Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu baslık yardımıyla kombı almıstım daha once, sımdı dıs cephe kaplama yaptırmak ıstıyoruz apartmana. Ogrenmek ıstedıgım toplam ucretın daıre basına bolumu uzerıne yasal bır prosedur varmıdır?

    ornegın ustkatlar dublex, verılecek ucret bolusumu nasıl gerceklesıcek? firmalarin buna yonelik bir hesaplama yontemi var mi? Ankara da mantolama islemini temiz, kaliteli ve ucuz nereden yaptirabilirim?

    Tesekkurler.
  • BAYMAK ECO3 240Fi
    Hermetik 20.640 kcal/h Kombi 1000 YTL
    fiyatı iyi gibi acaba önerir misiniz başka öneriniz var mı
  • Dairem 103 m2 zemin kat.Duvarlar ytong.Mütehit falke marka kombi takmış.Petekler baymak.Petek boyutu 7,2 metre.Sitedeki arkadaşlardan aynı kombiyi kullananlar 5 günde 116 m3 gaz tükettiğini söylüyor.Dün buderusun yoğuşmalı tipini övgüler neticesinde alarak değiştirdi.Sizce ben ne yapmalıyım.Yakıtta bu kadar fark olabilirmi.Kobiler arasında.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • serena 25000 çalıştırdım çok memnunum
  • quote:


    Metehan1967


    Teğmen




    Mesaj: 130

    Metehan1967
    Teğmen




    Mesaj: 130




    20 Aralık 2007; 10:59:01







    Allah hepimizi insan gibi insanlarla karşılaştırsın.
    --->
    AMİN
    HERKEZE HAYIRLI BAYRAMLAR
  • Merhaba arkadaşlar,
    9-10 yıllık bi demirdöküm kombimiz var.Bacalı Bk223e model.Internette bu model hakkında bir bilgi bulamadım.
    Gecen sene bi bakım yaptırmıştık, tesadüf müdür nedir bilmiyorum bir süre sonra kombide bi sorun başladı ve sorun giderek cekilmez bi hal alınca ben de size sorayım vereceğiniz bilgiler ışığında da belki bi yetkili servis çağırırım dedim.

    Sorun kombinin su ısıtmasında yaşanıyor.(banyo v.s. için)
    Zaman zaman sorunsuz bir şekilde sıcak su verirken çoğu kez sadece ılık yapıyor suyu.Baktığım zaman kombinin kısık alevli olarak yandığını görüyorum.Bazen hiç alev olmuyor...Bazen birkaç kez kapatıp açınca alev boyutu yükseliyor ve su da olması gerektiği gibi ısınıyor.Suyu ayarlamaya çalışırken nerdeyse 1 banyo yapılacak kadar su harcıyoruz.
    Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
    Servisi çağırdığımda sadece onların söylediğine bağlı kalmak istemem, sizlerin görüşleri ile önbilgi edinmek istiyorum.

    Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Saygı ve sevgiler...




  • yalancılar arkadaşım;

    Tüketici kanunun ilgili maddesi:
    " Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.

    Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. "

    4. maddenin sizinle ilgili olan kısmında ise " Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. " denilmektedir.

    Sonuç olarak cihazınız garanti süresinde 2 den fazla aynı arızayı tekrarladıysa veya farklı arızaların dörtten fazla ortaya çıkması söz konusu ise ve tabii ki bunları belgeleyebiliyorsanız cihaz değişimi isteyin. Belgeniz yoksa bile servise bu isteğinizi bildirin. Merkezleri ile görüşüp talebinizi olumlu karşılayabilirler. Kolay gelsin..

    Bu arada bu sayfalarda neden Baymak önermediğimiz sanırım anlaşılmıştır. Herkese iyi bayramlar.. Selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 22 Aralık 2007; 14:19:18 >




  • Mrb,
    Manisada yeni montajını yaptırmış olduğumuz kombi çalışmaya başladı. Kombiye yakın radyatörler ile son radyatörlerin ısınması arasında çok fark var. Kombiye yakın radyatörleri kısmak istiyorum ama üst vanayı mı alt vanayı mı kısmamız gerekir.
  • ARKADAŞLAR FORUMUN GERÇEKDEN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ÖNÜMÜZDEKİ MAYIS AYINDA BENDE EVİME DOĞAL GAZ DÖŞETTİRECEĞİM. EVİM 95 M2 sON KAT, CAMLAR PVC, ISI YALITIMININ ÇOK İYİ DEĞİL, BEN ŞUANA KADAR FORUM DA OKUDUĞUM KADARIYLA ECA CONFEO DİJİTAL VEYA BUDERUS DÜŞÜNÜYORUM. HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ? VEYA BAŞKA BİR MARKA DA OLABİLİR. YOĞUŞMALI KOMBİLER İÇİN İSE M2 SINIRLAMASI VARMI? YOĞUŞMALI OLABİLİR Mİ? İLGİLENEN ARKADAŞLAR BİLGİLENDİRİRSE SEVİNİRİM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sebahattind

    Mrb,
    Manisada yeni montajını yaptırmış olduğumuz kombi çalışmaya başladı. Kombiye yakın radyatörler ile son radyatörlerin ısınması arasında çok fark var. Kombiye yakın radyatörleri kısmak istiyorum ama üst vanayı mı alt vanayı mı kısmamız gerekir.


