Şimdi Ara

Tüm Dövüş Sporları - Ana Tanıtım Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
18
Favori
134.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, internette olsun dh forumda olsun pek çok kişi meraktan dövüş sporlarıyla ilgili inceleme yapmaya çalışıyor, bazı bilgilere ulaşıyor ancak asla tümüne ulaşabildiği, tüm sporları inceleyebileceği bir ortam bulamıyor. Bu yüzden Konu Dışı forumunda pek çok kez karşı karşıya geldiğimiz 'Hangi Dövüş Sporu' , ' Kendini Savunamıyorum, Ne Yapmalıyım?' , 'Karate İyi Midir', 'Boksa Başlayayım Mı? ' vs. gibi sorulara hem toplu bir şekilde cevap verebilmek hem de bu sporları tanıtmak amacıyla bu başlığı açmaya karar verdim.

    Konuya eklemeler yapılabilir. Eksik yazdığım, yanlış yazdığım şeyleri lütfen uyarınız, düzelteyim. İnternetten topladığım bilgilerle kendi bilgilerimi harmanlıyarak oluşturduğum bir yazı. Umarım bazı arkadaşlara yardımcı olabilirim.

    Buyrun;


    quote:

    KİCK BOX

    Kelime anlamıyla KİCK (TEKME) BOX (YUMRUK) anlamındadır. Kick boks da diğer önemli dövüş sporları gibi Uzakdoğu’dan çıkma ama kendisi gerçek bir melez. Japon bir dövüşçünün, Çin sporu karateyi Tayland sporu Muay Thai ile birleştirmesiyle yaratılıyor. Kick boksun ne mistik bir yanı var ne de tapınaklara uzanan bir tarihi. Bugünkü popülerliğini kazanması Amerika’da düzenlenen maçların çektiği ilgi sayesinde oluyor.
    Pek çok kişinin dövüş sporlarına merakı, genelde sokakta karşılaşabilecekleri durumlarda kendilerini savunma isteğinden kaynaklanıyor.
    Kick Box'ta diğer dövüş sanatları arasında sokak dövüşü için uygunluğuyla kendini öne çıkarabilen bir spordur.

    Kick Box kelimesini Türkçe'ye çevirdiğimiz zaman tekmeli boks anlamına gelir. Kick Box vücudun tüm uzuvlarını çalıştıran bir savunma sporudur. Amatör Kick Box 3 şekil içerir;

    1- Semi Countact
    2- Light Countact


    İngilizce yapılarından da az çok anlayacağımız kadarıyla Semi ve Light Countact daha az yaralayıcı ve müsabakalarda puan kazanma amaçlıdır. Temas az ancak puan üzerine kurulu olduğundan tekniği yoğundur. Profesyonel Kick Box müsabakalarından yer verilmez.

    3- Full Countact

    Full Contact amacı sporcunun rakibini tüm enerjisi ve gücüyle yenmek olduğu bir kick boks disiplinidir. Yumrukların ve tekmelerin müsaade edilen hedeflere odaklanarak hızlı ve kararlı bir şekilde güçlü bir temas oluşturarak vurulması gerekir. Müsabaka standartlara uygun bir ringde gerçekleştirilir. Kronometre genelde durdurulmaz. Orta hakem “STOP” komutu verirse müsabaka durur. Bu müsabakanın süresi brüttür.

    4- Low Kick

    Low kick rakibin bacaklarına tekme atılması kurallar dahilinde olan full contact kick boks müsabakası olarak tanımlanabilir. Diğer bütün tanımlar Full Contact müsabakasıyla aynıdır.

    5- K-1 Contact

    K-1 Contact, Full Contact ve Low Kick müsabaka teknikleri ile benzerlik gösterir. Ancak, nitelikleri dolayısıyla bazı farklılıkları vardır. Dirsek teknikleri yasaktır. Müsabıklar hareketli değillerse orta hakem onları durdurmak durumundadır. Sarılma her koşulda 5 saniyeden fazla sürmez. Ayinsel dans ve müzik yasaktır. Yan hakemler müsaade edilen alanlara isabet eden yumruk tekniklerini diz ayak yada diğer tekniklerle eş değer değerlendirir.
    K-1 Contact diğer stillerle benzerlik gösterir onlarla aynı ringi aynı sıkletleri paylaşır. Full Contact ve Low Kick maçlarında görülen antrenör ve sporcu davranışları açısından aynı genel kurallara başvurur.


