Şimdi Ara

KARARSIZLAR KLUBÜ _' Hangi Fotoğraf Makinesi ? ' - 2013 - (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
10
Favori
17.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    Arkadaşlar konu icin saolun yıgenım bır makıne almak ıstıyor ıkıncı el veya sıfır fark etmez yenı baslıcak ben pentax k 7 nıkon d90 arasında kaldım sızce yenı baslıcak bırısı dusuk body alıp ıyı bır lens alsamı daha ıyı olur onerı sunarsanız sevınırım

    İmage kalitesi olarak çok fark etmez K-7d gövde olarak çok daha sağlam bir makine D90 da piyasası olan bir makine.
    Benim önerim iyi gövde ucuz lens(kit) olur. Çünkü kullanıcının başlarken ki ile ustalaşınca ki ihtiyaçları çok farklı olacaktır.

    Pekı hocam onerebılıcegınız bır body ve lens varmı

    Pentax, Nikon, Canon, Sony hep iyi gövdeler. Bu gövdelerle çekilmiş fotoğraflara bakın size en sıcak markada karar kılın gerisi kolay. Kendim pentax k20d kullanıyorum makine satılırsa K-5 alacağım. Sizede sevdiğim marka ve modeli önerebilirim yani K-5. Kendi ihtiyaçlarıma göre de pentax 18-250, pentax 16-45, pentak 100mm macro lensler almam lazım. Siz kit lens alın kullandıkça ihtiyacınız olacak lenside belirlersiniz.

    acıkcası canon 60d pentax k5 kullandımda benım maddı durumum musaıttı kafama gore alabılıyordum sımdı f p urunu arıyorum acıkcası 1600 tl sı var 550 d body tamron 17 50 lens alsak ıkıncı el nasıl olur

    Lens süper ama makine için bir şey diyemem. Ben Canon alacak olsam 40D yada 50D alırdım.

    bana bır set onerınde hocam acıkcası ben pentax taraftarıyım k20 mı alsak acaba cocuga

    Fiyat performans olarak bende Pentax derim.
    Bir K-20D kullanıcısı ve satıp K-5 ya da Nikon d300-d300s almak isteyen biri olarak yazıyorum. K-20'nin eksi yönü AF si çok yavaş ve sesli kuş, balık gibi hareketli nesnelerin fotoğrafı çekerken beni çok üzüyor. İyi yönü Cmos sensör olmasına rağmen CCD gibi keskinlik veriyor. Diğer markaların üst sınıf makineleri kadar çok sağlam bir gövde.
    K-20 alacak olursanız 18-55 kit lens alın eğer zoom dan hoşlanacağını düşünüyorsanız 55-300 yada 70-300 bir lens ve birde manuel 50mm lens öneririm. Çok iyi bir başlangıç olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 10 Eylül 2012; 15:34:26 >




  • hocam 1200 tl ye 10 bın shutterda cok temız k7 body buldum sızce almalımıyım alırsam 400 tlye hangı lensı alıyım 18 55 wr alsammı 150 tl cıvarında elımde m 42 bayonetlı 35 mm f1.8 50 mm f.2.8 50mm 1.8 135 mm .f2.8 lenslervar autorevuenon onları vermeyı dusunuyorum sızce elımdekı lensler nasıl baslangıc ıcın ıyı olurmu
  • İlk kez DSLR makina alacak olanlar, dikkat!


    27 Nisan 2012 - Kategori: Fotoğrafçılık


    Son zamanlarda yazılarıma yapılan yorumların birçoğunu yeni bir DSLR gövde alma aşamasında olanlarınki oluşturuyor. Bu yeni başlayan, hevesli topluluk henüz teknik konulara pek hakim olmadığından araştırma ve tercih yapma konusunda biraz zorlanıyor. Ben de bu konuya kısaca ve kolay anlaşılır bir şekilde değinmek istedim.

    Uzun süredir yazmadım, biliyorum; fakat yapılan yorumlara verdiğim cevaplar bazen yazı yazmaktan daha yorucu hale gelebiliyor. Ben de biriken yorumları tek seferde cevaplama yolunu seçiyorum. İki, üç günde arayla biriken yirmi, otuz kadar yorumu cevaplıyorum. Böylece ben de bilgilerimi tazelemiş oluyorum.

