Şimdi Ara

Samsung, 32 GB Kapasiteli SSD Bellek Duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]<table width="99%" border="0" cellspacing="5" cellpadding="0"><tr><td valign="top" width="2"></td><td valign="top"><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size="2" color="#000000"><span class="spnMessageText" id="msg">Samsung, katı bellek temelli sabit diskler konusunda yeni gelişmeler olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz aylarda <a data-test="test" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="http://forum.donanimhaber.com/m_2943607/tm.htm" data-href="http://forum.donanimhaber.com/m_2943607/tm.htm">haberini yaptığımız</a> bu konuda Samsung'un uzun süredir çalışmalar yürüttüğü bilinen bir konuydu.<br /><br />SSD(Solid State Disk) teknolojisi ile üretilmiş 32 GB'lik hafıza depolama kartının duyurusunu yapan Samsung, pazarın bu sene 540milyon $ işlem hacmine ulaşmasını beklediğini de duyursuna ekledi. Pazardaki 2010 hedefi ise dudak uçuklatır seviyelerde: $4.5 Milyar dolar!<br /><br /><div style="text-align: center;"><img src="http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/samsungsdd.JPG" alt="" /><br /></div><br />Özellikle taşınabilir araçlar için büyük fırsatlar sunan SSD teknolojisi, birçok yönden yenilikler vaad ediyor.<br /><br />NAND flash hafıza teknolojisini temel alan SSD'ler, boyutları ve kullandıkları enerji miktarıyla dikkate değer tasarruflar sağlıyorlar. Diğer depolama teknolojilerine göre  %5'e varan bir kullanım, SSD belleğin en önemli avantajı olarak nitelendirilebilir. Ayrıca küçük boyutlu olmaları ve okuma sisteminde getirdikleri yenilikler sebebiyle, geleceğin depolama sistemi olarak lanse edilebilecek bir çizgi çiziyorlar.<br /><br /></span id="msg"></font></td></tr></table>[/html]







  • Özellikle taşınabilir cihazlar için esneklik getireceği kesin. Hafif olması ve enerji tüketimlerinin az olması çok büyük bir avantaj. Bence hafıza teknolojisinde bir dönüm noktası olacak. Ancak uygun fiyata sahip olmak için daha çok beklemek gerekecek. Bir de hızları HDD lerle karşılaştırıldığında mantıken çok daha hızlı olacaklarmış gibi geliyor ama haber editörü keşke hız avantajlarını da yazsaydı...
  • Bir kere Random access time ı çok iyi değerlerde 1ms bile değil.Ama okuma hızı en fazla 20 mb /s ki o da düşük bir seviye.Bir de gelecekte hdd lerin tamamen bu teknlojide üretileceği kesin .Yalnız şimdilik ben fiyatının 4000 $ ! olduğunu duydum ama yanlış olabilir.
  • 4000 dolar mı?
    Ne buuuuu Bilgisayar mı satıyorlar? Valla karlı iş. Tek bir parça üret. Herkesten fazla kazan. Ülkemizde samsung üniversitesi açılmalı :)
  • fiyatı aslında normal..ama cidden bu ne yaa 32 gbbbb...ohaaa diyom başka bişey demiyom..zenginler arasında peynir ekmek gibi gider bu..ee tabii bizim gibi zühürtlerin çenesini değil parmaklarını yorar...
  • http://www.pcworld.com/resource/article/0,aid,125038,pg,1,RSS,RSS,00.asp
    Bu adreste detaylı bilgi mevcut arkadaşlar. Ürünün 1 gb'lik dilimi için $30 gibi bir fiyat harcanır galiba.. 32GB SSD için verilen fiyat ise: $960 gibi gözüktü bana.
  • bunun da çözümü, Samsung un lisanse ettigi NAND çiplerin tekel altında bir ODM yerine , birçok ODM ve OEM firmaya dagılması sonucunda daha ucuz şekilde son kullanıcıya ulaşabilmesi ile olur. Ki NAND tip bellekleri samsung şu an tek el altından üretiyor.

    Ancak hala daha az güç sarfiyatı, daha küçük die size gibi opsiyonlar için harıl harıl arge ye para döken samsung un da rekabet piyasası oluşturup da , Arge ye akması gereken para miktarını kısması gibi bişeyden sözetmek biraz da gereksiz kaçacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 29 Mart 2006; 0:48:30 >
  • bekleyin ağalar. Bu fiyatlar en az 3 yıl beklemek demektir.
  • eğer fiyat gerçekten 960$ ise kabullenebilir fiyat.....yav editör kardiş kendi işlerimize yeitşemiyoruz kaldıkı arama inceleme işlerine yetişelim.... bağlantı satamı değilmi ? raid oluyormu? bi de hız karşılaştırma testlerinin olduğu bi link koysan bizi bi ton dertte kurtarırsın...
  • Daha önce bu ürüne benzer üzerine ddr ram takılanı duyrulmuştu acaba DDR ramlısı daha iyi değilmi daha hızlı yazma ve okuma yapar zaten bu ürünleri hızlı olsun diye istemiyormuyuz 2 gb lısı olsa bana yeter.
  • Merhaba

    Bu ürünle ilgili bilgileri önümüzdeki haftawww.asnet.com.tr de bulabileceksiniz. Bu ürünün teknik bilgilerini isteyenlere data sheet ini mail ile gönderebilirim. Ürün AsNet in usa ofisine Nisan sonunda gelecektir. AsNet merkez ofise mayıs ayı ortasında gelecektir. Şu andaki kapasiteler 4,8,16,32 gb dır. 2,5 ve 1,8 inch olarak üretilmektedir. Örnekler çok yakında bize gelecektir. Test etmek isteyen olursa sağlayabiliriz.

    iyi çalışmalar.
  • ya şu samsunga hayranım

    adamlar çok sıkı çalışıyor herhalde
  • vay be nereden nereye. şimdi tb'lık ssd'ler var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    vay be nereden nereye. şimdi tb'lık ssd'ler var

    Ulan haberi yeni sandım flaş belleğe ssd koymuşlar diye bakıyorum niye 1000 dolar diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hey gidi, ilk SSD'm 32gb Corsair'di, yanılmıyorsam Windows 8 kurmuştum üzerine, bütün gündelik programlar kurulduktan sonra 6-8gb boş yer kalıyordu ama sistem diski olarak fazlasıyla iş görüyordu. Bir tek boş alanı fazla kalmadığı için ömrü kısa oldu, 3-4 sene içinde kullanılamaz hale geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.