Şimdi Ara

ARTES I9701ips 16GB 9.7' TABLET İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
7.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun araştırmalarım sonucu yaklaşık 1,5 ay önce aldığım Artes marka tablet hakkında merak eden kişiler için bir bilgilendirme yapmak istedim. Bu ürün ile ilgilenenler için umarım faydalı bir paylaşım olur. Bu tür bir çalışmayı ilk defa yapıyorum ;) bunu da başta belirteyim.

    Bu tableti tercih etmemin önemli 2 sebebi var.
    1- Fiyatına göre özellikleri çok iyi
    2- Çin malı olmasına rağmen Türkiye'de garantisini ve teknik destek hizmetini sağlayan bir firmanın olması

    Tabletin Genel Özellikleri:
    Ekran : 9.7'' 1024*768 kapasitif dokunmatik ekran
    Hafıza : 16GB
    İşlemci : Cortex A8, 1.008GHZ
    Ram : 1GB
    Sistem : Android 4.0.3
    Ön Kamera 1.3 MP
    Arka Kamera 5.0 MP

    Tablet ile ilgili daha detaylı bilgiye Artes sitesinden ulaşabilirsiniz.

     ARTES I9701ips 16GB 9.7' TABLET İNCELEMESİ

    Tabletin Kutusundan çıkan parçalar bunlar. Kutu, Kullanım Kılavuzu , Garanti Belgesi, USB Kablo, OTG kablo, Kulaklık, Adaptör ve en önemlisi Tablet :) OTG kablosunun olması güzel, HDMI kablosunun çıkmaması kötü bunun yanında kulaklık gerçekten çok kalitesiz.

     ARTES I9701ips 16GB 9.7' TABLET İNCELEMESİ

    Tabletimiz bu 9.7"ips ekran olması gerçekten çok güzel ve kullanışlı

     ARTES I9701ips 16GB 9.7' TABLET İNCELEMESİ

    Tabletin açılması yaklaşık 75 saniye sürdü bence uzun bir zaman bu özelliklere sahip bir cihazın daha çabuk açılmasını beklerdim belki yazılımdandır tam olarak bilemiyorum.

    Tabletin genel kullanımında, uygulamalarda ve oyunlarda herhangi bir kasılma yada sorun yaşamadım. Ama işin içine internet girdiğinde aynı performansı göremedim. Farklı tarayıcılar denedim(Chrome, Opera Mini, Dolphin, Kendi tarayıcısı) aralarında önemsenmeyecek kadar ufak farklar var. İnternet gerektiren facebook ve twitter tarzı uygulamalarda kasılmalar veya uygulama yanıt vermiyor bekle-kapat tarzı uyarılar çıkabiliyor. Son olarak serviste yeni yazılım yüklendi ama çok ciddi bir değişiklik olmadı.

     ARTES I9701ips 16GB 9.7' TABLET İNCELEMESİ

    Gameloft oyunları yükleniyor mu? sorularına karşı Asphalt6'yı yükledim. Yalnız kenarlardaki siyah çerçeveyi kaldıramadım. Ayrıca, Asphalt6 kullanımında sensör sorun çıkardı ayarlayamadım başka oyununu da denemedim.

    Genel olarak baktığımızda bu özelliklere bu fiyat gayet iyi ama son zamanlarda çift çekirdekli tabletler Türkiye'ye giriş yaptı bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kalite anlamında diğer pahalı marka ürünlerle kıyaslamak yanlış olur. Benim garipsediğim birkaç nokta var. Çok önemli olmamakla birlikte şimdilik herhangi bir sorunda çıkartmadı. Kasa ile ekran arasında ufak bir boşluk var, ayrıca şarj ucu tam girmiyor biraz dışarıda kalıyor. Bluetooth olmaması kötü olmuş.

    Kullanımı ve batarya süresi ile ilgilide bilgi vereyim. Elinizden hiç düşürmediğiniz zaman 4-5 saat, ara ara kullandığınızda yaklaşık 8-9 saat gidiyor. Şöyle bir örnek vereyim, batarya tam dolu, wifi kapalı iken aralıksız 5,5 saat video izledim.

    Bazı uygulamalar tablette kurulu geliyor (Facebook, twitter, google play, angry birds, fruit ninja)

    Yukarıda da belirttiğim gibi tablet Çin malı hatta Onda VI40 diye bir model var onunla aynı galiba fakat, Türkiye'de teknik servis ve destek anlamında bir muhatap bulmak çok önemli bence ayrıca bu konuda iyiler her türlü konuda yardımcı oluyorlar. Forumda Artesteknik isimli birde kullanıcı var.

