Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (388. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alarko kombiyi 1992 senesinde hem dedemlere hem kendi evimize taktırdık. sene 2010 oldu. tam 18 yılda 2 sefer birine 3 sefer birine servis çağırdık.
    birisinde 3 yollu vana motoru yanmıştı, birisinde pastan dolayı pompası sıkışmıştı, birisinde de pilot alevi kendi kendine sönüyordu.

    Kombiler çok karışık cihazlar değiller. Aslında çok basit aletler. evlerde kullandığımız yemek pişirdiğimiz ocaktan tek fazlalıkları su pompası, 3 yollu vana ve elektronik kontrol kartı. Bunlardan pompa her kombide standart olarak grundfos veya samson gibi markaların ürünleri. birbirlerinin yerlerinede oluyorlar, çünkü standart bir pompa ve başka makinelerde de kullanılıyor. Bu pompa konusunda kombi üreticisinin servisine bağımlı değiliz.
    elektronik kart kısmıda çok arıza çıkaran biryer değil. ama kombide bizi servise en çok bağlayan kısım burası.

    Kombinin diğer aksamı öyle bozulacak şeyler değil. bir elektronik kartın 300-400 TL pompanın 150 TL olduğunu düşünürsek, ucuz kombilerden almak gayet mantıklı. Pahalı kombinin bu malzemeleri için 1 kombi parası sizden isteneceğini unutmayın. Çok sağlam diye birşey yok bu sektörde.
    hepsi sağlam. her kombi 20 yılı görür.
    Çok satılan demirdöküm gibi markaları almanızı öneririm, herhangi bir kombi tamircisi bile çağırsanız bu parça bende vardı diyebiliyor. çünkü o ürün çok satılmış, bozulanlardan falan ellerinde yedek parçaları birikmiş oluyor.
    bizim alarko kombi için yetkili servisten bıktık, bir yaşlı amca tamir etmeye geldi. elektronik kartı bozulmuştur belki diye 3 tane komple kartıda yanında getirmiş. sorun 3 yollu vana motorunda çıktı onu değişti hemen, amca bu kartları unuttunuz burada dedim, 2 sini aldı, birinide alın ilerde lazım olur dedi bıraktı.
    Bugün bu tarz çok satan kombilerin başında sanırım demirdöküm aden serisi geliyor. heryerde okuyorum, fiyatlarıda uygun.

    plastik borumu çelikmi sorusuna da, plastik ama ısı iletkenliğinden falan dolayı değil, korozyon nedeniyle hem kendi delinmesin diye. hemde o korozyon is pas, gidip kombi motorunda vs.. sıkışmaya neden olmasın diye.

    Bu gibi tamir edilebilir ürünleri büyük üreticiler bıraktılar. Rekabet yüzünden artık malı size satıp, sonra az az parasını alma yoluna gidiyorlar. Arabalar gibi kombilerde de gereksiz bir sürü aksesuar la özellikle, herkesin anlayamayacağı, işin içinden çıkamayacağı karışık bir yapı oluşturmaya, servis konusunda tekel yapmaya insanları yolmaya çalışıyorlar. Kombinin ekranı dijital olsa ne olur olmasa ne olur vs..

    Basit sade ürünleri tercih etmenizi öneririm. Çok para verdiğiniz kombi şu gün şu saatte servis uyarısı ver, çalışma. biz gelip müşteriyi bir yolalım diye programlanmış olabilir. ki maalesef var bu tür şeyler. hem alırken fazla veriyorsunuz hem sonrasında. zaten bu tür işlerde en çok, en sağlamını alayım , bir daha problem olmasın ,en iyisi olsun diyenlerin zaaflarını kullanırlar.

    kombiye vereceğiniz 1000 TL fazla parayı eviniz yalıtımlıysa bile içeriden 5-6 mm lik yapışkan izolasyon malzemeleriyle duvarları kaplamaya harcayın.

    5 dakikada 1 dk çalışıp durması gereken kombi yalıtımsız ev yüzünden 5 dakikada 3 defa çalışıp stop ediyosa, yada stop nedir bilmiyosa tabiki daha çabuk bozulacaktır. tabi ki çok yakacaktır.




