Şimdi Ara

.... (895. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.390.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 893894895896897
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sayın memint selamlar

hiç uğramıyosunuz buralara...
  • Bugün ferroli için elektrikçiye sigorta ve kabloları taktırdım. Henüz su verilmedi. Kombiyi topraklı olarak bağlayınca sigorta atıyor. Topraksız ise atmayacağını söyledi. Topraksız takdırmadım. Neden Evin ana sigortası atar ki?

Hiç kullanmadan kombinin tamire gitmesini hiç istemem. Önce çalışmalı bozulursa servis yapsın kabul. Sizce önemli bir sorun mu? Karşılaşılan şeylerden mi?

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Bugün ferroli için elektrikçiye sigorta ve kabloları taktırdım. Henüz su verilmedi. Kombiyi topraklı olarak bağlayınca sigorta atıyor. Topraksız ise atmayacağını söyledi. Topraksız takdırmadım. Neden Evin ana sigortası atar ki?

Hiç kullanmadan kombinin tamire gitmesini hiç istemem. Önce çalışmalı bozulursa servis yapsın kabul. Sizce önemli bir sorun mu? Karşılaşılan şeylerden mi?

sigorta atmaz..

eğer atıyorsa...
    1-kaçak akım rölesi vardır, sigorta sisteminde nötr ler şalterlere , fazlar boatlara direkt verilmiş olabilir.
    2-topraklama yoktur veya topraklama kablonuz faza veya nötre temas ediyordur veya sıfırlama yapılmıştır.

topraklamasız kombiye doğalgaz borusu ve sprali topraklama yapar, zamanla ısınır ve delinir gaz kaçağından yangın çıkar..

elektrikçiye başvurunuz.
    evinize doğalgaz sigortası yaptırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 28 Ocak 2012; 0:31:43 >
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400

• quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

Bugün ferroli için elektrikçiye sigorta ve kabloları taktırdım. Henüz su verilmedi. Kombiyi topraklı olarak bağlayınca sigorta atıyor. Topraksız ise atmayacağını söyledi. Topraksız takdırmadım. Neden Evin ana sigortası atar ki?

sigorta atmaz..

eğer atıyorsa...
    1-kaçak akım rölesi vardır, sigorta sisteminde nötr ler şalterlere , fazlar boatlara direkt verilmiş olabilir.
    2-topraklama yoktur veya topraklama kablonuz faza veya nötre temas ediyordur veya sıfırlama yapılmıştır.

topraklamasız kombiye doğalgaz borusu ve sprali topraklama yapar, zamanla ısınır ve delinir gaz kaçağından yangın çıkar..

elektrikçiye başvurunuz.
    evinize doğalgaz sigortası yaptırınız.

Cevabınız için teşekkürler. Kombiyi sanırım 2 amperlik sigortaya bağladı. Bu atmadı ana sigorta attı.

Aynı yere elektrik ocağı taktı. Topraklı. O çalıştı. Doğalgaz borusuna bir tel bağlanmıştı ve en ucunda 70 cm kadar bir metal çubuk toprağa gömüldü.

quote:

Burayı anlamadım ama elektrikçi pek çok kombi taktığını ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Başka bir elektrikçi mi çağırayım servis mi halleder?

Bir de bu elektrik işini halletmek bana mı düşüyor yoksa kombiyi aldığım arkadaşa mı düşüyor?

• quote:

Bir de bu elektrik işini halletmek bana mı düşüyor yoksa kombiyi aldığım arkadaşa mı düşüyor?

elektrik işini siz yaptıracakaınız servis yapmaz artı kombiyi mutlaka 2 amper şartel ve topraklamayla bağlanmalı servis kombiyi açmayabilir bunlar yoksa.
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

elektrik işini siz yaptıracakaınız servis yapmaz artı kombiyi mutlaka 2 amper şartel ve topraklamayla bağlanmalı servis kombiyi açmayabilir bunlar yoksa.

Kombiyi aldığım arkadaş yapacakmış. Telefon ettim baktı. Anlaşmada var dedi. Ben yapacağım dedi.

Orijinalden alıntı: intererdem

memint şefi gördüm sanki

sayın memint selamlar

hiç uğramıyosunuz buralara...

