Şimdi Ara

Sapphire, 6GB bellekli Radeon HD 7970 Toxic modelini sonlandırmış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Sapphire, 6GB bellekli Radeon HD 7970 Toxic modelini sonlandırmış olabilir


     

    Sapphire kendi segmentindeki en kaslı ekran kartlarından biri olan ve resmi duyurusu kısa bir süre önce gerçekleştirilen 6GB GDDR5 bellekli Radeon HD 7970 Toxic GHz Edition modelinin üretimini sonlandırmış olabilir. Henüz şirket tarafından yapılmış resmi herhangi bir bilgi olmamakla birlikte yurt dışındaki bazı elektronik ticaret sitelerinde "devam etmiyor" ibaresine yer verilen kartın, yüksek fiyatlandırmadan ötürü yeterli ilgiyi görmediği söyleniyor.

     

    AMD'nin Tahiti XT2 grafik yongasını kullanan ekran kartı, başta kaslı soğutucu tasarımı olmak üzere özelleştirilmiş detayları ile dikkat çekmişti. GPU ve VDDC için 8 fazlı VDDCI ve MVDD için de ek 1 fazlı güç tasarımının desteklediği ekran kartı aynı zamanda 12 katmana sahip yüksek kaliteli bir baskılı devre kartına ve bu kart üzerinde DirectFET ve ısının düşmesine yardımcı olan siyah elmas boğumlara sahipti. Boost özelliği ile 1200MHz GPU ve 6400MHz bellek saat hızlarında görev yapan ekran kartı, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 2048 paralel işlem birimine sahip. Yüksek bellek kapasitesi ile Eyefinity teknolojisi üzerinden kurulacak çok monitörlü sistemlerde  performanstan taviz vermemek üzere tasarlanan kart, kendi sınıfının en hızlılarından biriydi.

     

    Konuyla ilgili olarak Sapphire cephesinin de bir açıklama yapması beklenirken, AMD platformunda yeni ekran kartlarının çıkışına yönelik bazı sıkıntılar olduğunu da söylemek mümkün. Çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modelinin akıbeti de belirsizliğini korurken, bazı üreticilerin Computex 2012 Fuarı'nda gösterdiği çift grafik işlemcili Radeon HD 7970 X2 modelleri de pazarda henüz boy gösterebilmiş değil. Bu noktada kimi üreticiler durgun geçen yaz döneminin yerine lansman stratejisine satışların artış gösterdiği okula dönüş dönemine saklamış olabilir. Bu gelişmeye ek olarak Nvidia tarafından yarın (16 Ağustos)  lanse edilmesi beklenen GeForce GTX 660 Ti modeline karşı AMD tarafında bazı kartların fiyatı ucuzlayabilir.










  • quote:

    AMD tarafında bazı kartların fiyatı ucuzlayabilir.


    Bu kaçınılmaz zaten, 7870 e bir indirim geleceği kesin gibi. Belki hatta 7950 ye bile gelir.

    7950 yi zaten anlamadım o kadar muallakta kalmış bir kart ki sormayın.
  • OBR'ye göre kart tamamen iptal edilmiş durumda. Malum fiyat, maliyet, talep...

    HD7990 zaten bazı kaynaklara göre Şubat ayında yahut Mart ayında iptal edilmişti. Belki de tasarım iptal edilmişti. Bunu da OBR o zamanlar söylemişti. Ancak GTX680 ve arkasından gelen GTX690 sebebiyle tamamen iptal edildiği düşünülüyor. Zaten HD7970 GE de P/W, sıcaklık ve gürültü gibi konularda herhangi bir gelişme gösteremeyince HD7990 işi iyice yalan oldu. Tabi bir de işin zamanlama kısmı var ki bu mesele HD7990 için en önemli sıkıntılardan biri olmaya başladı.