  • Arkadaşlar bina dış yüzü yalıtımı metresini kaça yapıyolar yaptıran bilen varmı acaba..??
  • Malzemesi 15-20 tutuyor ama işçilik yapılan yere, iskele kurulma durumuna göre değişiyor. Büyük binalarda daire başına maliyet çok düşük çıkıyor. izoder in sitesinden teklif isteyebilirsiniz. kimse yeri görmeden keşif yapmadan fiyat veremiyor bu işte.
  • Merhaba;

    Bu sene oldukça soğuk geçecek. Bununda etkisiyle uygun fiyata kombi tesisatı yaptırmak istiyoruz. Evimiz küçük, 70 metre kare. Daire 2. katta, alt ve üst katları dolu, yan tarafında da bina var. Bir tek balkon kapıları biraz sıkıntılı ama onları da yaptıracağız en kısa sürede.

    Böyle küçük bir ev için nasıl bir sistem önerirsiniz? Soba kullanmıyoruz artık, hem bacalar sorunlu hem de annem ve babam için zor oluyor. E.C.A.nın kombileri oldukça aklıma yattı buradaki yorumlardan sonra. E.C.A. Proteus Hermetik Kombi uygun fiyatlı. Bu tarz bir ev için yeterli olur mu? Ya da başka bir kombi önerebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    Malzemesi 15-20 tutuyor ama işçilik yapılan yere, iskele kurulma durumuna göre değişiyor. Büyük binalarda daire başına maliyet çok düşük çıkıyor. izoder in sitesinden teklif isteyebilirsiniz. kimse yeri görmeden keşif yapmadan fiyat veremiyor bu işte.


    20 lira malezemeli fiyatımı işçilik falan dahilmi buna
  • Çok teşekkür ederim maxfocus, çok yardımcı oldun.

    Evime Wiessmann'dan gelen yetkiliyi beğenmedim, hem yoğuşmalı değil hem %109 verimli falan diyordu. Ben de biliyorum %100 verim bile olamayacağını ama bu işi yapan adamın cehaletine /yalancılığına kızdım aslında.

    Dediğin gibi evde her odaya ayrı su götüren bir kollektör var. Oraya bir sistem düşüneceğim. Tek derdim bunun kablosuz olması çünkü evi yapan ilk sahibi odalara kablo çekmemiş.
    Sonuç olarak Buderus ve Wiessmann arasında kaldım. Bakalım hemen sipariş vermeyi düşünüyorum.
  • Kombisinin çok gürültülü çalıştığından şikayet eden tüketici var mı?
    Varsa marka ve model belirtirse benim gibi öğrenmek isteyen bir çok üye için faydalı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dabaddah

    Kombisinin çok gürültülü çalıştığından şikayet eden tüketici var mı?
    Varsa marka ve model belirtirse benim gibi öğrenmek isteyen bir çok üye için faydalı olacaktır.



    Çok gürültülü değil tam tersi olan da yazabilir bence.
    İlk defa bu yıl kombi kullanmaya başladım, Buderus GB042 modeli var, inanılmaz sessiz. Bir de RC-35 kumandasını tam olarak kullanmayı öğrenebilsem tam süper olacak.




  • Arkadaşlar Merhaba,

    110 metrekarelik 5 katlı binanın 4. katında bir dairemiz var.
    Bir cephesi güneye diğer cephesi kuzeye bakıyor. Diğer yanları diğer binalarla kapalı.
    Camlar PVC li, Zemin ise Yeni nesil parke değilde, Bildiğimiz Ahşap doğrama ile kaplı.
    Bu daire şu anda soba ile ısıtılıyor. iki üç yıl sonrada Tamamen kombi ile ısıtılacak.

    Elektrikli Şofben kullanıyoruz. Ancak bazı sebeplerden dolayı Sıcak su işini
    Doğal gaz ile halletmek istiyoruz.

    Şimdi Doğalgaz ile çalışan Şofbenmi almalıyım. Yoksa Direk kombi alıp 2 yıl sonra
    kalorifere geçeceğimiz için hazırlıkmı yapayım.

    Biraz bakındım nette, kafam karıştı. Ne kadar çok marka model varmış. bu iş hesap kitap
    işiymiş. Hiç anlamam öyle işlerden.

