Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mania1989

21 Temmuz 2006; 13:36:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

kardeş buderus diye bi marka war onuda alabilirsin yada demir döküm

yalçın
sulokal

21 Temmuz 2006; 14:18:24 

kurt0146

Vitopend 100 + zaman ayarli oda termostati + montaj =2.060 ytl
fiyat aldım.

ne diyorsun abi, cok pahali degil mi?
acilimi da soyle,
805€ kombi + 103€ termostat+133€ montaj=1.041€

dogubankta;
750€ kombi + 90€ termostat=840€
fiyat iyi de,montaji kime yaptiracaz ??
her tesisatci yapamaz bu cihazin montajini, degil mi?

Fiyat veya montaj konusunda yardimci olabilir misin?
1 ay vaktim var.Onu da belirteyim

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,
Ve bir orman gibi kardeşcesine...
kurander

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Temmuz 2006; 16:57:10 

Merhaba,
Güney cephe 48m2 yalıtımlı çift ısıcamlı salon için iki tane 80 cm demirdöküm radyatör kullanılmış.Yer alemdağ/sarıgazi tarafı. Sizce bu kadar radyatör yeterli olacakmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 23 Temmuz 2006; 22:28:50 >

-----------------------------------------------------------------
BenQ MP610 Projeksiyon Fotografli Inceleme; http://forum.donanimhaber.com/m_9547375/tm.htm
-----------------------------------------------------------------
tasshelhoff

31 Temmuz 2006; 19:31:40 

merhaba

bende 20000 kcallık buderus gb 022 yoğuşmalı radyo kumandalı kombi var.1250 euro ya almıştık 2005 mayısta. normalde sabit oda termostatı var. biz radyo umandalıyı daha kullnışlı bulduk.

evim net 125 m2 ve 8 m petek var. bütün kış çok güzel ısındık. kombi radyo kumandalı oda termostatına sahip. yani sen nereye gidiyorsan kumandayıda yanına alıyorsun o oda senin istediğin sıcaklığa gelince kombi kendini durduruyor. sıcaklık düşünce tekrar çalışmaya başlıyor.

mesela uyanıkkken tv seyrettiğin odada bulunduruyorsun kumandayı. yatarken ise mesela yatak odana veya koridora koyuyorsun. çok performsslı ve çok ekonomik. tüm komşularımız 1000 metreküpün çok üstündeler biz daha bine varmadık.

karışık bir ayarıda yok üstelik. kışın başında açıyorsun kombiyi istediğin sıcaklığı belirliyorsun . mesela diyorsun sat 08 ila 14 arası 22 derece, 14-18 arası 23 derece,18-22 arası 24 derece-22-08 arası 20 derece olsun diye programlıyorsun.

kumandanın saati var. o bu ayarladığın saatler çerçevesinde kombinin sıcaklığını arttırıp azaltıyor.

birinci kademeye alayım sonra ikiye alayım soğuk oldu gbi bir kaygın olmuyor. zira sıcaklık hep sabit hep istediğin derecede

hayırlı günler.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
2006 MİTSUBİSHİ COLT 1.3 İNVİTE 6 İLERİ AMT 95 HP
murat_karlık

5 Ağustos 2006; 16:24:24 

merhaba foruma yeni üye oldum sizlerin sayesinde doğalgaz ve kombiler hakkında biraz bilgi sahibi oldum.Malatyada oturuyorum ve bu kış ilk defa doğalgaz kullanmaya başlayacağız, ortak kullanım kalorifer sisteminden bireysel doğalgaza geçiyorum.
Evim güney cepheli 4. kat(üstü çatı) 120m2 toplam 8 adet petek var(8-9 mt) çiftcam ısı yalıtımlı ,tavan toprak yalıtımlı sizlerden ricam bana ne tür bir kombi önerebilirsiniz,hermetik yada yoğuşmalı özelliklerden hangisi bana uygun olur.eğer yoğuşmalı kombi alırsam peteklerim yeterli olurmu? Şimdiden teşekkür ederim.

tasshelhoff

5 Ağustos 2006; 20:42:34 

arkadaşım

bütçen yeterli ise buderus gb022-24 k model numaralı %109 verimli 20000 kcallık yoğuşmalı kombi seni rahat rahat ısıtacaktır.

ben 2005 te 1250 euro ya aldım. standartında sabit oda termostatı oluyor. ben onu uzaktan kumandalı oda termostatına çevirdim . oda termostatının ne işe yaradığını gene diğer ev elektroniği forumundaki uzaktan kumandalı kombiler konusu altındaki yazımda okuyabilirsin merak ediyorsan.