    OBR, Computex fuarında gösterilen Powercolor HD7970x2 için de yalnızca kağıt üzerinde kalacak bir kart olduğu ve Computex'te göstermelik bir örnek olduğunu söylemişti. Kartın çalışan örneklerinin yüksek güç ihtiyacı, sıcaklığı, gürültüsü ve buna rağmen GTX690'la pek iyi yarışamayan bir performansı olduğunu, ayrıca PLX yongası ile ilgili sıkıntıları olduğunu ve bu nedenle iyi ihtimalle Eylül ayına ertelendiğini, kötü ihtimalle ise tamamen iptal edildiğini söylemişti. O da tuttu. Ortada kart falan yok. Üreticilerin ellerinde bir fırsat olsa okula dönüş dönemini bekleyeceklerini hiç sanmam. Zira rakip 3-4 ay önce kartını sunmuş durumda ve yeni seri kartların çıkışına yaklaşıyoruz.

    GTX660 TI tanıtımına AMD'nin ilk karşı hamlesi ise saat hızları yükseltilmiş HD7950 bios'u çıkarmak oldu. Tabi tutmayacağı açık çünkü işin bir de fiyat kısmı var. HD7950 bu hali ile GTX660 TI'ı büyük farklarla geçemeyecektir. Hatta geçip geçmediğini de tam olarak bilmiyoruz. Ama büyük ihtimalle %3-5 geçecektir. Böyle bir durumda da fiyatın benzer olması gerekir ki HD7950 satılsın. OBR'ye göre GTX660 TI'ın vuracağı HD7950 ve HD7870'in fiyatları çok hızlı şekilde düşecek. GTX660 TI'ın 300$'a sunulacağını düşünürsek, HD7950'nin 300$'a satılması gerekir. Böyle bir şeyin olması da HD7950'nin tanıtım fiyatı üzerine 150$ bir indirime gidilmiş olması anlamına gelir. Bu bile kartın ne kadar berbat durumda olduğunu gösterir. Gerçi ağabeyi HD7970'in de pek aşağı kalır yanı yok. Çıkışından bu yana 130$ gibi bir indirim gördü, hâlâ satışları kötü.

    Tüm bunlardan çıkardığım tek sonuç var, o da HD7950 ile HD7970'te kullanılan ve HD7990'da kullanılması düşünülen Tahiti gpu'sunun oldukça kötü bir gpu olduğudur. Bunu taa HD7970 tanıtıldığında söylediğim için bana nefretini kusan arkadaşlara selam ederim. En azından şundan eminiz ki rakibi GK104'e karşı her anlamda geride kalmış olan bir gpu Tahiti. Cypress - GF100 rekabetinde GF100'ün berbat durumu bile Tahiti'nin şu durumundan daha iyiydi. Bunu da GTX680 tanıtıldığında söylediğimde ilginç tavırlara giren ve kendi fanatikliğini benle karıştıran arkadaşlara da ayrıca selamlarımı gönderirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 15 Ağustos 2012; 14:13:02 >




  • 7000 serisi kartlarin da Bulldozer'e verimlilik anlaminda benzeyecegini soyledigim zaman 20 eksi vermislerdi bana. Simdi de verirler belki, bilmiyorum.

  • Üreticilerin ellerinde bir fırsat olsa okula dönüş dönemini bekleyeceklerini hiç sanmam. Zira rakip 3-4 ay önce kartını sunmuş durumda.

  • Bu bellek fazlalığı saçmalığı bıktırdı artık,1gb bellek gayet yeterli,o kadar bellek koyacağınıza fiyatını düşürün.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aziz77

    Bu bellek fazlalığı saçmalığı bıktırdı artık,1gb bellek gayet yeterli,o kadar bellek koyacağınıza fiyatını düşürün.

    Haberi okusaydınız aynı şeyi söylemezdiniz, 1GB ile ne zamandan beri Eyefinity yapılıyor.


    quote:

    Eyefinity teknolojisi üzerinden kurulacak çok monitörlü sistemlerde performanstan taviz vermeMek üzere tasarlanan kart,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    quote:

    Orijinalden alıntı: aziz77

    Bu bellek fazlalığı saçmalığı bıktırdı artık,1gb bellek gayet yeterli,o kadar bellek koyacağınıza fiyatını düşürün.