    Uzman arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
    Nevşehirde Her markanın servisi yok.
    Bildiğim servisler, Demirdökümün, Ferrolinin, Isısan Buderus un servisleri var.
    Bana fiyat performans önerisini göz önüne alarak kombi önerisinde bulunabilrimsiniz.

    1100 en fazla 1300 TL civarında bütçem var.

    Çok teşekkür ederim




  • arkadaşlar yeni vaillant kombi aldım ve dd plus radyatör taktırdım kombiyi kapalı balkona taktırdım sorum şu neden kombiye yakın radyatörler daha sıcak ve uzaklaştıkça daha soğuk salon kombiye en uzak oda ve 2metre dd plus var ve alt taraflar yüzde 50 daha soğuk çapraz bağlantı var ve havaları alınmış durumda ancak içerileri kapatıp sadece kombiye en uzak salondaki radyatörü açık bırakırsam alt üst ısınıyor hepsini açarsam dediğim gibi salondaki 2metrelik radyatör hem daha az ısınıyor hemde üst taraf sıcak alt taraf daha soğuk oluyor nedeni nedir bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılar
  • arkadaşlar ferroli 5 yıl garanti olayı iyi ancak çift eşanjör yok..hala karar veremedim...eca confeo plus , ferroli ve ariston arasında kaldım... internetle bulunduğum yerdeki dükkanlardaki fiyatları arasında 250 TL civarı fark var... internet kombi almak servis vb yönünden bir sorun oluşturur mu? ve internetten kombi almak istersem hangi site güvenilir hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackice_serkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: dabaddah

    Kombisinin çok gürültülü çalıştığından şikayet eden tüketici var mı?
    Varsa marka ve model belirtirse benim gibi öğrenmek isteyen bir çok üye için faydalı olacaktır.



    Çok gürültülü değil tam tersi olan da yazabilir bence.
    İlk defa bu yıl kombi kullanmaya başladım, Buderus GB042 modeli var, inanılmaz sessiz. Bir de RC-35 kumandasını tam olarak kullanmayı öğrenebilsem tam süper olacak.

    Demirdöküm kalisto var. Şikayet edilecek kadar değil ama bana biraz fazla uğultulu çalışıyor gibi geliyor. Hatta bugün geçen kıştan beri ilk defa çalıştırayım dedim; normalinde olmayan bir cızırtı ile karşılaştım. Titreşimle sanki kapağı falan titreşiyor gibi geldi ama yok değil. Suyu azalmıştı. Onu arttırınca gider gibi oldu ama sonra tekrar başladı.

    Bu konuda belki tecrübesi olan arkadaş varsa vesileyle yardımcı olursa sevinirim. Mutfak dolaplarını da öyle bir yapmışlar ki dolaplar sökülmeden kombinin ön kapağı sökülmüyor. İnşallah arızalanmaz. Yoksa işim zor...




  • ECA Confeo Premix-S yoğuşmalı kombi kullanan çok arkadaş var sanırım. ben de nasip olursa bu kombiden almayı düşünüyorum. Confeo Premix S ile sormak istediğim birkaç soru var. cevaplayabilirseniz sevinirim:

    1- Kombinin Ses durumu nasıl arkadaşlar? kombi mutfakta olduğu için çok gürültü çıkarmasa iyi olur diye düşünüyorum. zira şu an kullandığımız Bosch çok gürültülü çalışıyor.. kayınpederde Buderus, babamlarda da Viesmann var gerçekten çalışıp çalışmadığı bile anlaşılmıyor..

    2- anladığım kadarıyla bu kombi zaman ayarlı, programlanabilen bir kombi değil. ancak bir haftaya kadar prgramlanabilen oda termostatı varmış. bu bilgi doğru mudur? fiyatı eca'nın sitesinde 75 tl. yazılmış
  • Merhaba arkadaşım umarım sana yardımcı olabilirim. Kombinizin hermetik baca bağlantısı gevşek olabilir. Öncelikle baca dirseğinin kombiye olan bağlantısı , sonra dirseğin boruya olan bağlantısı ve eğer varsa baca uzatmasının bağlantısı kontrol edilmeli. Kombiye kulağınızı yaslayıp dinleyin , ufuk ufak patlama sesleri ve sarsıntı hissediyorsanız sorun kesin olarak budur.

