Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: esencer
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
maxfocus

12 Haziran 2008; 15:05:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selamlar,

Evet italyan ve alman teknolojilerini karşılaştırdığınızda bariz bir üstünlük vardır.
İtalyanların niye ucuz olduğunu neden bazı teknolojileri ilk olarak piyasaya sürdüklerini açıkladığımı düşünüyorum, ferrolinin ısı eşanjörü ile ilgili patentli teknolojisine gelince, yeterli teknik döküman bulabilsem bununda muhtemelen alıntı olduğunu size ispat ederdim ama ayrıntılı bilgi bulmak mümkün olmuyor.Ama buderusun en alt modeli yoğuşmasız U052 bahsettiğiniz bakır ısı eşanjörü ve üç yollu vanaya gerek bırakmayan entegre su eşanjörü uzun dönemdir kullanılıyor. http://www.isisan.com/incoming/product_group_pdf/200706271037440.akillikombi.pdf

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ferroli domi ve new elite serilerinde bunu kullanırken divatopda alm alş. çift eşanjörlü sistem kullanır bunda da üç yollu vana var.
Yoğuşmalı ferrolilerde alm.alş. kullanıyor. Buda yeni bir tek değilki vaillant ve buderuss uzun zamandır kullanıyorlar. Burdaki eşanjörün tasarımındaki farklılık zaten patent alması için yeterli oluyor. Önemli olan omayan bir ısı tekniği geliştirmektir, var olanı farklı yorumlayıp patentlemek değil.

Yine önceki yazımda çok basit bir örnek verdim. Ferrolinin yoğuşmalı ürünlerindeki ısıl verimlerinin hangi tesisat suyu aralığında verildiğine dair. Bu kadar iyi bir ürün olsaydı 36-30 yerine diğer alman markaları gibi en azından 40-30 değerini yazarlardı. Ama inanınki sırf reklam unsuru olsun %109 değerini yazabilmek için bunu yapmışlar. 40-30 muhtemelen %107,5 civarında yada altında bir değer yakalacaklardırdı.
5 yıl garantiyide zaten her modellerine vermiyorlar, daha ziyade satış rakkamı yüksek olabilecek orta ve orta alt sınıf ürünleri seçiyorlar.
Bu son dönemdeki en popüler satış politikalarından biri , bildiğiniz üzere otomobil firmalarında bile başladı.

Şu an viessmann yoğuşmalı ürünlerde 40/30 %109 verime sahiptir , 30 C dönüş suyunda %30 yükte %107.5 verim alınır ve kullandıkları matriX-silindirik brülör 1:4 modülasyonuyla gerçekten bir buluştur.Isı eşanjörlerinde de kullandıkları radyal ısıtma yüzeyi, paslanmaz çelik olup en kalitelisinden amerikan çeliğidir.
http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/Vitodens200-w_35kW%27akadar_TBF_5870376_TR.pdf/$FILE/Vitodens200-W_35kW%27akadar_TBF_5870376_TR.pdf
Buderusda genelde %109 ve bazı ürünlerinde 107 verime aynı şekilde 40/30 değerinde sahiptir. Eşanjörü aluminyum.magnezyum.silisyum. alaşımdır.Vaillantta bu tür eşanjör kullanır.

Benim ECA yı tercih etmemdeki sebeplerden biride, ısı yoğuşma eşanjöründe aynı tek. kullanılmasıydı.Daha doğrusu viessmann vitodens100w modelinin nerdeyse kopyalanmış olmasıdır.Benim kendi fikrim eşanjörde paslanmaz çelik (304) kullanımının daha sağlıklı olduğu yönünde.
Ortam ve çevre şartlarına göre daha iyi performans sergiliyorlar. Mesela buderus bu alm. alş. eşanjörleri yüzünden acarlar villarında zor durumda kaldı, oksijen bariyersiz tesisat yüzünden kombilerin çoğunluğunun ısı eşanjörü delinmişti.
Sonuçta , italyan ürünleri alırken (buna kombide ferrolide dahil) diğer ülke üretimlerinide araştırın.

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 12 Haziran 2008; 16:02:36 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
marcopolo43

12 Haziran 2008; 16:43:35 

Arkadaşlar, (Maxfocus ve Taşkafa)
- Kütahya' da yaşıyorum ve bu yaz içinde Kombi kararı aldık..
5 katlı bir binanın en üst katında oturuyorum ve 3+1, 120 m2 , 3 cepheli bir daire..
Duvarlar Ytong ama Isı yalıtımı yok..