    Bu yazının konusu tamamiyle yeni bir DSLR alma niyetinde olan amatör ve ileri amatörlere yöneliktir. Bu yüzden kendinizi farklı bir kulvarda görüyorsanız ya da profesyonel amaçlı çalışma yapacaksanız tavsiyelere kulak asmayınız.

    Öncelikle bilmeniz gereken ya da tespit etmeniz gereken kriter bütçe konusu. Daha doğrusu ilk aşamada harcayabileceğiniz maksimum para miktarı. Almışken en iyisi olsun diyemezsiniz çünkü en iyisi en pahalısı olacaktır ve bunun üst sınırını çizmek oldukça zor. Eğer çok paranız varsa ona göre tavsiyelerim de olacak, merak etmeyin. Ayrıca sonradan ek harcamalarınız olacak, emin olun.

    İkinci olarak alışverişinizi nereden nasıl yapacağınıza karar vermelisiniz. Bunun için birkaç tercihiniz olabilir, bunlar:
    Türkiye içerisinden faturalı ve garantili alışveriş.
    Türkiye içerisinden spot olarak, dükkan garantili alışveriş.
    Yurtdışından, özellikle USA den alışveriş.

    1) Tabiki en güvenli ve sağlam yöntem Türkiye içerisinden faturalı ve garantili alışveriş yapmak, fakat bunun bir dezavantajı var o da pahalı olması. Neyse ki son bir yıldır Canon markası üzerinde olan aşırı pahalılık yerini normal seyrine bıraktı ve artık Canon’un giriş seviyesi ürünlerini Türkiye’den faturalı ve garantili almak hiç te pahalı olmuyor.

    2) İkinci yöntem biraz daha uygun fiyatlı bir alternatif. Yani Türkiye’ye yurtdışından herhangi bir yolla sokulmuş ürünleri Türkiye’den satın almak. Böyle bir durumda ürüne iki yıl garanti verilmese de birçok firma ürünlere 2 ay kadar garanti verebiliyor. Yeni bir süreliğine muhatabınız oluyor, ama eğer güvendiğiniz bir satıcı ise sizinle ilgilenip iki yıl boyunca da ürünleri yurtdışına gönderebiliyorlar.

    3) Son yöntem en uygun fiyatlı yöntem, yani USA den gelen bir tanıdık ya da akrabaya bu ürünleri sipariş ederek yanında getirmesini sağlayabilirsiniz, fakat bu yöntemin en büyük dezavantajı karşı tarafta hiç bir muhatabınızın olmaması ve ürününüzün garantisiz gibi işlem görmesidir.

    Alacağınız ürün hangi marka olursa olsun kit lensi (yanında paketlenmiş olarak gelen objektif) ile birlikte almanız her açıdan iyi olacaktır. Sonradan objektif ihtiyacınız ve arayışınız olursa, o tamamen ayrı bir konu. Ama benim öngörüm, ilk başladığınızda bu objektif sizi uzun bir süre oyalayacağı ve ihtiyacınızı karşılayacağı yönünde. Ek olarak çabuk karar vererek yanlış yanlış bir yatırım yapmanızı önleyecektir.

    Marka seçimini yaparken Canon veya Nikon’da karar kılmanız iyi olacaktır. Diğer markaların ürünleri bu yazımızın konusu değil, zaten belli bir süre fotoğrafçılıkla ilgilendikten sonra bu iki markanın baskın olma sebebini ve tercihinizi yaparken bunlardan birini seçmenin birçok avantajını olduğunu göreceksiniz. O yüzden benim de tavsiyem giriş seviyesi ürün alırken de Canon ya da Nikon’dan şaşmayın.

