Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (1300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.709
Cevap
458
Favori
3.637.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12981299130013011302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manda kasa

    gecen gunu bır tane golf gördum yolda
    gtı ıdı galıba
    ön farları bır tuhaf
    hıghlıne ıle bır farkı var mı
    ıkısıdekı xenonlar aynı deılmı
    gtı da gunduz farı ledlı yanıyor gıbı geldı.
    var mı bir fark?...
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 12 Ocak 2016; 4:43:35 >
  • Hocam birde bu sw golf ne zaman gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manda kasa M kullanıcısına yanıt
    gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bugün 1.2 tsi dsg golf aracımı ankaradan (eskihisar ww) teslim aldım. istanbula doğru yola çıktım. öncelikle daha önce 2011 model kia (128bg) ceed crdi kullanıyordum. golf inanılmaz bir araç dsg şanzıman harika, yanımda arkadaşım vardı 1,2 olduğuna inanmadı :) aracı 0 olduğu için rodajda tutmak için 130 km geçmemeye çalıştım bir ara unutmuşum 150 gördüm sakin kullanmama rağmen halen araç gitmek istiyordu ve aracın içinde motor sesi veya rahatsız edici hiçbir ses yoktu.

    uzun lafın kısası 1,2 motordan çekinceleri olan varsa asla tereddüt etmesin, inanın hem vergi hemde yakıt avantajı ile harika bir makine, depoyu ankarada 240 tl ye fulledim klima hep açık. istanbula geldiğimde yarım depodan fazla benzin vardı.tahminim bu araç 50 lt ile şehir dışı 1000 km rahat yapar. ww ye verdiğim her kuruş feda olsun. bunca sene abuk subuk arabalara boşuna para vermişim.

    bu arada aracı almadan önce hem 1,4 hemde 1,2 test sürüşü yaptım. bence aralarında motor ve poerformans olarak hiç fark yok. neden diyecekseniz zaten şehir içi ortalama hız 85-100 arası yapıyoruz,araç bu hızlarda mükemmel olduğu için ferrari bile olsa şehir içi hiçbir anlamı yok.




  • ilk yıl bakımını doğuş otoya yaptıracağım.Nasıl indirim alınabilir?
  • plesk P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler... 1.4motorla ekonomik sürüşler yapılabiliyor aynı zamanda ayağınızın altında 2.0motora dönüşen bir güç var:)) golf7 kaliteli sürüşe sahip güncel motorların hepsi çok keyifli kullanım sunuyor.
    Golfun çok pahalı olduğu söyleniyor diğer markalar sanki çok ucuz gibi. Golf herşeyi ile güvenli bir otomobil c segmenti küçük bir tank gibi sağlam. Golf7 deki direksiyon kalitesi herşeyi anlatiyor buna ek olarak çok iyi frenler ve dengeli bir şase'ye sahip. O bir otomobil harikasi✔️
    Ödediğimiz her kuruşu hak ettiğini hissedip yaşiyoruz. Uzun yolculuklarda golf 80km hızdaki güveni neyse 180km aynı güveni veriyor işte bu 🆗

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siegen

    ilk yıl bakımını doğuş otoya yaptıracağım.Nasıl indirim alınabilir?

    VW indirim gibi bir iyilik yapmaz:(( iyi niyet iyiliklerini çok duydum:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depo kapağını açmaya çalısan bir motorcu arkadaşım:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SILVERSHADOW kullanıcısına yanıt
    Murat hocam nasılsınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newerdais

    Murat hocam nasılsınız?

    Sağolun Nazım Hocam. Her şey yolunda bir kaç gün sonra 6 ayı dolacak benimkinin ve 3000 km'ye ulaştım dün..
    Ya siz nasılsınız?
  • plesk P kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullan, ESES Lİ kardeşim,
    Doğru araçta olduğuna emin olabilirsin,
    Vergin
    Yakıtın
    Bakım giderlerin,
    ÇOOOK DÜŞÜK,
    Dizel almaya hiç gerek yok,
    1.2 araç canavar canavar, hayırlı olsun.
    Bende aynısını kullanıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamın yağ eksiltmesi veya servis tarafından eksik konması ile ilgili olarak diğer başlığa yazmıştım. Bunun üzerine Mersin Opat Vw servisinin yönlendirmesi ile aracı Ankara Doğuş otoya götürdüm ve aracı incelediler. Araçta herhangi bir yağ kaçağı bulamadılar. Hatta liftin altına ben de girip baktım. Tek damla yağ kaçağı yoktu. Bunun üzerine bana yardımcı olan servis danışmanı çok büyük ihtimalle Mersin Opat Vw servisi sizin araca eksik yağ koymuş dedi.