    Bir de kombiyi köşelerinden tutup sarsın , kobiyi duvara tutturan konsol gevşemiş olabilir. Bir şeyi daha belirteyim , kombinin üzerine terazi koyup bakın kombi terazide olmalı aksi halde bundan dolayıda ses yapabilir.

    Diğer bir konu ise fan ya da brülör arızasıdır zaten. Bu işlere ise servis bakar.

    Bütün bunlar için uzman bir doğalgaz ustasından yardım isterseniz iyi olur. Kurt bir servis elemanı bulmanız çok zor. Aksi halde acemi servisler bunları bilmez, sizi boş yere yorarlar.

    www.kombistanbul.com




  • selamlar . ECA Confeo Premix-S mükemmel bir kombi . Zaten Eca demek kalite demektir. Birde inanmazsanız lütfen araştırın derim. Buderus tan bahsetmişsiniz ; Buderus Türkiye de üretiliyor. Kim mi üretiyor : ECA. Yani buderus Türkiye de sattığı cihazların çoğunu ECA ya fason yaptırıyor. Bilginiz olsun.

    Haftalık programlanabilir oda termostadı var doğrudur. Ama 75 TL. ye bulamazsınız. O fiyata standart oda termostadı alabilirsiniz , onda da program özelliği yok.


    www.kombistanbul.com
  • Doğru o yüzden aldığım Buderus'ta "Made in Germany" yazıyor değil mi:)
  • Merhaba arkadaşım . Hemen söyleyeyim ki tesisat sorunu ile karşı karşıyasın.

    1. Tesisatın plastik tesisat ve kaymak noktalarında şişme olmuş ve su geçişi kısıtlanmış.
    2. Eviniz çok büyük ve kombiden çıkışta belli bir mesafe 32 lik boru kullanılması gerekirken kullanılmamış.

    Bu iki sorundan biri yada her ikisi ile karşı karşıyasınız. Tesisatınızda sirküle olan suyun debisi düşük.Bu nedenle su radyatörün kanallarını dolaşmak yerine , üst kısmından geçiyor. Radyatörün üst kısmı ısınıyor alt kısmı ise üstteki sıcaklıktan bir kısmını çekerek ılıman hale geliyor , ısınmıyor.

    Bu şekilde ısınamazsınız ve boş yere gaz tüketirsiniz. Tesisatı yapan firmayı bulabilirseniz sorununuzun giderilmesini isteyin . İlgili firmaya ulaşamazsanızwww.kombistanbul.com un servislik bölümüne başvurunuz .Sorununuzu ücret mukabili çözeriz.

    www.kombistanbul.com




  • Bu başlıkta zaten iyi kombi sadece ECA var, başkası yaramaz
    Baştan beri takip ediyorum, bu kadar gaz verilmez, ayıptır, açıktan açığa resmen reklam.
  • merhaba arkadaşım . Tüm kaygı ve isteklerini değerlendirerek kısaca cevap veriyorum . Demirdöküm Neva kobi al ve tak. Şofben gibi kullan , sonra tesisatını çekince de bağla peteklere ısıt evini.

    www.kombistanbul.com
  • İnternetten kombi almak neden sorun oluştursun dostum. İnternet üzerinden pazarlama geleceğin pazarlama sistemi. Biz esnaflar şimdiden buna adapte olmaya çalışıyoruz. Bizler kapıdan gelen müşteriye de internetten sipariş veren müşteriye de satış yapıyoruz. Sanal alem dedikse o kadar da sanal değiliz yani :-)) . Hem servislik ve garanti konusu bizim dışımızda , yani bu işlere zaten cihazın fabrikası bakıyor.Bu konu da iyi hizmet almanız ya da kötü hizmet almanız seçeceğiniz marka ile alakalı.Hatta bu konularda bizler devreye girerek müşteriye yardımcı oluyoruz.

    Tavsiyeme gelince belirttiğiniz kombiler içerisinde en iyisi Eca . Eca al derim arkadaşım , başın ağrımaz merak etme. Eca demek her zaman kalite demektir. Ayrıca yerli bir ürün olması nedeniyle hem satış sonrası hizmetleri ucuz hem de milli ekonomiye katkı sağlamış olursun .

    site önerisi istemişsiniz ; tabiki www.kombistanbul.com derim. :-)))




  • 
Sayfa: önceki 386387388389390
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.