Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
41.240
Cevap
277
Favori
4.325.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Almusel

    Merhaba Arkadaşlar, siteyi yeni keşfettim. Gerçekten yazılanlar, önerilenler çok güzel. Ben de evimde Viessmann Vitopend 100 kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Eminim ki evimin izolasyonu daha iyi olsaydı daha ekonomik ve daha iyi ısınırdım. Benim sorum şu, Vitopend 100 kombi, Alurad Aluminyum ince Radyatör ve her Radyatörde termostatik vana kullanıyorum. Acaba ek olarak bir de oda termostatı mı alsam bir faydası olurmu yoksa Termostatik vanalar yeterlimidir. Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri vardır umarım.

    Mesajımın başında da belirttiğim gibi evimin izolaysonu hiç yok. 1982 de yapılan bina. Tesisatı 2 yıldır kullanıyorum. Borular dışarda yani dairenin her tarafında gözüküyor. Acaba bunları da izocam gibi bir malzeme ile kaplasam faydası olurmu?

    Herkese çok çok selam.

    Saygılarımla,

    Alay



    Arkadaşlar bana bu konuda cevap verebilecek birileri varmı? Yardımcı olursanız memnun ourum.
    Selamlar.
    Alay




  • Arkadaşım termostatik vanaları koymuşsun, Alurad radyatör, viesmann kombi, güle güle kullan. Oda termostadı ne yapacak ? Ev belli bir ısıya gelince kombiyi kapatacak. Sen o işi termostatik vanalarla yapıyorsun ..radyatör belli bir dereceyi geçince vana sıcak suyu kesiyor....Aynı şey degilmi ? Evinde istedigin derece sısyı en tasarruflu şekilde alıyorsun. Evin içindeki radyatörlere sıcak su saglayan borularda sana ısı veriyor.İzocam yapınca ne olacak ? Senin yapacagın evine yalıtım yaptırmak. Dışarıdan veya içerden....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Şubat 2007; 16:13:12 >
  • Almusel arkadaşımız için yazıyorum.
    Tesisatın ev içinde dışarıdan gitmesinin hiç bir zararı yok. Borular bakırsa fazladan petek gibi ortam ısıtmakta yardımı olacaktır. Plastikse fazla faydası olmasada kullanabilirsiniz. Her petekte ter. vana olduğununa göre oda termostadının pek analamı kalmıyor. Boşuna masraf yapmayın ama benden daha bilgili olan arkadaşlar sizi daha iyi aydınlatabilir.
  • Kombiler hakkında bilgi almak için bu sayfalarda dolaşan arkadaşlarıma Aman çok iyidir al al al. Viesmann, Buderus,Valliant üçlüsünden başka alternatif ararlarsa DEMİRDÖKÜM NANOMİX YOGUŞMALI KOMBİYİ alıcı gözüyle bir incelemelerini tavsiye ediyorum...Çok uygun vadelerle kampanyası var... Demirdöküm çok eski bir firma biliyorsunuz...Üç ay önce 3 yeni model piyasaya sürdü....Tamamen Avrupa standartlarında verim degerlerine sahip....www.Demirdokum.com Yazmadıgım iki modeli hermetik...Saygılarımla....

    ECA yı daha önce yazdım CONFEO HERMETİK- FORTİUS HERMETİK ve CONFEO PREMİX YOGUŞMALI...Olmak üzere üç yeni model var. Bütün modeller 20.000 kcal ve 30.000 kcal mevcut...www.emas.com.tr gerisi sizin tercihiniz araştırın bakın arkadaşlarım...Saygılarımla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Şubat 2007; 12:08:11 >




  • ECA şu anda bosch tesislerinde mi üretiliyor yoksa kendi tesislerinde mi? bir çok yerde bosch tesislerinde üretildiği söyleniyor bilen var mı acaba?
  • ECA kendi markası dışında bazı firmalarada kombi üretiyor. En son Fransız De Dietrich firmasına 3 yıllık 65.000 kombi üretmek için ekim 2006 da anlaşma imzalandı. Avrupa da De Dietrich markasıyla satılan kombiler ECA....Bazı arkadaşlarımız bana kızıyorlar ama garibime giden şu...Kendimizi neden küçük görüyoruz ? Vıesman Vallıant Buderus al al al yerli malı sakın almayın.Neden almayalım ? Hansın jurgensin,peterin maaşını ödemek içinmi ? Türkiye de kaç milyon işsiz var ? ..Çamur gibi mal yapanlar rezil oluyorlar. Altın gibi mal yapanlar sessiz sedasız dünyanın dört bir yerine satıyorlar.Eger ECA satıyorsam yada ECA servisiysem yada bir menfaatim varsa Dünyanın en şerefsiz insanı ben olayım. Aylardır her kombiyi ve markayı tek tek inceledim. Bu forumu 1 sayfadan 11 e kadar en az 3 kez okudum...Herkesin görüşüne yorumuna sonsuz saygı duyarım...2 ECA FORTİUS yada YOGUŞMALI PREMİX alacagım. Param hazır degil yazı bekliyorum...Saygılarımla arkadaşlarım... Fabrikası pendikte. www.emas.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Şubat 2007; 22:09:44 >