    Beni daha sonra Mersin Opat Vw servisi aradı. Bilgi aldı ben servisin çok büyük ihtimalle eksik yağ koyduğunu belirttim. Bunun üzerine Ankara Doğuş otoyu arayıp size tekrar dönelim dediler. (Sanki ben yalan söylüyorum) Yarım saat sonra tekrar aradılar ve aracı bir de Mersin de teste sokmak istediklerini söylediler. Ben de artık uğraştırmayın beni hatanızı kabul edin dedim. Bana söyledikleri Ankara Doğuş çok çok ayrıntılı teste sokmamış dediler. Yapsalardı ben mi engel oldum dedim. Bunun üzerine de tekrar yağ ve yağ filtresi değişmesi gerekiyor ondan yapmamışlardır dediler. Uzatmayın artık eksik yağ koymuşsunuz kabul edin dedim. Bana dedikleri beni şoka uğrattı. "Aldığınız ve eklediğiniz yağ bedelini size ödeyelim." Bunu duyunca resmen şoke oldum.

    Ben de böyle birşeyin olmasının mümkün olmadığını ve hatanızı artık kabul edin dedim ve beni Mersin'e dönünce bayii ye davet ettiler. Orda detaylı konuşalım dediler. Ne konuşursak konuşalım beni ikna edemezsiniz dedim ve telefonu kapattım.

    Klasik Vw servisleri tavırları. Hatalarını asla kabul etmiyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yen@l

    iyi ki gitmemişsiniz çünkü 2. bir rapor olayına hiç bir şey yoktur denilmesi taktirinde kendi kuruklarını kurtarmış olcaklardı....
    detaylı inceleme olayın hikayesi. dogus oto en belirgin yöntemle bakmış.... başka türlüde bakılmazdı zaten...

    adamlar ağzıyla halıyız dememiş ama rüşvetle konuyu kapat biz karşılayalım demiş buda ayrı bi konu.
    ister hakkınızı arayın yada üstünü kapatcaksanız adamların yanına kaar kalmasın en azından sundukları rüşveti kabul edin veya karşı tarafı zorlayacak birşeyde bulunun...
  • SILVERSHADOW kullanıcısına yanıt
    İyiyim hocam sağolun. Benim aracım 15ay 28900km. Bayramda memlekete gitme planlarım var hayırlsı artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Sayın @leon; cevabınız için teşekkürler. Ben ikinci bakımı bedava yaptırmak isteyeceğim bakalım kabul ettirebilirsem.
  • Değerli arkadaşlar. tam 1 yıllık Golf kullanııcısıyım. Ben de forumdan çok okuyarak ve öğrenerek karar vermiş birisi olarak bir bakıma borcumu yerine getirmek adına deneyimlerimi paylaşmak istedim.

    Aracım 1.2 TSI DSG Comfortline + Sürüş Konfor + Bixenon far

    Öncelikle Golf gerçekten kullanıcısı için güven veren ve yalıtım anlamında da çok başarılı bir araba. Bunu herkes paylaşıyor zaten. DSG vites her kullanım şekline uyum sağlayan çok kaliteli bir şanzıman. O vites geçişleri, o bastığınızda vitesi düşürüp sırtınızı yapıştrımas, ANLAYAMAZSINIZ

    İçindeki ferahlık konusunda bu tip bir araba için hem önde, hem de arkada gayet rahat olduğunu söyleyebilirim. Belki sadece arka ortada oturan 3. kişinin ortadaki körük sebebiyle bir sıkışıklığı olduğunu bilmekte fayda var. Bagaj da bu sınıfta bir araba için oldukça yeterli.

