Şimdi Ara

gerilim ikileyici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 320volt.com da ki bir devre dikkatimi çekti. aşşağıdaki gerilim ikileyiciyi gösteriyor. ama bir sorun var. girişe 12v ac veriyor, devrede köprü diyot kullanıldığı halde tam 24volt çıkış alıyor. köprü diyot voltajı düşürmez mi? yoksa tam olarak iki katı mı elde edilir? dc girişli ve dc çıkışlı gerilim ikileyici var mı varsa devre şemasını verebilir misiniz?

gerilim ikileyici

• DC-DC gerilim katlayıcı yok. DC-AC-DC olmalı.

frekansın yeterli olduğu sürece istediğin kadar voltaj katlayabilirsin. Yüksek voltaj, düşük güç isteyen işlemler için güzel bir uygulamadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

DC-DC gerilim katlayıcı yok. DC-AC-DC olmalı.

/>

frekansın yeterli olduğu sürece istediğin kadar voltaj katlayabilirsin. Yüksek voltaj, düşük güç isteyen işlemler için güzel bir uygulamadır.

ama köprü diyot gerilimi düşürmezmi?
  • Amaları ben bakkalda bozuk para olarak kullanmaya başladım artık. Allah razı olsun.

köprü diyot AC voltajı DC voltaja çevirir. AC girişe bağlanan köprü diyotların gerilim düşürdüğü haberi henüz bize ulaşmadı. Zener diyot tarzı bir duyum aldık. Zener diyot voltajı kendi kesme voltajına düşürdüğü duyumlarını da test ettik onayladık. ;)

Diyot tek yönlü voltaj aktardığı için katlı diyot kondansatör serisi voltajı her AC voltaj dalgalanmasında sonraki diyot-kondansatör serisine taşır.

Köprü diyot gerilim düşürür diye bir duyum aldıysan yanlış anlamış olabilir misin diyebilirim ancak ;)
  • Bu devre cockroft-walton degil. Kondansator ve diyotlar paralel baglanmis burada. Ayrica kontansatorlerin girise seri olmasi gerekir.
    Sanirim transformator veya cikis voltajlarinda bir yanlislik var. Ya cikislar 12v olacak, ya da transformator 24 olacak.
    Ya da bende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Diyotlar üzerinden akım geçtiğinde gerilim düşümü yapar sırayla iki diyottan geçtiği için köprü diyotta 1,4 volt gerilim düşer.
    Selamlar.

teşekkürler
  • AC - DC köprü diyotta voltaj kırpması nerede oluyor?

Aşağıdaki videoda 1:40 da doğrultulmuş bir voltaj izlemesi var. Eğer diyot kırpması olsa idi dalganın sıfıra geldiği noktada düz bir çizgi olmalıydı. 0,7v kadar diyotun geçirgenliğinin olmadığı yerler her iki dalgadadan gelen süreler görünmüyor.

antrak, link

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GERİLİM FİLM ÖNERİSİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar.
    goçhisar dostum , o grafikler ve osilogramlar gerçek hayata uygun şekiller değil. Şayet kullanılan diyotlar ideal diyotlar olabilseydi , çıkan sinyalin şekli o şekil ile aynı olurdu. Ama gerçek hayattaki diyotların bir iletim eşiği gerilimi var maalesef. Ve genelde 0.6 VDC ler seviyesinde. Sinüsün değeri 0 Volt tan 0.6 Volt a çıkana kadar maalesef iletim gerçekleşemez ve bu da bir nevi gerilim düşümü demektir.Yani aslında kondansatör konmadan önceki sinyal , SIFIR çizgisinden başlayamaz. Sinüsün sıfırdan 0.6 Volt seviyesine kadarki değeri düz bir çizgidir ve sıfır eksenine paralel ama 0.6V yukarısında bir çizgidir. Bunu en güzel şekilde , gerçek bir AC kaynağına bağlayacağınız , gerçek bir diyot ve gerçek bir osiloskop ta gözlemleyebilirsiniz. O çizimler idel çizimler olup teoriktir , pratik şekil o şekilde değildir.
    Saygılar.

Not : O devrelere genel olarak kaskat deniliyor pratikte ve AC ile çalışıp , gerilimi katlamaya yarıyorlar...

http://www.teknomerkez.net/sayfa.php?git=104
    http://www.elektrotekno.com/about45479.html
    http://bunuda-bil.blogspot.com/2012/04/negatif-iyonizer.html
    http://metechakir.blogspot.com/2011_05_03_archive.html
    gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 17 Ağustos 2012; 0:10:01 >

• dc gerilimde gerilim katlayıcılar calismazlar ac gerilimde calisirlar. pozitif alternans seri bağlı kapasitoru doldurur negatif alternansta diger seri bağlı kapasitoru doldurur. dolan kapasitorler seri bağlı olduklarından voltaj 2'ye katlanr.

bu yorumu yazarken aklıma bir şey geldi bu elektronik hakkında bilgili olan abilerimiz yorumlarsa sevinirim acikcasi bana mantıklı geldi bu fikir:

kaskattaki diyotlar yerine belli farklı degerlerde zener diyotlar yerleştimek ve voltajı bir devre yardımıyla değiştirmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.