Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende i3 2120 ile HD7850 2GB kullanıyorum. GPU kullanımı BF3 dahil devamlı %90-99 civarı yani işlemci yetmiyor olsa GPU kullanımı düşük olur. AMD'nin maalesef çekirdek gücümü desem bilemedim ama Intel kadar iyi değil keşke AMD X6 Intel i5 seviyesinde olsada alsak.

Orijinalden alıntı: dyslexic

Kulübe beni de ekleyebilirsiniz.

Ancak benim mühim bir sorunum var ve sormak için yeni başlık açmam gerekli mi bilemedim. Gerekliyse yönlendirirseniz sevinirim.

Arkadaşları aranızdan hiç kimse mi bütün dünyanın tartıştığı sorunu yaşamadı? HD 7000 serisinde feci bir driver sıkıntısı var. Bazı oyunlarda titreme yapıyor ve daha da acısı internette gezerken siyah/gri ekran çıkarıp restart gerektiriyor. O anki kaydetmediğin veriler de çöp tabi. Rezalet bir durum.

XFX 7850 DD almıştım Vatan'dan geçen hafta, sorunu karttan sanıp gititm değiştirdim Sapphire 7850 OC edition ile, malesef durum devam ediyor.

Bu durumdan muzdarip başka Türk yok mu, ecnebi problemi beni mi buldu. Ne yapmamı önerirsiniz. Sorun gerçekten çok sinir bozucu,, ATI'den soğudum soğuyacagım. ZOTAC GT 660 yakın fiyatta değiştirsem mi ne dersiniz?

Titreme sorunu:
    www.overclock.net
    Flickering/Artifacts in some games. - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community
    http://www.overclock.net/t/1324327/flickering-artifacts-in-some-games/10

Siyah/gri ekran:
    guru3D Forums
    HD 7xxx drivers for flicker/BSOD fix
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=368290&page=22

daha nice yerlerde bu sorunları bulabilirsiniz. Kartı iade eden insan sayısı, AMD'ye forumlarda ve kendi sitesinde yağdıran sayısı çok fazla. Donanımhaber ahalisinden de bir fikir duymak isterim.

Selam,

Bende geçen hafta forumdan çok değerli bir arkadaştan powercolor 7870 pcs+ satın aldım.
    Maalesef bazı oyunlarda bahsi geçen sorunu bende yaşıyorum yalnız değilsin yani
    Son 3 ekran kartımda fabrika çıkışı OC olan amd kartlardı bundan önceki kartımda (6850 cyclone) hiç bir problem yaşamadım ama ondan önceki kartımda (4890) şimdiki ile aynı sorun vardı aylarca kafayı yedim en sonunda yabancı bir forumda
    işlemci saat hızını düşürmenin işe yarayabileceğine dair bir mesaj aldım ve böylece sorunum yok oldu bilgisayar açılır açılmaz grafik işlemci saat hızını düşürür oyunlara öyle girerdim.

Yine aynı hatalı kart geldi diye düşünürken birde baktım Skyrim hariç diğer oyunlarda hiç bir hata yok performans canavar gibi internete bir bakayım dedim Amd'nin kendi forumları dahil çoğu forumda konu 20-30 sayfa tartışılmış
    binlerce 7xxx serisi kullanıcısı Amd'den cevap bekliyor.

Neyse işin üzücü kısmı böyle ama geçici de olsa bazı çözümler var;

Şimdilik 2 çözüm var

1)http://www.siliconguide.com/drivers/device/2395/ adresindeki 12.3 driverını kurmak
    2) catalyst control center'dan antialising modunu Super Adaptive AA seçeneğini seçmek.

Amd'nin 12.11 driver'ı ile gelen performans artışı ile ilgili bas bas bağırmasını bir yana bırakırsak bana ilk seçenek olan driver downgrade biraz daha mantıklı bir tercih gibi geliyor. Çünkü Super Adaptive AA sistemde gözle görülür bir fps düşüşü yaratıyor.

