Allanon Arkadaşım... Size en uygun alt kata koyacagınız yoguşmalı bir dogalgaz kazanıdır, daha verimli ısınma saglayacak...Evin her yerini kullanmıyorum derseniz 2 müstakil tesisat ve 2 kombi düşünebilirsiniz...Bu forumda çok kez işlendi...Yoguşmalı kazan ve kombi için bu adrese bir göz atıp diger markalarla KALİTE- TEKNİK ÖZELLİKLER- FİYAT Mukayesesi yapmanızı tavsiye ediyorum...www.emas.com.tr saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 17 Nisan 2008; 8:56:33 >
bilgi verdiğin icin teşekürler.evim 150m2.yerdeki boruların toplam boyu 640metre 8li kollektör.izmitdeki kombiciler sisteme kombiyi direk bağlıdınmı oluyor diyor ve bağladlarda.verim alamadım.kendim denge kabı ve ikinci pompa koydum.kombi değiştiricam vismann pahallı ve ek malzemelerini ucuk fiyat söyliyorlar(esanjör,genleşme tankı vs).bosch kombi alıcam firma direk bahlayacakmış.eğer yardımcı olursanız ısı esanjör genleşme tankı vs yapılış seması varsa yollarsanız kendim yapmayı düşünüyorum
Selamlar, Bence ikinci eşanjörü almanıza gerek yok, bunu neden istiyorsunuz veya kim söyledi bilmiyorum, ancak gerek yok. Sadece hidrolik denge kabı ve ikinci sirkilasyon motoru işinizi görür.Zaten sıcak su hidrolik denge kabında kayıpsız olarak transfer edilir. İkinci eşanjör tam tersi ısıda verim kaybına sebep verecek. ECA yi önermemim sebebi , özellikle üstündeki grundflos markasının güçlü bir sirkilasyon motoru olmasıdır. 6 mt ye 1 saatte 400 lt su basma gücünde ki bu sizde 1 mt için 2900lt olacak.Viessmannın hangi modelini söylüyorsunuz bilmiyorum ama buderus , vaillant ve viessmann sizin ihtiyacınıza yakın modellerdeki motorlar bu kadar güçlü değil. Biz abimin yazlığı yerden ısıtma müstakil dublex ve 210m2 demirdöküm sargon 26000kcal aldık ve direkt bağlı, gayet iyi ısıtıyor. Bence ECA nın 30 kw yoğuşmalı ürünü size ideal, olur.
Denge kabı için çoğunluk kendi yapıyor. Benim evimde de denge kabi ve ayrı sirkülasyon motoru var. 15 mt peteğim ve 170 mt bakır borulu tesisatım var, evde net 170m2 . Bende ECA confoe premix yoğuşmalı kullanıyorum ve üstündeki devirdaimi görünce ilave sirküle ve denge kabının aslında gerksiz olduğunu anladım.Ama artık yaptırmıştık. Sonuçta yaptırdıysanız yapılacak bir şey yok ama dedidğim gibi ikinci eşanjörü kullanmayın, bu sayede genleşme tankından da kurtulursunuz sadece denge kabı , sirküle motoruyla yeterli olur.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
2 kat artı çatı arası ile toplam 350 metrekare müstakil evi ısıtmak için nasıl bir doğalgaz kombi/kazan önerirsiniz? Evin çatı, duvar ve zemin izolasyonu mükemmel durumda. Ev Bursa'da olmasına rağmen 3. bölgedeymiş gibi izolasyon yapıldı. marka olarak okuduğum kadarıyla sanki Viessmann en iyisi gibi geldi. Radyatörler için Demirdöküm Plus iyi deniyor forumda, bir de termo teknik markasından bahsediliyor, hangisini tavsiye edersiniz? Aşağı yukarı kaç metre petek döşemek gerekir? İyi çalışmalar, forumda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürler...
