Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: knggizmo

    Fatih hocam,

    Yalıtım yoksa ayda bi sürü para ödeyip ısınamayacaksın eğer zor gelmezse
    soba kur hepsinden iyi derim ben, ya da henüz kış gelmemişken evini içten
    olsun bi yalıtım yaptır bari nerde oturduğunu söyleyebilirsen sana tahmini bi
    kalınlık söyleyebilirim...


    Oturma odamda doğalgaz sobası var
    Isınamayacağımı biliyorum ama ılıklık bile buz gibi soğuktan iyidir
    İçten yalıtımda çok para tutuyor, bu arada kocaelideyim
  • Merhaba, kayınpederin evi için bir kombi önerisi olan varmı. Ev 2+1 klasik Toki dairesi 90m2, ve yalıtımlı. Bu daireye yoğuşmalı kombi gereksiz diye düşünüyorum ama bir danışayım dedim. Bu arada eca confeo plus modeli ugyun gibi geldi bana. Yoksa bu da gereksiz olur diyen varmı, daha ucuz yollu bir kombi mi baksak. İkamet yeri kırıkkale.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FATlH

    100m2 evim var yaklaşık 7mt petek var ısı yalıtımı yok
    kombi olarak ne tavsiye edersiniz 17000kcal yeterli olurmu?

    ben biraz araştırdım aşağıdaki kombileri buldum ama bilen anlayan yardım ederse sevinirim

    viesmann vitopend 20,640kcal/h
    vaillant turbotec pro tr 202/3-3 17.200kcal/h
    demirdöküm sargon premix yoğuşmalı 17.000kcal/h

    Kombide alacaksan 2 marka alacaksın
    ya Vaillant turbotec pro tr
    yada ECA Confeo Premiks
    Unutmayın kombide 2 marka hem tasarruflu hemde kaliteli Vaillant ve ECA
    Eğer kombide güçünüz yetiyorsa yoğuşmalı alın. Unutmayın 1 senelik faturada zaten yoğuşmalı kombi ile normal kombi arasındaki farkı kapatırsınız.

    Bu ikisi dışında kombi tercih etmeyin Demirdöküm müş bilmem nemiş yüzüne bile bakmayın kombide.

    Ha radyatör konusundada Demirdöküm plus ı tek geçerim ve radyatörür alabildiğiniz kadar büyük alın unutmayın. Nekadar büyük radyatör okadar kaliteli ve tasarruflu ısınma .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    Merhaba, kayınpederin evi için bir kombi önerisi olan varmı. Ev 2+1 klasik Toki dairesi 90m2, ve yalıtımlı. Bu daireye yoğuşmalı kombi gereksiz diye düşünüyorum ama bir danışayım dedim. Bu arada eca confeo plus modeli ugyun gibi geldi bana. Yoksa bu da gereksiz olur diyen varmı, daha ucuz yollu bir kombi mi baksak. İkamet yeri kırıkkale.

    Ev hem ufak hemde yalıtımlı . Normal kombi yeterli . Ama sürekli yakacaklar ve evin her yeri açık olacak diyorsan Yoğuşmalı al derim. normal kombi ile Yoğulmalı kombi arasında %20-%30 arası tassarruf söz konusu . Yani normal kombide 100 lira gelen faturada yoğuşmalıda 70-80 lira gelir .

    Genel olarak bi tavsiye yapacak olursam
    Şimdi kullanım şekline bağlı eğer sürekli açık olacaksa ve sürekli yüksek sıcaklıkta çalıştırılacaksa yoğuşmalı al derim . Ama yok bazen kullanılır bazen kullanılmaz veya 1 yada 2 petek acarım fazla kullanmam diyorlarsa normal kombi al .

