Şimdi Ara

««« Kyk Yurtları hakkında merak edilenler »»»

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.676
Cevap
48
Favori
328.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -JeRoMaX-


    quote:

    Orijinalden alıntı: hewhomakesabeastofhimself

    Arkadaşlar şunu sormak istiyorum ben de. Yurt seçme işlemi bu başvurulardan sonra mı oluyo. Biz şimdi bilgilerimizi gönderiyoruz yurt seçimini sonra mı yapıyoruz yoksa onlar bize okulumuza yakınlığına göre mi yurt veriyolar. şimdiden teşekkür ederim hepinize

    Bende bunu merak ediyorum, bilen varsa cevaplarsa sevinirim


    Konuyu açtığımda 2.sınıftaydım şimdi mezun olduk sistem değiştimi bilmem ama yazayım yinede

    Üniversite yerleştirme sonuçlarınız açıklandıktan bir süre sonra yurt\kredi\burs başvuruları başlar.

    Aynı sayfadan hem "burs\kredi" hem "Yurt"başvurusu yaparsınız.

    Önce burs-kredi olayını kısaca açıklıyayım merak eden varsa. Burs-Kredi için başvurduğunuzda ailenizn maddi durumu gibi şeylere bakarak burs alıp alamayacağınıza karar verilir.Burs çıkarsa geri ödemesiz alırsınız her ay. Ayrıca burs çıkmayan herkese(1-2 istisna koşullar olabilir) kredi çıkar.Almak isterseniz açıklanacak sürede gereken işlemleri yaparsınız mezun olduktan sonra ödemek üzere almaya başlarsınız.Krediyi almak istemezseniz de işlemleri yaptırmazsınız kendiliğinden iptal olur.Ayrıca hem burs hem kredi alınamıyor sadece birisini alabilirsiniz.

    ----------------------

    Yurt konusuna gelirsek yine başvuru sayfasında yurt isteyip istemediğinizi yada "öncelikle yüksek ücretli yurt" gibi seçenekleri seçersiniz.Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra size eğer gittiğiniz ilde y.ücretli yurt varsa 2tür yurt içinde ayrı ayrı eğer y.ücretli yurt yoksa sadece genel yurtlar için "asil olarak kazandınız" yada "XXX. yedeksiniz" tarzı sonuç görürsünüz.

    Tamam yurt ama hangi yurt? derseniz eğer nispeten küçük bir ildeyseniz başvuru sonuçlarının açıklandığı ekranda "xyz yurdu" şeklinde ifade görürsünüz.Yok ankarada falansanız "xyz bölge müdürlüğü" tarzı yazı çıkar.Yani direk gideceğiniz yurt belli olmaz.Diyelim yedeksiniz ve her pazartesi açıklanan yedek sıralarını takip ederken size yurt çıktığını gördünüz.Tam bu noktada hangi yurda gideceğiniz belli oluyor.Yani "x. yedek şu yurda-y.yedek bu yurda" tarzı listede görürsünüz.

    Yurtları genelde sistem okulunuza yakın verir.Eğer uzak olursa da yurt kaydınızı yaptırdıktan sonra dilekçe vererek hangi yurda geçmek istediğinizi belirtirsiniz. O yurtta boş yer varsa kaydınızı oraya aldırırsınız.

    Ben yurtta kalırken sistem bu şekildeydi.Şu son 1-2 senede değişiklik olmuş olabilir ama genel anlamda bu şekilde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: güdümlü anne terliği

    quote:

    Orijinalden alıntı: Heat15

    Yuh bi odada 8 erkek kalınır mı ya bu yüksek ücretli yurttan her ilde var mı?

    Kyk nın sitesine girip üstten "Yurt hizmetleri" daha sonra "genel bilgileri" i seçip alt kısma giderseniz yüksek ücretli yurtların hangi ilde kaç tane olduğunu görebilirsiniz.

    8 kişi olayına gelirsek benim kaldığım oda 4 kişilik ama arkadaşlar ne kadar yakın olursa olsun bir süre sonra insan bıkıyor 8kişilikleri düşünemiyorum

    Yok yok çekilmez beni en sevdiğim 7 kişiyle aynı odaya koysunlar ben yine bunalırım bi süre sonra. ben şu yüksek ücretlilere bakıyım bi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _illegal_

    İzin hakkı ne kadar? Haftasonları izne dahil olmuyor diye biliyorum sıkı mı tutuluyor bu yoklama işi.

