Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM FAZLASIYLA ÜCRETLİ OLDU!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
7
Favori
83.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2006 dan buyana sahibinden.com a üyeyim. Gittikçe işi ticarete döktüler:

    İlanınız bir müddet yayımlandıktan sonra "aylık ücretsiz kotanızı doldurdunuz, ücretli(39,90.-TL) ilan veriniz veya mağaza açınız" uyarısı geliyor
    (Yanlış anlaşılmasın hepi topu 1 araç ilanım oluyor,galerici değilim)

    ŞİMDİ bir adım daha ileriye götürmüşler, ilanınızın süre bitimine 1 ay kalsa bile BU KEZ "ilan içeriği güncelleme limitinizi doldurdunuz, ücretli(39,90.-TL) ilan veriniz veya mağaza açınız" tarzı bir uyarıs geliyor, o dakikadan sonra ne ilanınızın fiyatını ne de içeriğini (mesela km güncelleme) yapabiliyorsunuz.Ya sileceksiniz ya o haliyle ilan müddetini tamamlayacak...

    İlla şu siteye bu siteye destek verelim şeklinde değilde "sahibinden.com" dan desteği çekelim şeklinde protesto yapmalı diye düşünüyorum.

    Hem (bireysel/amatör/adını ne koyarsanız) bizlerin ilanlarıyla ilan adedini yükseltip "böylece en etrcih edilen popüler site olup" hemde bizden Deli Dumrul misali "geçersen bir akçe geçmezsen bin akçe" uygulamalarını yapamasınlar. Bankaların aklına gelmiyor bunların aklına gelenler.

    Tesadüfen bu konuya cEvap yazmadan önce defalarca bunlara(sahibinden.com) mailler attım. Karıncaya masaj yapacaksanız tekniğiyle yapın,merhametle yapın bu işten profesyonel manada kazanç elde edenlere yönelin diye.

    Hiç okumuyor gibi standart basmakalıp yanıtları verip geçtiler.Şikayetvar a yazacaktım, baktım orası dolmuş taşmış ve o sitede müşterilerine verdikleri yanıtlarda ayrı bir zihni sinir...

    Bu sitede her türlü ilan verilebiliyor ya;

    Şimdi benim bir dairem var satılığa çıkarmışım fiyatı da son derece ortalama belirlemişim. Banka kredileri yükselmiş şu olmuş bu olmuş alıcı çıkmamış,eskiden uzatma hakkı vardı. Şimdi 1 kısa uzatma sonrası bunu sil 39 TL den yeniden ilan ver diyor... Ama bu arada daire (veya araç) satılsın diye ilan tarihini güncelleme, vitrine çıkarma vırt zırt bir sürü paralı uygulamayı (kaç 39 TL) yapmışım. Şimdi benim durumumdakilere bu yapılır mı? Kazandığın yetmiyor mu bir de gece tarifesi açıyorsun demezler mi insana?

    Öyle ücretsiz ilan diye sitenin başına kocaman yazmasın,desinki ilk ay ücretsiz devam eden aylarda ücreti bu.Ali cengiz yapmasın bilemediğimiz bir sayıda güncelleme limiti vs. olmasın.Net olsunlar.

    Bunları Aynen burada yazdığım gibi onlara da yazdım, kötüniyetli kullanan ilan müddetince paralı uygulamalarla hiç siteye kazanç sağlamayanla, sağlayan veya sayısal/adetsel varlığı nedeniyle siteye güç verenleri ayırın diye.

    Öyle parasız ilanla fiyatlarda suni artış olur mu? Piyasa saf mı? Kısa süre sonra reel fiyat ve ilan fiyatı diye gerekirse ikili fiyatlandırma yapar yine kül yutmaz bu piyasa.

    Bir çırpıda alternatif pek çok site buldum(mesela araba, arabam,hurriyetoto,milliyetemlak,hurriyetemlak), onlara da ilanımı koydum,ilginçtir onlardan sahibinden'den daha çok yanıt geldi...

    Not-Bir başka konunun altında bu konuya değinmiştim,yanlış anlaşılır arada kaynar diye bağımsız bir başlık açayım diye düşündüm.

    Güncelleme:

    Bir kısım cevapları dikkatle okudum;

    Evet herşeyin bir bedeli vardır,olmalıdır ama bu bedel, öngörülebilir ve kabul edilebilir (makul) olmalı ve başlangıçta koşulları açık seçik deklare edilmelidir.

    Bir kısım arkadaş ücretli ilan olunca ciddi satıcı olmayanların ilan vermeyeceğini veya aynı ilanı yeniymiş gibi günaşırı tekrar veremeyeceklerini, piyasanın gerçek alıcı ve satıcılarla ütopya daki gibi cennete döneceğini düşünmüşler.

    Sahibinden.com da üyelik ücretsiz. Bu nedenle kişi uydurma bilgilerle ücretsiz email hesaplarını aktivasyonda gösterip dilediği kadar ilanı yukarıdaki istenmeyen şekillerde verir ve sistem bunları yakalamakta zorlanır. Dolayısıyla ücretlendirme ilan kalitesini arttrmaya yetmez.Zaten bunu bildiklerinden kayıt dışıyla değil,bu tarz ayak oyunlarıyla işi olmayan ücretli uygulamaları kullanan müşterilerinden ilave tahsilata yöneliyor sahibinden.

    Toparlarsak; ilanlar başlangıçtan itibaren paralı olmuş değil, çoklu (sahte) üyelikle mükerrrer ilan vs.mahsurlar hala devam ediyor.
    Yapılan; ilanınızı vermişsiniz favorilere ekleyen takipçileriniz oluşmuş...çeşitli satış kolaylığı aktivitelerine avuçla para vermişsiniz(bu sizin gırgırına ilan vermediğinizi gerçek satıcı olduğunuzu da gösterir) sonra gelsin ek ücretler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 11 Ağustos 2012; 21:09:01 >







  • Ben bu gibi sitelerin çok az da olsa ücretli olması taraftarıyım.
    Sembolik bir ücret, belki 3-5 lira.