    Yoğuşmalı kombiyi şöyle düşünün sürekli kullanacaksanız veya evinizin yalıtımı kötü ise Yoğuşmalı.
    Yok sürekli kullanmam ve evimin yalıtımı iyi diyorsanız normal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 19 Eylül 2010; 3:36:48 >




  • Bu başlığı ilk defa şans eseri gördüm kendim bizzat doğal gaz firmasında çalısıyorum . Bundan sonra isteğiniz konuda size yardımcı olmaya çalışacağım
  • Kombide kalite ve tasarruf acısından 2 kombi Vaillant ve ECA demiştim. Bu iki kombi çok iyi ve tasarruflu. Şimdi gelelim bu iki kombi arasında ki fiyat farkına. Neredeyse 2 kombi arasındaki fiyat farkları 300 ile 1000 Tl arasında değişir.

    Mesela
    E.C.A Confeo Premix S Yoğuşmalı kombi (20640) 1750 TL
    VAİLLANT ecoTEC plus VUW TR 296/3-5 yoğuşmalı kombi (21070) 2170 TL.
    Bu iki kombi arasında neredeyse hiç bir fark yoktur. Tek fark sizin ödediğiniz 420 TL lik isim hakkı farkı. Yani aralarındaki tek fark isimleri Biri ECA Biri Vaillant. Oyüzden Boşuna paranızı kaptırmayın.

    Bu söylediklerim üst modellerde geçerli olmaya bilir evet ama şu an en cok kullanılan ECA ve Vaillant kombilerin özellikleri ve tasarrufları neredeyse aynı. O yüzden bu markaları alacak olan arkadaşlar boşuna 420 tl boşa atmayın derim. Üst modellerde tekrarlıyorum bu değişiklik göstere bilir .
  • Merhaba,

    Vaillant kombiyi monte ettirdim dün.Adam mutfaktaki peteğe bir vana monte etti , su tahliye için.Kısa süre akıttı , su resmen simsiyahdı.Bu suyun kombiye zarar vereceğini düşünüyorum.O sıra adam gittikten sonra boşaltırım dedim.Ama adam giderken şöyle bir şey dedii ; "su eklemesini şurdan yapacaksınız." Kombi altında ufak bir vana gibi birşey gösterdi.Sistemden su eksildikçe şebekeden bu basmıyor mu bu kombiler ?
  • Kombi markaları araba markaları gibidir. hepsinin ucuz ve lüks sınıfları vardır. ucuzu alırsanız, işletme giderleriniz artabilir, pahalısını alırsanız işletme giderleriniz düşer. mühim olan bulunduğunuz yerde en iyi servis imkanını hangi marka veriyorsa onu tercih etmenizdir.

    birde kombiler başlıca 2 gruba ayrılıyor. Konvensiyonel(Klasik) Kombiler ve Yoğuşmalı(Yeni nesil) kombiler. Klasik kombiler %90-94 arası verimlidir, Yoğuşmalı kombilerse %103-110 arası verimlidir. Piyasada genelde yoğuşmalı kombi adı altında yarı yoğuşmalı olan 3 eşanjörlü kombileri satıyorlar. ama yoğuşmalı alacaksanız Premix teknolojili (tam yoğuşmalı) kombileri tercih etmenizi öneririm.
  • ECA kombı kullanıyorum gayet iyi Listene Ekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-aral

    Bölgemize yeni doğalgaz geldi , ilçemizde İZMİRGAZ la sözleşme yapmış yetkili firma olmadığından ,Apt yöneticisi olarak , İZMİR den kolon tesisatı ve daire içi tesisatı yapacak bir firma ile görüştüm.
    Ancak kafama takılan bir soru oldu yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Apartmanımız 5 yıllık bir bina 4 katlı güneye bakıyor ,her katta 2 daire toplam 8 daire var , tüm daireler güney-kuzey doğrultusunda mutfak ve salon güneye bakıyor, yatak odası ve oturma odası kuzeye , çocuk odası ,wc ve banyo arada kalıyor.Duvarlar yalıtımlı ISIBİM tuğla kullanılarak yapılmış ,doğramalar PEN çift camlı ,her dairenin

    salon 25,5m2
    oturma od. 13,5m2 ,
    yatak od. 15m2 ,
    çocuk od. 10m2 ,
    mutfak 15,75m2 ,
    hol 9,17m2 ,
    banyo 5,7m2 olmak üzere ( duvarlar hariç toplam 95,32m2) alanı var.

