Ancak soru soran çoğu kişinin bu tür detayları cevaplama veya belirtmelerinide beklemek takdir edersiniz ki hayalcilik olur. Bu yüzden konuyla ticari olarak ilgili, firmalardan teklif alıp ön araştırma yapmaları tabi ki daha doğrudur. Ancak hem vakit hemde maddi nedenlerle bu tür forumlardan bilgilenmek kolay ve ucuza geliyor. Ama verilen bilgilerin doğruluğunun (sizin, brülörün çelik olması veya olmamasına verdiğiniz cevap gibi) tartışılmaması daha faydalı olurdu. Daha sı bana göre bu işten ticari kazan sağlayan firmaların çalışanları sattıkları ürünüde , rakiplerininkinide öncelikle A dan Z ye de bilmeleri gerektiği düşüncesindeyim. Bu hem firmalarının hedefleri, hemde kendi kariyerleri için son derece olumludur.
Genel olarak yazdıklarınıza katılıyorum. Ancak bu işten ticari kazan sağlayan firmaların çalışanlarının büyük çoğunluğu rakiplerinin ürün özelliklerini bilmek bir yana, kendi ürünlerinin bile özelliklerini A dan Z ye bilmemektedirler. Şu firma bu firma değil hepsinde bu gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Böyle oluncada insanlarda doğal olarak bir güvensizlik oluşuyor ve az çok araştırma ihtiyacı duyan insanlarda bu gibi forumlara danışıyorlar.
“ verilen bilgilerin doğruluğunun tartışılmaması daha faydalı olurdu” demekle neyi kastettiğinizi tam anlayamadım ama bence tartışılmalıdır. Burada kimsenin kasıtlı olarak yanlış bilgi vereceğini sanmıyorum, eğer bir yanlışlık varsa sehven yapılan bir yanlışlıktır ve bu gibi yanlışlıklarında doğruyu bulmak adına düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu cümlenizin içindeki brülörün çelik olması veya olmaması ile ilgili cevabı ilgili arkadaşa beraberce doğruyu bulma adına yazacağım.
Bundan kastim, bilgiler kesin ve net olarak doğru ise , bunun bir veriye, açıklamaya, kaynağa dayanması gerekiyor.O zamanda sorgulamak, tartışmak gereksiz oluyor. Mesela vaillantın sitesinde yukarda bahsi geçen modelin brülörü çeliktir veya alaşım dökümdür diye yazsa konuya bir açıklık getirilmiş olurdu. Eğer yazıyorsa da , mesela Yılmaz Bey, bizi işte adresi diyerek bilgilendirse çok daha iyi olurdu. Hatta eksiksede sayfaya ilave edilmesi içinde firma içindeki ilgili kişileri uyaracağı inancındayım. Bunun dışında konular üzerinde, farklı yöntemler, mevcut yöntemin artı eksisi, alternatif geliştirme ve çözümler bulunması adına her zaman tartışmalarda bulunmak çok faydalı. Kendimizi geliştirdiğimiz gibi bakış açımızı ve ufkumuzuda genişletiyor.
Gerçi her yazdığımızıda bir veriye dayandırmak içinde zaman harcamamız gerekiyor.Bir cevap yazarken internetten ilgili olan en az 6-7 siteden, makaleden, bulursam akademik kaynaktan bilgi toplayarak yazmaya gayret ediyorum. Kimse bilerek yanlış bilgi vermez, doğruyu bulmak adınada düzeltilmeli, bu konuda da hem fikirim. Saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 21 Mart 2008; 17:07:15 >
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
Orjinalden alıntı: yilmaz_serdar ............................................................ DEMİN SAYGIN BİR ARKADAŞIMIZ VAİLLANT KOMBİNİN BURLORU PASLANIR ÇELİK DEĞİL DEMİŞ.ONA İSTİNADEN YAZIYORUM AMA HAKLI OLABİLİRSİNİZ KULAKTAN DOĞMA DAHA BİR SÜRÜ ŞEY DUYABİLİRSİNİZ VE SİZİ DOĞRU OLDUĞUNA İNANDIRMAK İÇİN SARFETTİKLERİ ENERJİYİ TİCARETE KULLANSALARDI ZENGİN OLURLARDI. ............................................................
