Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: cimbom38
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
İ10

31 Mart 2006; 13:55:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İLK DEFA KOMBİ ALICAM ACABA ÖNERİSİ OLAN VAR MI?
SORUŞTURDUM BİRAZ BAYMAK İYİ DİYOLAR
Bİ DE TİMER LI OLANLAR VARMIŞ
TAVSİYE EDER MİSİNİZ

BUGÜN KAÇ KEZ GÜLÜMSEDİN?
The Power of Dreams Honda
melih.yanardağlar

1 Nisan 2006; 11:35:41 

Kombide en baba 2 Marka vardır. Buderus ve Viessmann

http://www.elkoser.com/ Beylikdüzü Elektronik Kart Tamiri.
nadii
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Nisan 2006; 22:25:48 

demirdöküm ün aden modeli şiddetle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadii -- 3 Nisan 2006; 22:26:41 >
TiSKE

Sisteme Gözat

4 Nisan 2006; 8:45:47 

Kombi benim de derdim
Hangi marka olmalı
Petekler özellikleri nelerdir?
Borualr metal mi, plastik mi olmalı vb
Dünya kadar soru var aklımda?

My System : LG E500 GA290T NoteBooK - C2 Duo T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz
120 GB - GM965 128 MB 1280 x 800 - DVD RW - BT - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W
SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk Cruzer 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log W.Less LX-7

ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since 09 Jan 2002 ]
xtolga
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Nisan 2006; 9:54:53 

Kombi konusunu bende çok araştırdım, bugüne kadarda 3 kombi kullandım. Sırasıyla Alarko, Demirdöküm Aden ve şu an kullandığım Valliant

Öncelikle evinizin durumunu tespit edin ve buna göre alıcağınız kombinin kalorisini belirleyin, benim evim güney cephe de ve ısı yalıtımı olduğu için 17 lik bir kombi yeterli oldu. Daha önceki evimde 20 lik kombiyle bile zor ısınıyordum.
İkinci önemli husus kombinin çift eşanjörlü olmasına dikkat edin, bu sayede peteklere giden su ayrı musluğa giden su ayrı ısınıyor. Daha önce kullandığım Demirdöküm aden kombi çift eşanjörlü değildi ve banyo yaparken petekler soğuyordu. Şimdi demirdöküm de yeni kombilerini çift eşanjörlü yapmaya başladı.
Servis ağının gelişmiş olması da önemli, Demirdöküm ün servisinden çok memnundum, sorun olduğunda hemen geldiler. Şu an ki Valliant kombimden memnunum ama servisinden o kadar memnun kalmadım, kombinin ilk açılışı için hem söyledikleri günde gelmediler hemde eksik iş yapıp gittiler.
Boruların plastik olması demir olmasından daha iyidir, plastik boru demire göre daha çabuk ısındığından ısı kaybını önlüyor. Eğer evinize boru tesisatı yeni döşenecekse boruları izocamla kaplayın %20 enerji tasarrufu edersiniz.
ECA kombileri de listene al derim, kullananlar çok memnun.
nadii
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

4 Nisan 2006; 12:25:08 

quote:

Orjinalden alıntı: xtolga

Kombi konusunu bende çok araştırdım, bugüne kadarda 3 kombi kullandım. Sırasıyla Alarko, Demirdöküm Aden ve şu an kullandığım Valliant

Öncelikle evinizin durumunu tespit edin ve buna göre alıcağınız kombinin kalorisini belirleyin, benim evim güney cephe de ve ısı yalıtımı olduğu için 17 lik bir kombi yeterli oldu. Daha önceki evimde 20 lik kombiyle bile zor ısınıyordum.
İkinci önemli husus kombinin çift eşanjörlü olmasına dikkat edin, bu sayede peteklere giden su ayrı musluğa giden su ayrı ısınıyor. Daha önce kullandığım Demirdöküm aden kombi çift eşanjörlü değildi ve banyo yaparken petekler soğuyordu. Şimdi demirdöküm de yeni kombilerini çift eşanjörlü yapmaya başladı.
Servis ağının gelişmiş olması da önemli, Demirdöküm ün servisinden çok memnundum, sorun olduğunda hemen geldiler. Şu an ki Valliant kombimden memnunum ama servisinden o kadar memnun kalmadım, kombinin ilk açılışı için hem söyledikleri günde gelmediler hemde eksik iş yapıp gittiler.
Boruların plastik olması demir olmasından daha iyidir, plastik boru demire göre daha çabuk ısındığından ısı kaybını önlüyor. Eğer evinize boru tesisatı yeni döşenecekse boruları izocamla kaplayın %20 enerji tasarrufu edersiniz.
ECA kombileri de listene al derim, kullananlar çok memnun.

benim kullandığım demirdöküm aden kombi çift eşanjörlü senin dediğin gibi değil ama borular konusunda sana katılıyorum borular ısıtılarak ekleme yapılıyor ilerde oluşabilecek arızalar çabuk giderilir, ama bakır boru öyle değil bir yerden patlak verdiğinde kesecen diş çekecen vs. vs. uzun iş yani plastik boru en ideali...
SayGili

4 Nisan 2006; 13:47:50 

@xtolga kullanıcı olduğu için tavsiyelerini düşünmelisin.bize doğal gaz yeni geliyor valliant seçeneğini düşünüyorum.servis mekana göre değişebilir.önemli olan kullanacağımız kombinin verimi kalitesi
kurt0146