    Müteahhit tarafından kalorifer tesisatı yapılmış ancak petekler takılmamıştır.Mazotlu veya katı yakıtlı kat kaloriferi kullanılacağı varsayılarak 8 daireninde kuzeye bakan balkonlarında , kalorifer tesisatının başlangıcı var , sıcak su gidiş ve soğuk su dönüş boruları 1 inç , peteklerin takılacağı borular 1/2 inç.

    Kombilerin arka balkona yerleştirilmesi halinde , daire girişlerinden arka balkona kadar (hol-yatak odası-oturma odası) dahil olmak üzere tesisat yürütülmesi gerektiğini düşünüyordum.

    Ancak yetkili firma görevlisi , istenirse kombiyi mutfak veya çok kullanılmayan küçük wc ye koyarak mevcut kalorifer tesisatına bağlayabileceğini , dolayısıyla arka balkona kadar doğalgaz tesisatı yürütmek zorunda olmayacağımızı ve arka balkona kombi koymak zorunda olmadığımızı belirtti.

    Bu durumda sistemin sağlıklı ve sorunsuz çalışması mümkün olabilirmi? terddütlerim var çünkü arka balkona konulması halinde daha verimli çalışacağı kanaati bende hakim yanılyormuyum???
    Sistem arka balkona göre tasarlanmış kombi veya katkaloriferi çıkış ve giriş boruları belirttiğim gibi kalın ,daha sonra incelerek devam ediyor , sistemin herhangi bir noktasına kombiyi bağlamak problem teşkil edermi???

    Estetik kaygıları bir yana bırakıp kombiyi arka balkona mı ??? taktırayım ,yoksa estetiği de düşünüp daire içinde fazla boru dolaştırmadan kombiyi mutfak veya küçük wc ye mi???


    Merhaba,
    Ben Karşıyaka Elit Sitesinde oturuyorum, sizin gibi apartman yöneticisiyim ve ana kolon tesisatı ve dairem için pek çok firmayla görüştüm. Ana kolon tesisatı için, Daire başı 140-170 tl arasında fiyatlar aldım. Sizin gibi bizimde kalorifer tesisatımız arka balkonda. Ben bu tesisatı mutfak tarafındaki ön balkona (güneye bakan cephe)aldırdım, bu şekilde doğal gaz borusu geçen oda sayısı azaldı ve her odaya alarm koyma zorunluluğu kalktı.
    Küçük wc ye İzmir Gazın izin vereceğini sanmıyorum, yakılan gazın direk atmosfere verilmesi ve kombinin bulunduğu odanın belli bir hacimde olması şartı var.
    Kombi için pek çok alternatif mevcut, ben henüz almadım ama Ariston clas premium ve genus premium lardan birine kadar eledim seçimimi. Darısı karar verememiş arkadaşların başına.
    Ariston servisi bana normal hermetik kombi önermesine karşın konuştuğum tüm mühendis arkadaşlar yoğuşmalı kombinin daha iyi olduğu konusunda beni ikna ettiler.
    selamlar




  • bende izmirde oturuyorum geçen yıl doğalgaza geçtim ve geçen yıl 2-3 ay kalariferi kullanabildim. büyük rahatlılk bi çok kişi yoğuşmaya gerek yok dedi ama ben buderus gb 022 ve dış hava sensörlü rc35 kumanda paneli ile satın aldım. iyikide öyle yapmışım. kumandayı bir kere ayarladım ve bir daha hiç ellemedim 7-24 açıktı ve gece 19-gündüz 22,5 derece de idi yeni bebeğim olduğu için en yüksek 75 tl geldi. herkeze tavsiye ederim...
  • bende izmirde oturuyorum geçen yıl doğalgaza geçtim ve geçen yıl 2-3 ay kalariferi kullanabildim. büyük rahatlılk bi çok kişi yoğuşmaya gerek yok dedi ama ben buderus gb 022 ve dış hava sensörlü rc35 kumanda paneli ile satın aldım. iyikide öyle yapmışım. kumandayı bir kere ayarladım ve bir daha hiç ellemedim 7-24 açıktı ve gece 19-gündüz 22,5 derece de idi yeni bebeğim olduğu için en yüksek 75 tl geldi. herkeze tavsiye ederim...
  • elazığda bi arkadaş kombi almayı düşünüyor

