Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
eloy1368

3 Mayıs 2008; 21:18:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhabalar
gecenlerde söz ettigim gibi evime ölçüme geldiler ve 20.000 lik bir kombinin yeterli olacagini söylediler. yoguşmalı degil hermatik önerdiler. daha önce söyledigim gibi benim evimde kombi icin panellere giden borulari döşetmiştim benden 2.000 ytl para istediler. bunun icinde dogal gaz tesisati,eski boruların kesilmesi ve kombi var (kombi icin demirdöküm diyor) ben ECA confeo modelini begendim dedim bana tek eşanjörü var hiç tavsiye etmem dedi.doğru mu söylüyor? ve bu 2.000 ytl pahalı mı?
cok teşekkurler simdiden

kilçuk

3 Mayıs 2008; 23:31:53 

@taşkafa kardeş teşekkür ederim;radyatörlerin üzerinde baymak plus değil baymak comfort yazıyormuş radyatör önerinizi uygulayacağım mutfak ve yatak odasındakileri değiştireceğim.o zaman toplamda 7.50 gibi bir radyatör olurki bu alan ve radyatör boyuna yoğuşmalı kombimi hermetikmi almalıyım?kombi konusunda kafam karışık,hem ısıtma konusunda problem çıkarmayacak hemde tasarruflu bir kombi olmalı;faturadaki sürpriz rakamlar bütçemizi yerle bir eder. VAILLANT WUW PLUS 242-5 HERMETİK 20.000 KCAL kombi almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar tasarruf konusunda çok iyi olduğunu söylüyor,bu konuda öneriniz nedir?
ayrıca termostatik vana kullanmalımıyım,tüm radyatörlerdemi kullanmalıyım yoksa bir kaç tanesinde kullanmak yeterli olurmu?
hayırlı geceler.

Egé

4 Mayıs 2008; 0:59:34 

quote:

Orjinalden alıntı: eloy1368

merhabalar
gecenlerde söz ettigim gibi evime ölçüme geldiler ve 20.000 lik bir kombinin yeterli olacagini söylediler. yoguşmalı degil hermatik önerdiler. daha önce söyledigim gibi benim evimde kombi icin panellere giden borulari döşetmiştim benden 2.000 ytl para istediler. bunun icinde dogal gaz tesisati,eski boruların kesilmesi ve kombi var (kombi icin demirdöküm diyor) ben ECA confeo modelini begendim dedim bana tek eşanjörü var hiç tavsiye etmem dedi.doğru mu söylüyor? ve bu 2.000 ytl pahalı mı?
cok teşekkurler simdiden

Bunu söyleyen bir kişi için 2 ihtimal var.
1. Ya gerçekten çok cahil birşey bilmiyor.
2. Ya da elinde DD kombi var onu satmak için size yalan söylüyor.

Her 2 alternatife göre size tavsiyem daha bilgili ve ehil başka firmalardanda teklif alın. Eca Confeo burada defalarca yazdık, çift eşanjörlüdür yani sekonder plakalı eşanjörü vardır. Ayrıca brülörü paslanmaz çeliktir. 11 aydır kullanan biri olarak şiddetle tavsiye edebilirim..

Eski nick : Ege45
Egé

4 Mayıs 2008; 1:09:11 

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Yanıldıgınız bir nokta...GAZ FİYATLARI SABİT DEGİL. DEVAMLI ARTACAK...DÜŞMEYECEK...5 YIL HESAPLADIGIMIZ ZAMAN BELKİ 2-3 YIL....Bu günkü fiyatlarla EN MÜTEVAZİ RAKAMLA yıllık 2000 Lira ortalama gaz faturası ödesek % 20 si 400 lira eder...Hiç gaz fiyatı artmasa Bir yıllık tasarruf...Daha yukarı tüketim rakamlarını şimdilik düşünmek istemiyorum...İnşallah hep sabit kalır desem...TATLI BİR HAYAL OLUR.... Saygılarımla... EVİ 100 M2 DEN BÜYÜK OLANLAR MADDI DURUM ELVERİYORSA YOGUŞMALI KOMBİ ALSINLAR...RADYATÖR 1- 2 mt fazla koysunlar...Özeti bu...

taşkafa arkadaşım,

Hermetik mi Yoğuşmalı mı diye düşünürken birçok şeyi hesap ediyoruz ama gözden kaçırdığımız birşey daha var. Şöyleki; Yoğuşmalı confeo yu 2.000 Ytl ye aldınız, bende hermetik confeo yu 1.200 ytl ye aldım. Arada 800 Ytl fark var. Bu cebinizde kalan 800 Ytl bugün için yıllık en az % 18 gelir getirecektir. Hesaplamalarda bunuda düşünmek gerek bence..

