Şimdi Ara

.... (1114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.333.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11121113111411151116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğalgaz tesisat kurulumu ile iligli @Biray Doğalgaz abimizin tavsiyelerine uymaya çalıştım.

Şu anda tesisatımızın, geri dönüşlerinde normal GK köşe radyatör vanaları takılı. Ancak @Biray Doğalgaz 'ın önerisi ile bunların GK köşe radyatör dönüş vanalarıyla değiştirilmesini talep ettim. Bu akşam üstü vanaları getirdiler, ancak değiştirme işlemini hafta sonuna bıraktık.

Elimde hem köşe radyatör hem köşe radyatör dönüş vanası bulunduğundan ikisini karşılaştırıp resimlerini eklemek istiyorum.

GK köşe radyatör vanası:
    ....

....

....

GK köşe radyatör dönüş vanası:
    ....

....

....

Açıkçası, ben başlıkları dışında bir fark sezemedim :). Tabi bu benim konu ile alakalı hiç bilgim olmamasından kaynaklanır.

Aralarındaki farkları @Biray Doğalgaz abimizin değerlendirmesi daha doğru olur. Bu farklara istinaden neden dönüşlere, normal değil de dönüş vanası takılması gerektiği hakkında kendisinin yorumunu almak istiyorum.

• merhaba arkadaşlar. kombi olarak ferroli econcept 25 c aldım. bu kombiye uyumlu oda termostatı olarak hangisini tavsiye edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canilke

quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

Merhaba arkadaşlar.

Ben de sonunda anlaştım bir firma ile. Bir iki ufak pürüz var kendi açımdan onları da hallettiğim zaman kurtulacağım bu işten inşaallah:)

Anlaştığım firmaya GK vanalardan istiyorum dediğimde, bizim vanalarımızı da (Alarko vana) GK üretiyor demişti. Sadece üzerinde Alarko yazıyor dedi. Kafamda soru işareti oluşmuştu. Az önce GK'nın merkezini aradım, böyle böyle bir durum var, alarkonun vanalarını da siz mi üretiyorsunuz dedim, evet dedi telefondaki bayan. Peki kalite olarak sizin birinci ve ikinci kalite ürünleriniz var hangi kalitede üretiyorsunuz dedim birinci kalite dedi. İnşaallah doğrudur diyorum. Güvenmekten başka bir çarem yok zaten.

disintegration arkadaşa sordum, ayrıca sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

İnternetten alabileceğim Termostatik vana olarak alttaki ikisini bulabildim, hangisini almamı önerirsiniz? Ya da daha iyi dediğiniz alabileceğim başka bir ürün linki verebilir misiniz?

ECA KROM TERM. VANA:http://www.ecasanalmarket.com/eca-tesisat-malzemeleri/301-eca-termostatik-radyator-vanalari-kose-krom.html

Danfoss term. vana:http://www.verimlilikmarketi.com/index.php?route=product/product&product_id=60

Gk, alarko ve demirdöküm un vanalarını da üretiyor bizzat kendim fabrikasında gördüm iciniz rahat olsun

Eyvallah sağolun.

• Ana kolon tesisatına herhangi bir koruma ya da yalıtım yapılması gerekir mi?

....

Bizim eve çekilen hat da buna benzer. Bazı yerlerde sarı olarak görüyorum, kalite kalite değişiyor mu?
    Bizim buranın kışları biraz ağır geçiyor, donma falan olmaz değil mi? Hattı çekenlere sormuş annem, bir şey yapmaya gerek yok, gaz açıldıktan sonra isterseniz boyayabilirsiniz demişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzengin

quote:

Orijinalden alıntı: t@rik

Arkadaşlar, eski sistemden kalan peteklerin bir kısmı malum yeni sistemde de kullanıldı. Bunların yıkanmasının faydası olur mu? Yoksa gereksiz bir harcama mı?

Doğalgaza dönüşüm sürecinde ben de forumda aynı soruyu sormuştum tatmin edici bir cevap alamamıştım. Ama ben şimdi size tatmin edici bir cevap vereceğim. Kesinlikle suya tutun hatta her tarafını yıkayın. Yan çevirin ters çevirin tüm kurumları çıkarın. Çünkü o kadar çok kurum çıkıyorki o kurumlar aynı kum gibi birşey. Tüm çıkan kurumları toplasak bir kaç adet peteği tamamen doldururdu. Ve ustalara bunu yaptırın bunun için ekstra para vermeyin. Yada pazarlık yapın. Ustalar bu petek temizleme işini istismar ediyorlar. Ama acayip kurum çıkıyor muhakkak temizlet. Etkin petek hacmin 2 katına çıkar. Ayrıca boruların içindeki kurumları da boşaltmak için banyodaki peteğe musluk yaptırın ben öyle yaptırdım. Şu an berrak bir su dolaşıyor peteklerde.