    KİCK BOX ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

    1- Duruşun doğru olup olmadığına,
    2- Gardın tam olup olmadığına,
    3- El tekniklerinde belini ve omuzunu kullanıp kullanmadığına,
    4- Ayak tekniklerinde belinin, kalçasının ve dizinin durumuna,
    5- El ve ayağının hareket birleşimine (koordinasyon),
    6- Rakiple arasındaki mesafeye,
    7- Çalışacağı programı iyiy bilip bilmediğine,
    8- Giysilerinin ve malzemelerinin o çalışmaya uygunluğuna,
    9- Çalışmanın amacının ne olduğunu bilip bilmediğine,
    10- Yeterli performans ve dinlenme aralığına,
    11- Hocayı iyi dinlemeye,
    12- Rakibini kontrol altında tutmaya,
    13- Çalıştığı malzemeyi yerinde kullanmaya,
    14- Antrenman bitiminde masaj ve duş almaya dikkat etmelidir.,


    Avantajlarıyla Kick Box;

    1) Kick boks yapan kişi, sürekli idmanlıdır. bu yüzden tembellik alışkanlığı kazanmaz.
    2) Kick boks yapanın refleksleri gelişmiştir. darbenin geldiği yönü normal insanlardan daha hızlı görebilir. normal bir insan gelen darbelere karşı göz kapaklarını defalarca kımıldatıp, başını tosbağa gibi içine çekerken kick boksçu ne yapacağını iyi bilir.
    3) Kick boks yapan kişi elastik bir vücuda sahiptir. karın kasları ve diğer tüm vücudu sağlamdır ve gelişmiştir.
    4) 3 dakikalık round'larda çok hızlı düşünmesi gerekir. kick boksçu çok darbe alsa da, yılmamayı ve pesetmemeyi öğrenir. acıya karşı dirençlidir.
    5) dövüş sporuyla uğraşmayan 4-5 kişiyi bile tek başına dövebilir. kendisinden iri cüsselileri bile devirebilir.
    6) Korku gider. odaklandığı zaman önüne kim gelirse dövebilir.
    7) Nasıl tekme ve yumruk atması gerektiğini ya da nasıl darbeden kaçması gerektiği ezberindedir. otomatik olarak kavga esnasında bunları uygular.

    Dezavantajlarıyla Kick Box;

    1) Kick boks'u iyi bilmek, büyük sorumluluk gerektirir. vücutta nerelerin ölümcül olduğunu bilen bir kick boksçu rakibini tek yada bir kaç hamleyle öldürebilir ya da komaya sokabilir. bazen sinirlere hakim olmak mümkün değildir. bu yüzden tartışma esnasında iyi bir kick boksçu hünerini gösterirse, karşısındaki kişinin sonu çok kötü olur.
    2) Burun kırılır, hem de defalarca...
    3) Kickboksçu, maçtan sonra tanınmaz hale de gelebilir. kasığına maçta faüllü darbe alırsa bir hafta acı içinde kıvranabilir. maç esnasında omuz çıkabilir.
    4) Kick boks geleneksel savunma sanatları olan karete do, judo, kung fu, ya da tae kwon do'ya göre biraz apartılmış bir spordur. karşıdaki insana ve değerlere saygı eğitimi maalesef biraz zayıf kalır.


    İlgili Videolar İçin;

    Kick Boks Nedir?



    quote:

    BOKS


    Boks, iki kişinin boks hakemi gözetiminde karşılıklı yumruklaşarak; her kafaya vurduklarında tek puan topladıkları spor müsabakasıdır. Belden aşağıya ve enseye vurmak, sporcunun kendi etrafında 360 derece dönmesi, avuç içi (eldivenin beyaz boyalı bölgesi harici) vurmak , ses çıkarmak uyarı almasına neden olur, üç uyarı bir ihtar(-1 puan) alınmasına neden olur. Amatör boksörler 227 gr ağırlığında, profesyonel boksörler ise ağırlığı 170-283 gr arasında değişen eldivenler kullanırlar. Profesyonel boksörler yalnızca şort, amatör boksörler ise şort ve atlet giyer. Hem amatör hem de profesyonel boksörler karşılaşmada diş ve kasık koruyucuları kullanırlar. Amatör boksörler ayrıca koruyucu başlık da takarlar.

    Kick Box'tan farkı, Boksta yumruklar ön plandadır.
    Kick Box gibi sadece atletik sporcular değil, ağır siklet denilen sporcularda yer alabilir.
    Kuralları daha katı ve oyun alanı ayak olmadığından daha dardır.
    Amerikan kökenli bir spordur.
    Nörologlar, boksun olimpiyat sporlarından çıkarılması ve açık gösterimden yasaklanması yönünde görüşler belirtmektedirler. Boksun, beyine hasara yol açtığını belirtiyorlar.


    İlgili Videolar İçin;

    Boğazın Boğası Sinan Şamil Sam
    Muhammed Ali
    Mike Tyson

    quote:

    MUAY THAİ (TAYLAND BOKSU)

    Tayland'da ortaya çıkan ve özgün adı Muay Thai olan dövüş sporu. Tayland Boksu da denir. Başta Tayland olmak üzere Myanmar (eski adı ile Burma), Kamboçya, Laos gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı sert bir dövüş sanatıdır.