Allahtan tek oynadığım oyun olan BF3'te hiç bir sorun yaşamıyorum.
    O yüzden ben yoluma 12.11 beta 8 driver'ı ile devam ediyorum ve Amd'den bu konuda bir çözüm gelene kadar Skyrim oynamıyorum

Bu aslında pek gülünücek bir konu değil yani binlerce kişi mağdur durumda ve ortada büyük bir fiyasko var ama yapılabilecek hiç bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cembilgi -- 20 Kasım 2012; 14:02:58 >

• beyler 12.10 driver kurdum ben. Belki saçma ama 12.11 beta yazdığı için içim rahat etmedi. 12.11 kullananlar bi sprun yaşadılarmı acaba? yada şu söylenen performans artışı varmı gerçekten?
  • Merhabalar bende Sapphire 7850 aldım yeni sistem topladım ama bir problemim var monitör olarak TV kullanıyorum Phillps 32" lcd hdmi ile bağlı masa üstünde 1920x1080 çöz var ama oyunlara girdiğim zaman(company of heroes mesela) ekran full olmuyo çözünürlük full hd ama ekranın etrafında 1-2 parmak siyah boşluk kalıyo siyah çerçeve gibi... Bu sorunu çözebilen varmı acaba sizden yardım bekliyorum..

Orijinalden alıntı: Jedi-Knight

Merhabalar bende Sapphire 7850 aldım yeni sistem topladım ama bir problemim var monitör olarak TV kullanıyorum Phillps 32" lcd hdmi ile bağlı masa üstünde 1920x1080 çöz var ama oyunlara girdiğim zaman(company of heroes mesela) ekran full olmuyo çözünürlük full hd ama ekranın etrafında 1-2 parmak siyah boşluk kalıyo siyah çerçeve gibi... Bu sorunu çözebilen varmı acaba sizden yardım bekliyorum..

control centerdan
    digital flat panellerim -> ölceklenme secenekleri -> aşırı taşmayı 0 yaparsan düzelemsi lazım
  • birde arkaşlar fifa 13 de pas atarken uzun top atarken ekranda titreme oluyor. Normal topu alıp düm düz koşunca yada oyun içinde herhangi 1 anda çalım atarken yada maça başlamadan onceki o antreman yapılan kısımda bi sorun yok ama pas atınca bi titreme oluyor bunun çözümünü bilen varmı yada başka yaşayan yardımlarınızı bekliyorum. 12.11 beta 8 driver kullanıyorum antialising modunu Super Adaptive AA yapmayı denedim işe yaramadı :(
    PHILIPS 21.5" 227E3LHSU kullandığım monitor hdmı ile bağlı smartresponsing modda 2ms tepki süresi , saphire oc 7850 ekran kartım.

sorunu giderebilrsem online oynamaya başlayacağım diğer türlü cok can sıkıyo titremesi.

Sapphire HD7850 O.C Edition

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Çok sağlam klüp ya insanın katılası geliyor vallahi

Ekran Kartı Sevenler Ölmesin..!
  • Beyler Sapphire 7850 oc kullananlar kutudan çıkan hdmı kabloyumu kullanıyorsunuz yoksa ekstradan hdmı kablo aldınızmı, ben kutudan çıkan kablonun kalitesini merak ediyorum, yakında full hd monitör için vatana gideceğim gitmişken kabloda alsammı ne dersiniz? Birde bizim ekran kartının kutusundan çıkan kablonun versiyonu 1.3 mü 1.4 mü onuda öğrenmek lazım.