bende 4. kattayım evim de 132 m2 geçen sene çok ekonomik ve iyi ısındık. diğer komşular çoktan 1000 m3 ü geçmilken biz daha 1000 e varamadık. ve 24 saat aktif kombi. ama termostatlı olduğu için 24 saat yanmıyor tabi.

kışın başında açıyorsun yaz geldimi kapat düğmeine basıyorsun. kombiyi takip etmen gerekmiyor hava soğudu ısındı derdin de yok. senin kurduğun sıcaklıkta oluyor ev her daim. sıcaklık düşerse kombi kendi yanmasını kuvetlendirerek gene içeriyi senin belirlediğin sıcaklıkta sabit tutuyor. yani diğer kombiler gibi sıcak oldu ayarını 1 e getireyim soğuk oldu ayarını 4 e getireyim derdin yok.

ama dediğim gibi fiyatı biraz pahalı

ve taktıracağın adamlara çok dikat et buderusu herkes bilmez.

sana tavsiyem bu her marka için geçerli. ilk önce almaya niyetlendiğin markanın web sitesnden yetkili servislerini bul. sonra buraları ara daire içi döşemeside yapıyormusunuz de. yani hem iç tesisatı aynı yere yaptır hemde kombiyi oradan al. bu şekilde bir problem çıtımı kardeşim kombiyide siz sattınız tesisatıda siz döşediniz çözün sorunumu diyebilirsin. aksi durumda kombici suçu tessata atacaktır tesisatçıda kombye atacaktır.

ben bu şekilde yaptırdım belki biraz fazla ödedim ama kafam rahat.

hayırlı günler.

tc_hakan

8 Ağustos 2006; 23:25:41 

quote:

Orjinalden alıntı: kurt0146

quote:

Orjinalden alıntı: temel_kabasakal

3. Çift eşanjör nedir? Bize faydası nedir? Çift eşanjörlü mü tercih etmeliyiz ?

4. Vitopend 100 ile Vitopend 200 arasındaki fark genel olarak ısıtma kapasitesimidir ? Yoksa Vitopend 200'ün başka üstünlükleride varmıdır ?

3- Çif eşanjörlü bir kombinin ömrü tartışmasız tek eşanjörlüye göre daha uzundur. Su sırayla eşanjörlere girer. Yani tek eşanjör suyu ısıtmak için yüksek güç harcarken çift eşanjörlü bir kombi ilk önce birinci eşanjörden geçerek suyu ısıtır , ikinci eşanjör ise sizin istediğiniz sıcaklığa getirir. bu sistemin kireçli suyu olan şebekelerde çok faydalı olduğu söylenmektedir. Kireçten laf açılmışken su filtreleri var 25-30 lira. Bunlardan alın. Evinizdeki tüm suyu filtrelemiş olursunuz. bulaşık makinasına dahi faydası olur. Kombiye ne kadar olmazkı sız düşünün...

BAKIN ARKADAŞLAR ÇİFT EŞANJÖRLÜ KOMBİLERDE SATICILAR KULLANMA SUYU İLE MAHAL ISITMASI AYRI AYRI OLMAKTADIR DEMEKTEDİRLER. BU ŞEKİLDE BİR KOMBİ BULUNMAMAKTADIR. ÇİFT EŞANJÖRÜN MANTIĞINI ANLATTIM. AMA YİNE DE ALINMASI GEREKEN KOMBİ ÇİFT EŞANJÖRLÜ OLARAK TERCİH EDİLMELİDİR.

yardımım dokunduysa ne mutlu bana...

verdiğin bilgiler gerçekten benim gibi yeni kombi alacak kişiler için çok yararlı, teşekkür ederim. yanlız eşanjör konusunda internette değişik yazılara da ulaştım biraz kafam karıştı. sizinle paylaşmak isterim ; bu eşanjör olayı çok mu önemli ?
birde SÜSLER 5105 marka kombi bilen kullanan varmıdır nasıl birşeydir.
"
Soru : Çift eşanjörlü kombimi yoksa tek eşanjörlü kombimi tercih etmeliyim?
Cevap : Tek eşanjörlü (birleşik eşanjör) kombilerde üç yollu vana gibi ilave ekipmanlar gerekmediği için arıza oranları düşmektedir. Eşanjör direkt alevle ısıtıldığı için verim yükselmektedir. Ayrıca tek eşanjörlü kombilerde pompa sıcak su alınması esnasında durduğundan pompa ömrü uzamaktadır. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tc_hakan -- 8 Ağustos 2006; 23:27:23 >
kalegibi