    2002 yılında Karate Federasyonuna bağlanarak Türkiye'de resmi müsabakalara başlamıştır.
    1930 yılında ilan edilen kurallar ve kaideler sonucu 3 çeşite ayrılmıştır;

    1- Silahlı Savunma Sanatı (Muay Boran)
    2- Yarışma Ring Sporu (Muaythai)
    3- Danslı Aerobik Fitnes (Muay Fitnes)


    İlgili Videolar İçin;

    Muay Thai Nedir?
    Muay Thai Teknikleri



    quote:

    WUSHU

    Wushu Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Wushu'da Çinlilerin oluşturduğu ve payı olduğu tüm sporların izlerini görmek mümkündür.
    Türkiye Fedarasyonu mevcuttur ancak müsabakaları pek yaygın değildir.
    Modern anlamıyla güreş ile box'un harmanlanmış şeklidir, Wushu.

    Çıplak Elle
    Changquan (Uzun Yumruk)
    Nanquan (Güney Yumruğu)
    Taijiquan (Tai Chi Yumruğu)

    Kısa Silahlar
    Dao (Bıçak)
    Jian (Kılıç)
    Taijijian (Tai Chi kılıcı)
    Nandao (Güney Bıçağı)

    Uzun Silahlar
    Gun (Sopa)
    Qiang (Mızrak)
    Nangun (Güney Sopası)

    şekilleriyle müsabakaları mevcuttur.


    İlgili Videolar İçin;

    Nike Wushu
    Teknikleriyle Wushu
    Wushu 3



    quote:

    KUNG FU

    Savunma sanatlarının temeli olan, en eski ve en zengin bilgiyi içeren Shaolin Kung Fu'dan doğmuş, sonradan değişik coğrafyalar ve milletler tarafından farklı stiller kazanmış olan bir spordur.
    Kökü M.Ö 4. yy'a dayanır. Felsefik alt yapısı Konfiçyus, dövüş sanatı temeli ise Konfiçyus'un arkadaşı olan Lao-Che'ye aittir. Tahmin edileceği üzere Çin kökenlidir.
    Derin bir bilgi ve felsefe içerir.
    Öğrenilmesi zordur.
    Hız, çeviklik ve konsantrasyon gerektirir.
    Bu yüzden küçük yaşlarda öğrenime başlanması tavsiye edilir.

    Genel olarak Kung Fu'nun 21. yy'a kadar geçirdiği evreler sonucu alan son şeklinin temel teknik ve hareketleri şu videoda özetlenmiş;

    http://www.youtube.com/watch?v=ms_9iuGxyQA


    Çeşitli stilleri vardır. Bunlardan en meşhuru ve benimde konumda yer vereceğim stili Wing-Chun'dur.


    WİNG-CHUN

    Bu sanat Kung Fu'nun Shaolin manastırlarında geliştirilmiş olan turna-kuşu ve yılan hareketlerine dayanan tekniklerinden oluşur. Gelişip Çin'in dışına çıkması Bruce Lee'nin hocası olan büyük usta Yip Man'le yaşanmıştır.
    Türkiye'de de hızla gelişmete olan bu sporun Türkiye'deki üstadı Emin Boztepe'dir.
    İnternette bu spor dalının isimlerini çok farklı şekillerde görebiliriz. Dünya'da yaygın olarak kullanıldığından ve dünya çapında fedaratifleştirilemeyen* bir spor olduğundan kimse net bir isim söyleyemese de; Wing-Chun, Wing-Tsun, Ving Tzun isimlerinin herhangi birinin kullanılması yanlış olmaz.

    Wing Chun belirgin özellikleri;

    -Her alanda, her şekilde, her yaştan insanın yapmasına müsait bir sanat olmasıdır.
    -Kısa mesafeli, seri saldırı ve savunmalar içerir.
    -En saldırgan anında dahi dizlerle savunma durumu düşünelerek hareket edilir.
    -Öldürme ve yaralama değil, caydırıcı maksatlı kullanılır. Ancak istenildiğinden tahmin edilemeyecek kadar öldürücü olabilmektedir.

    *Bu spor yaralayıcı maksatla ve puan kazanma maksatlı oluşmadığından ve geliştirilmediğinden müsabakaları olmaz. Bu yüzden küresel çapta federasyonu da bulunmamaktadır.


    İlgili Videolar İçin;


    İp Man
    Sherlock Holmes'ta Wing Chun Kullanılan Sahne


    Siz kısaca bu filmi izleyin: Ip Man
    (2. filmini de izlemeyi unutmayın.)



    quote:

    TEA KWON DO


    Mantığın dövüş sanatı olarak tabir edebileceğimiz Taekwon-Do,kelime olarak el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi,felsefesi anlamına gelir.Bunu şöyle açıklayabiliriz.
    TAE.Ayak vuruşları,
    KWON: el vuruşları
    Do.ise bu dövüş sanatının tatbiki esnasındaki izlenilecek yolun ve dövüşün felsefesi değerlerinin genel adıdır.