    İnsanlar bir araç aldığı gün aracın ilanını veriyorlar, aldığı fiyatın üzerine 1-2 koyup, biri çıkarsa satarım, para kazanırım mantığıyla.
    Sonra aynı araçtan satacak olan birisi bu ilanı görüyor, "benim aabam bundan daha temiz" diyor ve 1-2 yukarısına o da ilan veriyor.
    Sürü psikolojisi böyle gidiyor.
    Bu şekilde sanal bir sekilde piyasa yükselmiş oluyor.

    Sahibinden.com gerçek satıcılardan çok enayi bekleyen insanlarla ve al-satçılarla, galericilerle dolu. Gerçek satıcıları aradan cımbızla zor çekersiniz.

    Selamlar.
    Sitede cok fazla data ve veri alisverisi var.Bunlarin saklanmasi erisimi tamamen maliyet.Sunucular,personeller diger siteler bunlari reklamla idare ediyor sahibinden ise ucret aliyor.Eskiden sahibindenin olmadigi zamanlarda ya galericiye para veriyordun ya emlakciya onlarin aldigi paralar kat kat daha fazlaydi.Bence para almalari normal sahibinden guzel birsey.
  • Arkadaşlar araba alacak olanlar bencewww.araba.com a girsin buda çok güzel bir site istediğin zaman güncelleme yapabiliyorsun istersen ilanı silip aynı gün içinde tekrar verebiliyorsun Yani sahibinden.com a 40 tl vermek yazık günah yani çoğu kişi günllük 20 30 tl ye çalışıyor Biraz insaf yani
  • Şöyle de bir şey var ilgilenene


    Pepsi kapaklarındaki şifreyi arabam.com'a gir ilan listelemede senin ilanın en üstte 3 GÜN ÜCRETSİZ çıksın.

    http://www.arabam.com/home/pepsikampanya
  • Sahibinden.com tüm üyelere öyle bir kazık attı ki, artık batsa da aklı başına gelse. Alternatif site isteyenler için:www.sanalpazar.com sitesinin yıldızını parlatırsak iyi olur. Tamamen kredi kartı ile alıveriş yapılan bu sitede kesilen komisyon %5 ile sınırlı. Sahibinden.com adlı paragöz sitenin aksine taksitli satılardan da komisyon almıyor ve 12'ye varan taksitler peşin fiyatına yapılıyor. Kurumsan müşteriler için de "mağaza açmak ücretsiz" Bu kadar avantajın yanında tek eksik sahibinden.com kadar kullanıcıya ulaşamaması.

    Sahibinden'in bu kapitalist tavrına kızacak kullanıcılar sanalpazar'a yönelirse kısa zamanda istenilen hite ulaşır. Herkes eşine dostuna sahibinden'i terk etmesi yönünde tavsiyede bulunmalıdır. Alternatiflere yönelmek şart, yıllarca ekmeğini yediği müşterilerle inatlaşmanın cezasını çekme zamanı gelmiştir..




  • Bizim millet böyle işte; bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali. Yahu sen biliyor musun "alışveriş" kategorisini? İnsanların kaç kuruşluk satış yaptığını da sitenin bu faşist tavrını destekleyip: "alın, daha fazla ücret alın!" diye adamları haklı gösteriyorsun. %7 komisyon alıyorlarsa neden ayrıca ücret talep ediyorlarmış? Var mı böyle her şeyden ayrı ayrı kazanç? Böyle düşünenler oldukça adamlar "bu millete her şey müstehak" diyordur. Ben müşteri hizmetlerini aradığımda zaten görevli de: "Beyefendi birçok kullanıcımız da olumlu geri dönüşler yapıyor yeni uygulama ilgili" demişti.

    Sitenin amacı güya "boş yere satmayacağı ürünü ilana verenleri ya da bir ürünü üst sıralarda gözüksün diye birçok defa listeleyenleri engellemek" vs. kesinlikle değil. İlk günlerde beni telefonla arayan bayanın da dediği gibi: "burada amaç kurumsal (mağaza sahibi) müşterilerimizin ürünlerini desteklemektir." Yani zaten arayıp "mağaza açın efendim sızlanacağınıza" demelerinin sebebi de bu. Binlerce lira mağaza aidatı ödeyecek satışınız var mı diyen yok tabi.

    Her sahibinden.com kullanıcısı lütfen sikayetvar.com'a üye olup, şu linkteki kısma şikayetlerini bildirsinler.http://www.sikayetvar.com/firma/detay/sahibindencom Şikayetleriniz sitede yayınlandıktan sonra müşteri hizmetlerinden yetkililer arıyor ve şikayetinizi dinliyor. Çok kişi zaten şikayet etmiş, ben de ettim daha ilk günden. Sizleri de bekliyoruz.




  • İlanların ücretli olmasının üzerinden 1.5 ay geçti ama benim hala çözemediğim bir konu var. 5-10TL gibi fiyatlarla binlerce ürün satılan "alışveriş" kategorisinde 30 ücretsiz ilan limiti koyup, limit aşılınca ilan başı 1TL talep eden sahibinden.com, binlerce, yüzbinlerce liraya satış yapılan "elektrik ve enerji, sanayi, parça, ataşman ve yedek parça" adlı kategorilere 500 ilan limiti neden veriyor?

    Bakın 500 ilan limitli sanayi kategorisinden bir ilan örneği:http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-mutlucam-3000-serisi-nesting-cnc-router-108059134/detay Bu ilandan para alma, bunun gibi 500 ilan verme hakkı tanı, ama üç beş kuruş para kazanılan alışveriş kategorisine dalga geçer gibi yıllık 30 ilan limiti ver. Bunun adına ne denir? Bu kadar etikten uzak bir site olabilir mi?

    Bu iş aynen şuna benziyor, 50 kuruşluk ekmekten bile %18 KDV alan devlet, milyonlarca liralık elmastan, yakuttan 0 vergi alıyor bu ülkede. İnsanların sinirlerine hakim olması çok zor bu ülkede, Allah hepimize sabır verin, diyecek başka bir şey yok...