Değerli Vaillant Satış Yetkilisi Genç Arkadaşım;
Bir firmanın satış yetkilisinin buraya yazmasından dolayı memnun oldum. Sizin yaşınız kadar bu işlerde emeği olan birisi olarak bende zaman buldukça elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. Öncelikle belirteyim " VAİLLANT KOMBİNİN BURLORU PASLANIR ÇELİK DEĞİL " şeklinde bir ifadem olmamıştır. Doğrusu " Vaillant 242-5 modelide kalitelidir ancak brülörü paslanmaz çelik değildir." şeklindedir. 1990 lı yıllarda Vaillant titanyum alaşım kombiler üretiyor ve Türkiye'dede bunların satışını yapıyordu. Siz o dönemleri belki bilemezsiniz ama bu kombilerin o tarihlerde alternatifi yoktu. Gelişen piyasa şartları ve yaşanan rekabet gereği Vaillant artık bunları üretip satamıyor. Ben bugüne kadar Türkiye Vaillantın hermetik modellerindeki brülörlerinin paslanmaz çelikten yapıldığını görmedim. Yoğuşmalı modellerde ise paslanmaz çelik malzeme kullanılmıştır. Ayrıca Hermetik modellerinin brülörlerinin paslanmaz çelik olduğuna dair herhangi bir bilgi Vaillant ın ne müşteri hizmetlerince nede internet sitesinde verilmemiştir. Aşağıdaki ilk link hermetik modelin, ikincisi ise yoğuşmalı modelin özelliklerini kapsamaktadır. Burada da göreceğiniz üzere yoğuşmalı model özellikleri içinde üstten üçüncü sırada yazılmış olan " Paslanmaz çelik yoğuşmalı ısı eşanjörü " ibaresi hermetik model özellikleri içinde yer almamaktadır.
Bütün bunlara rağmen bu özelliklerde son zamanlarda haberdar olmadığımız bir değişiklik olmuşsa veya olacaksa veya yinede farkında olmadan bir yanlışlık yapıyor isek lütfen belgelerle ve ilgili şirketin linkleriyle bizi ikna ediniz..
Selam arkadaşlar, Ankarada yeni ev aldım kombi ve petek taktıracağım, Salon 25 Odalarda ortalama 14 metrekare Ev güney doğu cephe ve en üst kat. Nasıl bir kombi önerirsiniz. Peteklerde önemli tabi. Cevap yazarsanız sevinirim.
Selam arkadaşlar, Ankarada yeni ev aldım kombi ve petek taktıracağım, Salon 25 Odalarda ortalama 14 metrekare Ev güney doğu cephe ve en üst kat. Nasıl bir kombi önerirsiniz. Peteklerde önemli tabi. Cevap yazarsanız sevinirim.
Selamlar,
Evinizin, net m2 sini , hatta oda oda, tüm alanları, antre, wc banyo mutfak vb. odaların yön ve iç konumlarını, yalıtım durumunu (yeni eski bina), pencerelerin durumu (ısıcam, pvc pen) , en üst kat ama cift daire tek daire veya fazlasımı, belirtirseniz daha sağlıklı olur. En azından net m2 yi.
Petekleriniz için ise Demirdöküm ve ECA ürünlerini tavsiye edebilirim. En yaygın ve ev kullanımı için uygun olarak, tip olarak PKKP 22 profilde H:60 yerine göre mesela banyo için H:40 veya 50 yi odaların m2, iç konum, yön, pencere ve kullanım amacına göre ve kullanabilirsiniz.