    İzin konusunda sınırlandırma yok diye biliyorum. Yoklama işi şöyle parmak izi sistemi var.Saatini net olarak bilmiyorum ama örneğin gece 12de yurdun girişindeki yerde(yada kaldığın binada) parmak izini basmamış olursan ertesi günkü yemek fişi(fiş deniyor ama bu da parmak izi sistemi)boşa gidiyor ve yemek fişi kadarda ceza ödüyorsun(bu kesin değil nasıl oluyorsa gününden gününe değişiyor yönetim işine nasıl gelirse öyle yapıyor).Bu şekil belli sayıda gelmeyince atılma durumu falan oluyormu bilmiyorum.
  • Ege öğrenci köyü için de yarı özel diyolardı yani yüksek ücretli devlet yurdu oluyor. Ama listede yok. Sanırım o tamamen özel gibi birşey. Çünkü fiyatları uçuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmic Love -- 7 Ağustos 2012; 10:49:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csaacan

    Şimdi 2 soru daha sorucam fazla olucam kardeş k.bama =)
    1-)Benim odamdaki bi çocukla anlaştık diyelimki sen şu odaya git benim arkda buraya gelcek die.Değiştiriyolarmı ?
    2-)Odalarda boş yer olma olasılığı sence varmı =) Bana çok zormuş gibi geliyo. Teşekkür ederim

    ne kusuru yardım etmek için açtım zaten konuyu isterseniz yüzlerce aklınıza takılan en ufak şeyi dahi sorun

    1-Evet
    2-İlk 1ay zor bulunur boş yer.Ama özellikle ocakta burs-krediler verilmeye başlanınca eve çıkan-özel yurda gidenler vs olduğundan bazı odalardaki kişi sayısı azalır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janti

    quote:

    Orijinalden alıntı: Boztas03

    quote:

    Orijinalden alıntı: Janti

    quote:

    Orijinalden alıntı: Boztas03

    quote:

    Orijinalden alıntı: takoz90

    Bende bursa uludağ kyk da kaldım 2,5 sene soruları olan arkadaslar banada sorabilirler

    Hocam benimde Bursa çıkması yüksek ihtimal. Yurtlar hakkında bilgi verebilir misiniz. Bursa'nın Kyk yurtları nasıldır, imkanları şartları falan? Memnun musunuz?

    Bir de benim için en önemli sorun şu. Ben genelde her sabah başımı yıkarım ılık suyla. Yıllardır buna alıştım, bunu yapabilir miyim yurt ortamında?

    Normal yurtlarda tuvalet banyo koridorlarda bulunur ve o katın tamamı orayı kullanır. Bu durumda sıkıntı olur yalnız yüksek yurtta kalırsan odanda tuvalet banyo olacağı için 7/24 sıcak su imkanına sahip olursun ve dilediğin zaman/saatte kullanabilirsin.

    Bursa'da yüksek yurt yok malesef hocam. Sıkıntı derken nasıl olabilir acaba? Su mu olmaz, yoksa sıra mı gelmez. Ben her sabah biraz erken kalkarım sıkıntı değil o yönden benim için. Ayrıca haftasonuda herkes istediği saatte kalkarsa(kalkıyor mu onuda bilmiyorum da) yine sıkıntı olur mu?

    Yüksek yurt yok mu? Çok şaşırtıcı, olmaması zor, bilgi kesin mi?

    Genel yurtta o katın tamamı o tuvalet banyoyu kullandığı için gittiğin her an boş olmayabilir. Erken kalkarsan tabii boş yakalarsın. Zaten neredeyse her kattan gün içersinde 10-15 kişinin ders saati aynı zamana denk geliyor.

    Cumartesi-pazar isteyen istediği saatte kalkar. İsterse kalkmaz. Çok rahat bir ortamı vardır yurtların, kendinizi baskı altında hissetmeyin. İster duş al, ister git gelme, ister ye ister yeme. Paranı öde, ne yaparsan yap.

    Tamam hocam teşekkür ederim. Bu banyo olayında elbise durumu nasıl oluyor, elbiselerimizi dışarıya mı koyuyoruz yoksa kabin içinde bi yer falan var mı asabileceğimiz?

