Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: nefron
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
D e n i z
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Haziran 2008; 10:17:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Her zaman yazdım yine yazıyorum. Allahtan kombi üreten tek tük firmalarımız var.Yabancıların satın alamadıkları büyük olarak bir ECA kaldı...Oda Elginkan Vakfına ait bir şirket oldugu için asla satılmaz...TÜRKİYENİN YILDIZI...DÜNYADAKİ KALİTE SEMBOLU....KOMBİ OLARAK YAZMIYORUM. HER ÜRÜNÜ KALİTELİ VE SAGLAM....Gurur duyuyorum...Asıl yazacagım şu gerçek eger Türkiyede ECA - Süsler- Maktek - Termoteknik- Baykan kombileri olmasa şu an bu yabancı markalar 5000 liraya yoguşmalı 3000 liraya hermetik kombi satıyor olacaklardı...Beş firma bir araya gelip gizli bir anlaşma yaptımı tamam...Kanunen yasak...Takan kim? Deterjan fiyatlarına, kilit fiyatlarına, gazete fiyatlarına bakın fiyatları hep yaklaşık... SAHİP OLDUGUMUZ DEGERLERİN FARKINDAMIYIZ ?.....Türkiye de ...ECA.....İyiki var...Rekabet var...saygılarımla..

bu yazdıklarınmı yerli üretici onlar yerli montajcı firma,
dediklerinizde gerçegi ne kadar yansıtıyorki,eger yeri montajcılar olmasa tıpkı çinden gelen klimalar gibi onlarıda çinden ucuza getirir fiatta ortalama tutturulurdu,
yerlikerin ucuz olması konusunda arçelik ne kadar halkı kazıklıyoru bilmiyorsunuz sanırım
maxfocus

2 Haziran 2008; 12:40:55 

quote:

Orjinalden alıntı: Forza Kartal

Ewet arkadaşlar garanti var ömür boyu ama işte ,iş alttaki küçük yazılarda film orada başlıyor her ay 29 YTL ödemeniz şartıyla evet yanlış okumadınız her ay 29 YTL bayılacaksınız yoksa garanti yok..çevir kazı yanmasın

Selamlar,
29 ytl mi bunlar şaşırmışlar, bende 10 ytl falan olur diyordum.
29*12=348 ytl * 15 = 5220 ytl yada 348 * 10 = 3480 ytl sonuçta alınan para çok yüksek.
Gerçi buna tüm parça bedelleri ve bakımlar dahil olmalı ama yine de yüksek.
Resmen finansal kiralama yapılmış.

10 veya 15yılın sonunda vereceği kombinin modeli veya özellikleri hangi aralıkta olacak ki? bunlar hep belirsiz. O dönemin son teknolojisi bu çok yuvarlak bir laf.

Bir kombi en fazla bedelinin %75 kadar lık bir arıza tutarı çıkarabilir ki bu da zaten ilk 2 seneden sonra size maliyet olarak yansır. Bu da olursa yenisi almak daha mantıklıdır.
Normal Garantisi bitene kadar ödediğin bedel 696 ytl. yi buluyor zaten kombi bedelinin % 45 ini çıkarmış oluyor.

Bunlar ford otosanı bile geçtiler, C-max araca bile ilk aldığında +3 yıl garanti uzatma için 1000 ytl istiyorlardı, aylığı 28 ytl ye gelir , bu nedir altı üstü kombi sonuçta.
Süper bir para toplama yöntemi, bunu daha önce bir kaç yerli firmada yapmıştı sanırım ama burdaki aylık bedel gerçekten yüksek.
10-12 ytl olsaymış düşünülürmüş.

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
sosyalcan

2 Haziran 2008; 19:54:38 

Taşkafa arkadaşım daha evvelki yazında hatırlarsan izmir den bilgi almak için ege45 özel msj at demiştin(2hafta oldu) ben atmadan bir kaç fiat alayım dedim.(anca fırsat buldum) Viessmann Vitopend 100 kombi yer tsisatı zaten vardı petekler ve iç doğalgaz tesisatı dahil 3900 peşin 4100 taksitle fiyt verdiler.Daha sonra yakında ferroli ve termodinamik bayisi vardı. Oda Ferroli Divatop için peşn 3900 de 3800e düşecek taksitle 4100 8 taksit fiyat çıkardı. İlk gelen Viesmann yerde tesissat borusu vardı.Örnek olsun diye ondan aldı daha ayrıntılı ölçttü.Ferroli hesap makinesi bile yoktu. Doğrusu pek güven vermedi.Ama termodinamik olursa daha ucuz olur dedi. Doğrusu fiyatlar pahalı geldi toplam 7,5 mkare radyatör çkardılar. Viessmann termodinamik radyotör takıyor. Öteki birşey söylemedi. Bu konudaa İzmirde oturan arkadaşlar (ege45gibi)ve sen bilgi verirsen sevinirim. Bende senin gibi ecaya sıcak bakıyorum ama hiç bayisine denk gelmedim.