    Kişi istediği kadar esnek ,istediği kadar güçlü el ve ayak vuruşlarına sahip olursa olsun eğer do kurallarını uygulamıyor ve bu sporu sadece dövüş sporu olarak görüyorsa Taekwondocu sıfatı taşıyamaz.Zira taekwondo bir saldırı değil 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore'de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış olan savunma sporudur.Taekwondonun başlıca özelliği çıplak el ve ayaklarla rakibe karşı geliştirilen savunma tekniklerini içeren bir müsabaka sporu olmasıdır.

    Tea Kwon Do'nun üç temel amacı vardır;

    1. Zihinsel gelişim
    2. Fiziksel gelişim
    3. Kişisel savunma


    *Kore kökenlidir.
    *Türkiye ve Dünya'da müsabakalarıyla en yaygın ve popüler olan Uzak Doğu dövüş sanatı sporudur.
    *Diğer uzak doğu sporlarından ayrı olarak ayak vuruşları ön plandadır.
    *Çok keskin ahlaki kuralları vardır. Bunlardan öne çıkan ilk ikisi;

    -Saldırı amaçlı olarak sokakta kullanılmaz. Kullanıldığı takdir de Teakwondo camiası içerisinde barındırılmaz.
    -Bireye adillik, tarafsızlık ve vatanperverlik ilkelerini aşılar.

    *Teakwondo, sokakta birilerini alt etmek için değil de kendini savunmak isteyen biri için çok uygun bir spordur.
    *Kişinin gücü, kuvveti, boyu, ağırlığı ne olursa olsun spora başladığı günden itibaren bir özgüven duygusu gelir.
    *Birey sabır ve dayanıklılık özellikleriyle bürünür.
    *Azimle disipline edilir.
    *Türkiye'de Futbol'dan sonra bünyesinde en çok lisanslı sporcu bulunduran spordur.
    *Müsabakalarda koruyucu kıyafetler kullanılır. Ancak Pro-Teakwondo denilen müsabakalarda koruyucu kıyafet yoktur. Bazılarında box eldiveni kullanıldığı da görülür. Bu her iki durumda Teakwondo'nun ruhuna aykırıdır. Gerçek bir Teakwondo müsabakası koruyucu kıyafetsiz olmaz, box eldiveniasla kullanılmaz. Onun yerine Teakwondo da parmakları koruma ve sıkma maksatlı eldiven kullanılabilir.
    Bu durumun aksi Teakwondo'yu Box ile harmanlamaya çalışmaktır ve Teakwondo camiası tarafından her daim reddedilmiştir.


    İlgili Videolar İçin;

    Teakwondo Müsabakalar
    Müsabakalar 2
    Bu da Pro Teakwondo


    quote:

    KARATE-DO

    Pek çok Japon savaş sanatı gibi Okinava adasında doğmuştur. Zen Budizmi ve Japon kültürüyle yoğrulmuştur. İkinci dünya savaşına kadar Japonyada dahi çok bilinen bir dövüş tekniği değildi. Daha sonraları Amerikan işgali sırasında popülerliği artmıştır. Fakat Amerika ordusu işgal sırasında kendine karşı kullanılma riskinden ürktüğü için bu savaş sanatını bir savunma sporuna çevirilmesini istedi. Bu istek o zaman karatenin, duyulmasında büyük rol oynayan Gichin Funakoshi tarafından karşılandı ve karatenin ilk spor versiyonu olan Shotokan-Karate-Doyu kurdu.


    Yararları


    *En önemli faydası bireylerin her türlü durumda kendilerini silahsız bir şekilde savunma yetisi vermesidir.
    *Kişiye vücudun tüm bölümlerini etkin bir şekilde kullanabilmeyi sağlar.
    *Özellikle genç yaştakiler için Karate doğru çalışıldığında, vücut duruşunu geliştirmenin dışında, düşünme sürecine ilişkin becerileri de geliştirirler.
    *Kişi, zihinsel ve bedensel becerileri konusunda daha bilinçli olur ve kendine olan güveni artar.
    *Karete dikkati toplama yetisinin geliştirmesi ile bireyin bağımsızlığını ve kişisel bütünlüğünü fark etmesine yardımcı olur.
    *Kişinin kendisine ve yaşıtlarına olan güvenini ve saygısını arttırır.
    *Bedensel ve zihinsel disiplin, sorumluluk duygusu gibi yeteneklerinin gelişmesini sağlar.
    *Yetişkinler için özellikle Karate-do çalışmaları stres azaltıcı hareketlerle bedensel ve zihinsel rahatlama imkanı sağlar.
    *Dayanıklılık, kas gücü ve bedensel kuvvetin azalmasına mani olur.


    İlgili Video İçin;

    Karate-Do


    Full Contact Karate

    Karate'nin Kick Box'la harmanlanmış halidir. Karate'ye oranla yaralayıcılığı artırılmış bir stildir.
    Bu spor dalının üstadları öldürmenin kolay bir şey olduğunu, esas zor ve insanın savunmasını geliştiren şeyin öldürmeme üzerine çalışma yapmak olduğunu kavramıştır.
    Ancak ne yazık ki; geçmişte Karate kullanılarak işlenen cinayetlerde Full Contact'ın izlerine rastlarız.