  • www.sanalpazar.com/
    http://www.acilensatiyorum.com.tr/
    http://www.bizde.com/

    Sahibinden.com'un bu yanlış tutumu ile, yavaş, yavaş büyüyorlar ve alternatifler çoğalıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arday1

    eskiden sahibinden comu gerçekten beğinirdim ama şuanda inanılmaz ticari amaç güdüyorlar. Tabiki ticari amaçla kurulmuş site ve bunu yapması normal gibi olabilir ama unutmamalıdır ki sahibinden.com u sahibinden.com yapan bizler yani galerici olmayan kullanıcılardır. Gereksiz ilan verenler durmadan ilanını silip güncelleyenlere fln filan sistemsel önlem alınabilir ama para istemek sapasaçma böyle şeyler için. Ve işin kötüsü bu kadar ticari amaç güttüklerini herkes biliyor artık. Şuanda neredeyse herşey onların tekelinde araç için özellikle. Ama şunu kaçırıyorlar birisi de çıkıp eski sahibinden.com gibi bir site yaparsa bu halk desteği çeker sahibinden.com yokken olan araba sitelerinin düşütü durumlara düşecekler. Bakın eskiden ne kadar tıklanan siteler şuanda tıklanıyor mu? ben araba satacakken yada alacakken o sitelere bakmıyorum bile artık. çünkü o sitelerde zamanında çok para amacı güttüler.

    Birileri yapmış bile, içerik olarak çok benziyor. Şu an Alexa rank in Turkey 4.979. Haftaya bir kontrol ediyim bakayım.

    http://www.acilensatiyorum.com/index.php




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trusen

    www.sanalpazar.com/
    http://www.acilensatiyorum.com.tr/
    http://www.bizde.com/

    Sahibinden.com'un bu yanlış tutumu ile, yavaş, yavaş büyüyorlar ve alternatifler çoğalıyor...

    bende ilk senesinden beri üyesi olduğum siteyi bu tutumundan dolayı ilan vermeme kararı aldım. ve bahsettiğiniz alternatif sitelere yöneliyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fkamanli

    Birileri yapmış bile, içerik olarak çok benziyor. Şu an Alexa rank in Turkey 4.979. Haftaya bir kontrol ediyim bakayım.

    http://www.acilensatiyorum.com/index.php


    güzel site olmuş aynı sahibinden ilanlarımı açıyorum hayırlısıyla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ölüdeniz1907

    quote:

    Orijinalden alıntı: fkamanli

    Birileri yapmış bile, içerik olarak çok benziyor. Şu an Alexa rank in Turkey 4.979. Haftaya bir kontrol ediyim bakayım.

    http://www.acilensatiyorum.com/index.php


    güzel site olmuş aynı sahibinden ilanlarımı açıyorum hayırlısıyla

    Bir de arayüz yapsalar, ilanları sahibindenden otomatik kopyalayıp kendi açsa, bizi uğraştırmasa.




  • Öncelikle beni şikayet etmişsiniz, sizler yazarken iyi hoş ama sizleri eleştiren bir yazıya tahammül bile yok..Ayıp denilen bir şey var ama ondanda sizin haberiniz yok..

    Sonrasında şikayet ettiğiniz ama şikayetiniz haksız bulunan yazımında en az sizin yazınız kadar burada bulunmaya hakkı var ve bu hakkı kullanıyorum..


    Öncelikle karşınızdakini tanımadan cevap yazmışsınız.

    1. Ben bu sitede 30 TL ile sitedeki simsar tarafından alınıp 75 TL ile satıldığını, 75 TL ile satın alanın utanmadan 90 TL ile satışa koyduğunu, minik bir ikaz için attığım mesajada utanmadan "sen yenisin belli burada acayip pazarlık yaparlar, aldığım fiyata satarsam şanslıyım" diye cevap verip1 hafta sonra teknolojiden yoksun fukaraya 90 TL ile sattığını bilirim.

    2. Herkesin 15 sattığı ürünü 5 TL ile sahibinden com sayfasında 6 ayı geçgin süre satışta tutup, "5 TL'ye nie satıyon", "sen dolandırıcısın seni polise ihpar etcem", "herkesde 15 lira sen nie bu fiyata koyuon, boxukmu bu" gibi ipe sapa gelmez saçma sapan mesajları ile muhatap oldum. Ürün 5 TL den 1 kuruş fazla etmezdi ama herkes 15 TL fiyata koyduğu için teknolojiden yoksun fukara yurdum insanı o rününün fiyatını 15 TL bellemiş, akılsız ile uğraşmak kolayda cahili ile imkansız oluyor.

    3. Bu sitede de benzer numaraları çok gördüm, fiyatta hakkaniyete ışık tutmak için yazdığım yorumlardan ötürü yazılarımdan herdaim şikayetçi olunup, defalarca yasaklandım, hakarete uğradım, bazı tuhaf şahsiyetlerin kendince uydurduğu "ölücü" gibi güya aşağılama nitelemelerinden bana lakab bile taktılar.. Merak ettim, onların yaptığını ben yapsam, herkesin 15 sattığı ama değeri 5TL olmayan ürünü ben 25 koysam ne olur dedim sergiye verdim gelen cevaplar hakikaten hoştu..Yazsam kitap olurlar..

    4. 2. elin bir mantığı vardır, ürünü alırsınız kullanırsınız artık işinize görmeyecek bir noktadadır, daha iyisine ihtiyaç duyarsınız satarsınız, ya da nakite sıkışmışsınızdır ihtiyacını giderecek en basit yola başvurursunuz, olmadı bir yanlışlık olmuştur satıp geliri ile yanlışı düzeltmeye niyetlenirsiniz..Her halukarda ürün size olan hizmetini yerine getirmiştir, ihtiyacı olan bir muhtereme işini görmesi baabında ne satıcıyı ne de alıcıyı üzmeyecek bir fiyat ile satışa koyarsınız..İşte bunun adı 2. el demektir..