neville

2 Haziran 2008; 23:11:43 

Arkadaşlar, 2 gündür bu topic i okuyorum. Ama inanın bir karar veremedim. Biliyorum bıktınız ama sizlerden bir kez de ben tavsiye almak istiyorum. Evim yeni yapıldı, bitmek üzere. Kot farkından dolayı önden 1. kat, arkadan 4. kat. Dış yalıtımı ve mantolaması yapıldı. 120 m2 brüt. Öncelikle sormak istediğim, bu özelliklere sahip bir ev için yoğuşmalı kombi fazlamıdır. Eğer fazla diyorsanız ne önerirsiniz. ECA Confeo çok konuşuldu. Zira Vitopend lerde aynı şekilde. (şu an oturduğumuz evde vitopend 100 var. anlayamadığım bir şekilde 110 m2 brüt en üst kat dairede kışın ortalama 250-270 ytl fatura geliyor) Kısacası önerilerinizi bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...

sandalet

3 Haziran 2008; 8:32:38 

quote:

Orjinalden alıntı: neville

Arkadaşlar, 2 gündür bu topic i okuyorum. Ama inanın bir karar veremedim. Biliyorum bıktınız ama sizlerden bir kez de ben tavsiye almak istiyorum... Öncelikle sormak istediğim, bu özelliklere sahip bir ev için yoğuşmalı kombi fazlamıdır. Eğer fazla diyorsanız ne önerirsiniz. ECA Confeo çok konuşuldu... Kısacası önerilerinizi bekliyorum...

Sevgili arkadaşlar; Merhaba!

Yukarıdaki sorunun aynısı benim içinde geçerli, şöyleki;

Evim orta kat ve 80m2. Gaz ölçüm teknikeri 7.5 - 8m2. lik petek ölçüsü çıkardı... Ancak ECA Yoğuşmalı kombiye 2.200YTL. (normali 1.200YTL.) onay verdi... Yaptığım araştırmalar ne hikmetse, evimize bu (yoğuşmalı) sistemin gereksiz olduğu yönünde çıkıyor...

Doğru kararın ne yönde olduğunda bize yardımcı olurmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandalet -- 3 Haziran 2008; 8:32:53 >

sandalet
maxfocus

3 Haziran 2008; 10:26:49 

quote:

Orjinalden alıntı: neville

Arkadaşlar, 2 gündür bu topic i okuyorum. Ama inanın bir karar veremedim. Biliyorum bıktınız ama sizlerden bir kez de ben tavsiye almak istiyorum. Evim yeni yapıldı, bitmek üzere. Kot farkından dolayı önden 1. kat, arkadan 4. kat. Dış yalıtımı ve mantolaması yapıldı. 120 m2 brüt. Öncelikle sormak istediğim, bu özelliklere sahip bir ev için yoğuşmalı kombi fazlamıdır. Eğer fazla diyorsanız ne önerirsiniz. ECA Confeo çok konuşuldu. Zira Vitopend lerde aynı şekilde. (şu an oturduğumuz evde vitopend 100 var. anlayamadığım bir şekilde 110 m2 brüt en üst kat dairede kışın ortalama 250-270 ytl fatura geliyor) Kısacası önerilerinizi bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...

Selamlar,

Yok yok bıkmadıkda (kendi adıma) bazen birebir aynı konuları tekrar etmek gerekiyor. Geçi bende baştan sona okumuş ve yinede sorma mecburiyeti görmüştüm.
120 m2 brüt yaklaşık 95 m2 net kullanım alanı demektir. Bir yanlış anlamayıda düzeltelim yoğuşmalı kombinin kullanımının aslında evin büyüklük küçüklüğü ile bir alakası yok. Yoğuşmalının ilk alım maliyeti yüksek olduğu için küçük m2 li evlerde , yoğuşmasız kombilere göre olan fiyat farkını amorti etme süreci daha uzun oluyor. Size 100m2 net daire için örneğin 150 ytl geliyorsa 160 m2 lik daireye 220 ytl gelir yoğuşmalıdan da %15 tasarrufunuz varsa büyük evdeki tasarrufun parasal miktarı daha fazla olacaktır. Bu nedenle petek metrajı uygunsa ister büyük ister küçük daire olsun yoğuşmalı uygulası yapılabilir. Bu tamamen sizin bütçenizle ilgili bir durum.