    İlgili Videolar İçin;

    Full Contact Karate
    Full Contact Karate 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 7 Ağustos 2012; 3:40:04 >







  • quote:

    AİKİDO


    Aikido isimli savaş sanatı son yıllarda, hem doğum yeri olan Japonya’da hem de yurt dışında çok yaygın bir biçimde çalışılmaya başlamıştır. Bu durum, son kırk yıl içinde bu sanatın sürekli olarak gelişmesinin ve daha yakın zaman içinde Hollywood filmlerine konu edilmesinin ve bu filmlerin milyonlarca insan tarafından görülmesinin doğal bir sonucudur. Her ne kadar doğru bir şekilde bir savaş sanatı olarak tanımlansa da, aikido, insanların zihninde judo, karate, kung-fu ve taekwondo gibi diğer savaş sanatları ile aynı yere konmaya devam etmektedir.


    Peki, aikido'nun diğer savaş sanatı sistemlerinden farkı nedir? Aikido, tekniklerin uygulanışındaki açık farklılıkların yanı sıra, sadece bir kendini koruma sanatı olması açısından benzersizdir. Aikido'da gerçekte saldırı hareketleri yoktur ve bu özelliği, bu sanatın felsefi ve ahlaki ilkelerini yansıtır. Diğer savaş sanatı sistemlerinde hem saldırı hem de savunma teknikleri bulunur ve günümüzde pek çoğu sportif etkinlikler üzerinde yoğunlaşmışlardır. Örneğin 1964'den beri Olimpiyatlara alınan judo veya karate ya da taekwondo ile çeşitli savaş sanatları bu duruma iyi birer örnektir. Bu savaş formlarını uygulayan pek çok kişi için, yarışmalara katılmak ve kazanmak, kendini koruma tekniklerini öğrenmekten daha önemli hale gelmiştir.

    *Kurucusu Morihei Ueshiba'dır.
    *Japonya kökenlidir.
    *Eklemleri kilitleyen ve kenetleyen hareketler, sakatlayıcı yaralanmalar olmadan rakibi denetime alır ve hareketsiz bırakır.
    *Gerçekte aikido tekniklerinin bedene ciddi zarar verme, hatta öldürme kapasitesi vardır.

    Yaralayıcı tekniklerinin ve saldırı hareketlerinin olmaması nedeniyle bazı kişiler tarafından işe yaramaz bir dövüş sanatı olarak görülebilir. Ancak savunma teknikleri tam olarak öğrenildiğinde kavga anında kendinizi bir 'panzer' sanma ihtimaliniz de yüksektir :) Bu sporla uğraşan kişiye gerçekten sağlam bir savunma özelliği katar.

    İlgili Video İçin;

    Basit Tekniklerle Aikido



    quote:

    JIU JİTSU


    ‘Jiu’ yumuşak, ince, mülayim, ‘Jitsu’ sanat anlamına gelir. Jiu-Jitsu bir saldırının, anatomik bilgi ve fizikteki kaldıraç sistemi prensibi kullanilarak bertaraf edilmesi ilkesini içerir.
    Bu geleneksel savunma sanatı samurayların silahlarını kullanamadıkları zaman baş vurdukları tekniklerden oluşmuştur.
    Jiu-jitsu bugün harp halinde*nasıl hareket edileceğini öğreten müsabakasız ruh ve vücut idmanıdir. jiu-jitsu'da atış , kırış ve rakibi bir yerden bir yere nakletme teknikleri çalışılır. bunun dışında anatomik noktalara uygulanan atemi adi verilen vuruş teknikleri de mevcuttur.
    Modern jiu-jitsu kişiye kendini savunma yanında sabır, karşısındaki kişiye davranışta incelik ve harp halinde gerekli olan kendine güveni temin eder.

    *Çin kökenlidir ancak tam oluşma tarihi bilinmemektedir.
    *Japonya'ya 12.yy'da gelmiştir. Bu sporu sistemleştirenler de yine Japonlardır.
    *Aikido gibi savunma teknikleri üzerine kuruludur.
    *Müsabakaları olmaz.
    *19.yy'da Jiu Jitsu'nun temel tekniklerinden bir müsabaka sporu olan Judo doğmuştur.


    İlgili Videolar İçin;

    Jiu Jitsu Nedir?
    Jiu Jitsu Nedir ?



    quote:

    JUDO


    Bazı bakımlardan güreşe benzeyen judo, eski bir Japon dövüşü olan Jiu Jitsu'dan doğmuştur. Tipik bir Japon güreşi de diyebileceğimiz bu sporu Aikido'dan ayıran iki temel unsur;

    *Müsabakası yapılır.
    *Aikido'ya göre biraz daha sert bir spordur.