Eski nick : Ege45
taşkafa

4 Mayıs 2008; 9:34:11 

Ege 45 arkadaşım yazdıgın dogru. Yatırım amaçlı düşünürsek 800 Liranın yıllık getirisi var...Ben kendimden düşünüyorum ekimden bu yana yaktıgım gaz 1 mlyrı geçmiştir...Kesin hesaplamadım. % 15 tasarrufum olsa 150 lira...% 20 tasarruf saglasa 200 lira gaz parasından kazancım oldu...Bu en mütevazi rakamla 1 mlyr hesapladım... Tam rakamı bilmiyorum...Saate bakıp geleyim.. Daha öncede yazdım ben 24 saat devamlı yaktım...Son bir aydır yaz ayarında sıcak su alıyorum...hava serin olursa yagmur, v.s. 40 C de 2 saat yakıyorum...Şu an tüketim çok az...Kış bitti...Saate baktım.7 aylık kış sezonu tüketimim ..1665 M3 olmuş. Toplam 210 gün eder.....Hermetik kullansaydım bu rakam %.????? daha yukarda olacaktı....Yazdıgın aradaki farkın yıllık getirisi var. Diger türlüde gazdan tasarruf ile getirisi var...Bu ikiside tüketim mikterına göre mukayese edilmesi gereken rakamlar...Yazdıkların dogru.....Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Mayıs 2008; 11:12:24 >

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
taşkafa

4 Mayıs 2008; 10:23:32 

Eloy 1368 O hesaptan kombiyi hariç tut ..Dogalgaz proje ve uygulama toplam tutarı 500 Lira...En çok isteyen 600 Lira diyor....İşe başlarken üçte birini, tesisatı yapıp bitirip gazı açtırdıktan sonra kalan üçte ikisini veriyorsun.. İşe başlarken paranın tamamını isterler sakın verme... BORUSAN BORU KULLANDIR...Başka boru kabul etme....Gaz açılmadan para pul verme....Aylarca işini sallarlar... Kombiyi istedigin yerden kendin al.. Boruları kesmeyi pazarlıga dahil et...Kombiyi .Pazarlıga sokma...saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Mayıs 2008; 10:34:08 >

eloy1368

4 Mayıs 2008; 10:24:46 

benimde adami gozum tutmadi zaten, eca confeo yu kotulerken gozunu saga sola kaciriyordu. evin yakinlarinda eca bayiisi var, bugun kapalidir sanirim ama yarin kesinlikle arayip evime gelip fiyat vermelerini rica edicem.kombi haric dogal gaz tesisati ve eski borularin kesilmesi icin en fazla ne kadar vermeliyim, adamlar kaziklayacak insan ariyorlar resmen. eca confeo nun fiyatlari ise 1.200 ytl civarlarinda sanirim. bu arada dun demirdokum oneren adamlar apartmanda bircok kisinin aklini celip demirdokumleri koymuslar, bakalim kis geldiginde faturalar ne kadar fark edecek. gelismelerden haberdar edecegim,
iyi gunler

SORuSORmA

5 Mayıs 2008; 9:11:06 

Arkadaşlar forum geneline baktııgımda hep tasarruf amaçlı insanların yogusmelı kombi kullanmak için sordukları sorular ve kombilerle ildili verilen bilgiler var ama dikkatimi çeken bir şey var kimse termostatik radyatör vanasından bahsetmiyor yani yogusmada kazanacagı %10-15 tasarrufu termostatik rad. vanasındanda kazanabileceğini unutmamak gerekir

taşkafa

5 Mayıs 2008; 9:58:13 

ÖNEMLİ BİR KONU...Bütün arkadaşlar A kombisi ile B kombisi arasındaki % 3 yada % 6 yada % 15 verim farklarıyla ugraşırlarken evlerine yapacakları dogru dürüst ısı yalıtımı ile YILLIK YAKIT GİDERİNDEN EN AZ % 40 TASARRUF YAPACAKLAR...Kimse olayın bu yönüne bakmıyor...Binaların dışına mantolama yaptırınız....Uyduruk maşzemelerle degil, iyi malzemeler kullanınız....YAPACAGINIZ YALITIM MASRAFI 2,5 YILDA TAMAMEN KENDİNİ AMORTİ EDİYOR...Sonraki yıllar devamlı tasarruf....Ayrıntılı bilgi için googleye girip mantolama ısı yalıtımı.......Yazın tıklayın.....Çok firma var....Yüzlerce.....Bu konu önemli ...İlginize, bilginize saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Mayıs 2008; 11:20:02 >

aslanyeles

5 Mayıs 2008; 10:40:53 

sn taşkafa arkadaş topikteki birçok yazınızı okudum.Doğalgaz uygulaması ve kombi önerisinde fikirlerinize saygı duyuyorum.Öncelikle ilk başlarda yazdığınız ve yerli malı kombi ile ilgili önerileriniz çok dikkat çekiciydi.bende bunun üzerine size hak verdiğimi belirtmek isterim.
Sizden bir sorumun cevabını isteyeceğim cevaplarsanız şimdiden teşekkür ederim.
sorum şu ; Balıkesir ili merkezinde oturuyorum ve 100 metrekarelik net kullanım alanı olan 3+1 evime yoğuşmalı kombi takmalıyım benim merak ettiğim konu bu.Aslında yoğuşma olayı hangi durumlarda devreye giriyor.Endişem şu ki yoğuşmalı kombi alıpta yoğuşma olayından faydalanamamak.
iyi günler dilerim.
(ECA öneriniz şu anda benim için 1.sırada olduğunu da söyleyeyim.)