    yeni hat çekmişler

    200 m2 daire ve en üst kat

    ne kadar petek yeterli olur

    kaçlık kombi ve kapasitesi ne olmalı

    ben 30000 lik yoğuşmalı viessman yada buderus al dedim

    buderusun 24lük yoğuşmalısına 4000 lira istemişler

    viesmana da 3000 tl

    siz ne diyorsunuz acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    elazığda bi arkadaş kombi almayı düşünüyor

    yeni hat çekmişler

    200 m2 daire ve en üst kat

    ne kadar petek yeterli olur

    kaçlık kombi ve kapasitesi ne olmalı

    ben 30000 lik yoğuşmalı viessman yada buderus al dedim

    buderusun 24lük yoğuşmalısına 4000 lira istemişler

    viesmana da 3000 tl

    siz ne diyorsunuz acaba


    Isı yalıtımı standartlara uygunsa,
    En az 10-12 metre panel radyatör olursa
    yoğuşmalı kombi düşünülebilir.

    Kapasitesi min. 28 Kw'lık kombi, ihtiyacı karşılar.

    Bu markaların hangi modellerine fiyat verildiğini,
    Fiyatlara ayrıca nelerin dahil olduğunu belirtmemişsiniz.
  • fiyatlar sadece kombi fiyatı

    benim söyldiğim değerler kwdeğil kcal cinsinden idi aslında

    28kw 24000 kcal ye denk geliyor ve bana kalırsa bu düşük bi değer

    çokda iyi hesabını bilmiyorum ama

    ben istanbulda 100m2 evde oturuyorum evimde 20000 kcalik bi vaiilant ile 6.5 mt petek var

    izolastonum oldukça iyi ama soğuk havalarda ben bile zor ısınıyorken elazığda 200m2 eve 24000 lik kombi ne kadar faydalı olur bilemiyorum
  • merhaba arkadaşlar.
    ben istanbul gaziosmanpaşa da oturuyorum. dairemiz için kombi almak istiyoruz.
    dairemiz yeni 2010 yapımı, ısı yalıtımı ve pimapenler var. ön cephe iyi derece de güneş alırken arka cephe biraz daha az alıyor.
    brut metrekare olarak tapuda 157 m2 olarak gorunuyor ama net olarak sanırım 100 m2 ancak vardır.( kabaca yazdım nasıl hesaplanır onuda bılmıyorum:)
    müteahıt ten alırken tesısatımız hazırdı ve yaklaşık 6 metre kadar radyatör döşenmiş.
    öncelikle yoğumalı kombi olması şart mıdır, konvansiyonel kullanabilir miyim?
    kombi marka ve model tavsiyeleriniz nelerdir.

    birde daha önceki konulardaki tavsiyelerden viesman kombi tavsiyeleri olmuş.
    aşagıdakı fıyat uygunmudur?

    VİESSMAN VİTOPEND 100-W 20.000 k/CAL Hermetik Kombi peşin 1.280 taksitli 1.380 TL


    şimdiden teşekkurler saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharp61

    merhaba arkadaşlar.
    ben istanbul gaziosmanpaşa da oturuyorum. dairemiz için kombi almak istiyoruz.
    dairemiz yeni 2010 yapımı, ısı yalıtımı ve pimapenler var. ön cephe iyi derece de güneş alırken arka cephe biraz daha az alıyor.
    brut metrekare olarak tapuda 157 m2 olarak gorunuyor ama net olarak sanırım 100 m2 ancak vardır.( kabaca yazdım nasıl hesaplanır onuda bılmıyorum:)
    müteahıt ten alırken tesısatımız hazırdı ve yaklaşık 6 metre kadar radyatör döşenmiş.
    öncelikle yoğumalı kombi olması şart mıdır, konvansiyonel kullanabilir miyim?
    kombi marka ve model tavsiyeleriniz nelerdir.

    birde daha önceki konulardaki tavsiyelerden viesman kombi tavsiyeleri olmuş.
    aşagıdakı fıyat uygunmudur?

