana kalın bir hortumla boşaltmak yada kalın 5 hortumla boşaltmak bostana gelen su miktarını degiştirecekmi?...Burada tankerin suyunu kombinin 24 saatlik gaz tüketimi olarak hortumlarıda panel radyatör olarak düşünün.....Benim düşüncem makul ve mantıklı olan en basit ve ucuz yoldan bostanın sulanmasıdır....Saygılarımla...

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
maxfocus

25 Haziran 2008; 19:23:33 

Selamlar,

Yanlış bir şey yok aynen anlattığım gibi, sonuçta ısıttığın suyu devir daim ederek, hava ile temas halindeki paneller aracılığı ile ortama veriyorsun.
Eğer bu suyun sıcaklığı 55-45 derece arasında olurda mak. 840 kcal gibi bir değeri pkkp22 h:60 peteklerin 1 mt. 20 derecelik ortam için verebiliyor.
Eğer bu sıcaklık 75-65 olursa 1546 kcal veya 90-70 olursa 2312 kcal maks. ısıyı verebiliyor. Tabi ki bu durumda petek boyu kısalır ama sizin tesisattaki suyunuzu daha fazla ısıtmanız gerektiğinden yaptığınız tüketimde artacaktır.

Aynı miktarda ki atıyorum 10 derecelik suyun 55-45 yerine 75-65 derecelere ulaşması için yine daha fazla tüketim olur.
Ayrıca 35 dereceden atıyorum 55 derece çıkmak yerine 55 dereceden 75 dereceye çıkmak içinde yine daha fazla tüketim yaparsınız.
İşte bunların hepsi yoğuşmalı kullanmanın ama düşük ısıda kullanmanın nedenlerinden bazıları.

Bunların dışında 60 derecedeki peteğin 20 derecelik ortamdaki ısı kaybı(soğuması) ile 40 derecedeki peteğin ki aynı hızda değildir. Eğer ortamla petek arasında çok büyük ısı farkları varsa petekler çok daha hızlı soğuyarak , kombinin daha sık devreye girmesine sebep olacaktır.

Tabii ki şunu iddea edebilirsiniz evet bunları anladık ama ilave her petek (ppkp22 h:60 1mt için) 5.6 lt fazla su demek doğru su miktarı artması harcanan tüketimi arttırsada aynı oranda suyun geç soğumasınıda sağlayacaktır.

Bugün piyasadaki en düşük seviye kombiler bile 140 lt suyu rahatlıkla çeviriyorlar. 18 mt petekte toplamda (pkkp22 h:60 için) 101 lt su vardır. bir parmak borunun yaklaşık 2,6 mt sinde 1 litre su olur. tamamı bir parmaktan olsa gidiş dönüş 104 mt tesiat demektir.
Eski dökümlerin muadilinin 1 mt sinde yaklaşık 14 lt su olur. Burda merkeziden dönüş yapan bir çok kullanıcı var ve 6-7 mt döküm petekleri olanlarda 18 mt peteğe eşit aynı miktarda su var o zaman bunlar nasıl sirküle ediyor.
Sirkilasyon çok önemli ama kombi alırkende buna dikkat etmek gerekiyor. Gerçi şu an bir çok kombide grundflos ve wılo gibi çok iyi markalar kullanıyor. Ben doğru kombide bunun sorun olacağını düşünmüyorum.

Bunun dışında yoğuşmalının veriminin hangi sıcaklık aralığında olduğunu belirttik.

Bu durumda birim alanın ısı ihtiyacını bulup, bu değere bölmek gerekir, bunu yaptığımızda da çıkan mt ler gerçekten büyük oluyor.
Bu da beraberinde uygun olmayan tesisatlarda sirkilasyon problemi yaratabilir. Bunların hepsi ihtimaller için ama bu ihtimaller küçük tesisatlarda da olabilir. Onun içinde zaten bu işi iyi bilen bir firmaya yaptırın diye yinede tavsiyede bulunuyorum.

Evet ev yeni ve yalıtımı yapılmış ama dublex daire yani soğuyan yüzey m2 si fazla şimdi şu şekilde düşün , bu ev 17 ye 10 mt lik bir dikdörtgen olsaydı iç duvarları 2.75 mt yükseklikten taban hariç 149 m2 yüzey olacaktı.Dublex olursa da 12 ye 7,1 mt lik bir dikdörtgen ve üstünde bir tanede daha olduğunu farzet bununda dış yüzeyi 2,75 *2 = 5,5 mt yükseklikten 210 m2 eder. Gördüğün gibi diğer ısınan hava dublexde üst kata kaçmasına diğer ince hesaplara bakmadan bile 61 m2 lik bir yüzey farkı olduğu ortaya çıkıyor. Isı kaybının olacağı yüzey fazla yani aynı şekilde bi de bahçe katı veya çatı ise daha fazla cam olacaktır. Kısaca evin ısı kaybı yüzeyi fazla. Bence yalıtımlıda olsa bu büyüklükteki bir evin en az 15000 kcal ısı ihtiyacı olur. Üstelik yer Ankara hadi İstanbul olsa mt olarak dediğine katılıcam.