    Canon’un giriş seviyesinde alınabilecek ve Türkiye’de satılan şu modelleri var; 60D, 50D, 600D, 550D, 500D, 450D, 1100D, 1000D. Evet halen sıfır 450D satan yerler bulmak mümkün. Bu ürünler terch yapabilmek için biraz fazla. Bunlardan birkaçını hemen elememiz gerekiyor. İlk elememiz gereken model 1000D hem satış fiyatı olarak bir avantajı yok, hem de daha iyi özellikler 1100D de mevcut. Aynı şekilde 450D ve 500D modellerini de tercih etmemiz için hiçbir geçerli sebebimiz bulunmuyor, bunları da eliyoruz. Aynı şekilde 50D yi de eledikten sonra elimizde Canon’a ait dört model kalıyor: 60D, 600D, 550D, 1100D. Aslında 600D yi de elemeye tabi tutabiliriz zira 550D ile en büyük farkı açılır LCD ekrana sahip olması. Bu sizin için önemli ise tercih edilebilir, diğer durumlarda ise 550D daha avantajlıdır. Şu durumda elimizdekiler;
    Canon 1100D, Canon 550D, Canon 60D

    Şimdi Nikon’a bakalım, Nikon’daki durum biraz daha karışık. Önceleri isimlendirmelerden bir ipucu veriyorlardı fakat şimdiki model adları oldukça karışık, hangi modelin daha üstün özellikleri olduğunu anlamak gittikçe zorlaşıyor. Nikon için Türkiye’de satılan şu ürünler var D90, D7000, D5000, D5100, D3000, D3100. Bu modellerden de elememiz gereken birkaç tanesi mevcut. Öncelikle D3000 ile D3100 arasında ciddi bir fiyat farkı olmadığından ve D3100 modelinin her bakımdan üstün olmasından dolsyı D3000 modelini eliyoruz. Aynı şey D5000 için geçerli deği çünkü arada bir hayli fiyat farkı var ve bu da tercihlerde bir kriter olarak kullanılabilir. Nikon için geride kalan modellerimiz ise beş adet;
    Nikon D7000, Nikon D90, Nikon D5000, Nikon D5100, Nikon D3100

    Seçim yapmaya karar vermeden önce eğer sempatisi olduğunuz bir marka varsa veya herhangi bir nedenden ötürü marka tercihini yapmış iseniz, yani Canon ya da Nikon ürünlerinden birini almaya karar verdiyseniz işiniz kolay. Bütçenize göre seçiminizi hemen yapabilirsiniz.

    Bu durumda eğer Canon almayı düşünüyorsanız benim bulabildiğim en düşük fiyatlar şu şekilde; (Yukarıda belirttiğim alışveriş yöntemleriyle belki bir miktar daha ucuza alabilirsiniz; fakat bu size avantaj sağlamaz, garantili ve faturalı almak bu durumda en iyi seçenek olacaktır.)

    1.200 TL Canon 1100D
    1.450 TL Canon 550D
    1.700 TL Canon 600D
    2.450 TL Canon 60D

    Bütçeniz her ne kadar düşük olursa olsun Canon 1100D modeli yerine 250 TL daha fazla vererek bir Canon 550D sahibi olmak her anlamda daha avantajlı olacaktır. Eğer açılır ekran istiyorsanız ve biraz daha fazla bütçeniz varsa Canon 600D alabilirsiniz tabiki.

    60D alacak kadar bütçeniz var ve daha sonra da pek para harcayamayacaksanız tüm paranızı 60D ye yatırmayınız. Onun yerine 550D alın ve kalanını bir süre saklayıp, ihtiyacınız olan objektifi ya da ekipmanı tespit ettikten sonra ekipmana yatırım yapın.

    Eğer marka olarak Nikon almayı tercih ettiyseniz bilmeniz gereken birşey var. Nikon’un bazı giriş modelleri (D5000, D5100, D3000, D3100) tüm objektiflerle uyum içinde çalışmıyor, yani otomatik netleme yapamıyor. Alacağınız Nikon objektiflerin üzerinde AF-S ibaresinin olmasına dikkat etmeniz gerekecek. Birlikte satılan kit obejktiflerde netleme motoru bulunduğundan sorun yaşamazsınız. Ama sonrasında alacağınız ürünlerde buna dikkat edin.

    1300 TL Nikon D3100
    1600 TL Nikon D5000
    1800 TL Nikon D5100
    2300 TL Nikon D90
    3200 TL Nikon D7000

    Eğer bütçeniz 1300-1500 TL civarında ise D5000 yerine Nikon D3100 almanız yerinde olur. D5000 tercih etmenizin tek sebebi açılır ekran olacaktır, onun dışında D3100 kesinlikle yeni teknoloji olarak daha yeterli bir gövde. Ama eğer daha fazla paranız varsa yeni çıkan D5100 modeline de yatırım yapabilirsiniz. Nikon D90′a para vermenizi önermiyorum. Üzerine biraz daha ekleyerek D7000 alabilirsiniz.

