Şimdi Ara

Askerden Geldikten Sonra Işsizlik Maaşı Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
43.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet dostlar. Aramızda askerlik dolayısıyla işinden ayrılacak olan var mı ? Ve geldikten sonra 2-3 ay kafa dinlerim hemen ise başlaman diyecek olanlar işsizlik maaşı olayını araştırsın derim. Benim bildiğim son 3 yılda en az 600 gün sigortalı çalışanlar 6 ay, 900 gün çalışanlar 8 ay, 1080 gün çalışanlar 10 ay kadar bir süreyle asgari ücretin yüzde 80i kadar bir parayı almaya hak kazanıyor. Bu konuda daha çok bilgisi olan arkadaşlar konuya destek verirse ilk mesajı güncellerim. Mesela askerlik yaptığımız 6 ay da ekleniyor mu son 3 yıl sigortalı çalışma olayına. Işten çıkarken bi evrak almamız gerekiyor mu ? Işkur'a başvururken yanımızda hangi evraklar olmali ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben bugün gittim sordum işkura, son 3 yıl içinde 600 gün çalışmış olmanız lazım. Askerden dönüşte terhis belgemizle başvuruyormuşuz işkura.

    Ben kimliğimi verip sorgulattım, almaya hak kazanmışım 608gün ile :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XR9

    Ben bugün gittim sordum işkura, son 3 yıl içinde 600 gün çalışmış olmanız lazım. Askerden dönüşte terhis belgemizle başvuruyormuşuz işkura.

    Ben kimliğimi verip sorgulattım, almaya hak kazanmışım 608gün ile :)

    ooo 8 günle kurtarmışsın hayırlı olsun :) ben son 4 yıldır sigortalıyım ama bi ara sigorta ödemedik staj yaptım üniversite ödedi 3 ay ben tekrar işe döndüm falan bi 6 ay öyle boşluk var ama bunun 3 ayını üniversite ödedi diye biliyorum. bi sıkıntı olmaz sanırım. zaten askerden geldikten sonra birkaç ay dinlenir tekrar iş bakarım diye düşünüyorum. tekrar aynı yerde çalışmayı düşünmüyorum çünkü. o sırada 2 3 ay evde yatarken ekstradan bi para gelir onla da tatil yaparız icabında :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XR9

    Ben bugün gittim sordum işkura, son 3 yıl içinde 600 gün çalışmış olmanız lazım. Askerden dönüşte terhis belgemizle başvuruyormuşuz işkura.

    Ben kimliğimi verip sorgulattım, almaya hak kazanmışım 608gün ile :)

    Merhaba, bende askerden geldim ve hemen işe başladım 1.5 yıldır çalışıyordum ancak bu ay sonu şirket kapanıyor, askerliğimi asteğmen olarak yapmıştım 600 gün için askerlikteki sürede çalışılan süreden sayılır mı?
  • Askerlikteki geçen gün maalesef çalışılan süreden sayılmıyor.

    Detaylar
    http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isarayan/issizliksigortasi.aspx
  • ben askere gitmeden önce 4buçuk yıldır sigortalı olarak çalışıyordum. 30 kasımda işten ayrıldım 12 aralıkta askere başladım. çıkış nedenim askerlik aslında. bana işyerim kendi isteğinle çıktığın için alamazsın demişti askere gitmeden önce. ama askerden geldikten sonra bi gidip öğreneyim dedim işkura(nası olsa iş güç yok boş zaman çok ). işsizlik maaşı için başvuru yapabilirsin dediler.. yaparken tezkere belgesinin fotokopisini de istediler. 28 29 haziranda mı ne mesaj geldi başvurunuz kabul edilmiştir diye 1 temmuzda da yattı adıma pttden aldım. asgari ücretten yatıyordu benim maaş üzerini elden alıyorduk. o yüzden 373 lira veriyorlar aylık. 8 ay almaya hak kazanmışım. valla çok iyi geldi iş bulana kadar en azından evden para istemem harçlık olur bu para siz de başvurun şansınızı deneyin derim.




  • Askerlik sebebiyle işten ayrıldım ve bütün haklarımı yani tazminatlarımı aldım.Ve 4a hizmet dökümümü sorgulattığımda ara verilmeden son 3 yılda 892 gün çalışmışlığım var.Ki ne yazık ki 8 günle 900 günü kaçırarak belkide 2 aylık işsizlik maaşından mahrumum :( Fakat şununla ilgili bir haber bulamadım; askerden geldikten sonraki 30 gün içerisinde işkura başvuruyu yapmak zorunda mıyım? yani bu süre bi hayli geçtiyse başvuru kabul ederler mi? hepinize şimdiden teşekkürler iyi forumlar..
  • Bende ayni durumdayim 2 yildir kesintisiz sigortam yatti ve 600 küsür günüm var almaya hak kaxaniyorum sanirim

    Merak ettiğim askeri ücretin üzerinde maaş aliyorum dolayisi ile primlerim yüksek işkur da yüksekmi ödeme yapicak bana acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerden önce sigortalı idim çıkdım 5 ay falan işsiz idim 3,5 senelik falan sigortam var para almaya hak kazanırmıyım acaba
  • işsizlik maaşı ile ilgili net bilgi için işkuru arayıp daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
  • son 3 senede 592 gun çıkıyor alabilirmiyim acaba :)
  • artık askerlerlık donemınde de ıssızlık maası alınabılecek
    kaynak :http://www.muhasebex.com/askere-issizlik-maasi-ve-sigortalilik-geliyor
  • yakın dönemde alan varmı işsizlik maaşı ben 1000 den fazla günüm var ve red aldım 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre fesih durumum askerlik oldugu için kabul edilmedi ne yapmalıyım sizce
  • işsizlik sigortası kanununa göre fesih durumunun askerlik olması nasıl red sebebi olabilir biraz daha detay verirmisiniz lütfen? normalde her gazetede haber olarak çıktı nerdeyse askerden dönüşte işssizlik maaşı alınabilir şeklinde. biraz daha detayverebilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.