Benim yaptırdığım usta küvette içini dışını temizledi.çıkan kurum inanlımazdı.içindeki bu kurum eminim inanılmaz ısı kaybına neden oluyordur.mutlaka yapılmalı.petek dışında kuruyan tozda yukarda duvar ve peteklerde is oluşmasının sebebiymiş.aslında her sene temizlemek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_02

merhaba arkadaşlar. kombi olarak ferroli econcept 25 c aldım. bu kombiye uyumlu oda termostatı olarak hangisini tavsiye edersiniz.

ferroli digital oda termostatı (program yapmaz)
    ferroli oscar w (haftalık program yapabilir)
    ferroli romeo modülasyonlu termostat
  • Merhabalar.
    Bizim binada kombinin olduğu balkondan, mutfağın atık su giderine bağlantı yapmak zulüm gelecek. Balkonun giderine bağlatmak da mümkün değilse, yoğuşmalı kombi seçeneğini düşünemeyeceğiz gibi.

Yoğuşmalı kombide yoğuşan suyun illa ki atık su giderine verilmesi mi gereklidir? Doğalgaz şirketi de kombi montajında gelip bağlantıları kontrol edip onay veriyor mu? Atık su giderine bağlı değilse onay vermeme durumu sözkonusu mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: furkan_02

merhaba arkadaşlar. kombi olarak ferroli econcept 25 c aldım. bu kombiye uyumlu oda termostatı olarak hangisini tavsiye edersiniz.

ferroli digital oda termostatı (program yapmaz)
    ferroli oscar w (haftalık program yapabilir)
    ferroli romeo modülasyonlu termostat

Antalya'da 100m2 ev için;

25m2 salona : 2 tane 120X60
    15m2 oda : 1 tane 100X60
    8m2 oda : 1 tane 90X60
    12m2 mutfak : 1 tane 100X60 havlupan
    8m2 banyo : 1 tane 70X60 havlupan

Sizce verimli bir ısınma için bu ölçüler yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkan4407 -- 10 Ekim 2012; 11:55:10 >

• Merhaba, iki yıldır nitron kombi kullanıyorum. Genel olarak memnunum. En güzel yönü program saati olması ve kullanım suyu konforu.
    Oda termostatı almak istiyorum. Demirdöküm SD 7000 - Dijital Programlanabilir Kablosuz Oda Termostatı Nitron kombiye uyumlumudur?
    Birde +- kaç derece aralıklarında devreye giriyor. Bilgisi olan arkadaşların paylaşmalarını rica diyorum. Herkese selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Merhaba.

Doğalgaz tesisat kurulumu ile iligli @Biray Doğalgaz abimizin tavsiyelerine uymaya çalıştım.

Şu anda tesisatımızın, geri dönüşlerinde normal GK köşe radyatör vanaları takılı. Ancak @Biray Doğalgaz 'ın önerisi ile bunların GK köşe radyatör dönüş vanalarıyla değiştirilmesini talep ettim. Bu akşam üstü vanaları getirdiler, ancak değiştirme işlemini hafta sonuna bıraktık.

Elimde hem köşe radyatör hem köşe radyatör dönüş vanası bulunduğundan ikisini karşılaştırıp resimlerini eklemek istiyorum.

GK köşe radyatör vanası:

Açıkçası, ben başlıkları dışında bir fark sezemedim :). Tabi bu benim konu ile alakalı hiç bilgim olmamasından kaynaklanır.

Aralarındaki farkları @Biray Doğalgaz abimizin değerlendirmesi daha doğru olur. Bu farklara istinaden neden dönüşlere, normal değil de dönüş vanası takılması gerektiği hakkında kendisinin yorumunu almak istiyorum.

BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRİRSEK FARK ANLAŞILACAKTIR.

1-Dönüş vanası aslında bir reglaj yani debi ayar vanasıdır. suyu alış noktasına göre değerlendirmeniz gerekir.

2- eğer gidiş vanasından dönüş yapar onuda reglaj yaparsanız, yarı kapatıp, vanayı inceleyin, neler olacağını tahmin edersiniz, su akışını merkezden kesen bir volan hiç mi önemi yoktur.

3- siz bu vana ile reglaj yaparsanız, kimse bunu değiştiremez, oysa diğeriyle herkes oynar, bozar, ruhunuz duymaz.

4-her türlü vana uzun çabalarla üretiliyor ve suyun akış yönü bir takım insanların zevkine ok işareti olarak konmuyor, bunları ustalar doğru balasın ki doğru çalışsın diye o oklar yerleştiriliyor, bunları her iki vanada da önemi olmasaydı, herhangi birinde bile o oklar konmazdı,üretici tarafından....