    8 yıl önce 100 TL ye aldığı ürünü tepe tepe 8 yıl kullanıp utanmadan 90 TL fiyata satmak 2. el olmaz. 5 yıl önce 65 TL ile alıp 5 sene tepe tepe kullanıp ihtiyacı karşılamadığı için 135 TL ye satın alınan daha üst modelinin parasını çıkarmak için 50 TL ile satışa koymak 2. el değildir.Piyasası 50 TL olan ürünü piyasa bilgisinden yoksun satıcıdan 30 TL ile alıp 75 TL ile satıp, 75 TL ile satın alanında piyasa bilgisinden yoksun başka bir muhtereme 90 TL ile satması 2. el hiç değildir..

    Sizler 2. el satış ile ticareti birbirine karıştırmışsınız, sizin belirttikleriniz düpe düz ticarettir..

    Zaten sahibinden.com da bu farkı görmüş, insanın elinde yılda kaç adet böyle ürün olabilir diye bir istatistik çıkarmış ve belli bir ilan sayısı hakkı tanımış..İstatistik yanlıştır ya da doğrudur tartışılır.. Bu 2. el ürün satan muhteremler için, işi ticarete dökenler içinse fiyatlandırmasını koymuş senelerce, ne vergisi nede ilan için para ödemeden ticaretini yapanlar şimdi üç kuruş istenilince ayaklanıp hep bir ağızdan bağırmaya başlamışlar..Senelerce TTK'nunca suç işleyip vergisini kaçırıp ödemediklerine saysınlar bu reklam için istenilen ücreti, "beter olsunlar".. Ama siz işi yine anlamamazlığa vurursunuz bu yazımdan sonra o da başka...

    5. Adamlar bu işten kaç zamandır ekmek yiyorlar, herhalde binlerce dolar kazandıkları ekmek kapısını baltalayacak kadar aciz, düşüncesiz vede idealsiz insanlar değildirler ki bunca zamandır bu işi profesyonelce yürütüyorlar..O neden ile "batarlar" "millet başka sitelere kaçar" "kullanıcı sayılar düşmüş" gibi safsatalara sanıyorum ki bir tek 5 TL lik ürünü 15 TL ye satmasını bilipte 1 TL kira parası ödeyemeyecek muhteremler inanır.. Hoş zaten adamlar amiyane tabiri ile beleşçilerden kurtulup canlı parayı verecek olanlara hizmet sunmaya karar vermişler. Bir nevi asalaktan arındırma programı benzetmesini yapabiliriz, vizyon değişikliklerini takdir ettim şimdi..

    6. Şuraya yorum yazıpta kazan kaldıran zat-ı muhterem; senelercewww.sahibinden.com da beleşten ürünü teşhir ettin, 5 TL etmez malı 15 TL ye kakaladın, pardon sattın adamlara 5 kuruş reklam parası vermedin şimdi kalkmış reklam parası istiyorlar veren enayidir diyorsun, yahu zaten senelerce değil 5 kuruş 1 kuruş reklam parası vermeden yaşamışsın asalak misali bu saatten sonra vermiyorum para desen ne olur demesen ne olur...

    7. Ben buraya daha çok saçma sapan ticaret mantalitesi yazarım ama ne bunu anlayacak insan var nede bunları yazacak kadar çok vaktim..Varsın herkes bildiği yoldan gitsin...Selametle..




  • Benzer kullanım ile ücretsiz ve anında yayın imkanı bulacağınız Piston Kafalar sayfasından 2.el ilanı verebilirsiniz. Yönetim açısından sakınca olmadığını düşünerek direk site ismini yazdım, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Öncelikle beni şikayet etmişsiniz, sizler yazarken iyi hoş ama sizleri eleştiren bir yazıya tahammül bile yok..Ayıp denilen bir şey var ama ondanda sizin haberiniz yok..

    Sonrasında şikayet ettiğiniz ama şikayetiniz haksız bulunan yazımında en az sizin yazınız kadar burada bulunmaya hakkı var ve bu hakkı kullanıyorum..


    Öncelikle karşınızdakini tanımadan cevap yazmışsınız.

    1. Ben bu sitede 30 TL ile sitedeki simsar tarafından alınıp 75 TL ile satıldığını, 75 TL ile satın alanın utanmadan 90 TL ile satışa koyduğunu, minik bir ikaz için attığım mesajada utanmadan "sen yenisin belli burada acayip pazarlık yaparlar, aldığım fiyata satarsam şanslıyım" diye cevap verip1 hafta sonra teknolojiden yoksun fukaraya 90 TL ile sattığını bilirim.

    2. Herkesin 15 sattığı ürünü 5 TL ile sahibinden com sayfasında 6 ayı geçgin süre satışta tutup, "5 TL'ye nie satıyon", "sen dolandırıcısın seni polise ihpar etcem", "herkesde 15 lira sen nie bu fiyata koyuon, boxukmu bu" gibi ipe sapa gelmez saçma sapan mesajları ile muhatap oldum. Ürün 5 TL den 1 kuruş fazla etmezdi ama herkes 15 TL fiyata koyduğu için teknolojiden yoksun fukara yurdum insanı o rününün fiyatını 15 TL bellemiş, akılsız ile uğraşmak kolayda cahili ile imkansız oluyor.

    3. Bu sitede de benzer numaraları çok gördüm, fiyatta hakkaniyete ışık tutmak için yazdığım yorumlardan ötürü yazılarımdan herdaim şikayetçi olunup, defalarca yasaklandım, hakarete uğradım, bazı tuhaf şahsiyetlerin kendince uydurduğu "ölücü" gibi güya aşağılama nitelemelerinden bana lakab bile taktılar.. Merak ettim, onların yaptığını ben yapsam, herkesin 15 sattığı ama değeri 5TL olmayan ürünü ben 25 koysam ne olur dedim sergiye verdim gelen cevaplar hakikaten hoştu..Yazsam kitap olurlar..

    4. 2. elin bir mantığı vardır, ürünü alırsınız kullanırsınız artık işinize görmeyecek bir noktadadır, daha iyisine ihtiyaç duyarsınız satarsınız, ya da nakite sıkışmışsınızdır ihtiyacını giderecek en basit yola başvurursunuz, olmadı bir yanlışlık olmuştur satıp geliri ile yanlışı düzeltmeye niyetlenirsiniz..Her halukarda ürün size olan hizmetini yerine getirmiştir, ihtiyacı olan bir muhtereme işini görmesi baabında ne satıcıyı ne de alıcıyı üzmeyecek bir fiyat ile satışa koyarsınız..İşte bunun adı 2. el demektir..