Orijinalden alıntı: monster99

quote:

Orijinalden alıntı: rapperchild

quote:

Orijinalden alıntı: fenomenimsi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Unborn

quote:

Orijinalden alıntı: fenomenimsi

tekrar selamlar arkadaşlar
    yeni aldığım sapphire 7850 2gb 256 bit oc ekran kartına ve thermaltake 520 watt 80+ güç kaynağıma uygun anakart ve işlemci tavsiyesi istiyorum,tavsiyeleriniz 2 sene boyunca kullanabileceğim performanslı bileşenler olmalı
    500 tl ye kadar değişime değenecek amd ürünler önerirseniz sevinirim,işlemci darboğaz yapıyor. bad company 2 yi kasım kasım kasılarak oynadım sinir oldum :)

şu anki işlemcim: INTEL E5500 DUAL CORE 2.80 GHZ 2MB 800 MHZ 775P
    şu anki anakartım:ASUS P5G41T-M LX Intel G41 DDR3 1333 (O/C) 1333FSB VGA
    şu anki ramlar:KINGSTON 2x2GB 1333MHZ DDR3

990xa-ud3 ve fx 6100 al eger imkanin varsa yanina birde vengeance 8gb(4x4) al dostum.

İslemci+anakart vatan indrimi ile 466 TL'ye geliyor istersen uzerine 90 daha verip ramleride alabilirsin

i3 3320 yeni çıkmış en son teknoloji 22nm ve 55w tdp ye sahip. 2 çekirdek ve 4izlekli. İşlemcinin çekirdekleri fx6100'den %50-60 daha güçlü.
    Oyunlarda daha iyi performans verebileceğini zaten i3 2120'den tahmin edebilirsiniz. Oyunlarda 6 çekirdek kullanılmıyor ve yakın bir zamanda da kullanılmayacak.6 çekirdek olayı aklınızı çelmesin. Kullanılacak olsa da zaten fx6100'ün çekirdekleri zayıf olduğu için yine HT'siz ya da HT'li 4 çekirdekli intellerin gerisinde kalacak. Bu konu dahada uzar ama burası yeri değil, işlemci bölümünden yada sistem tavsiyeleri bölümünden devam edebilirsin.

oc yapmayan biri olarak ve oyunlarda kullanılan çekirdek sayısı,güç tüketimi ile ilgili durumlarıda göz önünde bulundurarak daha fazla performansı i3 3220 den alacağım ortada.
    i3 3220 de karar kıldım fakat şimdi hangi anakartı alacağım?

bir dakika fx6100 i3-3220 den daha mı güçsüz? yapmayın allah aşkına insaf be...

daha güçlü daha güçsüz olarak değerlendiremeyiz, teknik verileri ve üretim mimarisinin teknoloji üstünlüğü ortada, nette yapılan birçok testte var, alacak kişi inceleyip karar verir.

işte buna inanmamı beklemeyin daha az güç tüketiyor+tek uygulama çalıştırıldığında i3-3220 üstündür. buraya kadar tamam ama genel performansa baktığımızda fx-6100ün üstün olduğunu düşünüyorum.

• Kullanıcı lıstesı guncellendı.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Selam kulüp bi konu vardı 7850yi 7870 yapıyorduk nerde o bile nvar mı ?
    Alışveriş listem: Soulfly1,kelto3, sansarsansar, Spirit_of_Sly, telsim81, MegriM, Eci_i, celchuk, crowded, Jöntürkler, Trusen, Ralph, Mydonose13, Blur, saykokemal, supermanTr, nucLear, gu_ven-gencler, mempa, emirkaraguler89, Sabah Kahvesi, gisigisi, Factotum., Hasancı Balık, kmlcck, muzaffer_k, Urzais100, UlasAsmadili, killforyou09, trust88,gs007tr, Ohzman, murlek, Ahm3tt,cakal41234 ,commando_xr, SquallTr, ps2mania, ayteknoloji, SUPPERMAN, burowan, manowar2401, gokalp00, titipoco, meceh, Ahmet©, Heradon,Nerding_Gamers, Enes Eyibil, pudinkk (55 Referans)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thathurts

Selam kulüp bi konu vardı 7850yi 7870 yapıyorduk nerde o bile nvar mı ?