    Haberi okusaydınız aynı şeyi söylemezdiniz, 1GB ile ne zamandan beri Eyefinity yapılıyor.


    quote:

    Eyefinity teknolojisi üzerinden kurulacak çok monitörlü sistemlerde performanstan taviz vermeMek üzere tasarlanan kart,


    1 GB elbette yetersiz. Hatta bellek mimarisi ve buna bellek yönetimi göz önüne alındığı vakit 2 GB bile yetersiz olabilir. Ama 6 GB da cidden fuzuli bir iş. Eğer gerçekten 6 GB bellek kullanılacağı düşünülüyorsa, ya kartın bellek mimarisi ve bellek yönetimi berbattır ya da kullanılan oyun optimizasyon konusunda berbattır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 15 Ağustos 2012; 11:53:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    OBRye göre kart tamamen iptal edilmiş durumda. Malum fiyat, maliyet, talep... HD7990 zaten bazı kaynaklara göre Şubat ayında yahut Mart ayında iptal edilmişti. Belki de tasarım iptal edilmişti. Bunu da OBR o zamanlar söylemişti. Ancak GTX680 ve arkasından gelen GTX690 sebebiyle tamamen iptal edildiği düşünülüyor. Zaten HD7970 GE de P/W, sıcaklık ve gürültü gibi konularda herhangi bir gelişme gösteremeyince HD7990 işi iyice yalan oldu. Tabi bir de işin zamanlama kısmı var ki bu mesele HD7990 için en önemli sıkıntılardan biri olmaya başladı. OBR, Computex fuarında gösterilen Powercolor HD7970x2 için de yalnızca kağıt üzerinde kalacak bir kart olduğu ve Computexte göstermelik bir örnek olduğunu söylemişti. Kartın çalışan örneklerinin yüksek güç ihtiyacı, sıcaklığı, gürültüsü ve buna rağmen GTX690la pek iyi yarışamayan bir performansı olduğunu, ayrıca PLX yongası ile ilgili sıkıntıları olduğunu ve bu nedenle iyi ihtimalle Eylül ayına ertelendiğini, kötü ihtimalle ise tamamen iptal edildiğini söylemişti. O da tuttu. Ortada kart falan yok. Üreticilerin ellerinde bir fırsat olsa okula dönüş dönemini bekleyeceklerini hiç sanmam. Zira rakip 3-4 ay önce kartını sunmuş durumda ve yeni seri kartların çıkışına yaklaşıyoruz. GTX660 TI tanıtımına AMDnin ilk karşı hamlesi ise saat hızları yükseltilmiş HD7950 biosu çıkarmak oldu. Tabi tutmayacağı açık çünkü işin bir de fiyat kısmı var. HD7950 bu hali ile GTX660 TIı büyük farklarla geçemeyecektir. Hatta geçip geçmediğini de tam olarak bilmiyoruz. Ama büyük ihtimalle %3-5 geçecektir. Böyle bir durumda da fiyatın benzer olması gerekir ki HD7950 satılsın. OBRye göre GTX660 TIın vuracağı HD7950 ve HD7870in fiyatları çok hızlı şekilde düşecek. GTX660 TIın 300$a sunulacağını düşünürsek, HD7950nin 300$a satılması gerekir. Böyle bir şeyin olması da HD7950nin tanıtım fiyatı üzerine 150$ bir indirime gidilmiş olması anlamına gelir. Bu bile kartın ne kadar berbat durumda olduğunu gösterir. Gerçi ağabeyi HD7970in de pek aşağı kalır yanı yok. Çıkışından bu yana 130$ gibi bir indirim gördü, hâlâ satışları kötü. Tüm bunlardan çıkardığım tek sonuç var, o da HD7950 ile HD7970te kullanılan ve HD7990da kullanılması düşünülen Tahiti gpusunun oldukça kötü bir gpu olduğudur. Bunu taa HD7970 tanıtıldığında söylediğim için bana nefretini kusan arkadaşlara selam ederim. En azından şundan eminiz ki rakibi GK104e karşı her anlamda geride kalmış olan bir gpu Tahiti. Cypress - GF100 rekabetinde GF100ün berbat durumu bile Tahitinin şu durumundan daha iyiydi. Bunu da GTX680 tanıtıldığında söylediğimde ilginç tavırlara giren ve kendi fanatikliğini benle karıştıran arkadaşlara da ayrıca selamlarımı gönderirim.


    Kelimesi kelimesine katılıyorum hocam klavyenize sağlık.