    Gelelim asıl sorumuza, yani marka tercihinde bulunmamış iseniz hangi makinayı alacaksınız?

    Eğer bütçeniz 1500-2000 TL aralığında ise Canon 550D veya 600D almalısınız. Yani Nikon’un ilk giriş seviyesindeki ürünleri önermiyorum. Ama eğer bütçeniz biraz daha fazla olabiliyorsa o zaman bütçenize göre sırasıyla tercihleriniz Canon 60D ve daha fazla var ise d7000 i tercih edebilirsiniz.



    alıntıdır:http://www.hakkiceylan.com/ilk-kez-dslr-makina-alacak-olanlar-dikkat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 11 Eylül 2012; 11:10:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    hocam 1200 tl ye 10 bın shutterda cok temız k7 body buldum sızce almalımıyım alırsam 400 tlye hangı lensı alıyım 18 55 wr alsammı 150 tl cıvarında elımde m 42 bayonetlı 35 mm f1.8 50 mm f.2.8 50mm 1.8 135 mm .f2.8 lenslervar autorevuenon onları vermeyı dusunuyorum sızce elımdekı lensler nasıl baslangıc ıcın ıyı olurmu

    Bence uygun fiyat. 18-55 wr e çok iyi. Elinizdeki auto revuenon lensin 50mm f:1,7 sini kullanıyorum. Çok keskin ve güzel bir lens. Bir sonsuza natlayan çevirici aldınızmı çok kullanışlı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    hocam 1200 tl ye 10 bın shutterda cok temız k7 body buldum sızce almalımıyım alırsam 400 tlye hangı lensı alıyım 18 55 wr alsammı 150 tl cıvarında elımde m 42 bayonetlı 35 mm f1.8 50 mm f.2.8 50mm 1.8 135 mm .f2.8 lenslervar autorevuenon onları vermeyı dusunuyorum sızce elımdekı lensler nasıl baslangıc ıcın ıyı olurmu

    Bence uygun fiyat. 18-55 wr e çok iyi. Elinizdeki auto revuenon lensin 50mm f:1,7 sini kullanıyorum. Çok keskin ve güzel bir lens. Bir sonsuza natlayan çevirici aldınızmı çok kullanışlı olur.

    sonsuza natlayan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    hocam 1200 tl ye 10 bın shutterda cok temız k7 body buldum sızce almalımıyım alırsam 400 tlye hangı lensı alıyım 18 55 wr alsammı 150 tl cıvarında elımde m 42 bayonetlı 35 mm f1.8 50 mm f.2.8 50mm 1.8 135 mm .f2.8 lenslervar autorevuenon onları vermeyı dusunuyorum sızce elımdekı lensler nasıl baslangıc ıcın ıyı olurmu

    Bence uygun fiyat. 18-55 wr e çok iyi. Elinizdeki auto revuenon lensin 50mm f:1,7 sini kullanıyorum. Çok keskin ve güzel bir lens. Bir sonsuza natlayan çevirici aldınızmı çok kullanışlı olur.

    sonsuza natlayan


    Sizde kibarca " her şeye atlayan " olmuşsunuz.

    Konu dışı değil burası arkadaşım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 11 Eylül 2012; 18:09:20 >




  • Önemli değil günün yarısını Q klavye yarısınıda F klavye ile geçirince böyle hataları sık sık yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: omardaing

    quote:

    Orijinalden alıntı: kudretozbay

    hocam 1200 tl ye 10 bın shutterda cok temız k7 body buldum sızce almalımıyım alırsam 400 tlye hangı lensı alıyım 18 55 wr alsammı 150 tl cıvarında elımde m 42 bayonetlı 35 mm f1.8 50 mm f.2.8 50mm 1.8 135 mm .f2.8 lenslervar autorevuenon onları vermeyı dusunuyorum sızce elımdekı lensler nasıl baslangıc ıcın ıyı olurmu

    Bence uygun fiyat. 18-55 wr e çok iyi. Elinizdeki auto revuenon lensin 50mm f:1,7 sini kullanıyorum. Çok keskin ve güzel bir lens. Bir sonsuza natlayan çevirici aldınızmı çok kullanışlı olur.

    sonsuza natlayan


    Sizde kibarca " her şeye atlayan " olmuşsunuz.