11 Nisan 2006; 21:02:31 

Ben Makina Mühendisiyim ve Doğalgaz Taahhüt işi yapmaktayım. Sizlere Tavsiye edeceğim kombiler viessmann buderus ( delta modeli hariç ) ve Vaillant ın Almanyadan gelenleri. Vaillant Türkiye ye özel kombi de üretiyor, aldanmayın. bu tür seçimlerde ilk yatırım maliyetınden kaçınmayın çunku bu sıze faturada avantaj sağlıyor. Tesisatınız yenı yapılacaksa eğer deneyımlı bir ustaya yaptırınız. Bakır tesisat kireç sorunu olan illerde sorun çıkartır, plastik tesisatı tavsiye ederim. Plastik tesisat döşenirken dirsek sayısının toplamda 60 ı geçmemesi konusunda ustayı uyarın. İşçiliği kolaylaştırıp hemen gitmek için çok dirsek kullanırlar. Bilhassa bu konuya dikkat edın çunku en baba kombiyi de alsanız tesisat duzgun değilse hem ısınamazsınız hem de faturanız çok gelir. Evinizin metrekaresi, cephesi, mustakıl veya apartman olup olmadığı, .apartman ıse kaçıncı katta olduğu ve evde yalıtım olup olmadığı konularına cevap vererek kombinin kapasitesini ve radyatörlerin seçimini yapabilirz.Son olarak ben evımde Viessmann kombi kullanıyorum ve çok memnunum. umarım yardımcı olmuşumdur.

319. dönem kd SG ER ANKARA
melih.yanardağlar

11 Nisan 2006; 22:13:00 

Benim kombim Viessmann Vitopend100 Teknik işlere vakıf biri olduğum için uzun ve ince elemeler sonucunda bu marka ve modeli seçtim. Öneririm aldığımdan beri tık demeden çalışıyor.
http://www.viessmann.de/turkey/tr_home.nsf/htmlmedia/produktauswahl.html
quote:

Orjinalden alıntı: kurt0146

Ben Makina Mühendisiyim ve Doğalgaz Taahhüt işi yapmaktayım. Sizlere Tavsiye edeceğim kombiler viessmann buderus ( delta modeli hariç ) ve Vaillant ın Almanyadan gelenleri. Vaillant Türkiye ye özel kombi de üretiyor, aldanmayın. bu tür seçimlerde ilk yatırım maliyetınden kaçınmayın çunku bu sıze faturada avantaj sağlıyor. Tesisatınız yenı yapılacaksa eğer deneyımlı bir ustaya yaptırınız. Bakır tesisat kireç sorunu olan illerde sorun çıkartır, plastik tesisatı tavsiye ederim. Plastik tesisat döşenirken dirsek sayısının toplamda 60 ı geçmemesi konusunda ustayı uyarın. İşçiliği kolaylaştırıp hemen gitmek için çok dirsek kullanırlar. Bilhassa bu konuya dikkat edın çunku en baba kombiyi de alsanız tesisat duzgun değilse hem ısınamazsınız hem de faturanız çok gelir. Evinizin metrekaresi, cephesi, mustakıl veya apartman olup olmadığı, .apartman ıse kaçıncı katta olduğu ve evde yalıtım olup olmadığı konularına cevap vererek kombinin kapasitesini ve radyatörlerin seçimini yapabilirz.Son olarak ben evımde Viessmann kombi kullanıyorum ve çok memnunum. umarım yardımcı olmuşumdur.

http://www.elkoser.com/ Beylikdüzü Elektronik Kart Tamiri.
kurt0146

11 Nisan 2006; 22:46:42 

Doğru bir seçim yapmışsınız. Vitopend 100 saatte 600 lt su verıyor, çift eşanjörlü, Ve Almanya Allendorf ta paketlenıp oyle gelıyor Turkıyeye. İnşallah önumuzdekı ay bende fabrıkaya gezmeye gıdecegım. Bu kombıye bır oda termostatı alırsanız faturanız bıraz daha düşecektir. Sorularınızı cevaplayabılırım. Viessmann konusunda hyer turlu teknık bilgiye sahibim.

temel_kabasakal

14 Nisan 2006; 20:54:05 

Arkadaşlar bende kombi alacağım. Aklımda viessmann var. Hangi modelini almalıyım. Ayrıca yoğuşmalı mı almalıyom gibi sorular var aklımda. Bu konular hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ?

kurt0146

14 Nisan 2006; 21:43:09 

ben yardımcı olabılrım de evınızı bıraz nalatmanız gerek. sıze nasıl bır model olacağını soyleybılırım

İ10

14 Nisan 2006; 22:15:42 

arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler
baymak aldım plastik boru az dirsekli döşettim ve yarın taşınıyorum
test edip inşallah iyi sonuçlar alıcaz ..

BUGÜN KAÇ KEZ GÜLÜMSEDİN?
The Power of Dreams Honda
Akinci

15 Nisan 2006; 12:39:14 

quote:

Orjinalden alıntı: İ10

arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler
baymak aldım plastik boru az dirsekli döşettim ve yarın taşınıyorum
test edip inşallah iyi sonuçlar alıcaz ..

Bina da ısı izalosyonu yoksa petekler ile duvar arasına köpük veya amyant tabak koyun (duvara bitişik olacak, peteğe değil) böylece arkadaki duvarı ısıtmaktan kurtulursunuz, ısı tasarrufu olur

Q klavye parmaklara işkencedir. Türkçenin klavyesi F klavyedir. tıklayın

chiller

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Nisan 2006; 15:55:53