    Herikisi de aynı işi görür ancak daha kolay ulaşılır olması ve ayarlama kolaylığı nedeniyle üst vanayı tercih etmenizi tavsiye ederim. Bu arada hangi kombiyi kaça aldığınızı paylaşırsanız sevinirim. Kombinin su devir daim hızının düşük olmasıda dediğiniz soruna neden olabilir. Kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONER03

    ARKADAŞLAR FORUMUN GERÇEKDEN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ÖNÜMÜZDEKİ MAYIS AYINDA BENDE EVİME DOĞAL GAZ DÖŞETTİRECEĞİM. EVİM 95 M2 sON KAT, CAMLAR PVC, ISI YALITIMININ ÇOK İYİ DEĞİL, BEN ŞUANA KADAR FORUM DA OKUDUĞUM KADARIYLA ECA CONFEO DİJİTAL VEYA BUDERUS DÜŞÜNÜYORUM. HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ? VEYA BAŞKA BİR MARKA DA OLABİLİR. YOĞUŞMALI KOMBİLER İÇİN İSE M2 SINIRLAMASI VARMI? YOĞUŞMALI OLABİLİR Mİ? İLGİLENEN ARKADAŞLAR BİLGİLENDİRİRSE SEVİNİRİM.


    95 m2 ev için yoğuşmalıya bence gerek yok. Alırken fazladan ödeyeceğiniz para yaklaşık 7-8 yıl gibi bir sürede geri dönecektir. Bu nedenle normal hermetik kombi öneririm. Marka model olarak 1. tercih ECA Confeo 20.000 kcal Digital hermetik, 2. tercih olarak Demirdöküm Nitron veya Vaillant 242-5. Ferroli de fiyat performans olarak incelemeye değer.
    Buderus un yoğuşmalısı kalitelidir ama normal hermetik modelini düşünmeyin.
    Yoğuşmalı model düşünürseniz ECA Confeo Premix, Buderus GB 022, Viessmann Vitodens 200 modellerini düşünebilirsiniz..




  • Arkadaşlar ben daha önce de defalarca problemimi yazdım ama tam bir sonuç alamadım. Ankara'da yaşıyorum. Evim 2+1 85 m2. Yüksek girişte oturuyorum. Altta daire var. Ancak alttan ısınmam tam değil. Orada oturan pek yakmıyor. Salonum kuzey cephe. Evde 20.000 kcal/h lik Baymak eco 240 fi kombim var. Ancak ben bu kombiden hiç memnun değilim. Hiç bir şekilde sıcak su çıkışını 60 dereceye bile ulaştıramıyorum. Ve ayda 200 ytl gibi bir ısınma ücreti ödüyorum. Kombimi değiştirmeyi düşünüyorum, vailant ve buderus arasında kararsızım. Kombiyi değiştirince peteklerin arkasına folyo malzeme koymayı düşünüyorum. Evdeki petekleri de demirdöküm plus la değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba bu işlemi yapmadan önce bir servis çağırıp kombinin çıkış suyunun niye 60 dereceye ulaşmadığına mı baktırayım? Bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler.
  • arkadaş benim tavsiyem bunlardan önce izolasyon mümkünse tabi farkı çok bariz görülüyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45


    quote:

    Orjinalden alıntı: sebahattind

    Mrb,
    Manisada yeni montajını yaptırmış olduğumuz kombi çalışmaya başladı. Kombiye yakın radyatörler ile son radyatörlerin ısınması arasında çok fark var. Kombiye yakın radyatörleri kısmak istiyorum ama üst vanayı mı alt vanayı mı kısmamız gerekir.


    Herikisi de aynı işi görür ancak daha kolay ulaşılır olması ve ayarlama kolaylığı nedeniyle üst vanayı tercih etmenizi tavsiye ederim. Bu arada hangi kombiyi kaça aldığınızı paylaşırsanız sevinirim. Kombinin su devir daim hızının düşük olmasıda dediğiniz soruna neden olabilir. Kolay gelsin..


