Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
beyaztebeşir

23 Haziran 2006; 2:27:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu hafta Viessmann kombi takılacak ve tesisat yapılacak.Aslında bakır borunun çok methini duydum.Ama burada kurt0146 nın kireç sorunu olabileceğini yazdığını görünce rahatladım.Ancak, şimdide süpürgelik üstünden yaptırıldığında genleşme sözkonusu olabildiğini duydum.Ancak, fazla kırıp döktürmekte(yerden olması için) istemiyorum.
Neyse artık, kışın sarkacak;yazın düzelecek anlaşılan...:)

Eğitim cehaleti alır,
eşeklik baki kalır...
yukii

23 Haziran 2006; 13:14:56 

selam kurt0146 ve diğer arkadaşlar
Evime kombi taktırmak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim yardımcı olursan sevinirim..
Ev yaklaşık 180 m2 ısı izalasyonu yok güneydoğu cepe petek boyu toplam 7,6 metre normalde merkezi sistemde ısınma sorunu yaşamıyorduk..
1- yoğuşmalı mı yoksa hermetik kombi mi tercih etmeliyim 20600 kcal yeterli olurmu( ileride dış cephe ısı yalıtımı yapabiliriz)
2- tesisatı bakır borumu aliminyum folyeli boru tercih edeyim (bakır boruda fiyatlar çok değişiyor)
3- Kombiye dışarıdan gelen gaz tesisatının niteliği çok önemli mi viessma bakır veya çelik öneriyor.
4- Senin bana tavsiye edebilceceğin viessman modeli hangisidir.
5- Ev büyük olduğundan dolayı koridordan bütün odalara dağıtım yaptırmak mı daha iyi olur yada mevcut peteklere sıradan seri hat çekmek yeterli olurmu bunu evi görmediğin için yanıtlamayabilirsiniz.
şimdiden çok teşekkürler kolay gelsin..

fantom51

23 Haziran 2006; 13:42:40 

slm

ben 1 senedir baykan kullanıyoru

hem ucuz hem az yakıyor tasarruflu baykanın güneş modelini tavsiye ederim

almak istiyen arkadaşlara yardımcı olunur

Kalkanik

23 Haziran 2006; 15:04:55 

araştırmalarım sonucu öğrendiğim bazi şeyleri sizlerle paylaşmak isterim

örneğin kombilerin sınıflandırılması:
iki türlü sınıflandırılıyor: 1. baca bağlantı tipine göre 2. yanma sistemine göre
baca tipine göre kombiler ikiye ayrılıyor: 1a. dik bacalı 1b. hermetik (balkona konabilen)
yanma sistemine göre kombiler de ikiye ayrılıyor: 2a. klasik 2b. yoğuşmalı
yani hermetik mi? yoğuşmalı mı? şeklinde bir ayrım yapılamıyor. aynı grupta değiller çünkü

diğer bir nokta; kullanılacak boruların mutlaka "oksijen bariyerli boru" olması gerektiği.

diğer bir nokta: çift eşanjörden kastın, aslında iki ayrı eşanjör olduğu, ancak bunlar iç içe olduğu için dışarıdan bakıldığında tekmiş gibi görünmeleri.

diğer bir noktada: ısıtma gücünün 80 birim üzerinden allınması sonucu klasik kombilerin veriminin %90 olduğu (72 birim- kayıp %18), yoğuşmalıların ise %107 olduğu (85,6 birim- kayıp %13.4). bunu dikkate alarak yoğuşmalının kendini ortalama dört yılda amorti ettiği söyleniyor. çünkü mesela buderusta klasik tipten 400 € daha pahalı.

şimdilik böyle...

.....
Kalkanik

23 Haziran 2006; 15:14:22 

düzeltiyorum; %18 değil %28. böylece kazanç aslında kombi satanların söylediği gibi %20 değil %15.

diğer bir nokta daha ilave edeyim: kışın ısınırken her bir derecelik sıcaklık artışının faturaya etkisi +%10 muş.

.....
yukii

23 Haziran 2006; 16:16:24 

Selam arkadaşlar yukarıdaki soruları sormamın ana sebebi şu idi vallyant ve viessman benim evimde keşif yaptı ikiside bakır boru ve hermetik önerirken Buderuss kesinlikle yoğuşmalı iş yapar dediler ve aliminyum folyeli plastik boru önerdi..
Yoğuşmalı sistemden yüzde 107 verim alabilmek için kombi çıkış suyu sicaklığının 50 dereceyi geçmemesi gerekiyormuş kafamı karıştıran nokta esas olarak bu Ben çorluda oturuyorum ve aralık ocak şubat aylarında petek ısısı 60 derenin pek altına inmeyecek olması ..Eğer yoğuşmalı sistemden verim alabilirsem tabiki bunu almak istiyorum ama normal kombi gibi yüzde 94 verimle çalışak ise yoğuşmalı kombi almam mantıklımı sizce..
Değerli yorumlarınızı bekliyorum..

fbuyukbalkan

Sisteme Gözat

23 Haziran 2006; 21:27:53 

Viessmann Vitopend 200 modelini 2450 YTL 10 taksit veriyorlar (montaj dahil).