Forza Kartal

5 Mayıs 2008; 10:50:57 

quote:

Orjinalden alıntı: aslanyeles

sn taşkafa arkadaş topikteki birçok yazınızı okudum.Doğalgaz uygulaması ve kombi önerisinde fikirlerinize saygı duyuyorum.Öncelikle ilk başlarda yazdığınız ve yerli malı kombi ile ilgili önerileriniz çok dikkat çekiciydi.bende bunun üzerine size hak verdiğimi belirtmek isterim.
Sizden bir sorumun cevabını isteyeceğim cevaplarsanız şimdiden teşekkür ederim.
sorum şu ; Balıkesir ili merkezinde oturuyorum ve 100 metrekarelik net kullanım alanı olan 3+1 evime yoğuşmalı kombi takmalıyım benim merak ettiğim konu bu.Aslında yoğuşma olayı hangi durumlarda devreye giriyor.Endişem şu ki yoğuşmalı kombi alıpta yoğuşma olayından faydalanamamak.
iyi günler dilerim.
(ECA öneriniz şu anda benim için 1.sırada olduğunu da söyleyeyim.)

Arkadaşım anladığım kadarıyla evin 100 M2 burdan çıkan izlenime göre senin evine yoğuşmalı takmana gerek yok SANA tavsiyemiz ECA confeo dijital 20.000 LİK işini görür forumun hepsini okursan analrsın selamlar

Nasıl Yaşarsan Öyle ÖLÜRSÜN,
Nasıl ÖLÜRSEN Öyle Dirilirsin.
aslanyeles

5 Mayıs 2008; 11:10:25 

ilgine teşekkür ederim forza kartal

maxfocus

5 Mayıs 2008; 12:17:32 

quote:

Orjinalden alıntı: kilçuk

quote:

Orjinalden alıntı: kilçuk

öncelikle burada bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim,kombi alma aşamasında araştırma yaparken rastladığım bu foruma tutuldum kaldım ve mesajları baştan sona satır satır okudum.hiç bilgimin olmadığı bir konuda pek çok şey öğrendim
gelelim sorularıma ve sorunlarıma;
arkadaşlar ara katta bulunan 125 m2 bir evimiz var,ev sıfır ve ilk biz oturacağız.tesisatın özellikleri hakkında pek bilgim yok ama izlenim olarak şunları yazabilirim;radyatörler aliminyum panel,üç oda ,banyo mutfakta birer adet(60 veya 70cm olabilir)salondaki 2 radyatör daha büyük,toplam 7 radyatör bulunmakta.borular plastik,4 odada yerler laminant, camlar ahşap ısıcam bunun dışında evin yalıtımı hakkında bilgim yok,ev Kayseri merkezde ve geçen sene binada oturan bir kaç komşu suların donduğunu vs çok zorluk çektiklerini söylediler,tabii ozaman 2-3 aile oturmuş sadece bu da etkili olmuştur.ancak bizim buraların soğuğu da yabana atılır cinsten değildir.
1)Bu eve hermetikmi yoğuşmalımı tavsiye edersiniz?
2)kombi olarak şunlar arasında kararsızım;(ustaların eca dediğini biliyorum ama vailant bu forumda fazla yorumlanmamış özellikle onun yorumlarını bekliyorum ayrıca(20.000 lik mi 24000 likmi olmalımı?)
-VAILLANT WUW PLUS 242-5 HERMETİK 20.000 KCAL KOMBİ(çindemi yapılıyormuş diye duydum)
-Viessman vitopend 100(se sorunu olduğu söyleniyor)
_BUDERUS U 052 28 K / AKILLI HERMETİK KOMBİ 24.000 KCAL/H(servis sorunları varmış)
-ECA confeo(ses sorunu olduğu söyleniyor)
3)evdeki tesisata ek olarak uygulayabileceğim diğer çözümler nelerdir?mesela termostatik vana kullanmalımıyım,hangi radyatörlerde kullanmalıyım?
4)kayseride servis sıkıntısı yaşamayacağım kombi hangisi olur?şikayet varda incelediğim kadarıyla buderus serviste pek yaygın yada başarılı değil.

bugün gittim ve tesisatı yakından inceledim radyatörlerin üstünde baymak plus yazıyor toplam 5.54m radyatör var.vanalar adell diye bi marka.borular garibime gitti doğrusu pvc şeffaf bi boru ve bir dış kılıfın içinde döşenmiş marka falan göremedim.dandik gibi duruyor.
ayrıca duv