95*2,8*45=11970 kcal ısı ihtiyacı söz konusu bu durumda 17000kcal ve 20640 kcal kombiler sizin ihtiyacınız için yeterlidir.
Piyasada aldığınız tekliflerde size 5,5 mt pkkp22 h:60 peteğin yeterli geleceği söylenmiş veya söylenecektir.(birim mt için 2200kcal petek değeri ve ısıtma tesisatı için 90-70 derecelik tesisat suyu değerlerine göre)

Benim tavsiyem düşük tesisat ısının hedeflenip petek boyunun arttırılarak (ısıtma yüzeyi) daha ekonomik bir ısıtma sistemini hedeflemektir.
Bu sistemde ise 75-65 lik tesisat ısısı hedef alınarak bu tesisat için birim petek mt sinin verdiği değer üzerinden hareket etmek gerekiyor.
1m pkkp22 h:60 petek 75-65 ortalama 1500 kcal ısı verir bu durumda 11970/1500 =8 mt petek yaptırmanız sizin için daha kullanışlı olacaktır.
Yoğuşmalı tercih ederseniz buna 1 veya 2 mt daha ilave edebilirsiniz.

En üst katlarda ısı kaybı ara ve alt katlara göre çok fazladır. Ama 110m2 brüt daire içinde 250-270 gerçekten çok fazla benim eski arızalı kombi bile 123 m2 net için bu kadar yakıyordu. Kombide bir sorun veya kullanımda aşırılık (aşırılıktan kastım 20 derecelik oda sıcaklığı yerine 24-25 derecelik oda sıcaklıkları) olabilir.

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
AHMET ŞEN

3 Haziran 2008; 12:27:06 

AKSARAY DA

ORTAKATTA SABAH GÜNEŞİNİ SAAT 12 YE KADAR YATAKODASI VE ÇOCUKODASI TOPLAM 4 PENCERE İLE GÖREN (PENCERELER ISI YALITIMLI )

ÖĞLEDEN SONRA ( SAAT 2 GİBİ ) GÜNEŞİNİ İSE MUTFAK OTURMA ODASI VE GÖMME BALKON İÇİNDE SALON İLE TOPLAM 6 PENCEREDE GÖREN EN DIŞ DUVARLARI ÇİFT KATLI STRAFOR İÇEREN TUĞLADAN YAPILMIŞ KARE ŞEKLİNDE HOLÜ OLAN BİR EVİM VAR

ÇOK ARAŞTIRDIĞIMI ZANNEDEREK
YERDEN MOBİL SİSTEM DÖŞELİ EVİME
BAYMAK BRİDGE STAR 240 Fİ YOĞUŞMALI KOMBİ ( 2000 YTL )+( 550 YTL TESİSAT İŞÇİLİĞİ )
DEMİRDÖKÜM PLUS 8,5 M PETEK H:60 ( 1000 YTL ) + ( 450 YTL GAZ MASRAFLARI ) KULLANARAK SİSTEMİ KURDUM

HENÜZ ÇALIŞTIRMAK NASİP OLMADI
ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE ÖNERİLERİNİZ NELERDİR
EVİME SİSTEM UYGUN MU SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AHMET ŞEN -- 3 Haziran 2008; 12:26:08 >

maxfocus

3 Haziran 2008; 18:07:17 

quote:

Orjinalden alıntı: AHMET ŞEN
AKSARAY DA
ORTAKATTA SABAH GÜNEŞİNİ SAAT 12 YE KADAR YATAKODASI VE ÇOCUKODASI TOPLAM 4 PENCERE İLE GÖREN (PENCERELER ISI YALITIMLI )
ÖĞLEDEN SONRA ( SAAT 2 GİBİ ) GÜNEŞİNİ İSE MUTFAK OTURMA ODASI VE GÖMME BALKON İÇİNDE SALON İLE TOPLAM 6 PENCEREDE GÖREN EN DIŞ DUVARLARI ÇİFT KATLI STRAFOR İÇEREN TUĞLADAN YAPILMIŞ KARE ŞEKLİNDE HOLÜ OLAN BİR EVİM VAR
ÇOK ARAŞTIRDIĞIMI ZANNEDEREK
YERDEN MOBİL SİSTEM DÖŞELİ EVİME
BAYMAK BRİDGE STAR 240 Fİ YOĞUŞMALI KOMBİ ( 2000 YTL )+( 550 YTL TESİSAT İŞÇİLİĞİ )
DEMİRDÖKÜM PLUS 8,5 M PETEK H:60 ( 1000 YTL ) + ( 450 YTL GAZ MASRAFLARI ) KULLANARAK SİSTEMİ KURDUM
HENÜZ ÇALIŞTIRMAK NASİP OLMADI
ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE ÖNERİLERİNİZ NELERDİR
EVİME SİSTEM UYGUN MU SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Selamlar,

Sistem kollektörllü dağıtım, en ideal sistem olmuş.
Birde net m2 nizi belirtirseniz kombi ve petekler için yorum yapılabilir.
Şu an ki 8,5 mt DD petekle maks. 2312kcal * 8,5 = 19652 kcal ısı yayabilirsiniz.

Ama yoğuşmalı aldığınıza göre bu değeri 1546 kcal * 8,5 = 13141 kcal olarak kabul edelim.
Bu durumda net olarak 80-90 m2 arasındaki bir daireyi ekonomik olarak ısıtabilirsiniz.
İlk değere göre ki muhtemelen ısıtma sisteminizi bu değere göre yapmışlardır. 120 m2 net için ısıtma kapasitesi var.

Eviniz 95-100 m2 üstüyse peteklere en az 1 mt ilave edebilirsiniz 110 m2 üstüyse 2.5 mt de olabilir.

Kombiyi yoğuşmalı seçince neden 90-70 derecelik tesisata göre petek hesabı yaparlar ki, yoğuşmalıların gerçek performansları 55-45 lik tesissatta ortaya çıkıyor. 75-65 de de yine faydalı oluyor. Ama 90-70 de kullanacaksan normal hermetik bir kombi almak daha mantıklı.

Sonuçta yapılan sistemde evinizi ısıtır.Bu konuda sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 3 Haziran 2008; 18:05:48 >

taşkafa

3 Haziran 2008; 22:16:48 

Deniz arkadaşa cevabımdır. Kaç gündür özel işlerim çok topige giremedim. Bu yazıyı yazmadan edemedim...Dünyada montajcı olmayan hangi firma var ? Bilerekmi konuşuyorsun ? Laf olsun torba dolsun...Deyip sallıyormusun ?... Bu piyasada gördügün kombilerin içindeki her parça aynı firmanın üretimi sanıyorsan evinde ne varsa açıp içine bir bak...Evindeki kombiden bahsediyorum. O küçümsedigin yerli firmalar olmasa yine yazıyorum hermetik 3000 Liraya yoguşmalı 5000 Liraya satılacaktı...Şimdi bile bazı saftiriklere o fiyatlarla mal yutturuyorlar...Bunlar ticaretin cilveleri...İsteyen istedigini alsın....Kim ne yapıyor ? Hangi malı kaça satıyor ? İyi araştırınız...Bu 41 sayfayı kısa kısa seçerek okuyunuz...Kimler neler yazmış ?....Aynı soruyu 50 kez sormanın anlamı yok. Bu 41 sayfada her sorunun cevabı var...Lütfen okuyunuz....Saygılarımla... İLAVE NOT.. ARKADAŞLAR RADYATÖR BOYUNU UZUN TUTUP GÜCÜ YETEN HERKES YOGUŞMALI KOMBİ ALSIN.. NACİZANE GÖRÜŞÜM BUDUR....GAZA % 7,5 zam geldi....Eylülde % 20 daha bekleniyor...Bundan sonra gaz ucuzlayacak degil. İki ..Kombi arasındaki 1000 lira fiyat farkını en çok 2-3 yılda çıkarıyor...Yıllık % 15-20 arası tasarruf az degil....Hermetikte yıllık 3000 Lira yakacaksanız yoguşmalı 2400 yakacak...Nerdeysa 2 yıl bile sürmeden parası çıkıyor...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Haziran 2008; 10:19:44 >

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
sosyalcan

3 Haziran 2008; 22:20:02 

benm soruma izmrde oturan arkadaşlardan yardım lütfen

taşkafa

3 Haziran 2008; 22:50:18