Vaillant 242-5 B/H (Hermetic-dijital-20bin Cal) modelini de 1800 YTL 9 taksit veriyorlar (Montaj dahil).

Sizce nasıl? Daha uygun fiyatlar olabilir mi? Ve hangisi daha mantıklı? (Yer: Konya)

Teşekkürler...

mllm

Sisteme Gözat

23 Haziran 2006; 23:33:40 

quote:

Orjinalden alıntı: fbuyukbalkan

Viessmann Vitopend 200 modelini 2450 YTL 10 taksit veriyorlar (montaj dahil).

Vaillant 242-5 B/H (Hermetic-dijital-20bin Cal) modelini de 1800 YTL 9 taksit veriyorlar (Montaj dahil).

Sizce nasıl? Daha uygun fiyatlar olabilir mi? Ve hangisi daha mantıklı? (Yer: Konya)

Teşekkürler...

Bu fiyatları nereden verdiler arkadaşım? İnternetteki peşin fiyattan bile ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm71 -- 23 Haziran 2006; 23:33:52 >

[[[[[____DH VOLKSWAGEN KULÜBÜ 2004 POLO____]]]]]

Dünya düşse peşimize, yer sarsılsa yerinden, ne senden geçeriz, ne senin eserinden ...
fbuyukbalkan

Sisteme Gözat

24 Haziran 2006; 0:04:56 

quote:

Orjinalden alıntı: mllm71

quote:

....

Teşekkürler...

Bu fiyatları nereden verdiler arkadaşım? İnternetteki peşin fiyattan bile ucuz.

Konya'da vaillant ve veissman bayileri...

Ama hangisi konusunda karar veremedim. Acaba veissmana o kadar fazla para vermeye değermi?...

kaptancortis

24 Haziran 2006; 11:09:06 

BENDE KONYADA OTURUYORUM

TOKİ NİN EVLERİNE TAŞINACAĞIM BU AY SENLE GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNSAK İYİ OLACAK

BEN YERLİ BİR MODEL DÜŞÜNÜYORUM DEMİRDÖKÜM VİNTO MODELİ

YABANCI ALACAKSAM VİESMAN VİTOPEND 200 MODELİ SENİNDE FİKİRLERİNİ ALMAK İSTİYORUM

INTEL 965LTCK 965P DDR2 SES+GLAN+SATA2 16X- INTEL P4 D 925 DUAL 3.0GHz 800MHz 2x2MB 64BIT 775p - 2 GB 800 MHz DDR2 Bellek - 160 GB 7200 SATA Harddisk - XFX 7900 GS Ekran kartı - DVD-Dual (DVD +- R/RW) - SKY VİSİON Digital tv kartı - Philips 17 inç LCD monitör
erkankurt

25 Haziran 2006; 20:54:27 

sayın kurt0146,

burada verdiğiniz bilgiler gerçekten teşekkürü hak ediyor.
bence de imkanı olanlar için viessmann ilk hatta tek tercih olmalı.

fakat euro çok yükseldi. illa ki diğer markalar hakkında bilginiz vardır.

1. euro düşmezse veya hemen şimdi almak zorunda olanlar için viessmann dan sonra, fiyatı düşük bütçeliler için uygun olan, tavsiye edebileceğiniz 2-3 marka modeliyle birlikte yazarsanız çok memnun oluruz.

2. radyatör tavsiyeniz nedir? uzun vadede korezyon, paslanma, delinme yapmayacak, ısınmaya max katkı yapacak olan hangileridir. neye dikkat etmek lazım.

Kalkanik

26 Haziran 2006; 8:15:37 

bu hafta sonu bayisiyle vitopend 100 için anlaştım. 3200YTL montaj dahil. 4 taksit..

yoğuşmalı kombinin çıkış sıcaklığının 50 derecenin altında olması gerektiği doğru. bu nedenle çok soğuk geçen aylarda faturaların diğer kombilerle aynı gelmesi normal. ama yazları %15 oranında daha az gelecektir. buda iyi bir tahminle 4-6 yıl arasında geri dönüşüm demektir. cebine güvenen amorti süresi ortalama beş yıl olan kombiyi taktırsın. çünkü fark min. 400€. üstelik 20000 kcal kombi için yoğuşmalı kombi sadece buderusta var. vitopend 200 yoğuşmalı değil. 20000 likbir kombide istanbulda bile 3+1 daire için fazla bile..

.....
kurt0146

26 Haziran 2006; 12:44:09 

Arkadaşlar bu başlıkta gerçekten güzel şeyler yazılıyor. Son yazdığımdan bugune kadar yazılan mesajlara baktım gerçekten güzel doğru ve bilinçli yorumlar yapılmış. Buna eğer katkımız oluyorsa ne mutlu bana.

