Şimdi Ara

Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turhost'dan bir domain kaydı yaptırdım. Bir gün sonrada "mutayit.com" diye bir kaynaktan "sitenizi ben yapayım mı" temalı bir eposta aldım.
    Aldığım domainin whois bilgilerinde bulunan eposta adresime gönderilmiş bir mesaj.
    Soruya gelelim;
    Bu "spamci" mutayit arkadaş yeni kayıt edilen tüm domainlerden haberdar oluyor sanırım ve domain çok tazeyken bir fırsattan yararlanmak istiyor.
    Bu bilgiyi nerden alıyor. Yeni kayıt edilmiş domainler bu adama nasıl ulaşıyor?



  • Merhaba;

    Bildiğiniz gibi sanal dünya düşündüğümüzden de hızlı gelişmekte ve sanal sektörde kazanılan para oldukça yüksek miktarlarda olabilmektedir.

    Ben aslında durumu normal görüyorum. Butür bilgileri bulmak, bu işle uğraşanlar için zor olmasa gerek.

    Butür şeylere takılmamanızı ve ihtiyacınız varsa gerçekten iyi çalışan o kişilerle de görüşmenizi tavsiye etmekteyiz,

    Bilginize...
  • Evet aynı mail bana da geldi. Bende cevap olarak yaptığın işler iyi güzelde ben bu alan adını alalı daha 1 gün oldu nasıl haberdar oluyosun diye mailine cevap döndüm ama henüz cevap vermedi. Huylandı sanırım. :)
  • domain satınaldığınız yer belli firmalar ile anlaşmıştır bilgileri satıyor olabilir bu kişilere.
    yada bu kişiler bir yazılım geliştirip internetten yeni alınan ve türkiyede bulunan domainleri sorgulatarak bunu yapıyor olabilir.
  • Ben eriştiği kaynağı merak ediyorum.
    Bu işin aslı astarı nedir, nasıldır merak ettim.
    Domain aldığım firma Turhost.
    Godaddy 'den aldığım domainlerde böyle birşey olmamıştı.
    Turhost da bilinen bir firmadır. Mutayit.net gibi spamcilerle veritabanını paylaşacak değil ya :)
  • 15 yıldır bu işi yapıyorum. Bir çok firma ile çalıştım. Hamdolsun Godaddy ile son 5 yıldır kafam rahat.
    Tescil firmalarının ICANN sertifikaları yoksa bu tür bilgileri kendi sunucusunda tutup dilediğine satabilir.
    Türkiyede bu sertifika sadece Alantron firmasında var. Yani dıdısının dıdısı firmalardan domain tescillerseniz
    bu tür mailleri almanız gayet doğaldır. Onlar çünkü aracı kurumlardır ve para kazanmak için bir çoğunda her yol mübahtır.
  • Sayın ERYILMAZ

    Eğer küçük çaplı projeler ile uğraşıyorsanız yıllardır yapım aşamasında yazısı taşıyan ProIRC'de host edilen sitemiz için bir durum değerlendirmesi yapıp işi bir profesyonele yaptırabilirim.

    Hakkınızda yazılan çizilen konusunda ise ben mühendis adamım olaya geniş perspektifden bakarım yeni domain bilgilerini toplayıp mass mail atabilecek kabiliyetteyseniz (ister bu bilgiyi parayla ister başka yolla toplayın) web tasarımın aslında sizin için aslında basit bir kulvar olduğunuda söyleyebilirim (tam bu noktada keşke bir işveren olsamda sizi değerlendirsem demeyi gerçekten çok isterdim)

    Nasıl birşey istediğimi netleştirdiğim zaman size ulaşabilmem için kullanıyorsanız MSN ve cep numaranızı özel mesajla yollarsanız sevinirim. Mevcut yoğunluğumdan dolayı bu süre birkaç ay olabilir.
  • Mutayit.com senin ne tür bi saygısız olduğunun kanıtı ;


    Bunlar bana gelen özel maillerden sadece ikisi;
    quote:

    Evet bu şahsiyetsiz kişi ile bende birkaç mailleştim! Kendisini yazılımcı olarak tanıtıp topladığı mailleri çok önemliymiş veya maharetmiş gibi anlatıyorki!