    Bursa da yok malesef ben araştırdım ve Bursa gibi bir yerde olmamasına çok şaşırdım doğrusu..




  • yüksek ücretli yurtta kalan biri biraz anlatabilir mi acaba yurdu ?
  • Devletin yurt olayına el atması gerek acilen. Kimse ucuz diye toplama kampı gibi yerlerde yaşamak zorunda değil. Sonuçta yurtta kalanlar çocuk değil. 18+ genç insanlar. Yurtta kalmayanlar kıyafetleri temiz temiz gelirken KYK'da kalanların üstü başı dökülüyor. Çamaşırhane vs. yüzünden. Türkiye Cumhuriyeti eğer anasayada sosyal devlet olarak geçiyorsa bedava bile olsa yurtları bu kadar başıboş olmamalı.

    Bir de yurttaki memurlara çeki düzen vermesi gerek devletin. 30 sene önceki zamanda liseyi bitiren memur oluyordu , adam bitirmiş liseyi KYK'ya memur falan olmuş zamanında , kalkıp milletin çoluğuna çocuguna hakaret ediyor. En ufak bir şikayette "İstemiyorsanız otelde kalın , yada babanız ev tutsun size" diye tersleyen memurların derhal görevden alınması lazım. Biraz önem verilmeli bu konuya. Ha eğer her yurttan şikayet edene babası ev tutsun denilecekse , sen o babaya 700 tl maaş vermeyeceksin , 1500 tl vereceksin asgari ücret , o zaman babamız ev tutabilir , 2 ev kirası verebilir belki.

    Resmen öğrenciler korkuyor yurt memurlarından falan. Bildiğiniz askeriye gibi korkuyorlar. Hocam diye hitap ediyorlar memurlara.

    Geçen yıl okuldan 1 gün önce yurda kayıt oluyorum , muhasebeci lavuğa para vereceğiz sırada bekliyoruz. Böyle gözlüklü içe kapanık bir arkadaşa geldi sıra , çocuk verdi parayı , bu muhasebeci hödük çocugu sırf bozuk para vermedi diye hakaretlerle dışarı gönderdi salak manyak herif diyerek. Sonrasında bende de bozuk yoktu aynısını bana da söyledi , sakin olur musunuz bozuk param yok diye hakaret edemezsiniz dedim sonra gittim annemden aldım bozuk para. 5 lirayı da vermedi bozuk kalmadı diye hatta.

    Bu adamların toptan temizlenmesi lazım. Öğrencinin halinden anlayan öğrencilik yapmış adamlar konmalı oralara , yani üni. okuyan adamları koysunlar ve mümkünse de genç olsun memurlar. Adamlar kendinde öyle bir hak görüyorlar ki , sanki yurt devletin değil de o memurların yurdu , kaç yaşında çocuga sırf yanlış yere foto yapıştırdı diye it oğlu it demişti Bornova KyK yurdu müdür yardımcısı Ali Haydar Kilis bey.

    Neyse arkadaşlar kısa yazayım dedim uzadı yine , ben bu yurt memurlarına takığım arkadaş , aman diyim ezdirmeyin kendinizi andavallara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain.America -- 9 Ağustos 2012; 1:18:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk


    quote:

    Orijinalden alıntı: siyah3453

    Ara sınıfım. Zaten kyk yurtlarında kalırken burs için başvuru yapacağıma tekrar yurt başvuru yaptım yanlışlıkla. Bişey olur mu arkadaşlar? Tam özelde kalıyorum

    Hangi şehirdesin ve özel durumun var mı? Bir de aylık gelir ne kadar? İstersen özelden yazabilirsin. Bana yurt çıkma ihtimalini merak ediyorum.

    Bana senenin sonunda sıram geldi de kayıt oldum. Yoksa direk çıkmadı. Özel durumum yok ve erzurumda okuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ptklu

    Kyk kaydı için ikametgah,sabıka kaydı vs. belgeler gerekiyor mu? Sitede hiçbiri yazmıyor ama gerektiğini söyleyenler var

    Gerek yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: The Big Brother

    sene ortasinda yurda yeni kayitlar nasil oluyor?

    yurt bosalinca bosalan kisi sayisi kadar yeni alimin yapildigini duydum.

    ilk basvuranlar giriyormus. sene basindaki yedek sirasi falan onemsiz kaliyormus.

    bu dogru mu?