- Evim için Hangi Kombiyi (?), Marka, Kaç Kcal lik, Neden ve niçin tavsiye edersiniz,
Tahmini maliyeti nedir.
Benim aldığım Fiyatlar;
- ECA Confeo (20.640) 2.500 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
- Demiddöküm Nitro (20.640) 2.450 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
- Buderus U052 (20.640) 2.600 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)

- Toplam Radyatör uzunluğu şu an 5,5 mt. civarında, fakat ben Salon, yatak odası, koridor ve çocuk odasında ki radyatör uzunluğunu artırmayı düşünüyorum,
mesela salonda 2*80 cm.lik kullanılmış, ben birini çıkarıp 1,25 lik taktırıp buradan çıkanı krodora,
Yatak odasında 1 adet 80 cm.lik kullanılmış oraya da 1,25 lik koyup oradan çıkanı çocuk odasına koymayı düşünüyorum, yani tahminen 8 mt. civarında olacak radyatörler..

- Yoğuşmalı Kombileri 150 m2 den küçük evler için olmaz diyenler var, Zaten maliyeti de yüksek, Yoğuşmalı mı olması gerek, Yoğuşmasız mı ?

- Kombiyi Balkonu kapattırıp Mutfak Balkonuna koymak istiyordum ama ikisinin birden maliyeti bütçemi zorlayacağından vazgeçtim.
Başka sitede ki bir arkadaş Kombiden odalara tek hat değil Çift hat çekilmesi gerekiyor, Tek sıra halinde tek hat olursa son odalara doğru ısınma problemi oluyor dedi..
( Yani, Mutfak, salon, Oturma odası 1. hat... Çocuk odası, Yatak odası ve banyo 2. hat gibi )

- Buderus U052 ya da U062(20.000 lik), ECA Confeo, Demirdöküm Vinto gibi markalar düşündüklerim arasında..

Sorularıma yanıt alabilirsem, yardımcı olursanız sevinirim..!!!

maxfocus

12 Haziran 2008; 17:52:14 

quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo43
Arkadaşlar, (Maxfocus ve Taşkafa)
- Kütahya' da yaşıyorum ve bu yaz içinde Kombi kararı aldık..
5 katlı bir binanın en üst katında oturuyorum ve 3+1, 120 m2 , 3 cepheli bir daire..
Duvarlar Ytong ama Isı yalıtımı yok..

- Evim için Hangi Kombiyi (?), Marka, Kaç Kcal lik, Neden ve niçin tavsiye edersiniz,
Tahmini maliyeti nedir.
Benim aldığım Fiyatlar;
- ECA Confeo (20.640) 2.500 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
- Demiddöküm Nitro (20.640) 2.450 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
- Buderus U052 (20.640) 2.600 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)

- Toplam Radyatör uzunluğu şu an 5,5 mt. civarında, fakat ben Salon, yatak odası, koridor ve çocuk odasında ki radyatör uzunluğunu artırmayı düşünüyorum,
mesela salonda 2*80 cm.lik kullanılmış, ben birini çıkarıp 1,25 lik taktırıp buradan çıkanı krodora,
Yatak odasında 1 adet 80 cm.lik kullanılmış oraya da 1,25 lik koyup oradan çıkanı çocuk odasına koymayı düşünüyorum, yani tahminen 8 mt. civarında olacak radyatörler..

- Yoğuşmalı Kombileri 150 m2 den küçük evler için olmaz diyenler var, Zaten maliyeti de yüksek, Yoğuşmalı mı olması gerek, Yoğuşmasız mı ?

- Kombiyi Balkonu kapattırıp Mutfak Balkonuna koymak istiyordum ama ikisinin birden maliyeti bütçemi zorlayacağından vazgeçtim.
Başka sitede ki bir arkadaş Kombiden odalara tek hat değil Çift hat çekilmesi gerekiyor, Tek sıra halinde tek hat olursa son odalara doğru ısınma problemi oluyor dedi..
( Yani, Mutfak, salon, Oturma odası 1. hat... Çocuk odası, Yatak odası ve banyo 2. hat gibi )

- Buderus U052 ya da U062(20.000 lik), ECA Confeo, Demirdöküm Vinto gibi markalar düşündüklerim arasında..
Sorularıma yanıt alabilirsem, yardımcı olursanız sevinirim..!!!

Selamlar,

Kütahya 3. ısı bölgesi 120m2 net daire ise 20160 kcal ısı ihtiyacı var. (Aslında çatı katlarına birim m3 için+15 kcal daha ilave ediliyor.)
75-65 tesisat için 13mt pkkp22 h:60 demirdöküm plus petek kullanmanız gerekiyor. Benim tavsiyem bu uzunluk.
Yoğuşmasız kombi için 20640 kcal sınır değerde olur bu durumda 90-70 tesisata göre 9 mt petek kullanmanız gerekecek.
Yoğuşmasız için 24080 kcal 28 kw lık bir ürün almanız gerekiyor.
Yoğuşmalı olursa 30 kw lık 25800 kcal ürün almanız gerekecek.