    Judoyu geçen yüzyılda Japon jiu jitsu ustası Kano Cigoro (1860 - 1938) geliştirmiştir.
    JU'nun içinde teknik ve fizik eğitim vardır. Binlerce kez tekrarlanan teknikler refleks hale gelmedikçe kolay uygulanamaz.
    Teknik çalışmalarda başlıca prensip "rakibe mukavemet etmeme" ve "kuvvete karşı koymama"dır. Bu arada kaldıraç, merkezkaç, moment gibi az kuvvetle çok iş yapma esasına dayanan fizik kurallarından ve en önemlisi "denge bozma" ve "rakibin kuvvetinden yararlanma" kuralını uygulamaktır.

    İlgili Videolar İçin;

    İşte Judo



    quote:

    HAPKİDO

    "Hapkido" terim olarak beden, ruh ve iç enerjinin uyumlu birlikteligi temeline dayanan Kore kökenli bir savunma sanatının, bunun da ötesinde, bir yaşam biçimi ve hayat felsefesidir.
    Hapkido çalışma programında kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı tekniklerinin yanında, ateşsiz her türlü silahi ustaca kullanmayı, günlük hayatta kullanılan eşyaları savunma aletine dönüştürmeyi öğretir.

    Judo,Karate, Taekwondo, Aikido, Kungfu, Kendo, Jujitsu'unun ana tekniklerinden oluşan bir dövüş sporudur.

    Hapkido'nun özünde ruhun bedenle bütünleşmesi, doğada kendini bulma ve mistik Şaman felsefesi mevcuttur. Hapkido bir suya benzer. Doğamızın nasıl % 75'i su ise Hapkido da aynı suyun kimyasal bileşimi ise Hapkido'nun kimyası da insandır. Bir başka deyişle Hapkido da insanın bedensel ve ruhsal bileşimidir. Nasıl ki su; buharlaşır yağmur, kar, dolu olup bulutlardan boşalır, yağmur ve dolu olduğunda Nehirleri oluşturur, nehirler gölleri, göller denizleri oluşturursa Hapkido felsefesindeki olgun bilgelik de sonsuz yaşamın başlangıcını oluşturur. Su nasıl ki bitkilerin, canlıların yaşamasına, evrimleşmesine ve karın dağların doruklarında oluşturduğu termal etkiye hükmü geçiyorsa; Hapkido da insan bedeninin gelişmesine, olgunlaşmasına, ruhun tanrıyla bütünleşmesine ve nefsin arınmasına hükmü geçer.

    *Diğer dövüş sanatlarınından daha çok savunma içerir ve çevresinde ne varsa onunla dövüşebilmenin incelikleri mevcuttur.


    İlgili Video İçin;

    Hapkido Nedir?


    quote:

    KRAV MAGA


    İsrail kökenli, yakın dövüş stilidir. Felsefe ve ahlaki hiçbir kural içermez. Amaç en kısa sürede rakibi etkisiz hale getirmek, araç ise o anda ele geçen her şey. Tamamen yaralamaya ve öldürmeye dönük bir dövüş sporudur.
    İsrail'de ve bilhassa İsrail ordusunda yaygındır. Sivil hayatta daha masumane tekniklerle öğretisi yapılmaktadır.

    İlgili Video İçin;

    Krav Maga Hareketleri
    Krav Maga 2


    quote:

    MMA(Mixed Martial Arts)

    MMA sporu, dövüş kombinasyonunu içeren ve değişik tekniklerin kullanıldığı spor dalıdır.
    Genel itibariyle Jiu-Jitsu teknikleri göze çarpar. Bunun yanında kombinasyonlarda sık sık Kick Box, Muay Thai, Judo ve Güreş teknikleri yer alır.

    MMA’nın tekniğini Striking ve Grappling olmak üzere iki kategori oluşturuyor. Striking, el, ayak, diz ve dirseklerle darbe atmadan oluşuyor. Grappling ise, Pes etme ve ettirme, tutup boğazlamak, atma ve fırlatma gibi uygulamalardan oluşuyor. Burada kendini savunma, rakibine darbe atma ve darbe almama gibi önemli vazifeler bulunuyor. Her MMA dövüşçüsü, kendi sağlığından kendisi sorumludur ve müsakanın bitmesine dövüşçü kendisi karar verebilmektedir. Diğer dövüş müsabakaları gibi sporcu kendi isteğiyle müsabakanın bitirilmesine izin verilmiyor.

    Sokakta son derece etkili bir spor olduğundan son yıllarda bu MMA'ya karşı gösterilen ilgi artmıştır.

    İlgili Video İçin;

    MMA Nedir?



    quote:

    JEET KUNE DO

    Bruce Lee tarafından 1967 yılında oluşturulan korunmayı saldırarak sağlamaya çalışan bir spordur. Bedenin tümünü kullanırken gereksiz teknik ve hareketlerden sıyrılmayı, sadeleşmeyi savunur. Dövüş anında en hızlı ve pratik şekilde karşısındakini bertaraf etme üzerine sistemleştirilmiştir.