Selamlar,
350m2 net alanı ısıtmak için kombilerin tek başına gücü yeterli olmaz. Tek cihaz kullanarak ısıtma için ; Bu duvartipi veya yer tipi yoğuşmalı kazan kullanmanız gerekiyor, Birden fazla cihazla; İki kombiyi kaskad yaparak, (birleştirerek) İki kombiyi müstakil kullanarak (mesela 1 kat ayrı , 2.kat ve çatı arası ayrı kombi ile) Her şeçimin kendine göre avantaj ve dez avantajları vardır. Bu şeçimi yapabilmek için, ısıtma, sıcak su, şebeke suyu ve doğal gaz tesisat projesine bakmak lazım. Önceki 2-3 sayfayı incelerseniz bu konuda bir çok çözüm ve örnek verdik. Viessmann kazan veye kombi olarak bana göre Buderusla 1. durumdalar. Daha öncede söylediğimiz gibi servis konusunda viessmann sorun yaratabilir.
Bana göre evinizin tesisatı tek noktadan dağılıyorsa,yaklaşık olarak en az 5.5 mt su basılması gerekececek bu durumda, tek ürün veye kaskad sistem kullanabilirsiniz. Burda kaskad sistemin maliyeti size daha uygun olabilir. Tek cihazlı çözümde sisteme ikinci ısı eşanjörü, genleşme kabı ve sirküle motorlu sistem önerilebilir. Ama bu sistemlerde sıcak su için boyler kullanılacağından bu da ekstra bir masraf yaratacaktır. Araştırmanız gerek iyi bir firmadan hizmet alamanızda fayda var. 350m2 net içinde 80-60 derecelik tesisat ısısnda en az 52000 kcal lik güç verebilen bir cihaz almanız gerekiyor. Petek dağılımıda 75-65 derecelik tesisat sıcaklığında 20 derecelik oda ısısı hedeflenerek yapılmalı.Kesinliklede termostatik vana kullanının.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
arkadaşlar sakarya da oturuyorum. Evim bitmek üzere. bina ısı yalıtımlı, dış cephe amerikan sayding. Evin içindeki tesisatta her radyatöre ayrı boru çekili tesisat yapılmış. 108 m ben iki marka arasında kararsız kaldım eca ve ariston bana öneriniz neler olabilir? hem fiat hemde kullanış açısından hangisini(tam marka) almalıyım? Şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunarım.
Çok teşekkür ederim Maxfocus. Evin tesisatı henüz yapılmadı, maliyet olarak kaskad sistem veya tek 52.000 kcal lik kazan arasında aşağı yukarı nasıl bir fark olur sizce?
Akif arkadaşım sordugun soru MEGANE yada TOYOTA ile Murat 124 ü karşılaştırmaya benziyor...Bu forumu oku...Yüzlerce yazı var....Saygılarımla...
doğru söylüyosun da; ariston fiat olarak uygun olduğu için listeme aldım. acaba ariston alıpta kullanan olupta şayet memnun iseler alabilir miyim diye söylemiştim. cevap için teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim Maxfocus. Evin tesisatı henüz yapılmadı, maliyet olarak kaskad sistem veya tek 52.000 kcal lik kazan arasında aşağı yukarı nasıl bir fark olur sizce?
Selamlar,
Tesisat yapılmadı ise kalorifer tesisatı ve ısıtma cihazı için alternatifler çoğalıyor. Mesela ısıtma tesisatı için, Taşkafa arkadaşımızında önerdiği kollektörden dağıtımlı, sistem kullanabilirsiniz. Bunun dışında, alt kat ayrı ve 2. kat çatı kat birleşik şeklinde müstakil iki ayrı kombiyi çalıştarabilirsiniz. En uygun maliyetli çözümde bu olur. Sadece 2. katta kombi için yer bulmanız,sıcak, soğuk su , kalorifer suyu, doğalgaz tesisatlarını yaptırmanız gerekir ama bunlar kaskad ve tek cihazlı çözümlerden daha düşük maliyetliler. Tek dez avantajı ayrı ayrı kumanda etmek gerekir, bunuda oda termostadı ile çözersiniz. Yoğuşmalı için alt kata mutemelen 130m2 civarında Viessmann vitodens100w veya200wı 30kw, birde 2. kat ve çatı için Viessmann vitodens200 35kw ile çözersiniz. Yada 2 tane ECA confeo premix 30 kw kullanın size 5000ytk kombi + tesisat masrafları dışında başka masraf çıkarmaz alt kata bir 30 kw lik 2. ve çatı katı için ise madem çok iyi izolasyan var ve alt kattanda ısıtma olacak 30 kw yeterli olur. M2 leri yazsaydınız daha iyi olurdu. Neyse bu seçenek en düşük maliyet.