Arttırımları öncelikle oda m2 lerine göre yapmalısınız, salonunuz 30 m2 civarında olmalı bu drumda en az 2.2 mt petek olamsı gerekir tavsiyem 3.3 mt 1.6 + 1.6 yada 1,8 +1,4 veya 800+1000+1400 olarak.
hesap için oda m2*tavan yüksekliği*60 kcal= xxx kcal ısı gereği / 2312 (90-70) yada 1542 (75-65) kcal = petek boyu
salon örneği 30*2,8*60=5040 / 2312 = 2,17mt 5040/1546 = 3,26 mt

Eğer 90-70 için hesap yaparsanız kuzey cephelere ve pencere yüzeyi fazla olan yerlere %15 fazlasını düşünün. Banyo için %25 fazla olmalı.

Yoğuşmalı için çok yazdım, üst yazılarda bir çok açıklama var, yoğuşmalı seçiminde teknik açıdan m2 ile ilgili bir durum söz konusu değil sadece ekonomik ısınma ile ilgili durum söz konusudur. Bunun içinde ayıracak bütçeniz var mı yok mu konu bundan ibaret. Eğer varsa eviniz 100 m2 altı bile olsa yoğuşmalı alın yoksa almayın. Ama eviniz 100 m2 üstü hatta 120-130-140-150-160 dahada üstü ise yoğuşmalı almak daha avantajlıdır.
Faturanız daha düşük gelecek ve m2 niz ne kadar büyükse ilk yatırım bedelini o kadar çabuk amorti edeceksiniz demektir.
Sizin içinde 120 m2 de yoğuşmalı uygun bir seçim olur.

Arkadaşlarınızın dediği kombinin tesisat ucunda bulundu konumlarda söz konusudur.Tabiki tesisatında belli bir uzunlukta ve petek sayısının fazla olaması durumuda var.( 7-8 ad gibi ) Bu durumda uygulamyı şu şekilde yapabilirsiniz. Kombinin tesisat sıcak su çıkışını en son peteğe kadar 3. boru olarak direkt götürün ve peteklerin giriş tesisatına bağlayın. Diğer uctaki son peteğede sıcak su girişini direkt yapın.
Bu yöntem son ucda kalan peteklerin ısınması için idealdir. Kombinin tesisatın ortasında kaldığı durumlarda böyle bir uygulamaya gerek yok. Ev çok büyük olmadığı süre (200m2 üstü)
Bence 24080 kcal altında cihaz düşünmeyin , en üst katta ve yalıtımsız bir dairede vede Kütahya gibi kışları soğuk bir bölgedesiniz.
Buderusun U052 28 kw 24080 kcal cihazı size uygun, birde u062 çıktı onuda sorun.
Eca confeo premix 28 kw, 24080 kcal
Demirdöküm Nitronun hkf 230 modelini düşünün 26400kcal http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kombiler_Brosur.pdf

Yoğuşmalı için fiyat/performans olarak ECA confeo premix yoğuşmalı 30KW 25800 kcal, bütçeniz uygunsa viessmann vitodens100w veya 200w, olabilir, uygun alternatif olarak baymağın getirdiği brötje novadens 30 kw yoğuşmalı alabilirsiniz.
Kolay gelsin

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
kancelik22

13 Haziran 2008; 2:43:39 

Yoğuşmalı kombi kullanıcısı olarak bende kombiyi almadan önce bu linki baştan beri takip ettim
sonuçta öne çıkan bazı markalar var. özellikle taşkafa ve maxfocus burda nerdeyse bütün ürünlerin analizini - iç yapılarını ve yakıt tasarrufunu değerlendirip öyle bilgi veriyorlar
şu an euro pahalandığı için fiyatlarda epey bir artış oldu
ben buderus gb022 24k yı 2000 ytl aldım şimdi her yerde 2500 ytl sanırım
sonuç olarak yoğuşmalı kombi almayı düşünen arkadaşların en büyük avantajı faturada olacak. bizde ilk maliyet olarak diğer kombilere göre fazla verdik ama daha 4. ayında bariz avantajlarını gözlemliyoruz. gb022 ile fatura konusunda hiçbir kombi yarışamaz. ve unutmadan servisle pek işiniz olmaz . çünkü çevremde bu kombiyi alıpta daha arıza yaptıgını duymadım . hatta vaillantta çalışan müh. arkadaşım bile söledi kombinin efsanesi gb022 diye