10 Ağustos 2006; 17:10:32 

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

arkadaşım

bütçen yeterli ise buderus gb022-24 k model numaralı %109 verimli 20000 kcallık yoğuşmalı kombi seni rahat rahat ısıtacaktır.

ben 2005 te 1250 euro ya aldım. standartında sabit oda termostatı oluyor. ben onu uzaktan kumandalı oda termostatına çevirdim . oda termostatının ne işe yaradığını gene diğer ev elektroniği forumundaki uzaktan kumandalı kombiler konusu altındaki yazımda okuyabilirsin merak ediyorsan.

bende 4. kattayım evim de 132 m2 geçen sene çok ekonomik ve iyi ısındık. diğer komşular çoktan 1000 m3 ü geçmilken biz daha 1000 e varamadık. ve 24 saat aktif kombi. ama termostatlı olduğu için 24 saat yanmıyor tabi.

kışın başında açıyorsun yaz geldimi kapat düğmeine basıyorsun. kombiyi takip etmen gerekmiyor hava soğudu ısındı derdin de yok. senin kurduğun sıcaklıkta oluyor ev her daim. sıcaklık düşerse kombi kendi yanmasını kuvetlendirerek gene içeriyi senin belirlediğin sıcaklıkta sabit tutuyor. yani diğer kombiler gibi sıcak oldu ayarını 1 e getireyim soğuk oldu ayarını 4 e getireyim derdin yok.

sana tavsiyem bu her marka için geçerli. ilk önce almaya niyetlendiğin markanın web sitesnden yetkili servislerini bul. sonra buraları ara daire içi döşemeside yapıyormusunuz de. yani hem iç tesisatı aynı yere yaptır hemde kombiyi oradan al. bu şekilde bir problem çıtımı kardeşim kombiyide siz sattınız tesisatıda siz döşediniz çözün sorunumu diyebilirsin. aksi durumda kombici suçu tessata atacaktır tesisatçıda kombye atacaktır.

hayırlı günler.

merhabalar
ben babamların evine senin tavsiye ettiğin modeli kullanacagım sanırım ev senin belirtmiş olduğun özelliklere sahip ama bana bazı şeyler söylediler bu kombi için ne kadar doğru bilemiyorum. kombi kütahya şartlarında geçen kış ayında ki baya bi zorlu geçti kış şartları 500 ytl gibi bir rakamla kışı geçirmişler bu doğru olabilirmi sanırım 500 ytl lik bir doğal gaz 1000m3 civarında bişi oluyor bu olabilirmi.
daha sonra sormak istediğim kumanda panosu ve kombi arasındaki mesafeyi ne kadar uzatabiliriz çünkü oda ile mutfaga konacak kombi arasındaki mesafe boru hattı üzerinden götürmek istersek kabloyu en azından 15 ila 20 m bir mesafe oluyor ki buradada bu sorun olurmu kumanda ile kombi arasında teşkil edermi.
şimdiden teşekkürler

ismail_by

10 Ağustos 2006; 19:20:18 

arkadaşlar öncelikle teşekkürler bu formu açanlar ve de bilgileri vernlere.burda yazan arkadaşlar genelde istanbulda oturuyorlar sanırım.ben erzurumdayım.ve erzurmun soğuğunu bilmeyen yoktur.sibiryayı geçiyoruz bazen.rekor bizde.
bu yıl doğalgaz geldi ve evimiz 3 kat her biri 12 metrekare ve dairelerimizde merkezi sistem kat kaloriferi var.
şimdi öğrenmek istediğim:
1-merkezi sistemmi daha avantajlı olur yoksa ferdi kombi mi
a) Isınma yönünden
b) Tesisat maliyeti bakımından
c) Gelecek gaz faturası açısından

bağrıyanık
kurt0146

10 Ağustos 2006; 19:32:55 

quote:

Orjinalden alıntı: tc_hakan

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: temel_kabasakal

3. Çift eşanjör nedir? Bize faydası nedir? Çift eşanjörlü mü tercih etmeliyiz ?

4. Vitopend 100 ile Vitopend 200 arasındaki fark genel olarak ısıtma kapasitesimidir ? Yoksa Vitopend 200'ün başka üstünlükleride varmıdır ?