    VİESSMAN VİTOPEND 100-W 20.000 k/CAL Hermetik Kombi peşin 1.280 taksitli 1.380 TL


    şimdiden teşekkurler saygılar



    Taktırmışken 1 kere taktır iyi bişey al ben şahsen hiç beğenmiyorum viessman ı taktığım müşterilerde hiç memnun deil yüksek faturadan şikayet ediyorlar.
    Sana tavsiyem ECA tam yoğuşmalı Premix kombi tercih et 1750 TL arada çok bi fark yok . Radyatör 6 metre yeterlidir.

    Eğer siz taktıracaksanız radyatörü Radyatör olarakta Demir döküm plus tan şaşmayın . Peteğide alabildiğin kadar büyük alın . Bu dediklerimi yaparsan kışın her peteği sonuna kadar aç en fazla gelecek olan faturan 80 tl dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 21 Eylül 2010; 20:45:24 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Samsunda yeni almış olduğum ev için kombi önerisine ihtiyacım var. Sayfaları okumaya çalıştım ama hem sayfa sayısı çok fazla hem de okudukça iyice kafam karıştı. Ev net 148 m2, güney cephe ve güneş alıyor. 7 katlı apartmanın 3. katı. Yalıtım yapılmış ve toplam 8 metre radyatör kullanılmış. Mütahitin ısrarla önerisi Bosch, 20.000 btu ancak tam model belirtemeyeceğim. Bosch kombilerden forumda çok bahsedilmemiş. Benim aklımda vaillant (önceki evimde 3 yıldır kullanıyorum ve gerek servis hizmeti gerekse cihazdan çok memnunum) veya viessman. Marka ve model olarak fikir belirten olursa çok memnun olacağım,

    Teşekkürler...
  • arkadaşlar acil bir sorum olacak

    evimde bakır tesisatlı bir kombi sistemi vardı.
    dökme demir radyatörlerim delindiği için yerlerine alüminyum Baymak elegance serisi radyatör aldım.

    Biraz saçma oldu ama şimdi intrernette yaptığım araştırmalarda bu ikilinin kullanılmaması gerektiğini öğrendim.

    bu şekilde kullanırsam ne gibi sorunla karşılaşırım?

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yengeçf

    Arkadaşlar merhaba,

    Samsunda yeni almış olduğum ev için kombi önerisine ihtiyacım var. Sayfaları okumaya çalıştım ama hem sayfa sayısı çok fazla hem de okudukça iyice kafam karıştı. Ev net 148 m2, güney cephe ve güneş alıyor. 7 katlı apartmanın 3. katı. Yalıtım yapılmış ve toplam 8 metre radyatör kullanılmış. Mütahitin ısrarla önerisi Bosch, 20.000 btu ancak tam model belirtemeyeceğim. Bosch kombilerden forumda çok bahsedilmemiş. Benim aklımda vaillant (önceki evimde 3 yıldır kullanıyorum ve gerek servis hizmeti gerekse cihazdan çok memnunum) veya viessman. Marka ve model olarak fikir belirten olursa çok memnun olacağım,

    Teşekkürler...

    Bosh kombilerde iyi diye duymuştum ama hiç Bosh kombi takmak nasip olmadı . O yüzden Boshla ilgili ne desem yalan olur .

    Arkadaşlar tekrar söylüyorum .
    Kombide Vaillant , ECA , Ariston bu 3 kombinin tam yoğuşmalı modellerini tercih edin . Faturada çok farkediyor bu 3 kombi .
    Radyatördede Demir Döküm Plus ı tercih edin Ve alabildiğiniz kadar büyük radyatör alın nekadar büyük radyatör okadar kaliteli ısı ve tasarruf demektir




  • 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.