Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
136.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam, özellikle optimizasyon ben oyundan tamamen soğutan en büyük etkendi. Onun dışında bir sorunu yok, gayet sağlıklı bir şekilde geliştirilmiş. Ancak ağır ilerlemeden ötürü bir türlü oynayamadım.

    Bu arada oyunu az çok oynadım. Arayüz hoşuma gitti. Birim grafikleri çok hoş olmuş. Harita da keza öyle. İdea-Teknoloji, diplomatik güç-askeri güç gibi dengeler değişik olmuş ancak detaylı kurcalamadım. Olumlu bir glişme gibi. Bazı hoşuma gitmeyen noktalar da var. Oyun biraz kasık olmuş. Ay atlarken duraksamalar biraz can sıkıyor. Sesleri hiç beğenmedim, kuşatmalarda özellikle çok kulak tırmalayıcı. Bir de oyun 1444´ten daha önce başlayabilmeliydi, öyle bir seçenek olmalıydı. Önceki oyun gibi timurla karşılaşmak iyi olurdu. 1600lere osmanıyla ya da herhangi bir devletle dengeleri değiştirdiğimizden avrupa haritası çok daha farklı oluyordu.Alternatif tarih oyunu tabirine çok daha uygun olurdu o görüntü. Umarım her Paradox serilerindeki gibi önceki seriye özlem duymayız oynarken.

    Şunu da eklemek isterim. Crusader Kings´teki o harika atmosferi bu oyunda bulamadım. Gerçekten ortaçağda oynadığımızın hissini veriyordu. Oyundaki hanedan üyelerine belli haklar tanıma, entrikalar kurma, vasallarıngüç kazanmasını ben bu oyunda göremedim. Ki bunu istiyordum ama yapmamışlar.

    Crusader Kings´ten daha lite bir oyun




  • oyuna girerken herşey doluyor en son loading graphics derken oyun çalışmayı durdurdu deyip atıyor bir yartdım edin beyler

    demoda denedim onda böyle bir sorun olmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epoukya -- 14 Ağustos 2013; 20:16:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: STEPHEN_KinG
    Crusader Kings´ten daha lite bir oyun

    Bana da öyle geldi doğrusu. CK 2'de kaybolup gidiyorduk, şunu yaptık mı bunu yaptık mı diye sürekli düşün düşün. Daha bir basitleştirilmiş gibi geldi EU 4.
  • Oyunu dün gece 2 ye kadar oynadım.
    Genel itibarıyla beğendim. Tek sorunu kasılıyor olması. Yıllık save'ler biraz kasılarak geçiyor.
    Savaşlardaki diplomasi ekranları ayrıca hoşuma gitti. Seçenek çoğalmış.
  • Oynayanlara sorum her ülkenin kendine özel birimleri var mı?eski serilerinde oyk diye hatırlıyorum ama eğer yoksa ilerde en azından 3d görsel olarak değilde en azından kart olarak eklenme şansı var mı ya da oyunun mekaniklerine uygun mu?
  • Eksik/yanlış bulduğum yanları(şimdilik) ;

    1.Şehrin milletini değiştirmek çok kolay olmuş,daha çok direnmesi lazım şehrin yada penaltı almamız lazım.Öle 2 senede birşehirin halkını güzelce değiştirmek nerde var.

    2.Pause düğmesi çok uzakta,orta üste alsınlar. :)

    3.Türkler arab ailesine eklemişler! türkmenler ve azerilerle bile aynı grupta değiliz. eu3'tede böyleydi. Bence ural-altay ailesinde olmalıyız.Türkmen,azer,kırgız,uygur,kazak vs.

    4.Optimasyon biraz zayıf,düzelir heralde patch'lerle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 15 Ağustos 2013; 21:26:28 >
  • Oyunun başlarında kiritik bir nokta var. Fikir grublarını açarken enson Administrative grubunu açılmalı. Çünkü 3 çeşit fikir grubunuda aktif hale getirmek için Administrative puanı gerekli.

    Kısacası önce military veya diplomatic sonra diğeri en sonda administrative fikir gurubunu açın.

    Administrative 4-7-10 seviyelerinde ilk fikir grupları açılıyor.
  • buoyun yenimi cıktı bende yeni indirdim diyorum niye internette oyunu anltan yeryok :) dün bi saat oynadım bilmiyorum totalwar fanatiği olarak az karışık geldi ekranın her yerinde yazılar uğraşmak gerek gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenemser -- 16 Ağustos 2013; 14:58:16 >
  • Bayağı güzel olmuş açıkçası, her girişimde aralıksız 5-6 saat oynuyorum.
    CKII'ye kıyasla daha eğlenceli buldum, en azından dönem daha zevkli kesinlikle.
    Hangi ülkeyle oynasam acaba sorunu hala devam ediyor bende tabi, çok seçici davranıyorum başlangıçta. Hiçbir zaman Osmanlı, İngiltere, Fransa gibi güçlü devletler oynamayı sevmedim zaten.
    Horasan'ı aldım ben de, Timur ile Karakoyun ile tepişip duruyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w_wallace

    2.Pause düğmesi çok uzakta,orta üste alsınlar. :)

    Space ile de pause yapılabiliyor.
  • hangi seneler arası oynayabiliyoruz?
  • 1444-1820
  • STEPHEN_KinG kullanıcısına yanıt
    Optimizasyon sıkıntısı yok diyemem ama beklediğimden daha iyi.