    Yaptığı sadece bir açıkdan yararlanmak bunu KENDİNE YAKIŞTIRAN HERKES YAPABİLİR basit bir olay!

    Evde oturarak para kazanmaya çalışan yaptığının iyibirşey olduğunu savunan ezik bir arkadaşımız.


    quote:

    Biz daha ileri gittik bu mutayit denen şahsiyetle. Müşterilerime aldığım domain sahibine mail gönderiyor. SPAM gönderiyor. Önce uyardım. İleri geri konuşmaya başladı. Küfürleştik.
    Telefonunu biliyorsanız verin Polise şikayet edeceğim.


    Bunlar sitemde onayladığım senden bahseden insanların yorumları;
    http://sedatkartal.net/?p=788

    Bu kişiye yaptığın saygısızlığı arkadaşta bloguna yazmış;
    http://blog.uysalmustafa.com/2012/08/15/ah-spamcilar/


    Buradaki konu senden rahatsız olan kişiler tarafından yazılmış onu söylememe gerek yoktur sanırım.

    Buradada rahatsız ettiğin kişilerin yazdığı bir konu var;
    http://www.tahribat.com/Forum-Natro-Com-Rezilligi-Natronun-Ayibi-Natro-Com-Domain-Sitesinden-Domain-Almayin-163965/

    Rahatsız ettiğin bir arkadaş;
    http://friendfeed.com/gorkemtezcanli

    Bu sadece 5dk içinde arayıp bulduklarım. Listeyi uzatabilirim.

    Tasarımcı sorunu olduğu günlerde elimiz mahkum mutayit.com sahtekarından bir tasarım yapmasını istedim. Fiyatta anlaştık. Pazartesi günü aramıştım bana çarşamba saat 3te tasarımları göndereceğini bildirdi. Çarşamba oldu saat 3 oldu 5oldu 9 oldu. NE arayan var ne soran. Maillere cevap yok bişey yok. Teslimatta 2gün kalmış. Perşembe oldu cevap yok nihayetinde anladım sahtekarlığı. Sonra siteme yazı yazdım ve daha nice sahtekarlıklarını duydum.

    Gelelim benim yaptığım kopya sitelere. Ben yazılımcıyım hiç bir zaman photoshopu açıpta site tasarlamadım. Sadece kod yazarım ve her geçen gün kendimi geliştirmeye devam edeceğim. 3nokta bilişim, t-çözüm, betanc çalıştığım son 3 yer. Tasarımcı varsa bana tasarımı verir kod yazarım. Tasarımcı yoksa müşteriye template satan yerlerden link göndeririz seçtiği tasarımı ücreti dahilinde satın alır kodlarım. Wordpress joomla gibi hazır siteler kullanmam kendim kullanıcının anlayacağı ihtiyacına uygun admin paneli yazarım bugüne kadar kimseyle sorun yaşamadığım gibi hep teşekkür aldım. Örneğin topuzticaret.com.tr, mertlastik.com.tr , tanergiyim.com, ipekyolulife.com , kablosuzmarket.com gibi siteler ilk aylarında google gibi arama motorlarında ilk sıraya geldi karşılığında aranıp özel teşekkür aldığım çok oldu. Buyrun siteleri inceleyin, tasarımları tamamen hazırdır. Müşteriler bunu bilmektedir. Hatta referans olrak gösterdiğimiz siteyi müşteri çok beğenirse bana bunu yap derse aynı siteyi onada yaparız. Satışçımız bu olayları müşteriye anlatır ona göre fiyat verir. Yok özel tasarım yap derse fiyat ona göre belirlenir.


