Şimdi Ara

Acer, Microsoft'a uyarısını yineledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acer, Microsoft'a uyarısını yineledi






    Daha önce Microsoft'un tablet işine girmeyip en iyi olduğu yazılım işine devam etmesini tavsiye eden tayvanlı Acer, ortağına uyarısını yineledi.




    Microsoft, Surface modelleriyle iPad ve Android tabletlerin yanısıra, donanım ortaklarının Windows RT tabletleriyle de rekabet edecek. Bu da ortakların endişelenmesine neden oluyor. Surface modellerinin tanıtımına kadar ortaklarının bundan haberinin olmadığı da belirtiliyor.




    Acer'ın patronu JT Wang, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, Microsoft'un kendi tabletlerini piyasaya sürmesi halinde, bunun ekosistem için negatif bir etki yapacağını ve diğer markaların karşı bir tavır alabileceğini açıkladı. Wang, Microsoft'a kararından vazgeçmesi için adeta yalvardı.




    Microsoft'un donanım pazarına girmesi, ortakların alternatiflere yönelmesine sebep olabilir. 




    Acer'ın kaygıları aslında sektörün genelini yansıtıyor olabilir. Microsoft da bir süre önce Surface hamlesinin, donanım ortaklarının Windows 8 ekosisteminden soğumasına yol açacağını ifade etmişti.

     








  • Baktılar ki donanımda da iyi tutturacak (özellikle Surface), küçük bir "uyarı" ile korkusunu dile getirdi.

  • Adamlar surface ile fonsiyonalitenin dibine vurdu resmen.Bizim Hacer teyzeninde etekleri tutuştu tabi...

  • Microsoft daha önce telefon üretme işinede girdi ve kafa üstü çakıldı adeta. bu iştede aynı şeyler olacak gibi geliyor bana.

  • "...Microsoft'un donanım pazarına girmesi, ortakların alternatiflere yönelmesine sebep olabilir..."

    Microsoft'un bu piyasada alternatifi varmış da bizim mi haberimiz yokmuş.

    Bir teknoloji şirketinden duyduğum en aptalca laf! Anlaşılan, Acer'ın bir yerleri fena tutuşmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfahriguven -- 7 Ağustos 2012; 22:40:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji devleri bi araya gelse varya microsoft u yok ederler ^^ altarnatifini 5 günde çıkartırlar

    valvenin steam ürünlerini linux a uyarlaması gibi

  • hafiften .öt korkusu kokusu alıyorum

  • microsoft surface ile applein kapali sistem, kapali donanim is modelini kopyaliyor ama 90larda sabahdan ogleni restartsiz cikartamayan windows'un macleri nasil piyasadan sildigini hatirlamasi lazim.

    apple su an bu kadar basariliysa yenilikleri ilk cikartip, yoktan yeni segmentleri cihazlari yarattigi icindir. ama 90lardaki os rekabeni tekrar edercesine, akilli telefonlarda windowsun acik donanim esnek yapi modelini kullanan android karsisinda hizla pazar kaybediyor.

    surface baslangicda getirecegi yeniliklerle basarili olabilir. olacaginada inaniyorum. ama endustri tarihinde acikca gorulen, tum ureticilerin destegini ve gucunu arkasina alan acik esnek sistemlerin karsisinda hic bir sey duramaz. surfacedaki bu is modeli ile microsoft su an kendini destekleyen bu ureticileri karsisina alma riskine giriyor. microsoft icin guzel nokta bu hatadan istedigi an kolayca donus yapabilcek yapiya ve guce sahip olmasi

  • Microsoft en başından Macbook ipad iphone gibi kendi donanımlarını üretmeliydi.. PC oyuncusu olarak. her yeni oyunda yeniden Ekran kartı almaktan bıktım.. belli bi sistemin olsn oyunu ona göre optimize etsin adamlar ya yeter

  • Microsoft KENDİ PC'ni üretseydin apple gibi donanimda Tecrube kazanır tablet ve telefonda kafa üstü çakılmazdın!

  • Acer'dan bi halt olmaz hani oldum olası sevmemişimdir ürünlerini, ne telefonlarını ne notebooklarını ne de ultrabooklarını. Microsoft, bu kararının arkasında durmakla en iyisini yapıyor.

  • Google yapınca bisey yok microsoft yapınca hemen auvv . Neden acaba :)

  • Microsoft Xbox ile donanım konusunda da ne kadar başarılı olduğunu gösterdi bence tablet konusunda da bu çizgisini korursa ortağa ihtiyaçları olmaz zaten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elenhaire
    Google yapınca bisey yok microsoft yapınca hemen auvv . Neden acaba :)


    Google ne yapıyormuş pardon?

    Google, Android'i yapıyor. Sonra kendi adına da cihaz çıkarıyor ama bunu kendisi üretmiyor. Asus'a yaptırıyor. Akıllı telefon çıkartacağım diyor. Samsung'a ürettiriyor.

    Şimdi Microsoft, Acer 'a gelip deseydi ki: Microsoft marka tablet veya PC üreteceğim. Sen üretir misin? Acer tabi ki seve seve kabul ederdi ve böyle konu da yapmazdı.

    O yüzden ikisini kıyaslama. Google ne zaman piyasadaki en kral cihazlarla yarışacak düzeyde telefon çıkartır ve bunu Motorola'da üretir, o zaman haklısın derim.

    Bak Google Galaxy Nexus 'u çıkarttı. O cihaz çıktığı zaman 8Mpixel kamera koymayı bilmiyorlar mıydı? Samsung S3 veya One X'in satışlarına balta vurmasın diye 5Mpixel kamera kullandılar.

    Google, diğer üreticileri üzmüyor. Microsoft bu cihazları üreteceğini haber bile vermemiş...





  • İşi gücü yok millete ben alet çıkartacağım sizce sakıncası var mı diye mi soracaktı?Pazardan payını almaya çalışacak tabiki de imkanları dahilinde.Acer önce kendisi kaliteli ürünler çıkartsın sonra akıl vermeye başlasın.

  • "Wang, Microsoft'a kararından vazgeçmesi için adeta yalvardı."

    Bu nedir yahu? Haberlerde böyle bir dil mi kullanılmalı?

  • Herkes iyi bildiği işi yapsın. Bir koltukta birden fazla karpuz taşınmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrMaster

    Teknoloji devleri bi araya gelse varya, Microsoft'u yok ederler. Alternatifini 5 günde çıkartırlar.

    Valve'nin steam ürünlerini linux a uyarlaması gibi...



    O iş için çok geç kaldılar. Bu saatten sonra çok zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfahriguven -- 7 Ağustos 2012; 22:44:26 >
  • Yabancı bir teknoloji sitesinde aynı haberi gördüm. O sitede yalvardı yerine aşağıdaki ifade verdı. Acaba kime inanalım.

    he continued, "so please think twice." Polite, but a bit bold. Then again, Acer has never been shy about telling Microsoft exactly what it thinks.

  • arkadaşlar microsoft gayet akılcı bir iş yapıyor bence. endüstrinin donanım üreticileri nasıl microsfta sırt çevirebilirler bir düşünün bakalım. piyasada şu an kaç tane işletim sistemi var o endüstrinin kullanabileceği. linux u mu kullanacaklar. yada google mobil sektöre yaptığı gibi windows benzeri bir işletim sistemimi yapacak :) yada tüm sektör apple la anlaşıp os x mi isteyecekler :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.