    Dediğin doğru. Sene ortasında yedek alımları vs. artık durduktan-çok yavaşladıktan sonra dilekçeyle başvuru yapıp boşyer varsa girebilirsin yurda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gply37 -- 13 Eylül 2014; 20:47:09 >
  • Nakil dilekcesi veriyorsun, kyk bölge müdürüyle yüz yüze görüşüyorsun, gerekcelerini belirtiyorsun, güler yüzle davraniyorlar birlikte hangi yurtlar olabileceğini kararlaştırıyorsunuz ve isminizi, istediğiniz yurtları not alıyorlar, görüşmenin sonunda biz seni arar haber veririz diyorlar ve mutlu bir şekilde telefon bekliyorsun, mutluluk bir süre sonra strese bırakiyor yerini. Kimse de aramiyor:(


    En iyisi senin gitmek istedigin yurttan sizin yurda geçmek isteyen birini bul ve becayiş yapın çünkü nakil olayi güçlü bir tanidiğin bağlantin yoksa çok zor malesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ?blgn?

    Ne guzel hocam artik idareyi bekliyorum yarini sagolasin ama bende pek anliycak tip degiller biz i.o miz diyip siyriliyorlar

    Ona bakarsan bende ikinci öğretimim ama 12-1 arası yatar 8 de veya 8.30 'da kalkarım. İkinci öğretim olmaları geceyi ayakta geçirecekleri anlamına gelmez. Geceyi ayakta geçirmek istiyorlarsa ya eve çıkacaklar ya da gidip idareye bizim odamıza ikinci öğretim vermeyin diyecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ?blgn?

    Aynen oyle hocam ama hallettim cokkk sukur odami degistirdim ve simdiki odamdakilein masallahlari var cok kafa dengi ciktilar ve en bastan tum kurallari oturduk konustuk cok tesekkurler sorularima cevabiniz ve ilginiz icin

    Kurallar koyup konuştuysanız sıkıntı yok dostum.. En önemlisi birisi uyurken diğer oda sakinlerinin uyandırıcı şekilde ses yapmaması ve 12 den sonra ışıkların kapatılmasıdır.
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle hocam onlar basta olmak uzere herkes birseyler ekledi ve heekea birbirine saygi duyuyor cok sukur tekrar sagolasin kardesim
  • yurt başvuruları ne zaman sonuçlanıyo asil olanlar ben kyk yurdunu beklesem kyk da cıkmassa açıkta kalma ihtimalim olabilir riskli olmasından korkuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sameterc

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Mitokondri-

    quote:

    Orijinalden alıntı: -JeRoMaX-


    quote:

    Orijinalden alıntı: hewhomakesabeastofhimself

    Arkadaşlar şunu sormak istiyorum ben de. Yurt seçme işlemi bu başvurulardan sonra mı oluyo. Biz şimdi bilgilerimizi gönderiyoruz yurt seçimini sonra mı yapıyoruz yoksa onlar bize okulumuza yakınlığına göre mi yurt veriyolar. şimdiden teşekkür ederim hepinize

    Bende bunu merak ediyorum, bilen varsa cevaplarsa sevinirim


    Konuyu açtığımda 2.sınıftaydım şimdi mezun olduk sistem değiştimi bilmem ama yazayım yinede

    Üniversite yerleştirme sonuçlarınız açıklandıktan bir süre sonra yurt\kredi\burs başvuruları başlar.

    Aynı sayfadan hem "burs\kredi" hem "Yurt"başvurusu yaparsınız.

    Önce burs-kredi olayını kısaca açıklıyayım merak eden varsa. Burs-Kredi için başvurduğunuzda ailenizn maddi durumu gibi şeylere bakarak burs alıp alamayacağınıza karar verilir.Burs çıkarsa geri ödemesiz alırsınız her ay. Ayrıca burs çıkmayan herkese(1-2 istisna koşullar olabilir) kredi çıkar.Almak isterseniz açıklanacak sürede gereken işlemleri yaparsınız mezun olduktan sonra ödemek üzere almaya başlarsınız.Krediyi almak istemezseniz de işlemleri yaptırmazsınız kendiliğinden iptal olur.Ayrıca hem burs hem kredi alınamıyor sadece birisini alabilirsiniz.