Kaskad sistemde de en az 2 tane 30 kw kullanmanız gerekiyor. Burdada sizden işi sağlam tutmak için ikinci ısı eşanjörü, genleşme tankı, sirküle motoru istenecektir. Ayrıca kumanda devresi gerekecek , bu sistemde avantajınız sıcak su kullanımdan yana olur, kombilerin sıcak su çıkışlarını kullanabilirsiniz.Bence aşağıdaki çizimdeki gibi sadece hidrolik denge kabı yeterli olur.
Tek cihazda ise yine, sizden ikinci ısı eşanjörü, genleşme tankı, sirküle motoru istenecektir. Ayrıca kumanda devresi gerekecek , bu sistemde sıcak su içinde ayrıca harici bir boyler kullanmanız gerekecek. Bu şekildeki sistemde kalorifer tesisatı hariç en az 10000ytl ve üstü maliyet çıkar. mesela 2700€+kdv buderus gb112-60kw +boyler + tesisat eşanjör grubu+kontrol devresi=4200€ bulur+kdv =5000€ =10500ytl.Yada bu ürüne muadil viessmann vitodens300 ün 66kw olanı olabilir. http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/vitodens300.pdf/$FILE/Vitodens300.pdf Vaillantta ise biraz daha uygun fiyatlı ürünler var. Bu konuda sıkı bir fiyat araştırması yapmanız gerekiyor.
Kaskadda ise bu tutar marka ve model bağlı olarak daha uygun olacaktır. iki ECA 30kw alıp 1200*2=2400€ =5040ytl , tutar ama viessmann vitodens200w 35kw 1900€ civarında ve iki 35kw ihtiyaç içinde fazla olur. Bir 35km birde bu modelim 26kw 1700€ modeli var bu ikisini ideal 61kw ve 3600€+kdv olur.Yada vitodens100w dan iki tane 30kw alsanız tanesi 1250€*2=2500+kdv civarında http://www.beyazesyam.com/index.php?k_id=20 30kw+35kw 65kw da bir çözüm bu da 1900+1250=3150€ +kdv Bu olasıkları farklı markalarla çoğaltmak mümkün.
Görünen şu ki en maliyetli çözüm tek cihaz bunun altı kaskad , en ucuz çözüm bağımsız iki cihaz. Tercih sizin bütçenize bağlı.
arkadaşlar sakarya da oturuyorum. Evim bitmek üzere. bina ısı yalıtımlı, dış cephe amerikan sayding. Evin içindeki tesisatta her radyatöre ayrı boru çekili tesisat yapılmış. 108 m ben iki marka arasında kararsız kaldım eca ve ariston bana öneriniz neler olabilir? hem fiat hemde kullanış açısından hangisini(tam marka) almalıyım? Şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunarım.
Selamlar,
108 m2 için 20000 kcal yeterli olacaktır. Benim kişisel fikrim italyan markalardan uzak durulması şeklinde. Bunun dışında viessmann, buderus, vaillant, eca, demirdöküm, baymak, vb bir çok marka var. Yoğuşmasız olarak Demirdöküm Nitron 20000 kcal size fiayt/performans için ideal olur. Ayrıca yoğuşmasız olarak ECA nın confeo serisi, viessmann vitopend100 serisi, vaillantın wuv 243 serisi, işinizi görür. Yoğuşmalı olarak buderus gb022 24kw, viesmann vitodens100w 24kw, ECA nın confeo premix 24 kw modelini önerebilirim.