    8 yıl önce 100 TL ye aldığı ürünü tepe tepe 8 yıl kullanıp utanmadan 90 TL fiyata satmak 2. el olmaz. 5 yıl önce 65 TL ile alıp 5 sene tepe tepe kullanıp ihtiyacı karşılamadığı için 135 TL ye satın alınan daha üst modelinin parasını çıkarmak için 50 TL ile satışa koymak 2. el değildir.Piyasası 50 TL olan ürünü piyasa bilgisinden yoksun satıcıdan 30 TL ile alıp 75 TL ile satıp, 75 TL ile satın alanında piyasa bilgisinden yoksun başka bir muhtereme 90 TL ile satması 2. el hiç değildir..

    Sizler 2. el satış ile ticareti birbirine karıştırmışsınız, sizin belirttikleriniz düpe düz ticarettir..

    Zaten sahibinden.com da bu farkı görmüş, insanın elinde yılda kaç adet böyle ürün olabilir diye bir istatistik çıkarmış ve belli bir ilan sayısı hakkı tanımış..İstatistik yanlıştır ya da doğrudur tartışılır.. Bu 2. el ürün satan muhteremler için, işi ticarete dökenler içinse fiyatlandırmasını koymuş senelerce, ne vergisi nede ilan için para ödemeden ticaretini yapanlar şimdi üç kuruş istenilince ayaklanıp hep bir ağızdan bağırmaya başlamışlar..Senelerce TTK'nunca suç işleyip vergisini kaçırıp ödemediklerine saysınlar bu reklam için istenilen ücreti, "beter olsunlar".. Ama siz işi yine anlamamazlığa vurursunuz bu yazımdan sonra o da başka...

    5. Adamlar bu işten kaç zamandır ekmek yiyorlar, herhalde binlerce dolar kazandıkları ekmek kapısını baltalayacak kadar aciz, düşüncesiz vede idealsiz insanlar değildirler ki bunca zamandır bu işi profesyonelce yürütüyorlar..O neden ile "batarlar" "millet başka sitelere kaçar" "kullanıcı sayılar düşmüş" gibi safsatalara sanıyorum ki bir tek 5 TL lik ürünü 15 TL ye satmasını bilipte 1 TL kira parası ödeyemeyecek muhteremler inanır.. Hoş zaten adamlar amiyane tabiri ile beleşçilerden kurtulup canlı parayı verecek olanlara hizmet sunmaya karar vermişler. Bir nevi asalaktan arındırma programı benzetmesini yapabiliriz, vizyon değişikliklerini takdir ettim şimdi..

    6. Şuraya yorum yazıpta kazan kaldıran zat-ı muhterem; senelercewww.sahibinden.com da beleşten ürünü teşhir ettin, 5 TL etmez malı 15 TL ye kakaladın, pardon sattın adamlara 5 kuruş reklam parası vermedin şimdi kalkmış reklam parası istiyorlar veren enayidir diyorsun, yahu zaten senelerce değil 5 kuruş 1 kuruş reklam parası vermeden yaşamışsın asalak misali bu saatten sonra vermiyorum para desen ne olur demesen ne olur...

    7. Ben buraya daha çok saçma sapan ticaret mantalitesi yazarım ama ne bunu anlayacak insan var nede bunları yazacak kadar çok vaktim..Varsın herkes bildiği yoldan gitsin...Selametle..



    Şöyle alıntı yapalım da, duygularımıza tercüman olan düşüncelerimiz daha çok okunabilsin. Yazınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgn61


    quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Öncelikle beni şikayet etmişsiniz, sizler yazarken iyi hoş ama sizleri eleştiren bir yazıya tahammül bile yok..Ayıp denilen bir şey var ama ondanda sizin haberiniz yok..

    Sonrasında şikayet ettiğiniz ama şikayetiniz haksız bulunan yazımında en az sizin yazınız kadar burada bulunmaya hakkı var ve bu hakkı kullanıyorum..


    Öncelikle karşınızdakini tanımadan cevap yazmışsınız.

    1. Ben bu sitede 30 TL ile sitedeki simsar tarafından alınıp 75 TL ile satıldığını, 75 TL ile satın alanın utanmadan 90 TL ile satışa koyduğunu, minik bir ikaz için attığım mesajada utanmadan "sen yenisin belli burada acayip pazarlık yaparlar, aldığım fiyata satarsam şanslıyım" diye cevap verip1 hafta sonra teknolojiden yoksun fukaraya 90 TL ile sattığını bilirim.

    2. Herkesin 15 sattığı ürünü 5 TL ile sahibinden com sayfasında 6 ayı geçgin süre satışta tutup, "5 TL'ye nie satıyon", "sen dolandırıcısın seni polise ihpar etcem", "herkesde 15 lira sen nie bu fiyata koyuon, boxukmu bu" gibi ipe sapa gelmez saçma sapan mesajları ile muhatap oldum. Ürün 5 TL den 1 kuruş fazla etmezdi ama herkes 15 TL fiyata koyduğu için teknolojiden yoksun fukara yurdum insanı o rününün fiyatını 15 TL bellemiş, akılsız ile uğraşmak kolayda cahili ile imkansız oluyor.

    3. Bu sitede de benzer numaraları çok gördüm, fiyatta hakkaniyete ışık tutmak için yazdığım yorumlardan ötürü yazılarımdan herdaim şikayetçi olunup, defalarca yasaklandım, hakarete uğradım, bazı tuhaf şahsiyetlerin kendince uydurduğu "ölücü" gibi güya aşağılama nitelemelerinden bana lakab bile taktılar.. Merak ettim, onların yaptığını ben yapsam, herkesin 15 sattığı ama değeri 5TL olmayan ürünü ben 25 koysam ne olur dedim sergiye verdim gelen cevaplar hakikaten hoştu..Yazsam kitap olurlar..