    Motor konusuna gelecek olursak; 1.2 TSI forumda da en çok tartışılan motor. Bir çok kişi için bu ağırlıkta bir arabayı 1.2 litrelik bir motor nasıl çeker diye şüphelendirmişti. Ancak fabrika verilerinde bile 1.6 TDI'dan daha atak olduğu 100km hıza daha çabuk ulaştığı görülüyor. Kullanırken de çok daha güçlü ya da büyük bir motor kullandığınızı siz de araçtaki diğer kişiler de hissediyor. araba istediği kadar dolu, yokuş istediği kadar dik olsun, çekememe bu motorda karşılaşağınız bir şey değil.

    Motorun ne kadar yaktığı konusuna gelecek olursak; Ben 10 bin km sonunda çok büyük oranda şehir içi kullanımında 7 litre civarında kaldığımı söyleyebilirim. Bu benim olmasını beklediğimden biraz fazla. Bunun temel sebebi de 1.2 TSI motor kesinlikle yüksek hızları sevmiyor. Demek istediğim 140-150'ler değil, 100 kmden sonra yakıt tüketimi artmaya başlıyor ve 120-130'dan sonra da can sıkıcı seviyeye geliyor. 110'a sabitlediğimde 6 litre yaktığını hatırlıyorum. Bunun 5'ten fazla olmasını beklemezdim. ama 5 yakması için 90-95 gibi hızlara sabitlemek gerekli. Bu da otobanda pek mümkün değik.

    Şöyle söyleyeyim; yukarıda da devir ve hız konusunda 1.4 TSI konuşulmuş. 1.2 TSI 7. viteste 2000 devirde hız 95km. Bu hız bir bakıma optimum veriyi gösteriyor. 1.4 TSI'da ise bildiğim kadarıyla 110 km civarı.
    3000 devirde ne kadar hız yapıldığı konuşulmuş, bu 1.2 TSI için 140 km gibi.
    1.2 TSI DSG yumuşak kullanımda 60-70 km hızdan itibaren 7. vitese 1400-1500 devir hızlarında geçiyor ve benzini kokluyor. sürekli 70-100 bandında kalarak 100 km'de 4 litre yakmak bile mümkün ama pratikte bu pek mümkün olmuyor ve boş trafikte 110'u geçmemek kaydıyla 5 litre civarı görülebiliyor. eğer bir iddia söz konusu olsa bir depoyla 1200 km gidilebilir, ancak normal kullanımda 700 km anca.

    Özetle şehir içinde yoğun kullanacaksanız, 120-130'ları fazla aşmayacaksanız 1.2 TSI sizi çok rahat tatmin eder. Ama özellikle şehir dışında ve yüksek hızlarda kullanıyorsanız 1.4 TSI 122 ya da 140 ACT kullanmak en doğrusu olur. Çünkü 110 km hıza kadar 1.2 TSI, 110'dan sonra 1.4 TSI daha az yakıyor diyebilirim. 1.4 TSI 140 ACT daima en az yakıyor tabi orası ayrı

    Ben aracı ilk aldığımda boya koruma yaptırdım ve verdiğim paraya değdiğini gördüm. Halen maşallah fabrikadan yeni çıkmış gibi görünüyor. Bir de bagaja havuz aldım ki bu da gayet mantıklı bir yatırım oldu, tavsiye ederim.

    Sorularınız olursa elimden geldiğince paylaşmak isterim.

    Son olarak 2. el ve yatırım açısından bakacak olursanız Golf en iyi arabalardan biri. 1 sene önce aldığım fiyattan 10 bin liradan fazla pahalandı ve satacak olsam aldığımdan 5 bin lira daha fazlaya satıp kar bile edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodaveacell -- 9 Temmuz 2014; 14:24:48 >




  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt
    Golf'te şeytan tüyü var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 🆒

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt
    Kardeş aynı araç malzemac diye birinde var adam auris formuna koymuş İstanbul içi akıcı trafikte 3.7 litre yakıyormuş resmide var bu nasıl iş ya sen kullanamıyorsun yada o arkadaş arabayı yokuşlarda sırtında taşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler.. ellerinize sağlık...
  • 
Sayfa: önceki 12981299130013011302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.