P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
kesinlikle doğru soyluyorsunuz rakiplerimizi de kendimiz kadar iyi tanımamız gerekmektedir.ve bunu hergün güncellenmesi şarttır.yani şu saatten sonra o marka kötü bu marka kotu ben iyiyim diyecek bir konumda olmadığımızı sizde biliyorsunuzdur.vaillantı bilenler helede sizib gibi detayıyla bilenlerle yola çıkmak çok daha doğru.siz eca dediniz ben eca kotu yada iyi demedim farkındaysanız bunu kesinlikle yapmam sizde yaptınız demiyorsunuz zaten anlayacağınız sorunumuz yok sadece sizden ricam yardımcı olabileceğim arkadaşlarımız varsa oneride bulunursanız beni sevinirim bir detaycı hatta bilgili detaycı olarak nasıl keşif ve proje çizimi yaptığımı biliyorsunuz.sizde biliyorsunuzki bu keşiflerden bile ticari menfaat kazanan çok firma var ama benm işim yine soyluyorum satmak değil duyurmak bilgilendirmek. sizin gibi bilgili birinden yardım alabilirsem sevinirim.. saygılarımla...
titanium dan konuşacak olursak dediğiniz gibi vaillant 1990 larda f 16 uçak motorlarının yapımında kullanılan alaşımı eşanşöründe kullanıyordu.sonra farklı bir alaşımla maliyeti daha az olan bir eşanjör üretti ama bunda da paslanmazlık vardı ama garanti vermedi evet doğru.ama madem bu işi 29-30 seneden beri yapıyorsunuz 3 senelik kullanılan 6 senelik kullanılan ve 9 senelik kullanılan vaillant eşanjörlerininde içini açıp bakmışsınızdır benm burada bir iddam yok sadece ben aldığım uygulamalı teknik bilgiyi aktardım ispat istenirse dediğim gibi bu araştırma yapılmalı... ben kendi mi ifade edemedim galiba tamam herşey sizin istediğiniz gibi olsun sayın ege 45 eşanjör paslansın ben bişey bilmiyim kabul sizden fikir almak adına soruyorum ısıtma ve soğutma sektöründe objektif olursak hem satış öncesi hemde satış sonrası müşteri memnuniyeti açısından bana hangi firmayı öneriyorsunuz?
Vaillant'tan yeni bin yılın ürünü; atmoTECPLUS Vaillant 1874'ten beri ısıtma ve sıcak su tekniğinin geliştirilmesinde ve imalatında daima yeni yöntemler deniyor. Bu tecrübe, üretim sırasında yüksek kaliteli malzemelerin kullanılmasını ve yalnızca Almanya'daki fabrikalarda sürekli denetim altında yapılan imalatın kalitesini garanti ediyor.
Yeni atmoTEC bacalı kombi, modern ısıtma ve sıcak su konforu için çok yönlü çözümler sunuyor. atmoTEC'in özellikleri arasında pratik ve kolay montaj imkanları, basit kullanımı ve dış hava sensörlü tasarruf paneli, mükemmel ısıtma ve sıcak su tekniği var. atmoTEC yüzde 93.4 norm kullanım verimli ve düşük Noxemisyonlu ve çevre ödüllü bir ürün. Isıtma giderinin düşmesine ve çevrenin temiz kalmasına yardımcı oluyor. Özel montoj seti sayesinde kolayca monte ediliyor, bakımı kolayca yapılıyor. Uzun yıllar sorunsuz şekilde hizmet veriyor.
atmoTEC kombi, Vaillant'a özgü bir buluş olan üç kademeli ısı transfer zinciri sayesinde atmosferik yanma tekniğinin imkanlarını maksimum şekilde kullanıyor. Duvarda bir metrekareden daha küçük bir alana bile monte edilebiliyor. Çok yönlü kullanılabiliyor, sessiz çalışıyor ve güçlü. Radyatörlü veya yerden ısıtmalı sistemlerde, alanı 300 metrekareye kadar olan eski ve yeni tüm yapılarda modern ısıtma ve sıcak su konforu için mükemmel çözümler sunuyor.
atmoTEC'in avantajları
Donmaya karşı otomatik emniyet sistemi.
Su soğutmalı, gaz-hava ön karışımlı atmosferik brülör.
Su soğutmalı ısı yansıma kanalı ile enerji kazanımı.
Titan-Krom alaşımlı paslanmaz çelik eşanjörü (3 yıl garantili).
Aqua-konfor sistemi ile anında sıcak su.
Özel dizayn sıcak su eşanjörü.