    Konu dışı değil burası arkadaşım.

    Hocam arkadasa soru sordum o cevapladı sagolsun sonsuza netleme olayını bılmıyorum o yuzden yazdım zaten omardaing hocam yanlıs anlamayın




  • Konu ben değilim , diğer arkadaş ve oda anlayışla karşılamış. Sorun kalmadı o zaman. her konuya konu dışı uslubuyla yaklaşanlar var ben ona dikkat etmek istedim, sonuçta burada kişiler bir emek harcayıp sorulara cevap veriyorlar, bu ciddiyeti ve saygıyı fazlayıyla hakediyor bu arkadaşlar. Sizde gerekli açıklamayı yaptığınıza göre sorun kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 12 Eylül 2012; 11:00:42 >
  • İlk kez DSLR alıcak olan arkadaşlar bence herhangi bir markanın 1000 ila 1400 lira arasında değişen modelleri ile başlamalı . Sıfır alıcaksa tabi değişir bu ; fiyatlandırma 1200 2000 arası olur .

    Sıfır DSLR almak isteyen bir kişi ise 1500 lira verip ; 600D yada D5100 almalı . Çünkü bir üst sınıfına en yakın resim kalitesi veren gövdeler bunlar .


    Mesela bir arkadaşım fotoğrafı ve anı çekmeyi çok seviyordu . DSLR dünyası ile ilgili hiçbir bilgisi olmamasına karşın , zaten basit olan terimleri 1 aya sığdırdı . Ve gayet güzel ayarlar yapabilen biri oldu .

    Ona 1100 liraya ikinci eli olan ve 10000 shutter de olan K7 + 50mm pentax 1.8 almasını önermişdim . Aldı ve çok mutlu oldu . Biraz ayar ister pentax ama ayarlaması okadar zor değildir . Biraz azimle zaten zor olanda basitleşiyor .

    K5 ini satıp , para biriktirerek FUJİ xpro1 almaya niyetli biri olarak size önerim ; "Arkadaş ilk kez başlıycak olanlar bence 1100d d3100 almalı" gibi söylemler edenleri dinlememeleri . (Tabi paranız varsa ve sürekli makina lens değiştirebilicekseniz işler değişir ) Benim gibi çokda parası olmayan insanlar mecburi olarak bir body alır ve para geçdikce ucuza iyi lensler alarak bu tutkusunu günceller . Hevesli , istekli , azimli iseniz , işiniz hava cıva değil ise , bu bir tutku ise ve video özelliği sizin için çok önemli değilse , alın bir FF Canon 5D . Ki fiyatlarıda ucuz eski olduğundan dolayı . Yanılmıyorsam 1500 liraya 50mm lensi ile birlikde satıyorlar . Gerekli ayarlar ile hiç üzülmez ve iyi birer fotoğrafçı olursunuz . Video önemli dersenizde K7 ye bakın derim . Çünkü ; fiyatları çok iyi şu aralar ikinci elde . 1100 1300 lira aralığına her ihtiyaca karşılık veren body ve lense sahip olabilirsiniz . Yarın öbürgün 50 100 ne geçerse elinize bir kaç lens alırsınız manual yada AF olan , işiniz tamamdır .

    Kısacası aylarca yıllarca "o daha iyi bu daha iyi şu şunu önerdi bu bunu diyor ... Nikon Canon Pentax hangisi daha havalı yada şekil " demeyi bırakıp alın 1000 ila 2000 lira arası bir DSLR fotoğraf çekmenin verdiği o huzur ve anı yakalama duygusunu tadın . Hemde her zaman . K5 im elimde yağmur çamur demeden Bingöl ün soğuğunda öyle güzel kareler çekdimki . Hem insanlar gördükce beğeniyor hemde ben iyi şeyler ortaya çıkardıkca daha mutlu oluyorum .