13 mt ile ısınmaz demiyorum, ama yoğuşmalı alacaksanız ki evin m2 si çok uygun, kesinlikle doğru bir seçim olur. Petek miktarını doğru seçin yoksa, yoğuşmalıyı yüksek ısıda saydığımız 60 derecelik tesisat ısılarında kullanarak sağlayacağınız tasarrufunn %7-8 üzerine çıkacağını düşünmüyorum.
Kendi evim de 170 m2 net çatı dublex üst kat dışardan, alt kat içerden 3 cm straforla mantolamalı camlar 70s winhause pvc ve 12mm ısıcam var. Tüm kapılarım ameriken panel, daire kapısı çelik masif panel, teras altı odalardan için endişe ediyordum ama terasın su yalıtımının altında 5 cm lik strafor olduğunu yapan ustayı tesadüfen bulunca yeni öğrendim, yani tavanlarda aslında okadar da ısı kaybı yok demek ki , 18 mt yakın peteğim var ve 30 kw 25800 lük kombi bu eve anca yetiyor. Vaillant, viesmann tekliflerinde 35 kw yoğuşmalı teklif edildi.
Bina kuzey cepheli 4 taraf açık arkası güney ama denize karşı tüm rüzgarla açık bunları daha öncede anlattım. Şimdi bu daireye istanbulda 25800 kcal ancak yeterli gelirken, Ankarada yeteceğini hiç düşünmüyorum. Bu da teorik bilgilerin dışında basit bir kıyaslama.
Yine uzun uzun yazdım umarım sıkılmadan okursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 25 Haziran 2008; 19:25:51 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
Forza Kartal

26 Haziran 2008; 13:01:58 

Arkadaşlar ECA kombide kampanya başladı eski kombiyi getirene yenisi indirimle veriliyor ayrıca world card ve maksimum karta + 3 taksit ayrıntılar www.emas.com.tr..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forza Kartal -- 26 Haziran 2008; 13:07:11 >

Nasıl Yaşarsan Öyle ÖLÜRSÜN,
Nasıl ÖLÜRSEN Öyle Dirilirsin.
taşkafa

27 Haziran 2008; 16:48:52 

Yılların yorgunlugu ile canı çıkmış gaz canavarı kombi kullananlara güzel bir fırsat...Tamir, servis parasından kurtulmak isteyenler bir baksın arkadaşlar...Benim Başakşehirdeki kaynım Baymak servislerle akraba oldu....Devamlı yolunup duruyor...En önce ona haber vermem lazım....Forza haberine teşekkür...

OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Haziran 2008; 2:41:06 

arkadaşlar merhaba, bir anlık dalgınlığım ile bu konuyu atlamışım, öneriye ihtiyacım var
150m2 dublex daire için, en az 24kcal kombi önerisi lazım, şimdiden teşekkür ederim

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

caution

28 Haziran 2008; 3:45:19 

merhaba 105 m2 brüt 85m2 NET yeni yapılmış apartmandaki dairem icin sonbaharda fihatların artacagını dusunerek bu hafta kombi almak istiyorum ...topiği biraz inceledim sanırım 85m2 net daire icin yoğuşmalı olmasada olur izlenimini aldım..eger bu izlenimim dogruysa 1500 ytlyi gecmeyen iyi performanslı bana hangi modelleri onerebilirsiniz ???simdiden cok teşekkürler...

SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe...
Toshiba 46ZF355 HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
nemesisandforce

28 Haziran 2008; 10:21:42 

ferroli mi kapıdan sokma..fiyatını bile sorma.en kralı gelsin bana iyi desin.10 aydır uğraşıyorum burnumdan geldi.ne servisi servis nede müşteri hizmetleri iyi..cihazı değiştirin diyorum yok.şikayet ediyorum ondan da tık yojk...sonuç olarak sakın almayın...almandan şaşmayın..ben yaptım eşşeklik dinlemedim ustaları aldım sizde aynı hataya düşmeyin...