    4. 2. elin bir mantığı vardır, ürünü alırsınız kullanırsınız artık işinize görmeyecek bir noktadadır, daha iyisine ihtiyaç duyarsınız satarsınız, ya da nakite sıkışmışsınızdır ihtiyacını giderecek en basit yola başvurursunuz, olmadı bir yanlışlık olmuştur satıp geliri ile yanlışı düzeltmeye niyetlenirsiniz..Her halukarda ürün size olan hizmetini yerine getirmiştir, ihtiyacı olan bir muhtereme işini görmesi baabında ne satıcıyı ne de alıcıyı üzmeyecek bir fiyat ile satışa koyarsınız..İşte bunun adı 2. el demektir..

    8 yıl önce 100 TL ye aldığı ürünü tepe tepe 8 yıl kullanıp utanmadan 90 TL fiyata satmak 2. el olmaz. 5 yıl önce 65 TL ile alıp 5 sene tepe tepe kullanıp ihtiyacı karşılamadığı için 135 TL ye satın alınan daha üst modelinin parasını çıkarmak için 50 TL ile satışa koymak 2. el değildir.Piyasası 50 TL olan ürünü piyasa bilgisinden yoksun satıcıdan 30 TL ile alıp 75 TL ile satıp, 75 TL ile satın alanında piyasa bilgisinden yoksun başka bir muhtereme 90 TL ile satması 2. el hiç değildir..

    Sizler 2. el satış ile ticareti birbirine karıştırmışsınız, sizin belirttikleriniz düpe düz ticarettir..

    Zaten sahibinden.com da bu farkı görmüş, insanın elinde yılda kaç adet böyle ürün olabilir diye bir istatistik çıkarmış ve belli bir ilan sayısı hakkı tanımış..İstatistik yanlıştır ya da doğrudur tartışılır.. Bu 2. el ürün satan muhteremler için, işi ticarete dökenler içinse fiyatlandırmasını koymuş senelerce, ne vergisi nede ilan için para ödemeden ticaretini yapanlar şimdi üç kuruş istenilince ayaklanıp hep bir ağızdan bağırmaya başlamışlar..Senelerce TTK'nunca suç işleyip vergisini kaçırıp ödemediklerine saysınlar bu reklam için istenilen ücreti, "beter olsunlar".. Ama siz işi yine anlamamazlığa vurursunuz bu yazımdan sonra o da başka...

    5. Adamlar bu işten kaç zamandır ekmek yiyorlar, herhalde binlerce dolar kazandıkları ekmek kapısını baltalayacak kadar aciz, düşüncesiz vede idealsiz insanlar değildirler ki bunca zamandır bu işi profesyonelce yürütüyorlar..O neden ile "batarlar" "millet başka sitelere kaçar" "kullanıcı sayılar düşmüş" gibi safsatalara sanıyorum ki bir tek 5 TL lik ürünü 15 TL ye satmasını bilipte 1 TL kira parası ödeyemeyecek muhteremler inanır.. Hoş zaten adamlar amiyane tabiri ile beleşçilerden kurtulup canlı parayı verecek olanlara hizmet sunmaya karar vermişler. Bir nevi asalaktan arındırma programı benzetmesini yapabiliriz, vizyon değişikliklerini takdir ettim şimdi..

    6. Şuraya yorum yazıpta kazan kaldıran zat-ı muhterem; senelercewww.sahibinden.com da beleşten ürünü teşhir ettin, 5 TL etmez malı 15 TL ye kakaladın, pardon sattın adamlara 5 kuruş reklam parası vermedin şimdi kalkmış reklam parası istiyorlar veren enayidir diyorsun, yahu zaten senelerce değil 5 kuruş 1 kuruş reklam parası vermeden yaşamışsın asalak misali bu saatten sonra vermiyorum para desen ne olur demesen ne olur...

    7. Ben buraya daha çok saçma sapan ticaret mantalitesi yazarım ama ne bunu anlayacak insan var nede bunları yazacak kadar çok vaktim..Varsın herkes bildiği yoldan gitsin...Selametle..



    Şöyle alıntı yapalım da, duygularımıza tercüman olan düşüncelerimiz daha çok okunabilsin. Yazınız için teşekkürler.

    +1 böylelerine verilecek en güzel cevap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmklmc

    Burada önerilen Bizde.com hoşuma gitti bence ileride patlama yapacak olan bir site

    5 para etmez bir site sahibinden.com u kolay kolay rakip çıkmaz 5 sene sonra aynı lafı yine sana rahatlıkla söylerim.

    sahibinden.com bende boykot koydum artık www.ilanilana.com adresine ilanlarımı giriyorum.ve kampanya yapmış şimdi üye olup ilan girene 2 yıl dopingler vitrinler beleş :) mesaj geldi mailime tebrikler 2 yıl ücretsiz hakkı kazandınız die daha ne isterim aga,bi deneyin derim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmklmc

    Burada önerilen Bizde.com hoşuma gitti bence ileride patlama yapacak olan bir site

    5 para etmez bir site sahibinden.com u kolay kolay rakip çıkmaz 5 sene sonra aynı lafı yine sana rahatlıkla söylerim.

    sahibinden.com bende boykot koydum artık www.ilanilana.com adresine ilanlarımı giriyorum.ve kampanya yapmış şimdi üye olup ilan girene 2 yıl dopingler vitrinler beleş :) mesaj geldi mailime tebrikler 2 yıl ücretsiz hakkı kazandınız die daha ne isterim aga,bi deneyin derim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

    Bana göre kesinlikle 50 lira gibi ilan açma ücreti olmalı böylece piyasanın durumu birazda olsa düzelebilir..

    Sahibinden sizin gibi düşünmüş ve 59 lira yapmış ilan açma ücretini.
    Detaylı bilgi için tıklayın.
  • geçenlerde sahibinden.com hesabıma şöyle bir mesaj geldi sanırım size yardımcı olacaktır.