    Mrb,
    Buderus U052 1.500 YTL ye aldım




  • Uzun bir aradan sonra hepinize merhaba... Burada her arkadaşım kendi tecrübelerini aktarıyor. Bende daha önce ECA CONFEO PREMİX 24 HM almış ve her kese tavsiye etmiştim. Arkadaşlar Hadımköyde dagın başında dört tarafı açık bir apartmanın kuzeybatı cephesine ve güneydogu cephesine bakan bir dairedeyim. Daire 134 m2. alna sahip 23 Ekimde taşındım. Telefon ve adsl baglanması çok zaman aldı. Taşındıgımız günden beri kombi yanıyor iyi havalarda kombiyi minimuma alıyorum ev 20 C sabit duruyor. Kazan sıcaklıgı 25 C ile 35 C arası gidip geliyor...Ev 20 C... Gece yine aynı ayarda....Soguk havalarda kazanı kafama göre 45 C yada 48 C yapıyorum. Çok soguk havalarda 57 C de yaktım...Evin her odası ve radyatörleri açık. 8 mt toplam panel radyatör mevcut...Ev gece 18-20 arası gündüz 22-24 C arası....Bu sürede hiç kapanma yok devamlı yanıyor...Şimdi gidip saate bakıyorum...23 ekim- 26 aralık saat 22.30 gaz tüketimi 564 m3 . Yalansız dolansız ayrıntılı haber.... ECA CONFEO PREMİX 24 HM.... Aldım, kullanıyorum...İzlenimlerimi yazdım...Karar tercih para sizin.. Bu tüketimde iki aydan fazla 24 saat sıcak su konforu . var. Mutfak, banyo tuvalet devamlı sıcak su kullanıyor...Yine 3 kişilik bir ailenin 2 aylık banyosu var....Sadece ısınma gideri degil.....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Aralık 2007; 22:47:12 >




  • Merhabalar,

    Tesisatimizi yapan sirket ECA Calora cift esanjorlu takmayi teklif etti. Calora Confeo arasinda fazla fark yok gibi. Bu ikisi arasinda hangisini tercih etmeliyim? Confeo Premix yogusmali model, 100 m2, zemin ustu, cift camli, yalitimsiz, Kuzey ve bati cepheli daire (5.60 m petek uzunlugu) icin fazla olur degil mi?

    Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrat68 -- 27 Aralık 2007; 21:13:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sokrat68

    Merhabalar,

    Tesisatimizi yapan sirket ECA Calora cift esanjorlu takmayi teklif etti. Calora Confeo arasinda fazla fark yok gibi. Bu ikisi arasinda hangisini tercih etmeliyim? Confeo Premix yogusmali model, 100 m2, zemin ustu, cift camli, yalitimsiz, Kuzey ve bati cepheli daire (5.60 m petek uzunlugu) icin fazla olur degil mi?

    Tesekkurler.


    5.60 m petek uzunluğu için bence boşuna fazladan para ödeyerek yoğuşmalı almanıza gerek yok.
    Calora Confeo arasinda kesinlikle Confeo tercih edin. Aradaki fiyat farkından fazlasını hakeden bir cihazdır..
  • Confeo Calora secimi tamam. Confeo HM 24 aliyorum. Tesekkurler yardimlariniz icin. Ege45 ve Taskafa'ya PM attim ama foruma da yazayim dedim. Bu kombiye bir de dis ortam hava sensoru taktirmayi dusunuyorum. Izmir'de oturuyoruz ve gunesimiz bol tahmin edersiniz. Bu sistem hakkinda yardimci olacak birisi var mi? Bize fayda saglar diye dusunuyorum. Ne dersiniz?
  • bir soru , 3 makina mühendisi , bir tesisat öğretmeni ve dallarında uzman altı tane tesisat ustasının karşısında yalnız kaldım
    ben termostatik vananın su sıcaklığı yada radyatör sıcaklığı ile kendini açıp kapattığını söylerken , karşı grup bana termostatik vananın bir oda termostatı gibi çalıştığını söylemekte yani oda sıcaklığına göre çalıştığını söylemekte ısrar ediyorlar ve benimle yılbaşı yemeğine iddaaya girmek istiyorlar , iddaaya gireyim mi pas mı geçeyim :)
    pamukkalede 5 yıldızlı otelde :)
    denizli den...... longuner
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sokrat68

    Confeo Calora secimi tamam. Confeo HM 24 aliyorum. Tesekkurler yardimlariniz icin. Ege45 ve Taskafa'ya PM attim ama foruma da yazayim dedim. Bu kombiye bir de dis ortam hava sensoru taktirmayi dusunuyorum. Izmir'de oturuyoruz ve gunesimiz bol tahmin edersiniz. Bu sistem hakkinda yardimci olacak birisi var mi? Bize fayda saglar diye dusunuyorum. Ne dersiniz?


    Dış hava sensörünün çok gerekli bir parça olduğunu düşünmüyorum. Sadece dış hava sıcaklığını ölçüyor. Ölçüyorda ne yapıyor, içeriye faydası ne kadar. Zaten içeriye oda termostadı koymadan bunu koymanın pek bir anlamı yok. Oda termostadı olunca da zaten bu oda ısısını takip ediyor. Diyelim ki dış hava soğuk. O zaman oda ısısı daha çabuk düşecek ve termostad ta kombiyi daha sık devreye sokacak. Yok tersi ise yani dış hava ılık ve iyi ise o zaman da oda ısısı çabuk düşmeyeceği için termostad kombiyi daha seyrek devreye sokacaktır.
    Sonuç olarak oda termostadına evet diyorum, ama dış hava sensörünün çok şarttır mutlaka gereklidir denilebilecek bir cihaz olmadığını düşünmekteyim. Daha da ileri giderek bu dış hava sensörlerinin firmalar tarafından daha fazla parça satmak niyetiyle çıkarılan parçalar olduğu şüphesi taşımaya başladığımı belirtmek isterim..




  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.