Teşekkürler kurt0146, Evet radyatörleride değiştirmeye karar verdim.Evet daha önce merkezi kömürlü idi.Ben döküm radyatörlerin ısıyı daha uzun tuttuğunu düşünerek söylemiştim.Ama söylediğiniz gibi uzun yıllar kullanıldığı için kireçlenme muhakkak. Ben Gebze de oturuyorumSanırım Viessmann ın dağıtım merkezi Türkiye de Gebze.Acaba işçiliğine güvenebileceğim ve uzun yıllar bana sorun çıkarmayacak bir servis garantisi varmı?Şu an tek düşüncem bu.
Birde hattı kireçten korumak için önerebileceğiniz bir arıtma varmı?Hem kullanım suyunu hemde kombi sistemi için... Şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar, bizde önümüzdeki yıl kömürlü merkezi ısıtmadan, doğalgazlı ferdi ısıtmaya geçeceğiz. Dairem 85 m² ve şu an 5 m. uzunluğunda peteğe sahibim. Tesisat boruları yerden gidiyor. En üst kattayım ve çatı yok. Ev Güney, batı, kuzey cepheli ve bu cephelere dışa bakan kısımlara içten köpük döşettim. Üzerine alçı sıva ve plastik boya yaptırdım. Çünkü batı ve kuzey cepheden duvarlar sim-siyah oluyordu. Sorularım: 1- 5m petek, 85 m²'lik evi ısıtmaya yeter mi? Petek ilave etmem gerekir mi? 2- Bu rakamlara göre hangi kombiyi alırsam, daha randımanlı ve ekonomik çalışır. Konuyu açan ve bilgisini esirgemeyen herkese teşekkürler.
diş cephlere köpük döşemissin iyi güzelde catı olmayan yerde tavana niye kopuk döşetmıyorsun unutma ısının en cok kacacağı yer en ust katlarda catı ve ısı ızalasyonu yoksa tavandan kacar ve senın tavanında ısı ızalasyonu yoksa 5 mt petek sana yetmez ve su durumda ıstersen bak kar yagdıgında her catıda kar birikir senın catında bırıkmez sebebı ıse sen dırek betonu ısıtaraktan ısıyı havaya kacırıyorsun kombıde sana vıessmanı önerırım alman markası servısı tum yurtta mevcut yaklasık fiyatı hermatık 1450ytl bcalı 1350ytl vadeli saygılar...
Gebze de oturan arkadaşıma (beyaztebeşir) Viessmann Türkiye ana dağıtım burosu gebzede. Doğrudur. Eğer oraya gıdersenız size yetkılı servıs konusunda detaylı bılgı vereceklerdır. Hatta yerınızde olsam servısı arar, rastgele bır arıza soyleyerek nekadar gunde yapılabılecegını vs vs sorular sorardım. Viessmann Yetkılı Servisleri 1 seneden fazla eğitime tutuluyor. İstanbulda staj yapıyorlar. Anlıyacağınız konularına çok hakımdırler.
Su Kireç Önlemesi olarak evet kombilerde bu sistem mevcut ancak 25-35 ytl ye satılan arıtıcılarda mevcut. Ben olsam Evımın Su saatinden önce Bir tane bahsettıgım silifozlu arıtıcılardan alır taktırırım. http://www.akyildizins.com/tr/sufil.html bu linkte bir örneğini görebilirsiniz.
berkem dostum; Yanıtına çok teşekkür ederim. Bizimki; 4 katlı 12 dairelik apartman. Çatı izalasyonuna bizim bloktaki diğer daireler yanaşmıyor. Site yönetiminin de şu an böyle bir düşüncesi yok. Geçen yıl çatıya komple 2-3 cm'lik şap attık. İçine de "izoçim" diye bir madde katıldı. Ama çözüm olmadı. Su biriken yerlerden akmaya başladı. Bina 12 yıl önce ilk yapıldığında çatıya köpük gibi izalosyon maddesi sürülmüş. 10 yıldır hiçbir akma olmadan idare ediyorduk. Son iki yıldır, izalasyon maddesinin üzerindeki 2-3 cm'lik şap beton bozulmaya başladı. Betonda ince kılcal çatlamalar olunca aralardan sızan su belli yerlerden akmaya başladı. Yeniden şap atmamızın sebebi de izolasyon maddesinin ömrünü uzatmak içindi. 5 metrelik peteğin yetip yetmiyeceğinin sormamın nedeni bu idi. Gazın yanmasındaki verimlilik açısından Viessmann'ın hermatik ve bacalı olanı arasında fark var mı ? Çünkü bu yatırım bir kere yapılıyor ve ucuz bir olay da değil.