    ----------------------

    Yurt konusuna gelirsek yine başvuru sayfasında yurt isteyip istemediğinizi yada "öncelikle yüksek ücretli yurt" gibi seçenekleri seçersiniz.Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra size eğer gittiğiniz ilde y.ücretli yurt varsa 2tür yurt içinde ayrı ayrı eğer y.ücretli yurt yoksa sadece genel yurtlar için "asil olarak kazandınız" yada "XXX. yedeksiniz" tarzı sonuç görürsünüz.

    Tamam yurt ama hangi yurt? derseniz eğer nispeten küçük bir ildeyseniz başvuru sonuçlarının açıklandığı ekranda "xyz yurdu" şeklinde ifade görürsünüz.Yok ankarada falansanız "xyz bölge müdürlüğü" tarzı yazı çıkar.Yani direk gideceğiniz yurt belli olmaz.Diyelim yedeksiniz ve her pazartesi açıklanan yedek sıralarını takip ederken size yurt çıktığını gördünüz.Tam bu noktada hangi yurda gideceğiniz belli oluyor.Yani "x. yedek şu yurda-y.yedek bu yurda" tarzı listede görürsünüz.

    Yurtları genelde sistem okulunuza yakın verir.Eğer uzak olursa da yurt kaydınızı yaptırdıktan sonra dilekçe vererek hangi yurda geçmek istediğinizi belirtirsiniz. O yurtta boş yer varsa kaydınızı oraya aldırırsınız.

    Ben yurtta kalırken sistem bu şekildeydi.Şu son 1-2 senede değişiklik olmuş olabilir ama genel anlamda bu şekilde.

    Hocam merak ettiğim şu; kyk yurduna yapılan başvurular kaç gün içerisinde açıklanır tahmini yani mesela ben mersin üniversitesi için kyk yurduna başvuru yaptıktan sonra çıkmazsa bunu ne zaman öğrenebilirim. KYK çıkmazsa özellerde yer kalmaması gibi bir durum olabilir mi? KYK başvurumu yapıp her ihtimale karşı özele kayıt yaptırmalı mıyım? KYK kazanırsam özelden kaydımı sildirmem mümkün mü? veya KYK yurdunu beğenmezsem kazandığım halde kayıt yaptırmayabilir miyim?

    Soru yağmuruna tuttum kusura bakmayın

    Başvurular 2011 de ben başvurduğumda ağustos sonu gibi açıklanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Şuan nasıldır bilemiyorum.

    Özellerde yer kalmaması durumunu gidip tek tek sormadıkça öğrenmenin herhangi bir yolu yok ama illaki bulunur.Belki istediğin yer olmaz-belki biraz uzak olur ama illaki bulursun.Daha uygun fiyatlı yurtlar-daha yakın yerler için erken kayıt olmaya bakarsın.

    Kyk çıkmama ihtimaline karşı özele kayıt yaptırabilirsin tabi ama kayıt esnasında KESİNLİKLE belirt üstüne basa basa.Çünkü çoğu yer 12aylık gibi taahhüt alırlar senden.Kesin bir dille belirterek sorarsın düşündüğün özel yurtlara.

    Kyk çıktı beğenmedin diyelim.O zaman hiçbir işlem yaptırmazsın kendiliğinden yurt hakkın 1hafta sonra başka yedeklere geçer.Extra gidip belirtmene gerek yok yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gply37 -- 26 Temmuz 2015; 2:18:38 >




  • NeİstediğiniBilmeyenAdam N kullanıcısına yanıt
    Maalesef lisans okuyorsan üç kişiliklerde kalabilirsin. Yüksek lisans doktora yapanlar boyuna makale, tez vs. yazdıkları için yalnız kalmaya ihtiyaçları var, o yüzden tek kişilik odalar onlara tahsis ediliyor.
  • ...........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gply37 -- 17 Temmuz 2018; 2:14:27 >



  • Odalar kaç kişilik acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heat15

    Odalar kaç kişilik acaba?

    Gene bildiğim kadarıyla cevaplandırayım

    yüksek ücretliler genelde 3-4 diye biliyorum arada 6da olabilir belki.
    Kyk genel yurtlar da da 4-6-8 kişiliktir ama 8 kişilik azdır diğerlerine göre bildiğim kadarıyla


    edit:alttaki arkadaş 8 demiş sanırım yurttan yurda farkediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gply37 -- 20 Eylül 2013; 23:58:30 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.