    Tablette kullanılan 9.7"ips kapasitif çoklu dokunmatik ekran gayet başarılı o konuda hiç sorun yaşamadım.

    Tabletin arkasında 2 adet hoparlör var fakat ses çıkışlarını yetersiz buldum çok daha iyi olabilirdi.

    Önde ve arkada iki ayrı kamera olması bir artı kamera çözünürlükleri de yeterli. Fakat, arka kamerayı çıkıntı halinde yapmışlar çarpma ve takılmalara müsait buda ayrı bir sıkıntı konusu olabilir.

    3G modemlerin hepsini tanımıyor. Sadece birkaç marka modemi tanıyormuş. Bende TTNET MF627 model modem vardı tanımadı. Bende kablo-modem uğraşmamak için Vodafone Wifi modem aldım onu kullanıyorum.

    OTG kablo sayesinde flash belleğinizi tablete takıp dosya alışverişi yapabiliyorsunuz. Bu kablo sayesinde klavye ve mouse bağlayabiliyorsunuz sırf çalışıyor mu? diye denemek için sıradan bir mouse taktım çalıştı sorun yok.

    Tabletin dahili hafızası 16GB buda oldukça iyi bir rakam, ayrıca 32GB'a kadar micro sd kart desteği var (Henüz ihtiyacım olmadı)

    Ekran koruyucu ve kılıf anlamında henüz bir şey yapamadım. İnternette birkaç kılıf gördüm ama çok beğenmedim. Artes getirecekmiş galiba şimdilik bekliyorum.

    Şimdilik yazacaklarım bunlar aklıma gelen ekleyeceğim konuları sizinle tekrar paylaşırım.

    NOT: YUKARIDA YAZILI DEĞERLENDİRMELER BENİM FİKRİM OLUP ŞAHSIMA AİTTİR. HERHANGİ BİR KİŞİ VE KURULUŞU TEMSİL YADA HEDEF GÖSTERMEMEKTEDİR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xswordx -- 14 Ağustos 2012; 13:47:45 >



  • Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tablet onda vi40 ile birebir aynı olduğundan internette onda için bulacağınız tüm özel romlar bu tablettede çalışıyor. İnceleme oldukça doğru yapılmış. Bir yanlışlık veya bir eksiklik bulamadım. Buletooth olmaması o kadar önemli değil. Wifi üzerinden veri transferi yapmak oldukça kolay. Marketten my phone explorer indirip bu sorun çözülebilir. Bir çok cmw denedim nihayet bir tane çalışan buldum ama dokunmatik değil. Cmw for onda vi4o diye aratırsanız bulabilirsiniz. Hemen hemen tüm romları denedim. Şu an için en stabil çalışanı cm9. İnternet deneyimi için mutlaka firefox beta deneyin. Denemediğim tarayıcı kalmadı. Chrome oldukça iyi ama firefox bu tablette çalışan en iyi tarayıcı. Ekran koruyucu zaten tabletin üzerinde geliyor ayrıca ebayda fazlasıyla var. Her hangi bir aksesuar veya rom aramak istediğinizde onda vi40 olarak arama yapın artes diye arattığınızda hemen hemen hiç bir şey çıkmıyor. Şimdilik benden bukadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzunman

    Bu tablet onda vi40 ile birebir aynı olduğundan internette onda için bulacağınız tüm özel romlar bu tablettede çalışıyor. İnceleme oldukça doğru yapılmış. Bir yanlışlık veya bir eksiklik bulamadım. Buletooth olmaması o kadar önemli değil. Wifi üzerinden veri transferi yapmak oldukça kolay. Marketten my phone explorer indirip bu sorun çözülebilir. Bir çok cmw denedim nihayet bir tane çalışan buldum ama dokunmatik değil. Cmw for onda vi4o diye aratırsanız bulabilirsiniz. Hemen hemen tüm romları denedim. Şu an için en stabil çalışanı cm9. İnternet deneyimi için mutlaka firefox beta deneyin. Denemediğim tarayıcı kalmadı. Chrome oldukça iyi ama firefox bu tablette çalışan en iyi tarayıcı. Ekran koruyucu zaten tabletin üzerinde geliyor ayrıca ebayda fazlasıyla var. Her hangi bir aksesuar veya rom aramak istediğinizde onda vi40 olarak arama yapın artes diye arattığınızda hemen hemen hiç bir şey çıkmıyor. Şimdilik benden bukadar.