Değerli maxfocus ve taşkafa; 4 Katlı binamızın 4. Katı'nda, Gaziantep'de oturuyorum (her kat 2 daireli). Üstümüzde Kiler Katımız var. Dairemiz 136 m2 net ve Kuzey cepheli. Yerden ısıtmalı sistem kullanıyoruz. ANCAK, borularımız "oksijen bariyerli" değil.
BAYMAK BRÖTJE NOVADENS VIESSMANN VITODENS 100 ECA CONFEO PREMİX, arasında opsiyonlarım var.
Daha önceki yazılardan yola çıkarak, kombiyi ve içindeki eşanjörü korozyondan korumak için neler yapılabileceğini soruşturdum. VAILLANT Servisi, oksijen bariyersiz borularımız olduğu için yoğuşmalı kombi kuramayacağını söyledi. VIESSMANN Servisi'nin, denge kabı artı pompa çözüm teklifine karşın; BAYMAK Servisi daha farklı bir çözüm ortaya attı. Şöyle ki hiç bir ek külfete gerek olmadan - kollektörlerimizin manüel pürjörlerini otomatik pürjörlerle değiştirmek, bu suretle kombiye giden suyu, başından itibaren hava kabarcıklarından arındırmak... - ayrıca BAYMAK NOVADENS ürünlerinde zaten "Pompanın üzerinde bulunan hava tahliye prüjörünün ısıtma sisteminin hızlı ventilasyonunu sağladığı" yazılı. http://www.baymak.com.tr/upload/pdf/114_Montaj%20ve%20Kullanma%20Kılavuzu.pdf Kombi şemasına baktığımızda, (Sayfa 32) "hava tahliye prüjörünü" görmekteyiz. Viessman ve ECA kombilerinde bu tür bir özelliğe rastlamamaktayız. Doğrumu? Kombi ve eşanjörü, oksijen bariyersiz boruların neden olduğu paslanmadan korumak bu kadar basit mi diye soruyorum.
ŞİMDİ, gelelim sorularımın devamına: Düzgün tesisat ve az dirsek vs. önemine binaen, BAYMAK servisi PİLKAR (Pex/Al/Pex) PAP Boru kullanacağını söyledi. Bu yeni çıkan boru, aluminyum folyolu, dirseksiz (bükülebilen) kompakt yapıya sahip bir ürün. EGEYILDIZ ve FIRAT gibi markaların bu tip ürünü bulunmadığı söylendi. İncelemenize sunuyorum: http://www.pilkar.com/index.php?dept=prod&kat=1 Pilkar'ın bu ürününü tavsiye edermisiniz?
Son katta oturduğumuza göre - Tek taraflı olarak çatımızı yalıtım yaptırmak randımanlı olurmu. Olursa hangi tür yalıtım önerirsiniz? - Net 136 m2 için ideal yoğuşmalı kombi Hacmi (BAYMAK - VIESSMANN - ECA) ne olmalıdır? Sevgilerimle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbike -- 19 Nisan 2008; 16:05:38 >
İşlemci: Quad Q6600 GO 2.4GHz Anakart: ASUS P5K-E/WiFi-AP Ekran kartı: ZOTAC 8800GT AMP 512MB Kasa: ANTEC Nine Hundred Monitör: HP w2207H (22'' LCD) Bellek: KINGSTON KVR800D2N5/1G x 2 PSU: Thermaltake Toughpower 750W Cable Management KGK: POWERCOM Güç Kaynağı 1500VA Optik Sürücü: LG DVD RW + LG CD RW Sabit disk: 2xSATA 1xPATA
çok araştırma ve değerlendirmelerden sonra gittim koçtaştan eca confeo premix yoğuşmalı aldım.2149 ytl.12 taksit.cihaz salı günü taktıracağım.ancak cihaz 20.000 kcal.ev 149 metrekare.koçtastan yeter dediler ama inşallah yeter.26 binlik yoktu.olsaydı ondan alacaktım.bu cihaz fiyat olarak ve özellik olarak çok iyi .ege45,maxfocus ve taşkafa arkadaşlara tşk.onlardan çok yararlandım bu forumda.bakalım nolcak..:)