viesman bacalı ile hermatikler arasında yanma kalorisi veya yanma odalarında herhangi bir değişiklik yoktur kombiler aynıdır hermatikler bacaların olmadığı yerlerde yada mustakıl bacaların olmadığı yerlerde kullanılır bu arada su iazalosyonunu site olarak cozmelısınız bıryesel olarak sadece kendi ustunu izalosyon yaparak su kacırmasını onlıyemessın fakat ısı izalasyonunu bireysel olarak onleyebılırsın (tavanda ) nasıl duvarları içten bohcalama köpük yaptıysan aynı şekılde yavana da yapabılırsın yanı kalıtelı 3 cmlık kopuklerı alttan tavana dubelleyıp daha sonra ustune macun cekılır ve boya atılır bu arada ek yerlerıne de file gerilir(file catlamayı önler) saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkem -- 19 Mayıs 2006; 9:02:12 >
Bu forum'da kombinin dahi tartışıldığını görünce inanın şok oldum. Bu forumun büyüklüğüde bu işte, her tür teknik konu var...
Bende bu haftasonu kombimi değiştireceğim. Evimde 100 yıllık bir Demirdöküm kombim var ve artık benden bu kadar diyor. Eşim ve ben bütün gün işte olduğumuzdan özellikle programlanabilir veya uzaktan müdahale edilebilir bir kombi arıyışı içersindeyim. Geçen sene bu işe kalkıştığımda bana yine Demirdöküm'ün Solaris Hermetik kombisini öneren bayi şu anda şiddetle şu yeni çıkan Baykan markasını öneriyor. Bu aralar sıkça TV reklamlarını görüyorum ancak geçmişini bilmiyorum. Satıcı ürün kalitesini ve özelliklerini öve öve bitiremiyor. Ayrıca da servisi konusunda çok iddialı. Tavsiye ettiği ise Güneş modeli (yine şu reklamlardaki!) şu anda 1500 YTL ve uzaktan kumanda hediyeli. http://www.baykangrup.com/langTR/baykangrup/urunler/kombi/baykan_gunes.asp
Bu marka ile ilgili uzman Makina Mühendisi veya deneyimli arkadaşlardan görüş rica ediyorum. Bu haftasonu karar vereceğim.
sn:platıpus yeni bir kombi teknik özellikleri güzel fakat kullananlarla daha konuşamadık pıyasaya yeni sürüldüğü için yalnız bana biraz pahalı gibi geldi ne de olsa yerli malı o paraya neredeyse buderuslar var karar senin yeni sürüm bir mal kesin konuşup seni yanıltmayayım saygılar...
Shazneci nin de soyledigi gibi abi kombi ya "Vailant" olsun yada "Bosch" ikiside alman markasi ve seni en azindan 15 sene idare ettirir. Bizim evde Alarko var 92 model ve artik gebermek uzere. Yapmadigimiz tamir kalmadi ve bir kombi fiyatinin yarisi kadar tamir masraflari ortaya cikti.
bakın arkadaşlar kombi kalite olayında son nokta budur ve bunların üzerine kalite konusunda tartışılma yapılması anlamsızdır türkiyede demiyorum dunyanın en iyi kombileri viessman ve buderustur ikide de almanyada üretilir ve viessman direk ağaç sandık içinde gelir vaillant servis problemi vardır ve servıslerın olmassa olmaz kuralları vardır ve tekeldir. servis kısmınıda geç, işçilğin ucuz olduğu(macaristan gibi) ülkelerde üretilir o yüzden dir ki kombi değince aklınıza şu ikisi gelsin 1.viessman 2.buderus