"Kim Ayasofyayı Cami olmaktan çıkarıp başka bir şekle koyarsa; Önce Peygamberin ve Ashabının, Ondan sonra Tabiinin, Tebau Tabiinin, Sonra Bana kadar gelen tüm ecdadımızın, hulasa benim ve benden sonra gelen bütün nesillerin laneti onların üzerine olsun" Fatihin Ayasofya Kitabesi (Vasiyet)
taşkafa

28 Haziran 2008; 14:35:40 

Kombide şu an fiyatlar uygun...Sonbaharı bekleyen arkadaşlarıma acele edin diyorum...neden ? Çünkü fiyatları artacak ve siyasi belirsizlik var. Euro ? Veya USD ne olacak ? Kimse bilemez...Bu kombiler biliyorsunuz EURO ile fiyatlandırılıyor...Bu adrese girip zevkinize uygun modeli seçin...www.emas.com.tr satınalma safhasında bir modeli kafaya koyduktan sonra Peşin alacaksanız Zeytinburnu Demirciler sitesi...spot fiyatların merkezi...İstediginiz markayı seçip alınız...Ayrıca yetkili bayilerde peşin olursa çok düşük fiyatlar veriyorlar...Bilginize saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Haziran 2008; 14:37:55 >

caution

29 Haziran 2008; 2:55:02 

quote:

Orjinalden alıntı: Forza Kartal

Arkadaşlar ECA kombide kampanya başladı eski kombiyi getirene yenisi indirimle veriliyor ayrıca world card ve maksimum karta + 3 taksit ayrıntılar www.emas.com.tr..

link acılmıyor su an itibariyle..

SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe...
Toshiba 46ZF355 HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
NoDRaC

29 Haziran 2008; 9:55:50 

bizim evde euro star kombi var ecanın yaklaşık 11 12 yıllık bir kombi artık iyice kafayı yedi. Çesme suyu düğmesini sıfıra getşrşyorum 55 dereceden az sıcaklık gelmiyor. çalışma aralığı normalde 40 60 derece. Kombinin arıza çıkarması ve ısınamadığımız için yeni kombi almak istiyorum... Sİzin tavsiyeniz ne olur. Bu sene yan tarafımıza bina yapıldı yani 2 taraf açık olucak. altta ve üstte soba tesisatı var yani2 oda ısınıyor. Bian eski bir bina yalıtımı yok. yaklaşık 110metrekare yaklaşık 7 8 metre petek tesisatı var. Kombi olarak uygun fiyatlı ne tavsiye edersiniz? İstanbul esenlerde oturyorum. Geçen senede en soğuk aylarda 250 civarı fatura geldi. Birde son olarak lütfen önereceğiniz kombinin banyo keyfi iyi olsun. eurostarda ısıtması için belli bir tazzikte musluk açmak gerekiyor. Hafif kısık açsanız çok sıcak oluyor yada tazzik olmadığı için kapatıyor bu seferde soğuk su geliyor....

intel c20 4300 1800@300mhz | Gigabyte ds3 rev3.3 | palit 8600 gt sonic | 2x1 kinsgton 667mhz | Antec Neo Power 480 | Lg DvDRaM | Seagate 200gb Hd | Chenbro Kasa | Philips 190s
Canon Rebet XTi 18-55 Kit Lens | Canon 50mm F1.8 II | BG-E3 Grip | Sandisk Extreme 3 4gb | Cokin UV filtre | Lowepro Slingshot 100AW
ratsx

29 Haziran 2008; 17:12:54 

Merhaba

Bu üç kombiden hangisini tercih etmeliyim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
BOSCH CLASSIC SİLVER HERMETİK KOMBİ 20,640 KCAL/H
VAİLLANT VUW 242-3 PRO HERMETİK KOMBİ 20,640 KCAL/H
VİESSMANN VİTOPEND 100-W 24 KW 20,640 KCAL/H

Yada bu kombilere en yakın başka hangi model tercih etmeliyim.

Forza Kartal

30 Haziran 2008; 10:22:29 

quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

Orjinalden alıntı: Forza Kartal

link acılmıyor su an itibariyle..

Açılıyor arkadaşım o an belki sitede bir değişiklik olmuş olabilir ama açılıyor saygılarımla
Hee unutmadan www.emas.com.tr ben sonuna üç nokta koydum belki sen ondan açamamışsındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forza Kartal -- 30 Haziran 2008; 10:24:36 >

Nasıl Yaşarsan Öyle ÖLÜRSÜN,
Nasıl ÖLÜRSEN Öyle Dirilirsin.