3- Çif eşanjörlü bir kombinin ömrü tartışmasız tek eşanjörlüye göre daha uzundur. Su sırayla eşanjörlere girer. Yani tek eşanjör suyu ısıtmak için yüksek güç harcarken çift eşanjörlü bir kombi ilk önce birinci eşanjörden geçerek suyu ısıtır , ikinci eşanjör ise sizin istediğiniz sıcaklığa getirir. bu sistemin kireçli suyu olan şebekelerde çok faydalı olduğu söylenmektedir. Kireçten laf açılmışken su filtreleri var 25-30 lira. Bunlardan alın. Evinizdeki tüm suyu filtrelemiş olursunuz. bulaşık makinasına dahi faydası olur. Kombiye ne kadar olmazkı sız düşünün...

BAKIN ARKADAŞLAR ÇİFT EŞANJÖRLÜ KOMBİLERDE SATICILAR KULLANMA SUYU İLE MAHAL ISITMASI AYRI AYRI OLMAKTADIR DEMEKTEDİRLER. BU ŞEKİLDE BİR KOMBİ BULUNMAMAKTADIR. ÇİFT EŞANJÖRÜN MANTIĞINI ANLATTIM. AMA YİNE DE ALINMASI GEREKEN KOMBİ ÇİFT EŞANJÖRLÜ OLARAK TERCİH EDİLMELİDİR.

yardımım dokunduysa ne mutlu bana...

verdiğin bilgiler gerçekten benim gibi yeni kombi alacak kişiler için çok yararlı, teşekkür ederim. yanlız eşanjör konusunda internette değişik yazılara da ulaştım biraz kafam karıştı. sizinle paylaşmak isterim ; bu eşanjör olayı çok mu önemli ?
birde SÜSLER 5105 marka kombi bilen kullanan varmıdır nasıl birşeydir.
"
Soru : Çift eşanjörlü kombimi yoksa tek eşanjörlü kombimi tercih etmeliyim?
Cevap : Tek eşanjörlü (birleşik eşanjör) kombilerde üç yollu vana gibi ilave ekipmanlar gerekmediği için arıza oranları düşmektedir. Eşanjör direkt alevle ısıtıldığı için verim yükselmektedir. Ayrıca tek eşanjörlü kombilerde pompa sıcak su alınması esnasında durduğundan pompa ömrü uzamaktadır. "

tek eşanjöründe tabıkı diğerine göre ustunluklerı vardır. ancak ıkısı kıyaslandıgında çift eşanjörlü kombinin ustunluklerının daha fazla oldugu gorulmustur. Şimdi bir düşün tek eşanjörlü kombide ekıpman az olması nedenı ıle arıza az denılıyor. peki su tek eşanjörden ısıtılacak. Eşanjörun ömrü kısalacak ve arıza verme suresı ıkı katına çıkacak. Zaten kireçli su ile yaşıyoruz. Tek eşanjörlü kombi full zarar. Bakın gidin bir kombi servisine deyın kı tek eşanjörlükombi soktun mu hiç deyın içi nasıldı deyin. ben geçen gun görüştüm. 10 yıllık kombı gıbıydı. Halbukı adam alalı 1 yıl olmus dedı. Çift eşanjörü kesınlıkle tercıh et.

Süsler müsleri geç. Alıyorsan kaliteli al. ilk yatırım bedeli yuksek olsada satış sonrasını düşün. faturan bile az gelecek

319. dönem kd SG ER ANKARA
tasshelhoff

10 Ağustos 2006; 22:48:11 

quote:

Orjinalden alıntı: kalegibi

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

arkadaşım

hayırlı günler.

merhabalar
ben babamların evine senin tavsiye ettiğin modeli kullanacagım sanırım ev senin belirtmiş olduğun özelliklere sahip ama bana bazı şeyler söylediler bu kombi için ne kadar doğru bilemiyorum. kombi kütahya şartlarında geçen kış ayında ki baya bi zorlu geçti kış şartları 500 ytl gibi bir rakamla kışı geçirmişler bu doğru olabilirmi sanırım 500 ytl lik bir doğal gaz 1000m3 civarında bişi oluyor bu olabilirmi.
daha sonra sormak istediğim kumanda panosu ve kombi arasındaki mesafeyi ne kadar uzatabiliriz çünkü oda ile mutfaga konacak kombi arasındaki mesafe boru hattı üzerinden götürmek istersek kabloyu en azından 15 ila 20 m bir mesafe oluyor ki buradada bu sorun olurmu kumanda ile kombi arasında teşkil edermi.
şimdiden teşekkürler

biz istanbulda 12 ayda 962 m3 yaktık daha bin olmadık. ev içi sıcaklığı( kombideki sıcaklık değil evin içindeki gerçek sıcaklık) her daim 22.5 derece idi.ki evde annem var kombi sürekli açık ( ama sürekli yanmıyor elbet akıllı kombi olduğu için)

komşularımız var 2000 i geçen. bu birazda ne kadar ısınmak istediğinle alakalı. içerisine şort atletle dolaşacak kadar ısıtmayı seviyoran nükleer reaktörde kursan fazla yakar kanımca.