    Bir kaç tıkla sahibinden.com'daki ilanlarınızı sürekli en üst sıralara taşıyabilirsiniz.
    Bu zamana kadar bir çok emlakçıyla çalıştık.
    Çeşitli çözümler(Yazılımlar) üreterek müşterilerini ve satışlarını artırmalarına yardımcı olduk.
    Bu son yaptığımız ürünün ismi "İlan Yenile 2015" yaptığı iş çok açık ilan yeniliyor.
    Sahibinden.com ilanlarınızı önce yazılıma giriyorsunuz. Bu işlemi sadece bir kere yapıyorsunuz.
    İlan, listenize eklendikten sonra istediğiniz kadar ilanı yenileyebiliyorsunuz.
    İlan yenile işlemi; bir ilanın silinip tekrar eklenmesidir.
    Peki bu işlem sizlere ne kazandırıyor diye sorarsanız eğer;
    1-İlanlarınız dopingsiz şekilde üst sıralarda yer alır.
    2-İlan ekleme işlemini tek tıkla yaparsınız.

    Programın beta versiyonu şuan kullanıma açılmıştır.
    Size programı deneyebilmeniz için 10 Gün süreli ve toplamda 10 ilan yenileyebileceğiniz bir lisansı bedava veriyoruz.
    Lisans isteklerinizi lisans@rexyazilim.com adresine mail olarak atabilir veya aşağıdaki telefondan bana ulaşabilirsiniz.

    Detaylı bilgi için:http://rexyazilim.com/Urunler/5/sahibinden-ilan-yenileme-botu
    Programın indirme bağlantısı:http://ilanyenile.rexyazilim.com
    Nasıl ilan eklerim? Video:https://www.youtube.com/watch?v=Fg0vYIBnK9E
    Nasıl deneme lisansı alırım? Video:https://www.youtube.com/watch?v=yKpiBkcm99U




  • Merhaba arkadaşlar, Son Olarak Pindoli, Firması Sahibinden.com'u Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 9 Devlet Kurumuna ŞİKAYET ETMİŞTİR!

    KONUYU LİNK'TEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:http://forum.donanimhaber.com/m_113961670/f_//tm.htm#113962288

    DETAYI:

    Değerli Dostlar, Sahibinden.com 'un Sektörde Tekelleşmiş Konumunu Kötüye Kullanması Sebebiyle Son 2 Yıldır Ciddi Anlamda Yaptırım Kararları Uygulamakta Olduğunu Türkiye'de İnternet Pazarlama Kullanan Hemen Hemen bütün Şirketler ve İşletmeler Oldukça Belirgin Hissediyor. Sahibinden.com Mağaza Üyeliklerini %700 Zam Kararını Dayatarak Esnaf ve Şirketlere Sunmaktadır. Pindoli, Gibi Yüzlerce Ticari Faliyet Gösteren İşletmeleri Zor Durumda Bırakmakta ve Mağdur Etmektedir. Pindoli Firması, Sahibinden.com Adlı Firmayı, Rekabet Kurumuna ve Devletin 9 Adet KURUM ve KURULUŞUNA ŞİKAYET ETTİ.

    Şikayet Metni Şöyle:


    18.01.2016

    Rekabet Kurumu Başkanlığına

    Ankara


    İlgi: Sahibinden.com/2016/pindoli
    Konu: Sahibinden.com şikayeti


    Sayın İlgili

    15 Ocak 2015 senesinden bu yana Pindoli Gayrimenkul Ltd. Şti. olarak Sahibinden.com kurumsal mağaza üyesiyiz. Bu üyeliğimizi sınırsız ilan girişli full paket olan (Emlak Süper Mağaza) olarak 2015 senesinde kdv dahil 1.995 TL ödeme yaparak satın aldık.

    Ancak Sahibinden.com sektördeki tüm rakiplerinden üstün, tekelleşmiş bir firma olduğu dolayısıyla 2015 yılına kadar ki fiyat artış politikasını bir anda komple değiştirmiş ve ‘Emlak Süper Mağaza’ yıllık kullanım ücretlerine %700 zamlı bir şekilde bizim gibi kurumsal şirletlere, esnaflara dayatmaktadır. Sahibinden.com piyasadaki hakim konumunu kullanarak üyelik şartlarını değiştirmiş ve fiyatı fahiş bir oranda arttırmıştır. Yeni dönemde üyeliğimizi yenilemek istediğimizde Sahibinden.com bizlere alttaki seçenekleri sunmaktadır;

    -10 Adet İlanla Sınırl ı Paket Aylık Fiyatı: 265 tl Yıllık Fiyatı: 3.180 TL
    -25 Adet İlanla Sınırlı Paket Aylık Fiyatı: 398 TL Yıllık Fiyatı: 4.776 TL
    -50 Adet İlanla Sınırlı Paket Aylık Fiyatı: 930 TL Yıllık Fiyatı: 11.160 TL
    -100 Adet İlanla Sınırlı Paket Aylık Fiyatı: 1196 TL Yıllık Fiyatı: 14.352 TL
    -200 Adet İlanla Sınırlı Paket Fiyatı İçin Yıllık 14.500 TL İle 20.000 TL Arasında Bir Rakam Talep Etmektedirler.
    -Ayrıca bu sınırlı paketleri kullanan kullanıcı sınırı her 1 ilan aşımında 7,5 TL ek bedel Aylık Ücrete tabi tutulmaktadır.


    Bu teklif hiç bir surette yazılı olarak tarafımıza iletilmemektedir. Telefon açıldığı taktirde müşteri temsilcisi ofisimize gelmekte ve yüzümüze karşı sözlü olarak teklifi iletmektedir. Firmamız tarafından teklifler yazılı istendiğinde ise hiçbir şekilde bu talebimiz yerine getirilmemektedir ve sürekli bahaneler üretilmektedir.

    *Ülkemizde binlerce Sahibinden.com Full Paket Emlak Mağaza Üyesi bulunmaktadır, Sahibinden.com Ortalama ‘100’ Full Emlak Mağaza Üyesinden Yıllık Minumum 1.5 MİYON TL Para Kazanmaktadır, bu sayı 50 – 100 BİN ADET Emlak Mağaza Üyesi ile Değerlendirildiği zaman İnanılmaz Kazançlar-Karlar Elde edilmektedir. Türkiye şartlarında hiçbir sektör yoktur ki böyle haksız ve adaletsiz kazanç sağlasın.


