Şimdi Ara

TTNET Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, sürekli maç atan bir CS oyuncusuyum ve bildiğiniz gibi ping benim için çok önemli. Dün akşam modemimi açtığımda (wireless ile bağlanıyorum modeme) ilk seferinde bağlanmamıştı, sonra kapatıp açtım normal bi şekilde bağlandı. Oyuna girdiğimde pingimin 2 kat arttığını gördüm (ping normalde 35 olurken 70'e çıktı). Önce Complete Internet Repair adlı programla internet ayarlarımı sıfırladım, ping hala 70. Modemi TAMAMEN resetledim yine ping 70, en sonunda bilgisayara format attım yine ping 70. Bugün modem değiştirdim, yine ping 70. 3 defa TTNET'i aradım, hattınız "mükemmel" modemde sorun var dediler, sonra "ping ne" diye bana soru sordular, en sonunda AKK'den dolayı dediler. Ben AKK'ye geçen ay da yakalandım ama ping yükseleceğine tam tersine düşmüştü ? SINIRsızdaki sınır dolunca 3 mbit'e iniyor ama ping 2 katına mı çıkıyor ? Bu nasıl bir uygulamadır ? TTNet'in çalışanları mı halledecek, siz mi bi şeyler önereceksiniz bilmiyorum, artık kafam şişti. Kısaca ne yaptığımı özet şeklinde yazayım, okumakta zorlanmayın.
    1-modeme res
    2-complete internet repair
    3-modem firmware güncellemesi
    4-bilgisayara format
    5-modem değişimi

Ayrıca modeme kabloyla bağlanıp speedtest yaptığımda MS 50 çıkıyor, eskiden 25'i geçmezdi. Yani bu sorunun kablosuz bağlantıyla alakası yok. Lütfen yardımcı olun.

• 3***k bit rate de modem interleaved bağlanır ping artar.
    2048k 4096k gibi değerlerde modem fastpath bağlanır ping normale döner.
    TTnet in bu işe çözüm bulması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

3***k bit rate de modem interleaved bağlanır ping artar.
    2048k 4096k gibi değerlerde modem fastpath bağlanır ping normale döner.
    TTnet in bu işe çözüm bulması lazım

+1

Aynen bu fast ve interlaved tamamen hızla alakalı
  • Yani TTNet'ten bana gelen internet değerinden dolayı böyle oldu. TTNet'i arayıp internetimi kota sıfırlanana kadar 2 mbps'ye düşürün desem düşürürler mi ? :D Eğer düşürürlerse, modem otomatik olarak fastpath moduna mı geçer, elle mi ayarlamak lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowd1est -- 17 Ağustos 2012; 11:36:02 >
  • düzelir tabiki 1024 2048 4096 8192 16384 12228 14335 gibi değerlerde linear değerler de fastpath çalışması daha muhtemel. bu tamamen dslam teknolojisi ile alakalı
  • TTNet'i aradım, kota sıfırlanana kadar internet hızımı 3 değil de 2 mbit yapsanız olur mu diye sordum, sistem tarafından ayarlandığı için biz bir şey yapamayız dediler. TTNet'i arayıp internetimi interleaving modundan fastpath moduna almak istiyorsam dersem, yapabilirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crowd1est

TTNet'i aradım, kota sıfırlanana kadar internet hızımı 3 değil de 2 mbit yapsanız olur mu diye sordum, sistem tarafından ayarlandığı için biz bir şey yapamayız dediler. TTNet'i arayıp internetimi interleaving modundan fastpath moduna almak istiyorsam dersem, yapabilirler mi ?

sana bir akıl vereyim dostum en yakın arkadaşım turk telekom santralinde çalışıyor aynı sorun bendede vardım hattım 3mb çalışıyordu birgün bize geldi arkadaşım notebook açtı kullanıcı ve adı ile sisteme girdi cenk senin şu hattını 2mb düşüreyim dedi bakalım neler olucak dedi tak pingim yarıdan fazla düştü :D ya dedim bu hız arttırmak alçatmak bu kadar kolaymı aynen öle dedi herşey bizim elimizde dedi sonra hızım 4mb çekti ertesi gün santralden yeni port taktı nerdeyse 1 yıldır sıkıntısız kullanıyorum geçen gün fiber bağlantılar yapıldı sadece abone vermiyorlar istersen fiber gelene kadar 16mb çıkartayım dedi yok dedim şimdi adsl de birşey falan olur yani dostum ne yap ne et gerekirse santrele git 2mb düşürt hızını

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VODAFONENET FİBER PİNG SORUNU
    6 yıl önce açıldı
    VodafoneNet ping sorunu
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen hız düşümü yapınca ping yarı yarıya azalıyor tecrübeyle söylüyorum bunu. 16 mbit ise 14 mbite düşürt.
  • Dedikleriniz üzerine TTNet'i aradım. AKK sistem tarafından ayarlandığı için onların yapabileceği bir şey yokmuş. Interleaving ve fastpath'i anlattığımda onu biz yapamayız 11820'yi arayın dediler ama 11820'nin de dakikası 1.20 lira olduğunu öğrenince arayamadım. Başka bir çözüm yok mu, lütfen yardım edin .
  • bende sıkıntı yok ilginç. Az önceki test sonucum.

TTNET Ping Sorunu
  • Yeni bir ay, fakat yine aynı sorun. Kota sıfırlanmasına rağmen en küçük bir değişme yok ! TTNet'e telefon ettiğimde yine hattınız mükemmel diyorlar ama görüyoruz mükemmeli ! Benim interleaved modunu elle fast'a almanın yolunu bulmam lazım yoksa ...
  • Beyler biraz hort oldu ama şuan aynı sorunu aylardır bende yaşıyorum. Pek bilgim yok bu konularda 20mbit'e kadar netlimitsiz kullanıyorum. Ama aşırı ping var ve bazı saatlerde hız çok düşüyor. Hızımı düşürtsem düzelir mi bu sorunlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.