    Oyun önceki ve diğer oyunlara göre yavaş diyebiliriz.

    Müzikleri çok iyi bana göre.

    Yeni DLC'ler ile başlangıç tarihi 1399'a alınabilir.

    CKII'deki gibi hanedan üyelerine belli haklar tanıma ve entrikalar kurma vs. özellikleri bu oyunda beklememek lazım. Serinin önceki oyunlarında da bu yoktu zaten. Ve olmamalı. Her oyun özgünlüğünü korumalı.

    CKII ile karşılaştırılmamalı oyun bence. Çünkü çok farklı oyunlar.

    Bu arada bende de oyun duraksama yapıyor. Güncelleme ile çözülmeli. Arayüz gereksiz yere dağıtılmış. Alışmak zor olacak.
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    Yalnız Osmanlı Türkleri'nin Orta Asya'dakilerle hiç bir coğrafi bağlantısı yok. Hem de bizim kültürümüz de Fars-Türk ve Arap karışımı bir hal var yani Türki desen değil Farsi desen değil . Oyunda Turko-Semitik bölümündeyiz Arap bölümünde değiliz. Ayrıca bu bölümde olmamızın daha mantıklı olmasına sebep veren bir şey de Osmanlı'nın Arap toprakları ve Balkan'a genişlemesi oluyor. Ayrıca siz gibi düşünen bazıları Türkleri Turko-Byzantine diye bir bölüm ekleyip Yunanlara katmayı da düşünüyor. (Paradoxfan'daki Ömer abi gibi) Eğer hala bu konu mantıksız geliyorsa Azeri Türkleriyle birlikte bize özel bir grup kurulması ("Oghuz Turks" gibi bir şey) ve Osmanlı'ya Arap milletlerinin "Accepted Cultures" diye eklenmesi gerekli. Tabi bunu Paradox değil modcuların yapması lazım, hocam.




  • Oyunu almak istiyorsanız Nuveem'de fiyatı 42TL civarı, Steam'e de eklenebiliyor. Bilginize.
  • Bu Memlükler'de bir bug mı var yahu? Osmanlı olarak Avrupa'da gayet normal ilerliyoruz, normal derken savaşlar beklendiği gibi geçiyor. Yanlız Memlüklere geldiğimizde bizim 25K'lık ordular rakibin 17-18K'lık orduları karşısında eriyip gidiyor.

    Savaş sırasında kırmızı yazılar geçiyor ya kayıpları gösteren, bizden 1,000+ kayıp geçerken rakipten 80-90 geçiyor. Ordu kompozisyonlarımız da aynı, Infantry / Cavalry oranı açısından. Terrain de bir yere kadar, aynı bölgede biz savunsak da saldırsak da sonuç değişmiyor. Hayır Paradox'un oynamadığım oyunu yoktur, bende bir enayilik var desem o da değil.

    Savaş sırasında ekrana bakıyorum, Discipline'dir Military Tech'dir vs. ne varsa ben öndeyim. Sayıca neredeyse iki katı ordum da, ve fakat her savaş hezimet kardeşim.




  • Ordunun başındaki liderlerden dolayı fark olabilir belki.
  • liero L kullanıcısına yanıt
    Yok, ona da çok dikkat ediyorum. Bir dünya lider recruit ettim, en iyilerini ordunun başına geçiriyorum. Sonuç nafile. Terrain'e dikkat ediyorum, savaş sırasında tüm karşılaştırmalı değerlere bakıyorum her yönden açık ara öndeyiz. Bir şeyi kaçırıyoruz ama ne acaba?

    Deve cavalry filan mı var acaba bunlarda, sıcak ortamda bonus getiren? Adamlarda yayadan çok cavalry var. Gerçi Aleppo, Damascus gibi yerlerde kapışıyoruz, öyle pek develik çöl ortamları da sayılmaz.
  • Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum.
    Osmanlı'yla savaşırken 1510'lu yıllarda memlüklerle ilgili bir event geliyor ve Conquest casus belli çıkıyor. Buna göre Cairo'yu almak adamları annex etmek için yeterli. ayrıca Memlük'e ait tüm topraklarda da core claim oluyor.
    Fakat savaşlarda yenip Cairo'yu almış olmama rağmen bir türlü full annexation yapamadım.
    Nedenini anlamadığım bir şekilde olmuyor yani.
    Konuyla ilgili fikri olan var mı acep?
  • Warscore yetmiyordur belki hocam .En fazla %100 oluyor biliyorsun.Sen 1 seferde 200 puanlık yer istiyorsundur ondan olmayabilir.Ben de komple Timur'u işgal ettim ama ancak 2-3 yer alabildim Warscore yüzünden.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.