    Duygusal bi kaç kelam oldu ama affola Alın , çekin , fotoğraflara can verin




  • @spirituals

    tek kelimeyle işi özetlemişsin dostum. Teşekkürler katkıların için. Bu arada k5 in sana neyi yetmedi ( hangi konuda sıkıntı yaşattı) çok merak ediyorum. Bunu samimiyetle soruyorum ve fuji xpro1 de seni çeken ne oldu. cevaplarsan sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spirituals

    İlk kez DSLR alıcak olan arkadaşlar bence herhangi bir markanın 1000 ila 1400 lira arasında değişen modelleri ile başlamalı . Sıfır alıcaksa tabi değişir bu ; fiyatlandırma 1200 2000 arası olur .

    Sıfır DSLR almak isteyen bir kişi ise 1500 lira verip ; 600D yada D5100 almalı . Çünkü bir üst sınıfına en yakın resim kalitesi veren gövdeler bunlar .


    Mesela bir arkadaşım fotoğrafı ve anı çekmeyi çok seviyordu . DSLR dünyası ile ilgili hiçbir bilgisi olmamasına karşın , zaten basit olan terimleri 1 aya sığdırdı . Ve gayet güzel ayarlar yapabilen biri oldu .

    Ona 1100 liraya ikinci eli olan ve 10000 shutter de olan K7 + 50mm pentax 1.8 almasını önermişdim . Aldı ve çok mutlu oldu . Biraz ayar ister pentax ama ayarlaması okadar zor değildir . Biraz azimle zaten zor olanda basitleşiyor .

    K5 ini satıp , para biriktirerek FUJİ xpro1 almaya niyetli biri olarak size önerim ; "Arkadaş ilk kez başlıycak olanlar bence 1100d d3100 almalı" gibi söylemler edenleri dinlememeleri . (Tabi paranız varsa ve sürekli makina lens değiştirebilicekseniz işler değişir ) Benim gibi çokda parası olmayan insanlar mecburi olarak bir body alır ve para geçdikce ucuza iyi lensler alarak bu tutkusunu günceller . Hevesli , istekli , azimli iseniz , işiniz hava cıva değil ise , bu bir tutku ise ve video özelliği sizin için çok önemli değilse , alın bir FF Canon 5D . Ki fiyatlarıda ucuz eski olduğundan dolayı . Yanılmıyorsam 1500 liraya 50mm lensi ile birlikde satıyorlar . Gerekli ayarlar ile hiç üzülmez ve iyi birer fotoğrafçı olursunuz . Video önemli dersenizde K7 ye bakın derim . Çünkü ; fiyatları çok iyi şu aralar ikinci elde . 1100 1300 lira aralığına her ihtiyaca karşılık veren body ve lense sahip olabilirsiniz . Yarın öbürgün 50 100 ne geçerse elinize bir kaç lens alırsınız manual yada AF olan , işiniz tamamdır .

    Kısacası aylarca yıllarca "o daha iyi bu daha iyi şu şunu önerdi bu bunu diyor ... Nikon Canon Pentax hangisi daha havalı yada şekil " demeyi bırakıp alın 1000 ila 2000 lira arası bir DSLR fotoğraf çekmenin verdiği o huzur ve anı yakalama duygusunu tadın . Hemde her zaman . K5 im elimde yağmur çamur demeden Bingöl ün soğuğunda öyle güzel kareler çekdimki . Hem insanlar gördükce beğeniyor hemde ben iyi şeyler ortaya çıkardıkca daha mutlu oluyorum .


    Duygusal bi kaç kelam oldu ama affola Alın , çekin , fotoğraflara can verin



    teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    @spirituals

    tek kelimeyle işi özetlemişsin dostum. Teşekkürler katkıların için. Bu arada k5 in sana neyi yetmedi ( hangi konuda sıkıntı yaşattı) çok merak ediyorum. Bunu samimiyetle soruyorum ve fuji xpro1 de seni çeken ne oldu. cevaplarsan sevinirim.

    Aslına bakarsanız K5 herşeyiyle bana yeten bir alet . Ama ; lenslerini yanımda götürme durumlarında cidden sıkıntı yaratıyordu . Ufak bir alet belki ama 70-300 + 100mm macro + 50 mm + geniş aralık bir lensi yanımda götürmek eziyete dönüyordu 2 çantayla . Katlanıyordum aslında çokda problem etmemiştim .