Hocam imzanın anlamı nedir merak ettim, saatler ilgimi çekti

quote:

Orijinalden alıntı: Thathurts

Selam kulüp bi konu vardı 7850yi 7870 yapıyorduk nerde o bile nvar mı ?

Hocam imzanın anlamı nedir merak ettim, saatler ilgimi çekti

hocam imzam bazı dh kullanıcılarıyla dalga geçmek için yapıldı, mesela arabasını evini yazan var. karısının kolundaki bilezik eksik imzada : ) bu yüzden bu milyar dolarlık imza
    Alışveriş listem: Soulfly1,kelto3, sansarsansar, Spirit_of_Sly, telsim81, MegriM, Eci_i, celchuk, crowded, Jöntürkler, Trusen, Ralph, Mydonose13, Blur, saykokemal, supermanTr, nucLear, gu_ven-gencler, mempa, emirkaraguler89, Sabah Kahvesi, gisigisi, Factotum., Hasancı Balık, kmlcck, muzaffer_k, Urzais100, UlasAsmadili, killforyou09, trust88,gs007tr, Ohzman, murlek, Ahm3tt,cakal41234 ,commando_xr, SquallTr, ps2mania, ayteknoloji, SUPPERMAN, burowan, manowar2401, gokalp00, titipoco, meceh, Ahmet©, Heradon,Nerding_Gamers, Enes Eyibil, pudinkk (55 Referans)

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

Kullanıcı lıstesı guncellendı.

Ama ben premium üyelik istiyorum. *

* Konuya ne katkım varsa sanki. Yüzsüzlüğe bak ya.
  • 2-3 gün önce ekran kartıma kavuştum benimde artık SAPPHIRE AMD HD7870 O.C. Edition ekran kartım var

Orijinalden alıntı: musert1121

birde arkaşlar fifa 13 de pas atarken uzun top atarken ekranda titreme oluyor. Normal topu alıp düm düz koşunca yada oyun içinde herhangi 1 anda çalım atarken yada maça başlamadan onceki o antreman yapılan kısımda bi sorun yok ama pas atınca bi titreme oluyor bunun çözümünü bilen varmı yada başka yaşayan yardımlarınızı bekliyorum. 12.11 beta 8 driver kullanıyorum antialising modunu Super Adaptive AA yapmayı denedim işe yaramadı :(
    PHILIPS 21.5" 227E3LHSU kullandığım monitor hdmı ile bağlı smartresponsing modda 2ms tepki süresi , saphire oc 7850 ekran kartım.

sorunu giderebilrsem online oynamaya başlayacağım diğer türlü cok can sıkıyo titremesi.

arkadaslar listeye benide ekley, soylmeyi unuttum 1 aydır bu kartı kullanıyorum gayet memnunum ancak şeöyle bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz

• Q6600 işlemcisi olup bu kartlardan kullanan var mı? Nasıl olur?

Q6600 (2,4 GHZ oc.siz) işlemcili sistemimdeki 8800GT ekran kartını bunlardan birisiyle değiştirmeyi düşünüyorum da...

(31 sayfa okuyamadım şimdi geriye doğru)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Kullanıcı lıstesı guncellendı.

Ama ben premium üyelik istiyorum. *

* Konuya ne katkım varsa sanki. Yüzsüzlüğe bak ya.

premıum kullanıcı aylık ucretı:

1 aylık 30 tl

3 aylık 70 tl

6 aylık 150 tl

1 yıllık ozel uyelerımıze 250 tl yalnızca..bu fırsatı kacırmayın..

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• quote:

premıum kullanıcı aylık ucretı:

1 aylık 30 tl

3 aylık 70 tl

6 aylık 150 tl

1 yıllık ozel uyelerımıze 250 tl yalnızca..bu fırsatı kacırmayın..

Epeydik yazışmayınca, biraz geyik karışık salata yapayım dedim sana.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.