  • SERRIKOCE ve TAŞKAFA arkadaşlara verdikleri bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
    Almusel
  • Ben izmirdeyim bizim bulunduğuumuz yere doğalgaz boruları döşenmeya başlandı .Karşı apartmanların apartman girişlerine kadar bağlantılar yapılıyor ben şimdiden araştırma yapmaya başladım. Ama tercihim durmadan değişiyor bu forumu okurken ilk sayfalarda viessman daha sonra buderus daha sonra ECA ya döndüm ama her kafadan bir ses çıkıyor bazıları ECA nın bosch tesislerinde üretildiğini hatta fabrikada bant üzerinde gördüklerini söylüyorlar.

    Şimdiye kadar öğrendikelerim

    Bir markanın bir modeli iyi diye bütün modelleri iyi olacak diye bir şey yoktur alırken tanınmış markaların bile belli modellerini seçeceksiniz. Özellikle yerlilerde 5-10 sene önce alınan kombi iyi çıktı diye bütün modelleri iyidir diye bir şey yok. Değişik lisanslarla üretim yapılabiliyor.

    Kombilerde verim açısından ahım şahım bir fark yok dünya çapında bir fimayla bir ECA modeli arasındaki tüketim farkının(tabi varsa) kat ve kat fazalasını bir kez yapacağınız yalıtımla elde edebililirsiniz. Önemli olan ısıtmak değil ısıyı muhafaza etmek. Mesela çatı katında oturan bir kişi yoğuşmalı kombiye vereceği para farkı yerine çatı yalıtımını yaptırırsa çok daha mantıklı bir yatırım yapmış olur.

    Kombi konusunda en önemli konulardan biriside teknik servistir. Aralarında yüzde 1-2 fark bile olmayan yerli ve yabancı modelleri arasında bir arıza anında masrafı çok farklı olabiliyor.

    Çok pahalı bir kombi alıp 15 sene kullanmak yerine teknolojinin devamlı ilerlediğini düşünerek daha ucuz ama kaliteli kombi alıp 7-8 sene sonra değiştirmek daha akıllıcadır.

    İthallerden buderus,viessman yerli üretimden ECA ve bosch üzerinde durduğum firmalar.

    Bunlar şu anda aklıma gelenler ama baştada dediğim gibi fikirlerim devamlı değişiyor yarın daha farklı düşünebilirim.




  • Eger ben bir malı çok iyi yapıyorsam başarımı sahiplenmek kolay...Mehmet sattıgı malı benden alıyor, ben yapıyorum dersin inanan inanır...İnanmayanda sorar: Fransız De Dietrich fieması ekim ayında 3 yıllık 65,000 kombi almak için neden EMAS la anlaşma imzaladı? Asıl kaynak dururken ? Bu insanlar aptalmı ? Madem kombisi ni falanca yapıyorsa....Birde Pendikta ECA fabrikasında yüzlerce çalışan var ...Bunlar domates fidesi yetiştiriyor olabilirlermi ? Cevap ? WWW.emas.com.tr Saygılarımla.....




  • Bende genel olarak sizin gibi düşünüyorum. Arlarında kalite farkı barizse ithal alabiirim ama kendimalımda onlara yakın kaliteyse her zaman için yerli üretimi tercih ederim. aa duyduklarımdan sonra yerli diye kolay kolay D.döküm almam. Yerli olacak ama belli kaliteyide tutturacak.
    Unutmadan ekleme yapayım bir de izmir üretimi Maktek varmış. Maktek içinde güzel şeyler söylüyorlar incelemek lazım.Ama tanınmamış marka olduğu için insan çekiniyor.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Yaklaşık 90 metrekarelik yüksek giriş dairem için bir kombi almayı düşünüyorum. Şimdiye kadar okuduklarım ve duyduklarımdam viessmann ve buderus üstünde durdum.
    Ve bir buderus bayisinden fiyat teklifi aldım:
    U052 AKILLI KOMBİ 20.000 KCAL/H ( Hermetik Baca Seti & Analog Oda Kumandası & 3/4" Yangın Emniyet ventili Dahil ) 1,950 YTL Vadeli, 1012 Euro Nakit.
    GB022 YOĞUŞMALI KOMBİ 20.000 KCAL/H ( Hermetik Baca Seti & RC 10 Oda Kumandası & 3/4" Yangın Emniyet ventili Dahil ) 2,775 YTL Vadeli, 1416 Euro Nakit.

