Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aborjine

31 Mart 2008; 12:11:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ESTEEM

Arkadaşlar iyi geceler;
Öncelikle konuyla ilgili bilgi ve birikimlerini buraya aktaran yardım eden arkadaşlara cok cok teşekkür ediyorum.

Konuyu epey bi okudum ama kafam karışmadı da değil yani :)
Sizlerden ricam vereceğim bilgiler doğrultusunda bana bikaç kombi tavsiyesi vermeniz.

Evimiz sıfır bina, dış cephe ve katlar arası yalıtım mevcut, 2+1 90mertekare 4 katlı binanın 3.katında,güney ve doğu cepheli, toplam radyatör uzunluğu 5bucuk metre.

bi arkadaşımın tanıdığı montaj dahil ferroli domicompact dijital hermatik 20binlik kombiyi tavsiye etti ve 1.450 YTL fiat biçti.
tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Yalıtım mevcut, 90m2 için 5,5 metre radyatör uzunluğu gayet iyi... 20000 lik kombi işinizi gayet iyi görür. Ferroli 5 yıllık garanti ile adından söz ettirmeye başladı. Diğer marka ve modeller içinde teklif al bence, ona göre karşılaştırma yapmanı tavsiye ederim.

ahMeTT05

31 Mart 2008; 23:27:31 

selamlar önce.. cihazınızın emniyet ventili yogusma giderine baglı oldugu için bir kacak varsa göremessiniz.. buna baglı kayıp olabilir.. birde cihaz genleşme tankı ön basıncında eksilme varsa su eksilmesi hızlı olabilir.. servisinizin bunlarla ilgili bir problemi varsa çözecegini düşünüyorum.. aksi halde tesisatın görünmeyen bölgelerinde kaçak varsa çok can sıkıcı olabiliyor ve bulmak zaman alabiliyor.. kolay gelsin..
quote:

Orjinalden alıntı: ozankaracan

Arkadaşlar herkese merhaba, yaklaşık bir senedir Buderus GB 022 24 K kombi kullanmaktayım ve fan değişimi dışında herhangi bir sorun yaşamadım.Fakat son bir aydır kombideki su basıncım olağanüstü şekilde düşmekte.Yani 1,5-2 gün gibi kısa sayılabilecek bir sürede 2 bar civarındaki basınç 0 a kadar düşmekte.Tesisatımı (petekleri ve ana dağıtım bağlantılarını) kontrol ettim herhangi bir kaçak yok, alt kat komşumunda tavanlarında herhangi bir rutubet oluşmadı şimdiye kadar.Az önce servisi aradım servisin görüşü kesinlikle tesisat kaçırıyordur yönünde ama 2 günde 2 bardan 0 a düşen basınç hatrı sayılır bir miktarda suyun kaçması anlamına geliyor bence ve bu da bir ay gibi uzun sayılabilecek bir sürede alt katta rutubet oluştururudu diye düşünüyorum.2 günde bir tesisata su çekip su basıncını 1,5-2 bar arasına getiriyorum ama nereye kadar sürecek bilmiyorum.Sorun kombide olabilir mi? Sizden ricam benzer sorun yaşayan arkadaşlarımın tecrübelerini paylaşması.Herkese iyi günler diliyorum.

iPhone Fun Club
ybric

31 Mart 2008; 23:50:24 

yardımların için tşk ederim maxfocus..
anladığım kadarıyla bosch için olumlu düşünmüyorsun..
demirdöküm radyatör için tekrar fiyat alayım....
evde radyatör olmayacak yer sadece hloun devamı o da 4 m2 falan..göz ardı edilebilir gibi geliyor...
banyo 6-7 m2 .. havluvan düşünüyorum..0,5/1 ölçülerinde havlupan aynı ısıyı verir mi?

maxfocus

1 Nisan 2008; 9:38:12 

quote:

Orjinalden alıntı: ybric

yardımların için tşk ederim maxfocus..
anladığım kadarıyla bosch için olumlu düşünmüyorsun..
demirdöküm radyatör için tekrar fiyat alayım....
evde radyatör olmayacak yer sadece hloun devamı o da 4 m2 falan..göz ardı edilebilir gibi geliyor...
banyo 6-7 m2 .. havluvan düşünüyorum..0,5/1 ölçülerinde havlupan aynı ısıyı verir mi?

Selamlar,

Bosch için olumsuz bir düşüncem yok, büyük marka asla markasını zorda bırakacak bir işe girmez ama kendini kanıtlamış markalar varken çok cazip olması lazım ki düşünelim. Birde İstanbulda bende teklif alırken sormuştum, orta kalite bir ürün olarak değerlendirdiler.
4m2 göz ardı edilebilir, yanlız ısı farkı olan odalar arasında, hava transferi olacağından, ısıyı eşit dağıtmak gerekir.