  • tavırlara giren ve kendi fanatikliğini benle karıştıran arkadaşlara da ayrıca selamlarımı gönderirim.

  • Sapphire'den yine mükemmel bir tasarım.

  • nvidia hd 79xx serisinin performansını görünce, her yıl uyguladıgı x2 kartı önce AMD çıkarır onu gören Nvidia sonra çıkarır olayını atladı. direk 690 soktu piyasaya. zaten, nvidianın kırpılmış gpu piyasaya sürdüğünü artık herkess biliyor. nvidia nın yol haritasında 2013 te maxwell gpu stratejisi var. şu anki kartlardan 2-3 kat daha performanslı olacağına dair. Ben en çok onları merak ediyorum.... AMD NİN İŞİ ZOR... HİÇ nvidia kart kullanmamış biri olarak maxwelle geçiş yapabilirim. Nvidia bana artık daha sıcak geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: djduke

    nvidia hd 79xx serisinin performansını görünce, her yıl uyguladıgı x2 kartı önce AMD çıkarır onu gören Nvidia sonra çıkarır olayını atladı. direk 690 soktu piyasaya. zaten, nvidianın kırpılmış gpu piyasaya sürdüğünü artık herkess biliyor. nvidia nın yol haritasında 2013 te maxwell gpu stratejisi var. şu anki kartlardan 2-3 kat daha performanslı olacağına dair. Ben en çok onları merak ediyorum.... AMD NİN İŞİ ZOR... HİÇ nvidia kart kullanmamış biri olarak maxwelle geçiş yapabilirim. Nvidia bana artık daha sıcak geliyor.

    Tepe seviyede bu yıl Nvidia'nın AMD'den daha başarılı olduğu bir gerçek ama Maxwell'in mevcut kartlara 2-3 kat fark atması biraz fazla uçuk bir iddiadır.

    GPU piyasasında hep olan bir şey bu. Yeni mimariye geçen ilk seride çoğu kez bocalar. Nvidia ilk Fermi serisinde (GTX460 hariç) ciddi sorunlar yaşamıştı ve çift GPU'lu GTX 490 hayal olmuştu. AMD'nin elinde ise iyice olgunlaşmış ve rafine hale gelmiş R600 mimarisi vardı ve bu sayede tarihinin en iyi serilerinden biri olan HD5000 ortaya çıktı. 7000 serisinde ise AMD GCN mimarisine geçiş yaptı. 28nm'ye inmesine rağmen sıcaklık ve güç tüketimi sorunlarıyla karşılaştı. Nvidia ise olgunlaşan mimarisi ile güçlü ve son derece verimli GK104 GPU'su ile liderliği yeniden ele geçirdi.

    2013'te tablonun tersine dönme ihtimali mevcut. AMD 2. nesil GCN mimarisiyle daha olgun ve rafine bir HD8000 serisini piyasaya sunacak. Nvidia ise Maxwell ile yeni bir mimariye geçecek. GTX700 serisinin GK110 üzerinden geliştirileceği biliniyor. GK 110'un da oldukça güçlü bir GPU olduğu iddia ediliyor ama dediğim gibi 2 - 3 kat performans farkı yaratması bana hiç te olası gelmiyor. Ya da bu farkın bedeli ne olacak orası da muamma.




  • Geçenlerde newegg'deki fyatlara baktığımda, kartın neden iptal edildiğini şimdi daha iyi anlayabiliyorum. 2 GB belleğin özellikle de 1080P üzeri çözünürlüklerde yetersiz geldiğini biliyoruz ama 6 GB, gerçekten de abartıydı. Firmanın, kartı 4 GB'lik versiyon olarak çıkarması daha mantıklı olurdu. Hatta, bu kartın belleğini 4 GB olarak revize ederek çıkarılması bile kulağa daha makul geliyor. Üretiminin sonlandırılmasından iyidir en azından.

  • Zamanında maksimun 2 GB bellekli kartlar vardı.Şimdi 6-8 artık ekranların da FULL HD'den daha yüksek çözünürlük vermesi lazım.Bazıları 2560x1440p ama çok yaygın değiller ve fiyatları uçuk.Bunun yerine 2-3 tane full hd ekran alıp kullanmayı tercih ediyor millet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.