    Lakin Leica hayranıyım ve ondan daha iyi sonuçlar veren birde video özelliği unutulmayan üzerine 5000 lira olan bir gövdeyi görünce ; "bir sokak fotoğrafcısı" olarak dayanamadım . Bir kaç incelemesini paylaşmıştım bu makinanın .

    Zamanında K5 in 5DM2 ye yakın sonuçlar verdiğini söylediğimde eziliyordum resmen "forum yetişkinleri-rütbelileri-herşeyi bilen abilerimiz" tarafından , Ama durum x PRO1 de öyle olmadı . Ben "FF leri bile gerisinde bırakıyor" dedim "hem isoda hem imagede
    hemde bir apsc iken" diye . Ve linklerde koydum tezimi çürütememeleri için . Sonuç tarafıma oluverdi bi anda . İnsanlar hiçbir apsc bir FF olamaz derken ve bende bunun tam tersini şu şekilde söylerken ( "-arkadaşlar teknoloji gelişiyor . daha ufak algılayıcılara insanlar farklı geliştirmeler yapıyor ve 5D gibi modelleri yakalıyabiliyor " ) cevapları genelde ; "hadi len ordan kerata" oluyordu . Ama dediğim noktaya geldik . Ve bu teknoloji bir APSC yi bir FF den üstün kılabilmişti resim kalitesi olarak . Sonra FF ciler de bir anda demeye başladı ; " o makina ile fotoğraf dünyası özellikler sokaklarda çok farklı . İso 12800 de pürüssüz sonuçlar verebilen bir makina o , " İşte buna aşık oldum diyebilirim . (Tabi gene herşeyi bilen bazı abiler işe girdi ve çamur attı ." Yok AF kötü sokak haricinde o makina ile fotoğraf çekilmez" dendi . İncelemelerde herifler her yerde fotoğraf çekiyordu ve mükemmel kalite alıyordu aslında . Gözleri gördüğü halde savundukları uğruna yalanlıyabilen kişiler kendileri . Bu arada yeni Firmware ile AF hızı 2 misli olmuş diyebilirim . Sürekli peşindeyim )

    Hem tezimi doğrulayan bir makina olduğu , hemde çok teknolojik olup ufak bir gövdede birleştiği için bu makinayı almayı hedef bildim kendime .

    Gel gelelim K5 e ; D200 kullandım uzunca süre ve en az onun kadar aşık olduğum gövdeler bunlar . Dayanıklı ve sizi yarı yolda hiç bırakmıyor . Resim kalitelerine zaten diyecek pek bir söz yok . Çok iyiler çünkü . O yüzdendirki ; varsa 1800 liranız 1600 liraya ikinci el bir K5 ve üstüne 50mm f1.8 manual lens 50 lira + 18 55 WR kit len 150 lira alıp keyfini sürersiniz . Gidipde shutter ömrü 50000 olan suya toza dayanamayan gövdelere 2000 2200 lira vermeyi mantıklı bulmuyorum . (Tabi shutter 50000 olsada 80000 100000 görenler olabilir . Belkide daha yukarsı . Unutmadan belki 3 5 damla yağmurada dayanabilir . )




  • Uzun uzadıya yazmak istemedim. Ellerinize sağlık, çok güzel bir rehber. Fakat, premium compact makineler arasında Olympus XZ-1'in olmamasını garipsedim. Keza S95'ten yada LX5'ten çok daha iyi bir makine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Uzun uzadıya yazmak istemedim. Ellerinize sağlık, çok güzel bir rehber. Fakat, premium compact makineler arasında Olympus XZ-1'in olmamasını garipsedim. Keza S95'ten yada LX5'ten çok daha iyi bir makine.

    Evet tüm cihazlar yok listelerde, zaten olmasıda çok zor. örneklendirme yapılmış sadece. Ben söylediğiniz cihazı ekliyorum.
  • karasızların kafası karışsın diye bir sürü model giriş yaptı piyasaya.

    mevcutların bir taraflarını artırıyorlar sürüyorlar piyasaya,

    mevcutların bir taraflarını eksiltiyorlar sürüyorlar piyasaya,

    alıyorlar, veriyorlar, kafamızı iyice karıştırıyorlar.