    Bruce Lee şöyle der: "Jeet kune do şekilsizliği tercih eder, böylece tüm şekilleri alabilir ve jeet kune do’nun stili olmadığından bütün stillere uyabilir. Sonuç olarak jeet kune do tüm yolları kullanır ve hiç birine bağlı değildir ve bunun gibi sonuca yardım eden bütün teknik ve imkanları kullanır.''

    *Yani geliştirilebilmeye müsait, ucu açık bir dövüş sanatıdır.
    *Melez Dövüş Sanatlarından bir tanesidir.
    *İlk MMA sporlarından biri olarak görülür.

    İlgili Videolar İçin;

    Jeet Kune Do
    Jeet Kune Do




    quote:

    KENJETSU

    Kenjutsu, Japon kılıçlarının (Katana, Tachi, Kodachi, O Dachi, Tanto, vb. silahların) kullanılmasını öğreten bir savaş sanatıdır. Samuray sadece kılıç kullanmayı değil, kılıçla beraber birçok silahı kullanmayı da öğrenirdi. Kenjutsu, genelde partnerle çalışılan formlardan oluşan bir idman yapısına sahiptir. Kata adı verilen önceden düzenlenmiş hareket dizileri yardımıyla teknikler öğretilir. Solo olarak veya daha fazla kişiyle yapılan kata çeşitlerine sahiptir. Birden fazla kişiyle yapılan katalara ‘Kenşi Kata’ denir.

    *Kenjutsu öğrenen kişiye Kenşi adı verilir
    *Eğitim tahta kılıçlarla verilir.
    *Sadece bu tarz silah kullanımı üzerine dayandığı için ana spor dalı olarak seçmek için elverişsizdir. İkincil dövüş sporu olarak yan dal tarzında öğrenildiğinde yarar sağlayabilir.

    İlgili Videolar İçin;

    KenJetSu



    quote:

    KENDO

    Kendo, kökeni Japonya olan bir Uzak Doğu kılıç kullanma sanatıdır. Kılıç anlamına gelen ken ile yol anlamına gelen do kelimelerinin birleşimden oluşmuştur. Kendo zaman içinde kenjutsu olarak bilinen kılıç teknikleri öğretisinden geliştirilmiştir.

    İlgili Video İçin;

    Kendo


    quote:

    DİĞER DÖVÜŞ SPORLARI


    Güreş: Uygulayıcılarının birbirlerine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıştıkları bir spor türü. Güreş tarihteki en eski sporlardan biridir ve zamanla farklı stil ve formları geliştirilmiştir. Güreş genellikle savaş sanatları arasında değerlendirilir.

    Güreşte pek çok ulusal stil gelişmiştir;

    Hindistan'da - Pehlwani,
    Japonya'da - Sumo Güreşi
    Moğolistan'da - Moğol Güreşi
    ABD - Amerikan Güreşi
    Türkiye'de - Yağlı Güreş


    Matrak: Osmanlı İmparatorluğunda 16. yy'da askeriyede yaygınlaşan spordur. Sistemleştiren ve yayılmasına öncelik eden üstadı Matrakçı Nasuh'tur. Şuan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu içerisinde yer almaktadır. Video İçin Tıklayın

    Soyakan: Nihat Yiğit tarafından oluşturulan Türk Dövüş Sporudur. 2005 tarihinde Türkiye'de Dünya Sayokan Fedarasyonu kurulmuştur. Yine Nihat Yiğit Yabgu tarafından patenti alınarak Türk Sporları arasında yerini almıştır. Ancak bazı çevrelerce tartışmalara neden olmuştur. Teknikler Ashiara Karate'sine benzediği için özgün bir dövüş sporu olmadığı söylenmektedir. Soyakan İçin Tıklayın Ashiara Karatesi İçin Tıklayın

    Pradal Serey: Pradal Serey Kamboçya'nın ulusal dövüş sanatı. Kamboçya dilinde anlamı "Serbest Dövüş" demek olan Pradal Serey Muay Thai'yi andırmakta ve yumruk, tekme, diz ve dirsek vuruşlarını içermektedir. Modern Pradal Serey orijinal antik olanından bazı farklılıklar taşımaktadır. Günümüzde uygulanan Pradal Serey daha izlenebilir bir mücadele sporu haline getirilmiş biçimidir. Video İçin Tıklayın

    Sambo/Sombo: Sovyetler Birliği'nde geliştirilmiş modern bir savaş sanatı, mücadele sporu ve kendini koruma sistemidir. Uluslararası Güreş Stilleri Birliği'ne göre Sambo günümüzde uygulanan Greko-Romen güreşi, Serbest stil güreş ve Judo ile birlikte uluslararası düzeyde uygulanan amatör müsabaka güreşlerinden biridir. Sambo, Jujitsu veya Aikido'ya benzemekte ve hem silahlı hem de silahsız saldırganların ataklarına karşı bir kendini koruma uygulamasıdır. Video İçin Tıklayın

    Systema: Ruslar tarafından 10. yy. da oluşturulan diğer Uzak Doğu dövüş sanatlarıyla bağlantılı bir spordur. Sakinlik ve esneklik üzerine dayalıdır. Video İçin Tıklayınız

    Tangsudo: Bundan yaklaşık 2000 bin yıl önce Kore'de oluşturulan ve bugünkü Teakwondo'nun kaynağı olarak belirtilen dövüş sporudur.