    Buyrun yaptığım tüm siteler burda. Freelance veya firma bünyesinde yaptıklarım biraradadır. Yazılımcılığımın kalitesini çok kişi bilir kendimde güvenirim bilgilerime.
    Aşağıdaki sitelerin çok azı özel tasarımdır gerisi hazır sitedir yazılımları tamamen bana aittir. .net 3.5 ve MSSQL server kullanırım.



    ----------------

    Senin yaptığın siteler sanamı ait çalıntımı çokta tın. Spam maille milleti rahatsız et, sahtekarlık yap, saygısızlığın kralını yap sonra bunları yazınca biz suçlu olalım. Sessiz kalıcaktık değilmi? Yok öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algolia -- 21 Eylül 2012; 17:36:08 >




  • Ben yaptığım freelance ve kendi kurduğum firmadan bahsetmedim bile. Firmalara teklifimi sunarım kabul ederlerse sitelerini yaparım. Spam gibi aşağılık bir yola başvuracak kadar ve milleti rahatsız edecek kadar itleşmem :)

    Sana cevabım yukardakidir.

    Anana küfür etmezdim ama sana beni mail listemden çıkar dediğinde ilk küfrü sen yazdın unutma. Küfür ettiğin ilk kişide ben değilim. Mail listesinden çıkmak isteyenlere küfür edecek kadar aşağılık bi insansın. Çırpınış yok. Cevabımı veririm biter. Reklama ihtiyacımda yok. Maaşlı çalışıyorum aynı zamanda freelance iş yapıyorum alnımın akıyla paramı kazanıyorum, ne bir gün şikayet duydum ne millete rahatsızlık verdim. Ben cevabımı sundum isteyen haklı bulur isteyen haksız bulur, haklı bulanlara teşekkür eder haksız bulanlara saygı duyarım. Hadi sen git spam yap milleti rahatsız et. Bende yetiştirmem gereken işlerim var kimseyi rahatsız etmeden insana yakışır şekilde işlerimi bitireyim. Kimsenin senin kadar basitleşmeyeceği umuduyla herkese iyi günler.




  • Seninle bir gün değil emin ol çok kısa süre sonra yollarımız kesişecek.
  • Hadi bakalım koç..
  • yeni alınan domainlere bu şekilde ulaşıyor

     Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?

     Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?

     Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?




  • yeni alınan domainlere bu şekilde ulaşıyor benimde başıma geldi biraz araştırınca bunları buldum

     Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?


     Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?


     Aldığım Alanadından Başkası Nasıl Haberdar Olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714EEDB0C -- 13 Eylül 2012; 11:39:52 >




  • ya arkadaslar incitip kirmayin birbirinizi..herkes ekmeginin pesinde. bu arkadasta boyle bir yontem bulmus onun uzerinden is yapmaya calisiyor.
    isteyen yaptirir isteyen yaptirmaz..rahatsiz oldugunu dusunen biri mail listten cikar dediginde kufur ediyorsa en buyuk ayibi yapiyor demektir.
    tum yorumlari okudum, konuyu acan arkadasta hakli muhatab olan arkadasta. mawerick isimli arkadasin en buyuk yanlisi da zamaninda geri donus yapmamasi, bir insan sana bel baglamissa, oluyorda olsan o isi cozeceksin ya da bildirim yapacaksin.
    biraz daha sakin arkadaslar.
    bakin bende web sitesi satiyorum. yapiyorum demiyorum cunku hazir alip musterimin istedigi gibi ayarlayip satiyorum. herkes ekmeginin pesinde.
    emre arkadas, adam aciklarin varmis kendide sorun yasamis paylasmis. burda birbirinize giydirene kadar durumu izah etseydin cok daha iyiydi.
    hadi sakin agalar...
    iyi forumlar
    hayirli kazanclar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eveeet

    Bu mutayit.com yani Emre Eryılmaz yine hortlamış !

    Tema çalmış, hazır script kullanıyormuş vs vs bunları geçiyorum zaten ne mal oldugunu herkes biliyor.