Yoğuşmalı kombi alacak arkadaşlar şu 2 seceneği değerlendirsin sadece
1- Buderus gb022 24k
2- Eca Confeo Premix

Gerçeği İnsanların Ölçüleri İle Değil ;
İnsanları Gerçeğin Ölçüsü İle Tanı..
maxfocus

13 Haziran 2008; 8:34:05 

Selamlar,

Kançelik22 arkadaşımızın, kullandığı üründe benim favori ürün olarak tavsiyelerimden biridir, ama Marcopolo43 için kapasitesi sınırın altında 2.bölge ısı değeri olsaydı marmara , ege bölgesi kıyı tarafı gibi kesinlikle önerirdim, ama Kütahya için 120 m2 net evde , bu cihazı kullanmanız pek mümkün gözükmüyor.
Ama evin net m2 sini bir kontrol edin özellikle ısıtma yaptığınız odaların taban m2 sine bakın. Genelde net ile brüt karıştırılıyor. Eğer toplamda 110 m2 yi aşmıyorsa Buderus GB022 de ideal ürünlerden. Bu durumda 20640 kcal lik yoğuşmalı ve yoğuşmasızlarda işinizi görecektir.
Petek boylarınızda 90-70 için 7,8 mt ye 75-65 içinde 11,5 mt düşecektir.
M2 nizi kontrol edin olmazsa tekrar yorum yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 13 Haziran 2008; 8:40:30 >

sosyalcan

13 Haziran 2008; 20:16:40 

sayın maxfocus vaillant vuwplus 20lik sizce nasıl bir kombi izmirde taksitli satış fiaytı 1650 ytl /12 blgilendiriseniz sevinirim.

aslannet@mynet.com

15 Haziran 2008; 21:45:11 

MERHABA,
BİLDİĞİNİZ GİBİ, NERDEN BİLECEKSİNİZ DİYARBAKIRA AĞUSTOS İTİBARİYLE DOĞALGAZ VERİLECEK. KENTTE YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR. HEM ÜRETİCİ/BAYİİ HEM TÜKETİCİ AÇISINDAN. SADECE BİZİM MAHALLEDE ( KAYAPINAR. DİYARBAKIRI BİLENLER İÇİN) 20 CİVARI DOĞALGAZ DANIŞMA VE BAYİİ AÇILMIŞ. BAZI SİTELERE TESİSAT İŞLERİNE BAŞLAMIŞLAR, BAZILARI DA ARAŞTIRMA AŞAMASINDADIR HENÜZ. BİZİM APARTMAN DA HENÜZ ARAŞTIRMA AŞAMASINDA OLANLARDAN. SİZ USTALARA, KULLANICILARA SORUM ŞU? APARTMAN 10 KATLI, ÇATILI, 2 YILLIK YENİ APARTMAN, HER KAT 180 METREKARELİK İKİŞER DAİREDEN OLUŞUYOR, DIŞ CEPHE İZOLASYONU YAPILMAMIŞ (20 LİK TUĞLA VE SIVA) DAİRELER YETERİNCE GÜNEŞTEN FAYDALANIYORLAR. KENDİMCE HEM FİYAT HEM KALİTE ARAŞTIRMASI YAPTIM. SİZDE BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. 20 ADET KOMBİ TOPTAN ALACAĞIZ. BU DURUMDA BİZE TAVSİYENİZ NE OLACAK? TEŞEKKÜRLER

VOLVO IS CAR
maxfocus

16 Haziran 2008; 14:41:12 

quote:

Orjinalden alıntı: sosyalcan
sayın maxfocus vaillant vuwplus 20lik sizce nasıl bir kombi izmirde taksitli satış fiaytı 1650 ytl /12 blgilendiriseniz sevinirim.

Selamlar,

Vaillant genel olarak iyi bir marka ve ürünlere sahip, ben bu konuda uzman veya bilirkişi değilim ayrıca ihtiyacınızı bilmeden de iyi veya kötü demek pek mümkün değil. Yorum olarak iyi bir ürün olduğunu söyleyebilir. Ama daha uygun fiyata ECAnın confeo serisi ve DD nitron ürünleri var kaliteleride vaillattan aşağıda olmadığı gibi daha iyi özellikleri bile var ayrıca buderusun yeni U062 modelinide bir sorun derim, Öncelikle kullanım yerinin fiziksel özelliklerine göre ısı hesabı yapılarak karar vermekte fayda var.

maxfocus

16 Haziran 2008; 15:45:08 

quote:

Orjinalden alıntı: aslannet@mynet.com

MERHABA,
BİLDİĞİNİZ GİBİ, NERDEN BİLECEKSİNİZ DİYARBAKIRA AĞUSTOS İTİBARİYLE DOĞALGAZ VERİLECEK. KENTTE YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR. HEM ÜRETİCİ/BAYİİ HEM TÜKETİCİ AÇISINDAN. SADECE BİZİM MAHALLEDE ( KAYAPINAR. DİYARBAKIRI BİLENLER İÇİN) 20 CİVARI DOĞALGAZ DANIŞMA VE BAYİİ AÇILMIŞ. BAZI SİTELERE TESİSAT İŞLERİNE BAŞLAMIŞLAR, BAZILARI DA ARAŞTIRMA AŞAMASINDADIR HENÜZ. BİZİM APARTMAN DA HENÜZ ARAŞTIRMA AŞAMASINDA OLANLARDAN. SİZ USTALARA, KULLANICILARA SORUM ŞU? APARTMAN 10 KATLI, ÇATILI, 2 YILLIK YENİ APARTMAN, HER KAT 180 METREKARELİK İKİŞER DAİREDEN OLUŞUYOR, DIŞ CEPHE İZOLASYONU YAPILMAMIŞ (20 LİK TUĞLA VE SIVA) DAİRELER YETERİNCE GÜNEŞTEN FAYDALANIYORLAR. KENDİMCE HEM FİYAT HEM KALİTE ARAŞTIRMASI YAPTIM. SİZDE BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. 20 ADET KOMBİ TOPTAN ALACAĞIZ. BU DURUMDA BİZE TAVSİYENİZ NE OLACAK? TEŞEKKÜRLER

Selamlar,

Diyarbakır, 2. ısı bölgesi istanbul ile aynı grupta, 180 m2 net mi brüt mü bu çok önemli çoğu arkadaşımız emlakçı, müteahhit veya tapudaki duyduğu , gördüğü değeri söylüyor.Isı hesabında net m2 denince ısıtılmayan alanlar hariç , diğer yaşam alanları kast edilir. Balkonlar, kiler odaları, çamaşı ütü odaları, teras, hatta küçük WC ler bu hesaba dahil edilmezler. Sonuçta 180 m2 daire bu şekilde hesap edilince 110 m2 düşebilir. Bu da ısı hesabında çok farklı değerlerin çıkmasına sebep olur. Marcopolo43 arkadaşımlada konuşurken, kendisi bu konuya hassasiyet gösterip tek tek odaları ölçüp net m2 buldu. Sonuçta çok farklı bir değer çıktı 30 kw kombiden bahsederken 24 kw lık kombinin fazlasıyla yeteceğini gördük. Tüm arkadaşlardan ricam bu hususa dikkat etmenizdir. Sonradan bu sebepten sorun yaşayan bir arkadaşın çıkıp size uydum böyle oldu diyerek şikayet etmesi öncelikle beni çok üzecektir.Bu konuya hassasiyet lütfen. Odanın taban m2 si için en * boy yapıp neticesini bulalım.
Neti 180 m2 daire için 22000 kcal ısı gerekir. En alt ve Üst katlarda bu değer 25000 kcal üstü olur. Ama ara dairelerde 2-3-4-5-6-7-8. katlar özellikle de 2-3-4-5. katlarda daha az ısı kaybı olması muhtemel.
Brüt 180 m2 olam daire ısı heasabı için maks. net 124 m2 olabilir. Bu durumda ise 15000 kcal ile en alt ve üst daire için 19000 kcal ısı ihtiyacı gerekir. Bu durumda 20640 kcal lik kombiler iş görür olurlar, Bazen topicde 160 m2 daireyi 20640 lık kombi ısıtıyor gibi bilgiler veriliyor, ama bu dairelerin ısıtılan m2 gerçekten belirtildiği gibi mi kesin emin olmak mümkün değil tabi ki ayrıca diğer fiziki özellikler , (yalıtım, konum, alt üst dairenin ısı durumu vb.) bu nedenle iyi bir yorum için oldukça detaylı bilgi gerekiyor.
Kolay gelsin.

aslannet@mynet.com

16 Haziran 2008; 20:49:45 

DİYARBAKIRDAN MERHABA YİNE
MAXFOCUS ARKADAŞ, NET BİLGİ İSTEMİŞTİN KOMBİ ÖNERİSİ İÇİN.
DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM BİNA 10 KATLI, İKİ DAİRE ÜZERİ OLDUĞU İÇİN HER İKİ DAİRE DE YETERİNCE GÜNEŞ GÖRÜYOR. DIŞ CEPHE İZOLASY