    Merhaba, senin paylaşımında gerçekten çok iyi oldu. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Android yazılımına çok yabancıyım o yüzden rom yapma konusunda hiç bir bilgim yok malesef (fakat araştırıyorum) deneyim ve paylaşımlarınızı mutlaka bizimle paylaşın.
  • Rom için cmw kurduktan sonrahttp://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/roms/ adresinden cm9_nightly_20120721.zip'i kurup cm9 'a geçebilirsiniz. Kendi romundan çok daha başarılı. 3 hafta önce yayınlandı ve toplamda 7013 kere indirilmiş. Ancak cm9'u flashladıktan sonrahttp://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/misc/1.2.x/ bu adresten vi40_compatibility_1.2.0.zip'i flashlamazsanız dokunmatik ekran çalışmaz. Bazı romlardada geçerli bu. Uyumluluk yaması olmazsa dokunmatik kesinlikle çalışmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzunman

    Rom için cmw kurduktan sonrahttp://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/roms/ adresinden cm9_nightly_20120721.zip'i kurup cm9 'a geçebilirsiniz. Kendi romundan çok daha başarılı. 3 hafta önce yayınlandı ve toplamda 7013 kere indirilmiş. Ancak cm9'u flashladıktan sonrahttp://www.androidfilehost.com/main/Allwinner_A10_Developers/christiantroy/misc/1.2.x/ bu adresten vi40_compatibility_1.2.0.zip'i flashlamazsanız dokunmatik ekran çalışmaz. Bazı romlardada geçerli bu. Uyumluluk yaması olmazsa dokunmatik kesinlikle çalışmıyor.

    Bilgilendirme için teşekkürler. Fakat, android ve rom hakkında çok yetersizim biraz araştırma yapmam ve tecrübe kazanmam lazım aksi takdirde elimizdeki cihazdan olmayalım ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xswordx -- 15 Ağustos 2012; 14:02:41 >
  • Birde bazı forum sitelerinde okudum. Rom ve Root yapılan cihaz garanti dışı kalıyormuş. Bunun aslı varmıdır. Bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Hatta Artesteknik bu konuda bize bilgi verirse çok iyi olur.
  • Rom konusunda onda vi40 konusunda fazlasıyla bilgi mevcut oradan yararlanabilirsin. Root edip özel rom yükleyipte serviste garanti dışı kalan cihaz hiç duymadım ben. 1.4rc3 ondanın üreticisinin en son yayınladığı rom. bir sürü çince saçmalık mevcut. 2 gün kullandım sadece. Kendinden rootlu idi derhal cmw ile cm9 yükledim. Ben hiç sevmedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009

    Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    Bu bilginiz kesin midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009

    Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    Bu bilginiz kesin midir?

    bılgıyı artesteknıkden aldım gelıcek moddeler 7, 8 , 9.7 ınch. ben 8 ı sordum sıstem ozellıklerı hakında bunları soyledı :
    Amlogic dual core
    1gb
    8gb
    4400 batarya
    1024x768
    Ucuzcıty den aldıgım baska bırlgı ıse cıhazların super slım ozellıgı bulunduguydu.

    Bu ıkı bılgıyı bırlestırerek artesın onda ıle beraber calıstıgını goz onune alarak gelıcek moddelerın ondanın yenı super slım moddelerı oldugunu tahmın edıyorum. Altını cızerek soyluyom bu bır tahmın kesın bır bılgı degıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009


    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009

    Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    Bu bilginiz kesin midir?

    bılgıyı artesteknıkden aldım gelıcek moddeler 7, 8 , 9.7 ınch. ben 8 ı sordum sıstem ozellıklerı hakında bunları soyledı :
    Amlogic dual core
    1gb
    8gb
    4400 batarya
    1024x768
    Ucuzcıty den aldıgım baska bırlgı ıse cıhazların super slım ozellıgı bulunduguydu.

    Bu ıkı bılgıyı bırlestırerek artesın onda ıle beraber calıstıgını goz onune alarak gelıcek moddelerın ondanın yenı super slım moddelerı oldugunu tahmın edıyorum. Altını cızerek soyluyom bu bır tahmın kesın bır bılgı degıl.

    Fiyatları konusunda bilgi verdiler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009


    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009

    Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    Bu bilginiz kesin midir?

    bılgıyı artesteknıkden aldım gelıcek moddeler 7, 8 , 9.7 ınch. ben 8 ı sordum sıstem ozellıklerı hakında bunları soyledı :
    Amlogic dual core
    1gb
    8gb
    4400 batarya
    1024x768
    Ucuzcıty den aldıgım baska bırlgı ıse cıhazların super slım ozellıgı bulunduguydu.

    Bu ıkı bılgıyı bırlestırerek artesın onda ıle beraber calıstıgını goz onune alarak gelıcek moddelerın ondanın yenı super slım moddelerı oldugunu tahmın edıyorum. Altını cızerek soyluyom bu bır tahmın kesın bır bılgı degıl.