gb 022 24 k zaten yoğuşmalı bir kombi yani yüzde 109 verimli. başka marka alacaksanda yoğuşmalı al tasarruf etmek istyorsan. buderusun en büyük özelliği çoğu kombide paslanmaz çelik veya bazı markalarda ancak aliminyum olan eşanjörün ; buderusta magnezyum silisyum aliminyum alaşımından imal edilmiş olmasıdır. paslanmaz çelik bile sudaki kloar yüzünden yıllar sonra paslanmaktadır. ama buderusun bu alaşımı çok uzun ömürlüdür.

yoğuşmalı demek ise baca dumanından atılan atıl ısının geri kazanılığı bir sistemdir. dikkat edersen bazı kombilerin dumanları görülmez zira çok sıcak dumanları vardır. hani arabaların motorları ısınınca egzoz dumanları görünmez oluyor ya aynı olay. normal kombilerde baca dumanı sıcaklığı 90 dereceyi bulabilir.

yoğuşmalı komb,ilerde ise bu sıcaklık 40 -50 derece civarıdır. bu bakımdan her daim dumanları görülür. yani karşı evin kombsinin dumanı sürekli görülür haldeyse o evde yoğuşmalı kombi vardır diyebilirsin.

termostatın kablo uzunluğuna gelince;
açıkçası benim salonum kombyi taktırdığım odanın hemen duvardaşı olduğu için hiç öyle bir soru aklıma gelmedi.. bunu en iyi www.isisan.com.tr den bulacağın telefon numaralarına danışarak öğrenebilirsin arkadaşım. cihazla birlikte gelen kumada kablolu kumanda.

ben kablosuz kumandayı tercih ettim. o zamanlar 100 euro fark verip değiştirebiliyordum şu an bilmiyorum. kablosuz kumanda zaten adı üstünde herhangi bir kablo derdin yok. komşudan bile kumanda edersin . tavsiyem almışken tam aksesuralı alman ve kablosuz kumandayı tercih etmen.

yanlız taktıracağın adamlara dikkat et. çoğu kişi buderusu anlamaz. sana tavsiyem ilindeki buderus bayisine hem iç tesisatını hemde kombi montajını yaptırtman. bu sayede herhangi bir sorun çıktığında çatacağın tek bi yer olur o da seni sallayamaz. öbür türlü yani tesisatı başka birine yaptırır kombyi başka birine taktırırsan bir arıza çıktığında kombici tesisatçıya tesisatçı kombiciye atacaktır suçu.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 10 Ağustos 2006; 22:52:30 >

megemen02

11 Ağustos 2006; 3:52:58 

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Kombide en baba 2 Marka vardır. Buderus ve Viessmann

bunlara ek olarak vailant ta sayılabilir

_______________ LVL 74 PALADİN BERAMUS_______

เ๓zค๓ıภ ๒เ รคкเภςครเ ๓เ שคг ؟

tc_hakan

11 Ağustos 2006; 13:02:11 

quote:

tek eşanjöründe tabıkı diğerine göre ustunluklerı vardır. ancak ıkısı kıyaslandıgında çift eşanjörlü kombinin ustunluklerının daha fazla oldugu gorulmustur. Şimdi bir düşün tek eşanjörlü kombide ekıpman az olması nedenı ıle arıza az denılıyor. peki su tek eşanjörden ısıtılacak. Eşanjörun ömrü kısalacak ve arıza verme suresı ıkı katına çıkacak. Zaten kireçli su ile yaşıyoruz. Tek eşanjörlü kombi full zarar. Bakın gidin bir kombi servisine deyın kı tek eşanjörlükombi soktun mu hiç deyın içi nasıldı deyin. ben geçen gun görüştüm. 10 yıllık kombı gıbıydı. Halbukı adam alalı 1 yıl olmus dedı. Çift eşanjörü kesınlıkle tercıh et.

Süsler müsleri geç. Alıyorsan kaliteli al. ilk yatırım bedeli yuksek olsada satış sonrasını düşün. faturan bile az gelecek

Üstad saol tevsiyelerine uyacam.
kalegibi

11 Ağustos 2006; 16:25:11