Sayın erkankurt
Radyatör tavsiyem Termo Teknık olacaktır. 10 yıl garantılı ve süper bir radyatör. Sorunu yok. Çorluda fabrıkası var. ve uretımının ancak %20 sını Türkiye ye satabılıyor. yutrdışı satışları olağanüstü seviyede. radyatör alırken içindeki su kanallarının boyunun radyatör boyuna max derecede yakın olmasına dıkkat edılmelıdır. Yanı 60 cm yukseklıgındekı bır radyatörde 55 cm su kanalı yukseklıgı oluyorsa ıyıdır. bunuda ustten ızgaralı kısıma ve alltan da bakarak anlayabilirsiniz.

Bütün kombiler Euro ile satılmaktadır. Demirdöküm bile satışları Euro ile yapılıyor. Fakat çok hızlı artış kombi firmalarının acil toplantılarına neden oldu. Ve başta Viessmann olmak üzere firmalar döviz kurunu sabitlediler. Ama hepsinin sabiti farklı. Burada Doğalgaz Tesisatçı Firmalar ise kuru sabitlemedi ve artışları an ve an yansıtmaya başladı. Onun için benden ikinci bir kombi istemeyin :) ancak Termo Teknık yetkılılerı ıle gorustugumde bana İngilterenın en çok satılan kombisini Türkiye pazarına Termo Teknık adıyla sunacaklarını söylediler. Kombileri de gördum. İnanılmaz küçük derecede. Fiyatları ise Piayasada en düşük olacak şekilde ayarlanacakmış. Ama kalite için şu an bişey sölemem.Açıp incelemek ve çalıştırmak laazım.

Sayın fbuyukbalkan ve kaptancortis

Viessmann Vitopend 200 modelini 2450 YTL 10 taksit veriyorlar (montaj dahil). demişsiniz. Viessmann vitopend 200 modelin de ıkı çeşidi bulunuyor. Vitotronıc 100 panel ve vitotronıc 200 Panel. arasında 250 ytl bır fark oynuyor. 100 panel için normal bir fiyat. 200 panel ise çok iyi fiyat. Kaçırma derim. 200 panelın 100 panelden farkı: Dış hava sensoru bulunması , gunluk haftalık ve aylık program yapabılme, gunu 4 ayrı bolume ayırabılme, tatıl ve party fonksıyonları bulunmasıdır. adından da anlaşıldıgı gıbı panel farklılıgı vardır. Kombi teknık ozellıklerı aynıdır. Elektronık olarak farklılık gostermektedir.

319. dönem kd SG ER ANKARA
kurt0146

26 Haziran 2006; 12:50:45 

Sayın fbuyukbalkan ve kaptancortis

Viessmann verilen parayı kesınlıkle hakedıyor.

Sayın yukii

yoğuşmalı sistem için yazdıklarınız doğru. Ancak Çorluda kışın 60 derece olmalı diyorsunuz. Bunu 50 derece tutarak aynı ısıyı alabilirsiniz. bunun için radyatör ilavesi yapmanız lazım. Yoğuşmalı sıstemın özeliği düşük sıcaklık yüksek ısı dır. siz düşük sıcaklıkta yuksek ısı almanız gerekıyor . bu yüksek ısıyı da çok radyatör olunca alırsınız. Viessmann yoğuşmalı modelın en alt kısımda vitodens 200 gelmektedir. 22600 kcal/h kapasitelidir.
vitopend 200 yoğuşmalı değil doğru ancak bu kombıde hiçbir kombıde bulunmayan baca gazı adaptasyon sıstemı vardır. bunun açıklamasını daha once yapmıstım.

kurt0146

26 Haziran 2006; 12:56:05 

kalkanik

diğer bir nokta: çift eşanjörden kastın, aslında iki ayrı eşanjör olduğu, ancak bunlar iç içe olduğu için dışarıdan bakıldığında tekmiş gibi görünmeleri. DEMİŞSİN. Bu yanlış eşanjörü tek olan kombilerde vardır. Ikı tane olanda. İki tane olanlar ayrı ayrıdır. Biri kazan kısmında olur diğeri ise su girişinin oldugu yerde bulunur. Biri ön ısıtma yapar diğeri ise istenilen dereceye getirir. bu sayede daha az yakıt harcanır.
diğer bir nokta; kullanılacak boruların mutlaka "oksijen bariyerli boru" olması gerektiği. DEMİŞSİN. bu ifade mutlaka aliminyum folyolu boru olarak düzeltebilirsin. bu ıkı cumleyı de sana söyleyenler kendi markalarını kullanmak ıcın boyle demıs.

kurt0146

26 Haziran 2006; 12:58:56 

quote:

ECA kombiler hakkında yorum alabilirmiyim? Artı kombilerin gürültü seviyelerini de söyleyebilen çıkarsa sevinirim.
Bu arada bir de Vaillant'ın artık rekabet edebilmek için kombi malzemelerinde kaliteden ödün vermeye başladığını duydum. doğruluğu nedir?
Teşekkürler...

eca vestel ve bosch aynı kombilerdir.İnanmayan gitsin baksın. Eca Eurostar harıcınde memnunıyetsılıkler duydum. Eurostar iyi diyemem. ama şikayet duymadım.

Vaillant turkiye pazarında pay alabilmek için
Türkiyeye özel kombi üretimi yapıyor gibi bir söylem bende duydum. ama bunu net olarak soyleyemem.

kurt0146