    Senelik sınırsız ilan girişli üyeliği (Emlak Süper Mağaza) 1.995 TL’den, 200 ilan kotalı üyelik yıllık 15.000TL- 20.000 TL arasında bir rakama yükseltilerek hiç bir sektörde, hiç bir açıklaması olmayan %700 oranında artış karşısında şikayetlerimiz sonuçsuz kalmaktadır, firma hiçbir şekilde geri adım atmamakta tekel olma gücünü kötü niyetle kullanmaktadır. Bu durumda Sahibinden.com’un ticari hayat içerisinde ciddi anlamda rekabet ihlali yaptığı görülmekte ve ülke ekomisinin dengesine büyük zarar verdiği nettir. Sahibinden.com elindeki güce dayanarak aldığı ciddi yaptırım kararlarıyla ‘’Rekabet İhlali’’ ve ‘’Haksız Rekabet’’ yaparak makro ölçekte ülke ekonomisine ciddi anlamda zarar vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Reel piyasalarda Küçük, Ortak Ölçekli ve Büyük Şirketleri ayakta tutabilmek için Her Yıl Yepyeni Eylem planları hazırlarken, Tekelleşmiş bir firmanın Ülke Esnafını yok edecek, Ticaretin çok yavaşlamasına, işlemesine sebep olacak böylesine bir kararı Hukukun ve Adaletin hiçbir temel ilkesine sığmamaktadır.

    Aşağıda Sahibinden.com benzeri güçlü emlak ilan sitelerinin Yıllık Full İlan Paketi - Yeni Üyelik Paketi Fiyatlarını tarafınıza örnekler ile sunmaktayız;
    -Emlakjet.com Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 999 TL
    -Hurriyetemlak.com 500 İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 1.428 TL
    -Milliyetemlak.com Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paketi: 950 TL
    -Emlak.net Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 750 TL
    - İlan.com.tr Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 1200 TL
    - Emlaktown.com Sınırsız İlan Yıllık Mağaza Üyelik Paket Fiyatı: 900 TL

    Üste sizlere Sahibinden.com’un sektördeki diğer rekabet ettiği firmaların Yıllık Emlak Mağaza Fiyatlarını yazdık. 2016 yılı fiyat listelerini burada yazılı olan firmalar bizlere yazılı olarak teklifleriyle sunmuşlardır. Arzu ederseniz üstte belirttiğimiz firmaların 2010 ile 2016 yılı arasındaki fiyat tekliflerini sizlere ayrıca ulaştırabiliriz.

    Bizler burada T.C. Maliye Bakanlığı’nın Resmi Ticari İşletmesi olarak, Rekabet Kurumu Başkanlığının konuyu ciddi olarak değerlendirerek firmaya Pazara olan hakim konumunu kötüye kullanmak ve fahiş oranda zam yaparak tüketicileri ve ticari firmaları zarara uğratmaya çalışmaktan başkalarına da emsal olması açısından caydırıcı bir cezanın verilmesini, üyelik bedellerinin enflasyon oranında arttırılarak ya da sektördeki diğer rekabet ettiği firmaların artış politikalarına yakın bir fiyat artışı uygulatmasını, eski koşullardaki üyeliğimizin ve diğer T.C. Maliye Bakanlığına Bağlı Binlerce Sahibinden.com Emlak Mağaza Üyesinin mağaza kullanım haklarının geri verilmesi ve aktif hale getirilmesinin garantisini talep ediyoruz.
    Bir yabancı yatırımcı, sermayesi güçlü veya son 1 -2 yıl içerisinde sermayesi güçlendirilmiş pazara hakim konumdaki lider ve karlı bir Türk firmasını satın alarak ya da satın almaya çalışarak, bu hakim konumundan haksız kar elde etmeye çalışması ticari ahlaka uygun değildir. Aynı şekilde sektöründe tekelleşme konumuna ulaşmış bir şirket elindeki gücü kötü kullanarak şirketi çok ciddi rakamlara satabilmesi - elinden çıkarabilmesi için sermayesini yükselterek - yüksek göstererek bu hakim konumundan haksız kar elde etmeye çalışması da ticari ahlaka uygun değildir.

    Üyeliğimizin Şubat ayının 10’unda yenilenmesi gerekecektir. Bu nedenle bu konudaki başvurumuzun acil şekilde değerlendirilerek karara bağlanması hususunu bilgilerinize arz ederiz.

    Saygılarımızla


    Pindoli Gayrimenkul Ltd. Şti.
    Sahibinden.com üyelik numarası: 754687
    Sahibinden.com şirket üyelik linki:http://pindoli.sahibinden.com/
    İletişim bilgileri: Pindoli Genel Merkez
    0.850 317 7017
    Site:www.pindoli.com

    İlgili Kişi: Yönetim Kurulu Başkanı
    Ruhullah MERİÇ

    İletişim Bilgileri:
    **************

    Adres: Millet Mh. Derya Cad. No:111 / 1A Yıldırım/BURSA


    Sahibinden.com Adlı Firmanın Şikayet Edildiği Diğer Kurum ve Kuruluşlar:
    -T.C. Cumhurbaşkanlığı
    -T.C. Başbakanlığı
    -T.C. Rekabet Kurumu
    -T.C. Maliye Başakanlığı
    -T.C. Ekonomi Bakanlığı
    -T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
    -TOBB
    -TÜSİAD
    -BTSO

    ŞİKAYET SONUCU 30 GÜN İÇERİSİNDE KARARA BAĞLANACAKTIR. KARARI BURADAN SİZLERLE PAYLAŞACAĞIZ.

    Pindoli, firmasının bu ciddi adımı atmasında, yanında olmak için en azından Mağdur Olan Firmaların imkanları Nisbetinde destek olmaları, ve alttaki mail adreslerine konu ile ilgili maduriyetlerini iletmeleri rica olunur.

    Rekabet Kurumu Başkanlığı

    E-Posta: rek@rekabet.gov.tr



    *DEĞERLİ MODERATÖR ARKADAŞLAR KONU HATALI BİR BÖLÜMDE AÇILMIŞ İSE UYGUN BÖLÜME TAŞIMANIZ RİCAMIZ OLUR. SAYGILARIMIZLA.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.