Banyo için çoğu kişinin estetik açılarla kullanmak istediği havlupanların , ısıl değerleri çok düşük olduğundan ısıtma amaçlı kullanılması uygun değildir. Ancak konum olarak daire ortasında kalan ısı kaybının çok az olduğu banyolarda faydası olabilir.
Kendimden örnek verebilirim.Banyomuz 9-9,5 m2 ve 600*750 lik krom u profilli demirdökümün havlupanın 90-70 derecelik tesisatta verdiği ısıl değer 315kcal/h dir. Sonuçta da ortamı asla ısıtamadı. Ne zaman 800*400 panelide ilave ettim gerekli 24 derece değerini yakaladım.
Banyolarda olması gereken standart confor sıcaklığı 24 derecedir.Diğer odalarda ise 20 derece olarak kabul edilir.
Hedeflenen oda ısısı arttığı için, peteklerin verdiği ısıl değerler daha da düşer. Pkkp22 h:60 lık bir metresi 90-70 derece tesisatta 20 derece oda için 2312kcal/h verirken 24 derece oda için 2102kcal/h verir.
Bence pkkp22 h:40 lıktan (75 -65 de 24C için 1010kcal ) sizde 0,8 mt kullansanız daha doğru ve yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 1 Nisan 2008; 9:39:49 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
ESTEEM

1 Nisan 2008; 22:22:10 

@taşkafa
@maxfocus
@aborjine;

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Petek ekleme hususunu sanırım bir kış geçtikten sonra duruma göre değerlendireceğim; Ama yine de petek boylarını en-boy ve oda metrekaralerini öğrenip size ileteceğim.
Maddi olarak bu aralar epey sıkışığım bu sebeple maddi acıdan beni yormayacak modelere bakıyorum.
1450 YTLye ferroli domicompact 2000 için verilen fiyat piyasaya göre gayet uygun ama biraz zorlıcak gibi :(
Protherm leopard veya lynx & airfelin minimax modelleri hakkında ne dersiniz.
Her 3 modelde montaj dahil 1100YTL fiyat verdiler.

ybric

2 Nisan 2008; 0:07:47 

slm maxfocus
yazıların ve aydınlatıcı bilgiler için tşk ederim..

demirdöküm vinto ile nitron arasında fark nedir biliyor musnuz?
bosch confor modelini bayii cok övüyor vailant-viessman ayarında diyor.. ben confor modeli ısrarla tavsiye ederim yok illa demirdöküm dersen confor modelinin için verdiğim fiyatın 500 ytl (bütün ev için) aşağısına veririm diyor..acaba satıcı numaarası mı yapıyor?
sen olsan ne yapardın..?

aborjine

2 Nisan 2008; 9:15:55 

quote:

Orjinalden alıntı: ESTEEM

@taşkafa
@maxfocus
@aborjine;

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Petek ekleme hususunu sanırım bir kış geçtikten sonra duruma göre değerlendireceğim; Ama yine de petek boylarını en-boy ve oda metrekaralerini öğrenip size ileteceğim.
Maddi olarak bu aralar epey sıkışığım bu sebeple maddi acıdan beni yormayacak modelere bakıyorum.
1450 YTLye ferroli domicompact 2000 için verilen fiyat piyasaya göre gayet uygun ama biraz zorlıcak gibi :(
Protherm leopard veya lynx & airfelin minimax modelleri hakkında ne dersiniz.
Her 3 modelde montaj dahil 1100YTL fiyat verdiler.

protherm markası vaillant group'a bağlı bir marka, üretimini çek cumhuriyetinde yapmaktadır. ülkemizde bir çok toplu konut projesinde kullanılmaktadır(kiptaş en önemlileri). ben sana bu markanın panther modelini öneririm. leopard ve lynx modellerine göre özellikleri daha gelişmiş bir modeldir.

maxfocus

2 Nisan 2008; 9:43:55 

quote:

Orjinalden alıntı: ybric

slm maxfocus
yazıların ve aydınlatıcı bilgiler için tşk ederim..
demirdöküm vinto ile nitron arasında fark nedir biliyor musnuz?
bosch confor modelini bayii cok övüyor vailant-viessman ayarında diyor.. ben confor modeli ısrarla tavsiye ederim yok illa demirdöküm dersen confor modelinin için verdiğim fiyatın 500 ytl (bütün ev için) aşağısına veririm diyor..acaba satıcı numaarası mı yapıyor?
sen olsan ne yapardın..?

Selamlar,

Vinto ile nitron arasında bir çok fark var,bunlardan en temel olanı nitronun fan modülasyonlu olmasıdır.
Bunun dışında nitronda vintonun özelliklerinin fazlası var, daha kullanışlı programlama yapabildiğiniz gelişmiş özellikli bir digital panel, daha verimli yanma, düşük tüketim, gibi önemli özellikleri var. İkisininde resimlerini ve özelliklerini ekliyorum.
Çok klasik olacak ama, kimse malım kötü demez, bosch da kötü değil ama daha öncede dediğim gibi kendini ispat etmiş markalar varken, ben tercih etmezdim. Viessman ve buderus markaları ile kesinlikle aynı kalitede olmadığını düşünüyorum. Her markanın yeni ürünlerinde bebeklik hastalığı dedidğimiz zamanla iyileştirilen sorunlar olabiliyor.Vinto değil ama Nitronda , bosch confor modeli dediğiniz Classıc Sılver Hermetik Kombi B1RDW2411H den aşağıya kalır değil.Hatta bir çok fazlası var. Tercih sizin.
Classıc Sılver Hermetik Kombi B1RDW2411H http://www.boschevaletleri.com/?5=B1RDW2411H&28=29%3d10%2628%3d26%253d14881

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 2 Nisan 2008; 10:18:57 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
m.yaman

3 Nisan 2008; 10:18:46 

CANIM ARTIK SES YOK VİTOPEND 100 LERDE BIR URETIMDEN KAYNAKLANIYORMUSTU

trial

3 Nisan 2008; 18:24:12 

Arkadaşlar merhaba,

Aluminyum radyatörlerin pahalı olması dışında daha hızlı ısı yayıp, daha hızlı soğuduğunu biliyorum. Estetik dışında teknik olarak panel radyatörlerden farkı nedir arkadaşlar. Bir türlü karar veremedim. Ömürleri falan nasıl acaba. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

FOCUS GHIA HB TDCI CVT
taşkafa

3 Nisan 2008; 20:39:43