Sn @intererdem,
    Selamınızı aldım, teşekkür ederim. Açıkçası pek vaktim olmuyor, bir de 300. sayfaya gelen bu başlıkta öneri isteyen arkadaşlar için aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Rastgele 5 sayfa arka arkaya okunursa eminim pek çok bilgi edinebilir merak edenler. Son 1 aydır daha çok diğer eski-yeni başlıklarda oldum. Bu emektar başlıkta da @taşkafa dostun yaptığı gibi arada bir geçerken uğramaya gayret edeceğim.
    Herkese selamlar, iyi forumlar...
  • Arkadaşlar bugün oda termostatını çıkarmak için dd nitromix kombimi açtım. Bağlantı şemasında gösterdiği üzere sadece aç kapa özelliği çalışıyor. Bu yüzden sökmedim. Çünkü sökünce kombi çalışmıyor, o zaman kabloyla birbirine temas ettirip çalıştırma yapmam lazım. Bunuda oda termostatı yapmış oluyor zaten yüksek sıcaklıkta tutunca.

Ayrıca birşey dikkatimi çekti. Bazı arkadaşlar nitromix e dış hava sensör tkılmadığını söylemişti sanırım yanılıyorlar. Çnükü oda termostatını bağlandığı portta T0 ext yazan iki kabloluk bir yer var. Sanırım Temperature External yani dış sıcaklık anlamına geliyor. Burası için dış sıcaklık sensörü araştırmaya başlıcam.
  • Günaydın sevgili üstadlar ve değerli forumdaşlar.
    Yaklaşık 2 haftadır ECA Confeo Premix Kombiyi kullanıyorum.Modülasyonlu oda termostadı olan ECA Lago FB OT aldım ve servisi aradım.Az önce kombiye bağladı ve gitti.
    Gitti gitmesine ama modülasyonu nasıl kullanacağımı anlatamadı çünkü kendiside bilmiyor,ilk defa takıyormuş ! (Hatay/İskenderun)
    Ben kurcalamama rağmen bir türlü devreye alamadım kombiyi,donuyoruz şu anda.İnternetten türkçe kullanma klavuzu adında 3 sayfa bilgi indirdim ama nafile ! anlattıklarından birşey anlamadım!
    Bu oda termostatını nasıl kullanacağımı biri bana açıklayabilir mi?
    Kendimi aptal gibi hissediyorum..

Orijinalden alıntı: coachya

Arkadaşlar bugün oda termostatını çıkarmak için dd nitromix kombimi açtım. Bağlantı şemasında gösterdiği üzere sadece aç kapa özelliği çalışıyor. Bu yüzden sökmedim. Çünkü sökünce kombi çalışmıyor, o zaman kabloyla birbirine temas ettirip çalıştırma yapmam lazım. Bunuda oda termostatı yapmış oluyor zaten yüksek sıcaklıkta tutunca.

Ayrıca birşey dikkatimi çekti. Bazı arkadaşlar nitromix e dış hava sensör tkılmadığını söylemişti sanırım yanılıyorlar. Çnükü oda termostatını bağlandığı portta T0 ext yazan iki kabloluk bir yer var. Sanırım Temperature External yani dış sıcaklık anlamına geliyor. Burası için dış sıcaklık sensörü araştırmaya başlıcam.

araştır araştır coachya

araştırda beni yine masrafa sok bi o kaldı almadık,
    evde iki termostat bide dış sıcaklık sensörü olur

• quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Günaydın sevgili üstadlar ve değerli forumdaşlar.
    Yaklaşık 2 haftadır ECA Confeo Premix Kombiyi kullanıyorum.Modülasyonlu oda termostadı olan ECA Lago FB OT aldım ve servisi aradım.Az önce kombiye bağladı ve gitti.
    Gitti gitmesine ama modülasyonu nasıl kullanacağımı anlatamadı çünkü kendiside bilmiyor,ilk defa takıyormuş ! (Hatay/İskenderun)
    Ben kurcalamama rağmen bir türlü devreye alamadım kombiyi,donuyoruz şu anda.İnternetten türkçe kullanma klavuzu adında 3 sayfa bilgi indirdim ama nafile ! anlattıklarından birşey anlamadım!

Kullanan arkadaşlar cevap verene kadar tahmini olarak bişeyler söyleyeyim.