    Sedat yası bundan anladıgım kadarıyla kucuk ama ona babalık edecek kadar ondan bilgili en onemlısı insan birisi. Sedatı tanımam. Ama bu Emre ve Emrah ikilisini bilirim.

    Bu Emre denen dolandırıcı ki hakkında savcılıkta bilişim suçu dilekçeleri doludur. Öncelikle millete spam mail yapıyor. Bunu geçtim hadi.

    Bu zat-ı muhterem bi havalı, bi artist görme gitsin! Şöyle iyi biliyormus gunde bin TL kazanıyormus bilmem de bilmem ne... Bi havalar bi havalar ...

    Bazen kendisini Emrah bazen Emre olarak tanıtıyor. Net bilmesem de (bunun hakkında kimsenin net bilgisi yok bu arada) bunlar kardeş.

    Zaten nasıl bir adam oldugunu suradan anlamaya çalışın: Burada millete cevaplar yazıyor bu vizyon sahibi arkadaş :) arkasından biri giriyor domainleri böyle buluyor diyor sonra kendisi çıkıyor bu benim ekuri diyor böyle de bi dengesiz.

    Neyse konu dagılmasın, bazılarına demiş ki hakkımda bir şikayet yok! :) Yazık ya b cocuga gercekten yalancı diyecem evet yalancı ama daha baskın karakteri ezik ! Sen bu işi yapamıyorsun gülüm çek git sektörden senin dolandırıcı oldugun artık aşikar bu sektorde ancak dolandırıcılıkla para kazanırsın ki kazandın baya! Google a yazın mutayit.com mutayit vs hakkındaki şikayetleri görürsünüz.

    Para alıp teslim etmedi bana da işi ... Daha yarım yamalak teslim ettiği işler vs vs . Bunu ararsın hep hastanede hep annesi hasta yok nişanlısı hasta yok ayrılmış yok şu yok bu ! Sonra telefonları açmaz. Sonra telefonunu degistirir. Adresibi bilen zaten beri gelsin. Sık sık ev degistiriyor. Ya bildigin dolandırıcı ya bu her webmaster forumunda hakkında yazılanları okuyun zaten.

    Hee gelelim bu atarlı gencin diger marifetlerine , bir kere fena fena yalancı öyle böyle değil, acayip ukala ve kendini bi halt sanıyor, kucuk dagları bu zavallı yaratmıs sankı. Musterılerıne hakaretler kufurler bunda, musterısıne bagırmalar falan falan.

    Bayadır yoktu. Sonra bak burada hortlamıs. Ama yıne kayıplarda sanırım. Herkesten ozur dılerım falan demıs kacmıs sitesini kapatmıs bu dolandırıcı.

    Burada da biri cıkmıs aferin demediği kalmıs resmen spam yapmayı marifet saymıs iş yapalım demiş buna valla bravo dolandırıcıya tam destek !

    Bak Emre Emrah kardesler... Özelden mesaj yazın eger yuregınız varsa buraya da yazın Istanbulda her yerde sızle bana attıgınız kazıgın detaylarını gorusebılırım. Ben parasında degılım ama o parayı bana esek gıbı ıade edeceksınız.

    Öyle milleti dolandır sonra hakkınızı helal edin ayagına kacamazsın aslanım helal de etmıyorum alıcam da o parayı zaten sert kayaya carptın dedık sana ama anlamadın hakkında bırcok ozel bılgı de edındım bunları da ozelden yazısırız ıstersen.

    Delikanlı, asi (kendisine böyle diyor :) ya bildiğin ezik bu ya :) karakteri oturmamış ) bilgili ? genc cevabını merakla bekliyorum.




  • Şimdi seninle muhatap olmam da olucam.

    Forum ahalisi bu Emre Eryılmaz denen zevat beni dolandirmistir. Ve hakkinda şikayet dolu ve utanmadan gelip nasıl pişkin pişkin yaziyor.

    Emre bak erkeksin ya sen ? telefonunu aç niye kapattin korkak !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.