5-zevk sizin,dün bir evde ustanın teki termostatik vanayı dönüşe koymuştu mesela, izmirin meşhur bir firması, bilen zaten tahmin etmiştir. :D

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 10 Ekim 2012; 14:32:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canilke

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Ben de sonunda anlaştım bir firma ile. Bir iki ufak pürüz var kendi açımdan onları da hallettiğim zaman kurtulacağım bu işten inşaallah:)

Anlaştığım firmaya GK vanalardan istiyorum dediğimde, bizim vanalarımızı da (Alarko vana) GK üretiyor demişti. Sadece üzerinde Alarko yazıyor dedi. Kafamda soru işareti oluşmuştu. Az önce GK'nın merkezini aradım, böyle böyle bir durum var, alarkonun vanalarını da siz mi üretiyorsunuz dedim, evet dedi telefondaki bayan. Peki kalite olarak sizin birinci ve ikinci kalite ürünleriniz var hangi kalitede üretiyorsunuz dedim birinci kalite dedi. İnşaallah doğrudur diyorum. Güvenmekten başka bir çarem yok zaten.

disintegration arkadaşa sordum, ayrıca sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

İnternetten alabileceğim Termostatik vana olarak alttaki ikisini bulabildim, hangisini almamı önerirsiniz? Ya da daha iyi dediğiniz alabileceğim başka bir ürün linki verebilir misiniz?

ECA KROM TERM. VANA:http://www.ecasanalmarket.com/eca-tesisat-malzemeleri/301-eca-termostatik-radyator-vanalari-kose-krom.html

Danfoss term. vana:http://www.verimlilikmarketi.com/index.php?route=product/product&product_id=60

Gk, alarko ve demirdöküm un vanalarını da üretiyor bizzat kendim fabrikasında gördüm iciniz rahat olsun

Gk nın kendine ürettiği mal ile demirdöküme ürettiği malı şu an elimde inceliyorum

maalesef fark var, mesela kendi ürettiğini daha geniş yapmış, ddöküme yaptığının ağırlığı da daha az, Alarkonun ki de belki öyle olabilir.

gerçi önemsiz işler bunlar ama, ddökümün vanası mesela gk dan %50 pahalı, siz ne dersiniz?

• quote:

Ana kolon tesisatına herhangi bir koruma ya da yalıtım yapılması gerekir mi?

....

Bizim eve çekilen hat da buna benzer. Bazı yerlerde sarı olarak görüyorum, kalite kalite değişiyor mu?
    Bizim buranın kışları biraz ağır geçiyor, donma falan olmaz değil mi? Hattı çekenlere sormuş annem, bir şey yapmaya gerek yok, gaz açıldıktan sonra isterseniz boyayabilirsiniz demişler.

bu borular yapılalı sanki 6 ay olmuş, hepsi pas içinde...

eminim ki daha değişik bir dizayn verilip bu boruların bu kadar rezil görüntüsü olmaz ve ömrü kısalmazdı, şimdi bu paslı boruya ne yaparsan yap boya zor tutacaktır. sayaca da plastik ve büyük üstünden ve arkasından su almayacak bir dolap yapılmalıydı.

sayçların dışarda olması mekanizmalarını ağırlaştırıp okumalarda menfi müspet etki yapabilmektedir. o neden korunmalı bir yerde veya korunmalı bir kutuda olmalıdır. borular da böyle paslanırsa 10 seneye varmaz her yerinden gaz fışkırmaya başlayacaktır...

• quote:

Arkadaşlar, eski sistemden kalan peteklerin bir kısmı malum yeni sistemde de kullanıldı. Bunların yıkanmasının faydası olur mu? Yoksa gereksiz bir harcama mı?

tesisatı yıkamalısınız çünkü, borulardan kopan pas veya plasik parçaları petek zeminin de ve U yapan yerlerde birikmiştir , bu ise meşhur küçük delikli kombi altı vanaları anında tıkar, sonrası malum, pompa yanması, çark kırılması, eşanjör delinmesi vb vb vb...

aslında suya 5 litre antifiriz koysanız hem donma ihtimalini yok edersiniz, hem de paslanmayı önlersiniz...
  • Merhaba arkadaşlar, bir kombi ihtiyacım olduğu için konuyu uzun zamandır takip ediyorum çok faydalı bilgiler edindim herkese çok teşekkürler ancak bende yeni öğrendiğim bir konuyu payşalmak istedim yoğuşmalı kombi her eve olamayabiliyormuş bunun sebebi de yoğuşma giderinin olmadığı yakınında lavabo yada herhangi bir gider olması gerekli ve bu çok inişli çıkışlı bir tesisat şeklinde olursa kombi gideri atmakta zorlanıp arızaya geçebiliyormuş, ya kırıp döküp bişeyler yapılacak yada eski sistem bir kombi alınacak ben ikinci seçeneği kullanmak zorundayım galiba. Tesisatçıdan duyduğum bir konu yanlışım varsa düzeltin lütfen.
  • evimize yeni dogalgaz dosettik. vanalar e.c.a, kombi bosch classic plus, radyatorler termoteknik secildi. sizce bu urunler nasildir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