    Bu fiyatlara montaj vs dahil fakat KDV hariç.

    Sorum sizce bu fiyatlar uygun mudur?
    Viessmann Vitopend serisi bir kombi hem daha hesaplı hem de daha avantajlı olabilir mi?
    Sizce bunlardan hangisini tercih etmeliyim?
    Ve son olarak tavsiye deceğiniz kombinin ortalama fiyatı hakkında bilginiz varsa verebilirseniz sevinirim.
    En kısa zamanda cevap verebilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler..




  • Bilgilerinize ;

    E.C.A'dan TÜBİTAK destekli yoğuşmalı kombi
    E.C.A. markalı kombilerin üreticisi EMAS, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından projesine Ar-Ge desteği verilen ilk kombi olan Confeo Premix'i piyasaya sundu. EMAS, bu ürün ile enerji tasarrufuna büyük destek sağlamayı hedefliyor.

    E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombiler, yüzde 107.5'lere varan yüksek ısıl verimiyle, konvansiyonel tip kombilere göre yıllık ortalama yüzde 20 enerji tasarrufu sağlıyor. 24 ve 30 kilovatlık iki farklı kapasitede üretilen E.C.A. Confeo Premix'te yakıt olarak doğalgaz, LPG ve propan kullanılabiliyor. Yuvarlak hatlı tasarımı ile zarif ve ergonomik görünümü yanında, 750x454x365 milimetre ölçüleriyle kullanım alanından da tasarruf sağlıyor.

    E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombiler tüketicinin kullanım suyu alışkanlığını öğrenen akıllı kombiler olarak üretiliyor. Kullanıcının son 24 saat içindeki kullanım suyu taleplerini izleyen ve kaydeden E.C.A. Confeo Premix, kaydettiği bilgilere göre diğer 24 saat içinde oluşabilecek kullanım suyu taleplerini tahmin ederek, sıcak kullanım suyunu plakalı eşanjör içinde hazır bekletiyor.

    Böylelikle daha kısa sürede sıcak kullanım suyu temin edilebiliyor. E.C.A. Confeo Premix kombi 3 yıllık garanti süresi, TSE, CE ve SEDBUK A kalite belgeleri ile tüketiciye üst düzey bir ürün sunuyor. Kullanıcı emniyetinin maksimum düzeyde sağlanabilmesi için, E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombilerde 17 farklı emniyet sistemi kullanılıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: heelp

    Merhaba Arkadaşlar,
    Yaklaşık 90 metrekarelik yüksek giriş dairem için bir kombi almayı düşünüyorum. Şimdiye kadar okuduklarım ve duyduklarımdam viessmann ve buderus üstünde durdum.
    Ve bir buderus bayisinden fiyat teklifi aldım:
    U052 AKILLI KOMBİ 20.000 KCAL/H ( Hermetik Baca Seti & Analog Oda Kumandası & 3/4" Yangın Emniyet ventili Dahil ) 1,950 YTL Vadeli, 1012 Euro Nakit.
    GB022 YOĞUŞMALI KOMBİ 20.000 KCAL/H ( Hermetik Baca Seti & RC 10 Oda Kumandası & 3/4" Yangın Emniyet ventili Dahil ) 2,775 YTL Vadeli, 1416 Euro Nakit.

    Bu fiyatlara montaj vs dahil fakat KDV hariç.

    Sorum sizce bu fiyatlar uygun mudur?
    Viessmann Vitopend serisi bir kombi hem daha hesaplı hem de daha avantajlı olabilir mi?
    Sizce bunlardan hangisini tercih etmeliyim?
    Ve son olarak tavsiye deceğiniz kombinin ortalama fiyatı hakkında bilginiz varsa verebilirseniz sevinirim.
    En kısa zamanda cevap verebilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler..




    Buderus ve Viessmann dan teklif almışsın. Bence birde Vaillanttan teklif al daha ucuz fiyat alacağından eminim.