Klavuzuna şimdi bende baktım evet biraz karmaşık... Termostatta gündüz, gece ve tatil modu var o dereceleri ayarlamanız gerekiyor, soldaki düğme fonsiyonları seçiyor sanırım en azından (*) gündüz modunu seçerek sıcaklık derecesini artırmaya çalışın... ve run normal mod.da çalışabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 28 Ocak 2012; 12:47:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

Orijinalden alıntı: coachya

Arkadaşlar bugün oda termostatını çıkarmak için dd nitromix kombimi açtım. Bağlantı şemasında gösterdiği üzere sadece aç kapa özelliği çalışıyor. Bu yüzden sökmedim. Çünkü sökünce kombi çalışmıyor, o zaman kabloyla birbirine temas ettirip çalıştırma yapmam lazım. Bunuda oda termostatı yapmış oluyor zaten yüksek sıcaklıkta tutunca.

araştır araştır coachya

araştırda beni yine masrafa sok bi o kaldı almadık,
    evde iki termostat bide dış sıcaklık sensörü olur

Ya ben ne yapayım. Ev satılık olduğu halde kendime masraf çıkarıyorum :) Takıntılı adamım ben. Orda dış sıcaklık sensör yeri varsa orasını boş bırakmam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Günaydın sevgili üstadlar ve değerli forumdaşlar.

Ben manuel olarak kullanmasını öğrenebildim. İşinize yararmı bilmiyorum.
    Termostata baktığınızda sol tarafdaki düğme RUN konumunda duracak.
    Bu konumdayken Odanın sıcaklığını. saat vb. gösteriyor.
    Sol tarafdaki düğme RUN konumundayken;
    Sağ tarafdaki düğmeyi sağa sola çevirdiğimizde,
    Dış sensör varsa dış sıcaklığı, Kombi yanma sıcaklığını, Petek sıcaklığını, Kullanma suyu sıcaklığını görebiliyoruz.
    Ayar yapmak içinde Soldaki düğmeyi Güneş, ay, sıcak su yada saat konumuna getirin;
    Sağdaki düğmeyi kullanarak istediğiniz değerleri girdikten sonra tekrar Run konumuna getirin.
    Gündüz ve gece sıcaklık ayarlaması için Soldaki düğmeyi mode konumuna getirip, Sağdaki düğmeyi çevirerek ay yada güneş konumunu seçip tekrar RUN KONUMUNA GETİRİP BIRAKIN.
    sİZİN ayarladğığnız değerlere göre kombiniz çalışacaktır.
    İşallah işinize yarar. Kullanma kılavuzu çok karışık. Ben ancak bu kadar öğrenebildim. Ya 24 saat aynı ayarda bırakacaksınız. Yada evin durumuna göre istediğiniz saate termostatın başına gidip ayar yapacaksınız.
    Kolay gelsin.

• Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlar.
    Problemi öğrendim.Soldaki fonksiyon düğmesi yanlış takılmış arkadaşlar.Örneğin mod seçeneğinde gündüz,gece,kullanım suyu vs olması gerekirken başka şeyler çıkıyordu.Ben de o yuvarlak düğmeyi yerinden söktüm ve olması gerektiği gibi geri taktım.Sorun çözülmüş oldu.
    Şimdi sıra geldi ince ayarları öğrenmeye..

quote:

Orijinalden alıntı: emrece54

arkadaşlar nitromix p 28 kullanıyorum mobil sistem var bir sorun var sanırım sistemdeki su basıncı kısa zamanda düşüyor yani 4 günde mesela 1.6 dan 1.1 e düşüyor sisteme su ekliyorum durum sonra gene aynı mobil sistemden sumu sızıyor diye petekleri kontrol ediyorum şap altında olduğu için sistem gerisi hiç bir patlak görüntüsü vermiyor yoksa normalmi su ısındığı için buharlaşıp eksilebilirmi

kollektörünüzden tek tek odaları her gün kapatıp deneyeceksiniz.
    1. gün 1. gidiş 1. dönüş vanasını kapatın
    bakın digital eksilmiyorsa
    2.gün 2.sıra vanalar

bu şekilde kaçak olan odayı kısa sürede bulup o odanın borusunu değiştirirsiniz.

tabi aşağı kattakilerin kafasına su akmadan da bulmuş olursunuz, kaçak noktasını.

buharlaşma diye bişey yok,

yeni açılan kombilerin ilk 1 haftasında otomatik hava tahliyesi olur ve basınç düşer.

sizinki yeni mi bilmiyorum tabi ki

..tabi kollektörünüzde her odaya ayrı vana yoksa bunu yapamayacak ve ustaya bu mini vanaları koydurmAK zorunda kalacaksınız..

saygılar...