    Fiyatları konusunda bilgi verdiler mi?

    8 ınch modelın I9701 dan 30usd kadar daha ucuz olucagını soylemıstı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009


    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009


    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009

    Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    Bu bilginiz kesin midir?

    bılgıyı artesteknıkden aldım gelıcek moddeler 7, 8 , 9.7 ınch. ben 8 ı sordum sıstem ozellıklerı hakında bunları soyledı :
    Amlogic dual core
    1gb
    8gb
    4400 batarya
    1024x768
    Ucuzcıty den aldıgım baska bırlgı ıse cıhazların super slım ozellıgı bulunduguydu.

    Bu ıkı bılgıyı bırlestırerek artesın onda ıle beraber calıstıgını goz onune alarak gelıcek moddelerın ondanın yenı super slım moddelerı oldugunu tahmın edıyorum. Altını cızerek soyluyom bu bır tahmın kesın bır bılgı degıl.

    Fiyatları konusunda bilgi verdiler mi?

    8 ınch modelın I9701 dan 30usd kadar daha ucuz olucagını soylemıstı

    Sizce bunlardan hangisini alayım.Escort 7" var elimde ve küçük geldi.Bir de şarz olarak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009


    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009


    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher22


    quote:

    Orijinalden alıntı: expo-9009

    Guzel ınceleme olmus , ay ıcınde gelecek yenı cıft cekırdeklı artes moddellerıde tercıh edılebılır.

    Bu bilginiz kesin midir?

    bılgıyı artesteknıkden aldım gelıcek moddeler 7, 8 , 9.7 ınch. ben 8 ı sordum sıstem ozellıklerı hakında bunları soyledı :
    Amlogic dual core
    1gb
    8gb
    4400 batarya
    1024x768
    Ucuzcıty den aldıgım baska bırlgı ıse cıhazların super slım ozellıgı bulunduguydu.

    Bu ıkı bılgıyı bırlestırerek artesın onda ıle beraber calıstıgını goz onune alarak gelıcek moddelerın ondanın yenı super slım moddelerı oldugunu tahmın edıyorum. Altını cızerek soyluyom bu bır tahmın kesın bır bılgı degıl.

    Fiyatları konusunda bilgi verdiler mi?

    8 ınch modelın I9701 dan 30usd kadar daha ucuz olucagını soylemıstı

    Sizce bunlardan hangisini alayım.Escort 7" var elimde ve küçük geldi.Bir de şarz olarak .

    valla eger 7ınch kucuk geldıyse 8 bıraz daha buyukdur yetmıyebılır. O yuzden 10ınch ve 9.7 ınch moddellere bak . Bu artes modelınınde tek eksıgı pıyasada yaygınlasmaya baslayan cıft cekırdek olayı bulunmaması . Yenı moddel emınım daha ıyı olucakdır bıraz bekle begenmezsen ozellıklerını , farklı bır modele yonellırsın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Gameloft oyunlarındaki tam ekran için Spare Parts adında bir uygulama var. Bu uygulamayı yükleyerek Compability Mode ayarı ile tam ekran oluyor fakat görüntü kalitesi ciddi anlamda bozuluyor. Acaba benim eksik yaptığım birşey mi var yoksa bu böyle midir? bilen varsa bilgi verirse sevinirim.

    Edit: Link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xswordx -- 10 Eylül 2012; 12:29:52 >
  • Kılıf alan varsa bilgi verebilir mi?
  • Link de bulunan tablettem getirttim.
    7 günde geldi. Fena sayılmaz. Kullanışlı.

    http://www.onda-tablet.com/onda-vi40-original-leather-case.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tturke

    Link de bulunan tablettem getirttim.
    7 günde geldi. Fena sayılmaz. Kullanışlı.

    http://www.onda-tablet.com/onda-vi40-original-leather-case.html



    Paylaşım için teşekkür ederim. Bu kılıfı bende görmüştüm ama aklıma takılan bir şey var. Ekranın etrafını çevreleyen bölüm, ekranın kenarlarını kullanmanız gereken bir uygulamada sıkıntı yaratıyor mu?
  • Bende şu tarz bir kılıf beğendim ama bilemiyorum karasız kaldım.

    9.7" Tablet Deri Kılıf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xswordx

    Bende şu tarz bir kılıf beğendim ama bilemiyorum karasız kaldım.

    9.7" Tablet Deri Kılıf

    Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
    Link deki resimler yanıltıcı olabilir ama beğendiğiniz kılıftan daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim.
    En azından görünüş olarak.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.