  • dostlar benim ewdeki tesisatdan ses geliyor pompa devriyeye girince tesisatdan aşırı ses geliyor nedeni ne olabilir çözümünüde söylerseniz memnun kalırım.genleşmeye bağlı bir ses diye düşünüyorum ama bu kadar ses fazla hehalde.çünkü alt kalttaki komşum bile bu sei rahatlıkla duyuyor.tesisat metal ve alttan zeminden gidiyor.yardımlarınızı bekliyorum saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aborjine


    quote:

    Orjinalden alıntı: heelp

    Merhaba Arkadaşlar,
    Yaklaşık 90 metrekarelik yüksek giriş dairem için bir kombi almayı düşünüyorum. Şimdiye kadar okuduklarım ve duyduklarımdam viessmann ve buderus üstünde durdum.
    Ve bir buderus bayisinden fiyat teklifi aldım:
    U052 AKILLI KOMBİ 20.000 KCAL/H ( Hermetik Baca Seti & Analog Oda Kumandası & 3/4" Yangın Emniyet ventili Dahil ) 1,950 YTL Vadeli, 1012 Euro Nakit.
    GB022 YOĞUŞMALI KOMBİ 20.000 KCAL/H ( Hermetik Baca Seti & RC 10 Oda Kumandası & 3/4" Yangın Emniyet ventili Dahil ) 2,775 YTL Vadeli, 1416 Euro Nakit.

    Bu fiyatlara montaj vs dahil fakat KDV hariç.

    Sorum sizce bu fiyatlar uygun mudur?
    Viessmann Vitopend serisi bir kombi hem daha hesaplı hem de daha avantajlı olabilir mi?
    Sizce bunlardan hangisini tercih etmeliyim?
    Ve son olarak tavsiye deceğiniz kombinin ortalama fiyatı hakkında bilginiz varsa verebilirseniz sevinirim.
    En kısa zamanda cevap verebilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler..




    Buderus ve Viessmann dan teklif almışsın. Bence birde Vaillanttan teklif al daha ucuz fiyat alacağından eminim.




    selamlar...
    hoşgeldin HEELP
    ben de kombi alıcam ama acele etmemekte fayda var

    Herkes kendi kullandığı kombiyi tavsiye etmekte haklı..

    Bizim gibi kararsızlar da ne yapsak diye çabalıyoo

    Ben Demirdöküm ,Alarko, Bosch,Vaillant ,ECA,ve diğer

    duyduğun markaların da modelleri ve fiatlarını almanı öneririm...

    Kesinlikle faydası olacağını sanıyorum...Forumda da bilgileri paylaşmanı dilerim


    Beni daha ikna edecek kadar iyi bi kombi yorumu okumadım o da ayrı bi konu(DİP NOT)




  • Bak bu işe , bu forumun 1. sayfasından 11. sayfasına kadar hep yazdıklarımız neydi peki ? Buza yazımı yazdık ? Yorumun tavsiyenin her türlüsü var...Kombi konusu çok güzel...Bence yani.....Sizlerin sayesinde kıymetli arkadaşlarım....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aksa68

    dostlar benim ewdeki tesisatdan ses geliyor pompa devriyeye girince tesisatdan aşırı ses geliyor nedeni ne olabilir çözümünüde söylerseniz memnun kalırım.genleşmeye bağlı bir ses diye düşünüyorum ama bu kadar ses fazla hehalde.çünkü alt kalttaki komşum bile bu sei rahatlıkla duyuyor.tesisat metal ve alttan zeminden gidiyor.yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

    ewet dostlar çözümü yokmu
  • Arkadaşım pompa bagırıyorsa su devir atamıyor demektir. Pompa zorlanıyor. Filtre varsa filtreyi kontrol et temizle. Termostatik vana varsa kombiye en uzaktaki radyatörün termostatik vanasını iptal edeceksin. Normal vana takılı hep açık olacak. Diger radyatörler ısnıp vanaları suyu kapattıgı zaman su devrini bu en uzaktaki radyatörden yapacak. Sende oda termostadı vardı. Biliyorum. Temostatik vana yoktu... Eger bunların hepsi nomalse servise telefon....Pompayı gelip kontrol etsinler....saygılarımla....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Arkadaşım pompa bagırıyorsa su devir atamıyor demektir. Pompa zorlanıyor. Filtre varsa filtreyi kontrol et temizle. Termostatik vana varsa kombiye en uzaktaki radyatörün termostatik vanasını iptal edeceksin. Normal vana takılı hep açık olacak. Diger radyatörler ısnıp vanaları suyu kapattıgı zaman su devrini bu en uzaktaki radyatörden yapacak. Sende oda termostadı vardı. Biliyorum. Temostatik vana yoktu... Eger bunların hepsi nomalse servise telefon....Pompayı gelip kontrol etsinler....saygılarımla....

    bilginiz için teşekkür ederim ben yanlış anlattım herhalde pompa değil ses çıkaran tesisat alt tesisat yani su ısınmaya başladğında ses çıkıyor tesisatdan.saygılar




  • Kalorifer tesisatcısı arkadaşlar bilir....Adım hıdır, elimden gelen budur..... Saygılarımla....
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.