Antalya'da 100m2 ev için;

25m2 salona : 2 tane 120X60
    8m2 oda : 1 tane 90X60
    12m2 mutfak : 1 tane 100X60 havlupan
    8m2 banyo : 1 tane 70X60 havlupan

Sizce verimli bir ısınma için bu ölçüler yeterli mi?

iklim yönünden avantajınız var.evin m2'sine göre radyatör boyları az değil
    binada yalıtım var mı? kaçıncı kattasınız? evin cephesi hangi yönde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acreditor

Merhabalar.
    Bizim binada kombinin olduğu balkondan, mutfağın atık su giderine bağlantı yapmak zulüm gelecek. Balkonun giderine bağlatmak da mümkün değilse, yoğuşmalı kombi seçeneğini düşünemeyeceğiz gibi.

Yoğuşmalı kombide yoğuşan suyun illa ki atık su giderine verilmesi mi gereklidir? Doğalgaz şirketi de kombi montajında gelip bağlantıları kontrol edip onay veriyor mu? Atık su giderine bağlı değilse onay vermeme durumu sözkonusu mudur?

bazı doğalgaz şirketleri önem veriyor bazıları önem vermiyor
    ben izmirdeyim.izmirgaz önem vermıyor.evimde kombiyi taktırdığım zaman yoğuşmalı kombinin yoğuşma borusunu kontrol bile etmediler.

daha doğrusu eve bile girmediler
    eşe dosta doğalgaz tesisatı yaptırdım aynı şekilde yoğuşmalı kombi için yoğuşma borusu kontrol edilmedi

kombi şirketleri açısından soracak olursanız bazı markaların yetkili servisleri önem veriyor bazıları önem vermiyor

böyle oluncada bazı yoğuşma borularına 19litrelik su damacanaları bağlanıyor veya yoğuşma borusu balkona seriliyor,kışın şırıl şırıl suyu akıtıyor
    bahçeye salanı da biliyorum

ama hiçbirisi doğru değil.yoğuşmanın asitik suyu balkona veya evin içine bir gidere bağlanmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

tesisatı yıkamalısınız çünkü, borulardan kopan pas veya plasik parçaları petek zeminin de ve U yapan yerlerde birikmiştir , bu ise meşhur küçük delikli kombi altı vanaları anında tıkar, sonrası malum, pompa yanması, çark kırılması, eşanjör delinmesi vb vb vb...

aslında suya 5 litre antifiriz koysanız hem donma ihtimalini yok edersiniz, hem de paslanmayı önlersiniz...

Teşekkür ederim. Dün akşam petek yıkama işlemini ustam yaptı sağolsun. Yeni makine almış, 8 bar gücündeymiş, titreşimli gönderiyormuş diye sıraladı. Umarım işe yaramıştır.

• quote:

quote:

bircan bey..sizin numarasını verdiğiniz izmirdeki serviside arayıp sordum p24 p28 p35 hepsinde kullanılan pompa aynıdır dediler.
    fakat DD sitesinde bakıyorum enerji tüketimleri p24 ve p28 deki 130w p35 150w yazıyor..aynı olsa enerji tüketimleri neden farklı olsun ama serviste yanlış biliyor olamaz heralde..

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf87

quote:

quote:

bircan bey..sizin numarasını verdiğiniz izmirdeki serviside arayıp sordum p24 p28 p35 hepsinde kullanılan pompa aynıdır dediler.
    fakat DD sitesinde bakıyorum enerji tüketimleri p24 ve p28 deki 130w p35 150w yazıyor..aynı olsa enerji tüketimleri neden farklı olsun ama serviste yanlış biliyor olamaz heralde..

pompası mantıken daha çok güç çekerse daha büyüktür, servis de yanlış biliyor olabilir merak etme, bunlar izmire doğalgaz geldiği zaman yoğ.lıya gerek yok diyorlardı, yoğuşma için 80 de yakmalısınız diyorlardı, vb vb vb. hayatta herşey normal geliyor artık !!!!!!!!!

24-28 aynı pompa, 35 inki büyük pompa imiş bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 10 Ekim 2012; 17:06:35 >

• 
Sayfa: önceki 11121113111411151116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.