Norm kullanım verimi yüzde 93.4.
Yüzde 40-100 kademesiz alev modülasyonu.
Estetik, pratik ve şık kullanım kontrol paneli.
Otomatik by-pass sistemi.
Kombinin sık devreye girmesini önleyen elektronik ek tasarruf sistemi.
Çift sensörlü ve elektronik devre kartlı baca gazı emniyet kiti.
Pompa çalışmadan gaz yolunun açılmama emniyeti.
Elektronik ateşleme ve otomatik emniyet sistemleri.
Gerçek emaye koruma kapakları.
Kolay, pratik montaj ve servis.
Uzun ömür, su, enerji tasarrufu ve sessiz çalışma.
Evet arkadşlar daha öncede dediğim gibi bilgilerimizi gün gün güncellememiz gerekmektedir..
maxfoxus arkadaşımızında dediği gibi gerçekten firmamda bir araştırma yaptım ve dkm den yaayınlanan ilk haberle le sitemize de girecek olan tanıtım...
ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA .BEN 2007 EYLÜL AYINDA BU KOMBİ YÜZÜNDEN KAFAYI YİYEN BİRİ OLARAK ŞU AN RAHATIM ÇÜNKÜ TÜM İŞLERİMİ YAPTIM VE OLAYI BİTİRDİM .GEZERKEN BURAYA UĞRAYIP BİRAZ NOSTALJİ YAPAYIM DEDİM.:))) BU ARADA TAŞKAFA ARKADAŞIMIN BANA VE SAÇMA SORULARIMA VERDİĞİ CEVAPLARADA MİNNETDARIM TABİİİ. BALIKESİRDE YAŞIYORUM KOPARATİF EVLERİNDEN BİRİNDE OTURUYORUM .EVİM ARAKATTA.VE KUZEY BATIYA CEPHESİ. BU GECEN 7 AYDA KOMBİMİ KULLANDIM VE ALLAHA ŞÜKÜR ÇOKK MEMNUNUM .İSTEDİMKİ YAŞADIKLARIMDAN SİZLERDE YARARLANIN .HİÇBİR TEKNİK BİLGİM YOK. EYLÜLÜN SONUNDA VAİLLANT- 20 BİNLİK DİJİTAL MODELİNDEN 1.700 YTL YE ALDIM .EVİMDE BULUNAN DÖKÜM PETEKLERİ DEĞİŞTİRMEDİM 2 PANEL PETEK DD EKLETTİM. KISACASI EVİME TESİSAT ÇEKİLMESİ KOMBİ VANALAR ODA TERMOSTADI VS. 3000 YTL YE MAL OLDU BANA . 15 EKİMDE KOMBİMİ YAKMAYA BAŞLADIM 15 EKİM ---15 KASIM ---- 44 YTL 15 KASIM ---15 ARALIK--- 105 YTL 15 ARALIK--- 15 OCAK --- 134 YTL 15 OCAK --- 15 ŞUBAT --- 137 YTL 15 ŞUBAT ---15 --MART ---147 YTL OLMAK ÜZERE ÖDEMELERİM OLDU EVİN SICAKLIK DERECESİ GÜNDÜZ 22 (TERMOSTAT AYARI- Kİ EV 24 OLUYOR BİRKAÇ DERECE FAZLA)EVDE OLMADIĞIM ZAMAN EVE GELİNCE 25 DERECE ( EV SICAKLIĞI 26-27 OLUYOR) HAYATIMDAN MEMNUNUN ŞİMDİLİK CEVREME GÖRE EN AZ ÖDEME YAPANLARDANIM . YAŞANMIŞ BU BİLGİYİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM UMARIM BİR FİKİR OLUR.AMACIM HERHANGİ BİR KOMBİ MARKASINI ÖVMEK VEYA YERMEK DEĞİL TAMAMEN İYİ NİYETDEN YAZDIM .BELKİDE KAFAYI YEDİĞİM DÖNEMLERDE BÖYLE Bİ AÇIKLAMA BEKLEDİĞİMDEN YAZMA GEREĞİ DUYDUM SAYGILARIMLA...