    şunlara bakın ya:

    nikon d600 --> tam kafa karıştırıcı

    canon 6d --> shutter ı 4000 yapmış, tek af koymuş (ccsstype)

    pentax k5 2 ve 2s --> mp artış yok, işlemcide artış yok, sensör değişmemiş, body değişmemiş,... ne değişmiş derseniz : af adlandırma sistemi 4 ten 5 e çıkmış.



    Tüm makinalar ff olana kadar bu piyasa eziyeti sürecek vesselam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.m.y. -- 18 Eylül 2012; 18:26:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_user


    karasızların kafası karışsın diye bir sürü model giriş yaptı piyasaya.

    mevcutların bir taraflarını artırıyorlar sürüyorlar piyasaya,

    mevcutların bir taraflarını eksiltiyorlar sürüyorlar piyasaya,

    alıyorlar, veriyorlar, kafamızı iyice karıştırıyorlar.


    şunlara bakın ya:

    nikon d600 --> tam kafa karıştırıcı

    canon 6d --> shutter ı 4000 yapmış, tek af koymuş (ccsstype)

    pentax k5 2 ve 2s --> mp artış yok, işlemcide artış yok, sensör değişmemiş, body değişmemiş,... ne değişmiş derseniz : af adlandırma sistemi 4 ten 5 e çıkmış.



    Tüm makinalar ff olana kadar bu piyasa eziyeti sürecek vesselam.


    kompak makinalara kadar ff nin geldiğini düşünürsek bu süreç 2-3 senede tamamlanacak gibi. eskinin croplu makinaları çöp olacak. artık makina alayım 5 sene kullanayım devri bitti. anormal hızlandı tüketim çılgınlığı. sonu yok ki bu işlerin. en iyi makinayı alsanda bir sene sonra daha iyisi çıkıyor.

    ihtiyaçları belirleyip, bu ihtiyaçları en fazla hangi makina karşılıyorsa onu almak lazım, beklentilerimizi yüzdeyüz karşılayacak bir makinayı bekleyerekte bulamayız.

    firmalar segmentler arası farklılıkları, avantajları, dezavantajları devamlı koruyacaklardır. yapmazlarsa tek ürüne düşerler ki; bu mantıksız olur. o nedenle cihazlar arsı fark her zaman korunacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_user


    karasızların kafası karışsın diye bir sürü model giriş yaptı piyasaya.

    mevcutların bir taraflarını artırıyorlar sürüyorlar piyasaya,

    mevcutların bir taraflarını eksiltiyorlar sürüyorlar piyasaya,

    alıyorlar, veriyorlar, kafamızı iyice karıştırıyorlar.


    şunlara bakın ya:

    nikon d600 --> tam kafa karıştırıcı

    canon 6d --> shutter ı 4000 yapmış, tek af koymuş (ccsstype)

    pentax k5 2 ve 2s --> mp artış yok, işlemcide artış yok, sensör değişmemiş, body değişmemiş,... ne değişmiş derseniz : af adlandırma sistemi 4 ten 5 e çıkmış.



    Tüm makinalar ff olana kadar bu piyasa eziyeti sürecek vesselam.


    kompak makinalara kadar ff nin geldiğini düşünürsek bu süreç 2-3 senede tamamlanacak gibi. eskinin croplu makinaları çöp olacak. artık makina alayım 5 sene kullanayım devri bitti. anormal hızlandı tüketim çılgınlığı. sonu yok ki bu işlerin. en iyi makinayı alsanda bir sene sonra daha iyisi çıkıyor.

    ihtiyaçları belirleyip, bu ihtiyaçları en fazla hangi makina karşılıyorsa onu almak lazım, beklentilerimizi yüzdeyüz karşılayacak bir makinayı bekleyerekte bulamayız.

    firmalar segmentler arası farklılıkları, avantajları, dezavantajları devamlı koruyacaklardır. yapmazlarsa tek ürüne düşerler ki; bu mantıksız olur. o nedenle cihazlar arsı fark her zaman korunacak.









    çok haklısın.




  • http://www.dpreview.com/products/compare/cameras


    sağlam karşılaştırma ortamı
  • konu bayağı iyiymiş ya yakın zamanda bende arastiracagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.