....

hocam 15 gün oldu kullanalı daha yeni toplam 5 m petekte kullanıyorum şimdilik üst katta çatı katı var daha faal değil petek girişlerine baktım bir sızıntı yok ev müstakil parkeli fayans var hiçbir belirti yok ilginçtir sabah su ekledim sisteme 1.5 ta bıraktım akşam geldiğimde 1.7 görünüyordu basınç şaşırdım kaldım

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar nitromix p 28 kullanıyorum mobil sistem var bir sorun var sanırım sistemdeki su basıncı kısa zamanda düşüyor yani 4 günde mesela 1.6 dan 1.1 e düşüyor sisteme su ekliyorum durum sonra gene aynı mobil sistemden sumu sızıyor diye petekleri kontrol ediyorum şap altında olduğu için sistem gerisi hiç bir patlak görüntüsü vermiyor yoksa normalmi su ısındığı için buharlaşıp eksilebilirmi

kollektörünüzden tek tek odaları her gün kapatıp deneyeceksiniz.
    1. gün 1. gidiş 1. dönüş vanasını kapatın
    bakın digital eksilmiyorsa
    2.gün 2.sıra vanalar

bu şekilde kaçak olan odayı kısa sürede bulup o odanın borusunu değiştirirsiniz.

tabi aşağı kattakilerin kafasına su akmadan da bulmuş olursunuz, kaçak noktasını.

buharlaşma diye bişey yok,

yeni açılan kombilerin ilk 1 haftasında otomatik hava tahliyesi olur ve basınç düşer.

sizinki yeni mi bilmiyorum tabi ki

..tabi kollektörünüzde her odaya ayrı vana yoksa bunu yapamayacak ve ustaya bu mini vanaları koydurmAK zorunda kalacaksınız..

saygılar...

....

hocam 15 gün oldu kullanalı daha yeni toplam 5 m petekte kullanıyorum şimdilik üst katta çatı katı var daha faal değil petek girişlerine baktım bir sızıntı yok ev müstakil parkeli fayans var hiçbir belirti yok ilginçtir sabah su ekledim sisteme 1.5 ta bıraktım akşam geldiğimde 1.7 görünüyordu basınç şaşırdım kaldım

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE o zaman
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400

• Merhaba arkadaşlar...kombi konusu açılalı epeyi zaman almış ve yaklaşık 300 sayfadaki belkide binlerce mesaja hızlıca göz gezdirdim ama aradığım cevabı tam bulamadım...Ben 215 metre karelik ara kat ve tamamen yalıtımı(mantolama) yapılmış pencereleri plastik doğramalı bir eve taşınacağım ve bu evede bir kombi gerekiyor.Şu anda oturduğum evde ECAnın confeo plus yoğuşmalı kombisini kullanıyorum ve çok memnunum.Bu kombi zannederim 20.000 lik yeni ev için öneri ve tavsiye bekliyorum.

Orijinalden alıntı: turk3778

Merhaba arkadaşlar...kombi konusu açılalı epeyi zaman almış ve yaklaşık 300 sayfadaki belkide binlerce mesaja hızlıca göz gezdirdim ama aradığım cevabı tam bulamadım...Ben 215 metre karelik ara kat ve tamamen yalıtımı(mantolama) yapılmış pencereleri plastik doğramalı bir eve taşınacağım ve bu evede bir kombi gerekiyor.Şu anda oturduğum evde ECAnın confeo plus yoğuşmalı kombisini kullanıyorum ve çok memnunum.Bu kombi zannederim 20.000 lik yeni ev için öneri ve tavsiye bekliyorum.

ev net 215 m2 mi?
    yani ısıtılacak odaların toplam alanı?

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Merhaba arkadaşlar...kombi konusu açılalı epeyi zaman almış ve yaklaşık 300 sayfadaki belkide binlerce mesaja hızlıca göz gezdirdim ama aradığım cevabı tam bulamadım...Ben 215 metre karelik ara kat ve tamamen yalıtımı(mantolama) yapılmış pencereleri plastik doğramalı bir eve taşınacağım ve bu evede bir kombi gerekiyor.Şu anda oturduğum evde ECAnın confeo plus yoğuşmalı kombisini kullanıyorum ve çok memnunum.Bu kombi zannederim 20.000 lik yeni ev için öneri ve tavsiye bekliyorum.

ev net 215 m2 mi?

Evet evin toplam m2 si 215 m2 yani ısıtılacak alanın tamamı...215m2.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

ev net 215 m2 mi?

Evet evin toplam m2 si 215 m2 yani ısıtılacak alanın tamamı...215m2.

ÇOK BİLGİLİ OLMAMAKLA BİRLİKTE BU FORUMDAN ÖĞREDİĞİM KADARI İLE YOĞUŞMALI VE 26 KW VE ÜZERİ KOMBİ ALMALISIN

• 
Sayfa: önceki 893894895896897
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.