    Pencak Silat: Güneydoğu Asya'da oluşturulan ve kullanılan spor dalıdır. Şuan Hollanda'da yaygın olarak uygulanmaktadır. Video İçin Tıklayın

    Capoaira: 16. yy'da Brezilya'da kölelerin oluşturduğu dans, müzik ve dövüşün bir arada bulunduğu bir spordur. Video İçin Tıklayın





    quote:

    OKUMAKTAN HOŞLANMAYANLAR;


    -WİNG CHUN................... Ip Man (1 ve 2)
    -MUAY THAİ....................Tony Jaa Filmleri (özellikle ong bak serisi)
    -KARATE.........................Karate Kid (eski ve yeni versiyonu)
    -SILAT............................Merantau Savaşçısı(daha ünlenmemiş felaket bişey)
    -AİKİDO.........................Steven Seagal(adam efsane:D)
    -JEET KUNE DO...............Bruce Lee(No comment)
    -JUİ JUTSU.....................Never Back Down (1 ve 2)
    -TAİ CHİ........................Jackie Chan (gençkenki filmleri)
    -WUSHU.........................Jet Li
    -NİNJUTSU.....................Batman Begins


    filmlerini izleyebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 9 Ağustos 2012; 11:38:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    AİKİDO


    Aikido isimli savaş sanatı son yıllarda, hem doğum yeri olan Japonya’da hem de yurt dışında çok yaygın bir biçimde çalışılmaya başlamıştır. Bu durum, son kırk yıl içinde bu sanatın sürekli olarak gelişmesinin ve daha yakın zaman içinde Hollywood filmlerine konu edilmesinin ve bu filmlerin milyonlarca insan tarafından görülmesinin doğal bir sonucudur. Her ne kadar doğru bir şekilde bir savaş sanatı olarak tanımlansa da, aikido, insanların zihninde judo, karate, kung-fu ve taekwondo gibi diğer savaş sanatları ile aynı yere konmaya devam etmektedir.


    Peki, aikido'nun diğer savaş sanatı sistemlerinden farkı nedir? Aikido, tekniklerin uygulanışındaki açık farklılıkların yanı sıra, sadece bir kendini koruma sanatı olması açısından benzersizdir. Aikido'da gerçekte saldırı hareketleri yoktur ve bu özelliği, bu sanatın felsefi ve ahlaki ilkelerini yansıtır. Diğer savaş sanatı sistemlerinde hem saldırı hem de savunma teknikleri bulunur ve günümüzde pek çoğu sportif etkinlikler üzerinde yoğunlaşmışlardır. Örneğin 1964'den beri Olimpiyatlara alınan judo veya karate ya da taekwondo ile çeşitli savaş sanatları bu duruma iyi birer örnektir. Bu savaş formlarını uygulayan pek çok kişi için, yarışmalara katılmak ve kazanmak, kendini koruma tekniklerini öğrenmekten daha önemli hale gelmiştir.

    *Kurucusu Morihei Ueshiba'dır.
    *Japonya kökenlidir.
    *Eklemleri kilitleyen ve kenetleyen hareketler, sakatlayıcı yaralanmalar olmadan rakibi denetime alır ve hareketsiz bırakır.
    *Gerçekte aikido tekniklerinin bedene ciddi zarar verme, hatta öldürme kapasitesi vardır.

    Yaralayıcı tekniklerinin ve saldırı hareketlerinin olmaması nedeniyle bazı kişiler tarafından işe yaramaz bir dövüş sanatı olarak görülebilir. Ancak savunma teknikleri tam olarak öğrenildiğinde kavga anında kendinizi bir 'panzer' sanma ihtimaliniz de yüksektir :) Bu sporla uğraşan kişiye gerçekten sağlam bir savunma özelliği katar.

    İlgili Video İçin;

    Basit Tekniklerle Aikido



    quote:

    JIU JİTSU


    ‘Jiu’ yumuşak, ince, mülayim, ‘Jitsu’ sanat anlamına gelir. Jiu-Jitsu bir saldırının, anatomik bilgi ve fizikteki kaldıraç sistemi prensibi kullanilarak bertaraf edilmesi ilkesini içerir.
    Bu geleneksel savunma sanatı samurayların silahlarını kullanamadıkları zaman baş vurdukları tekniklerden oluşmuştur.
    Jiu-jitsu bugün harp halinde*nasıl hareket edileceğini öğreten müsabakasız ruh ve vücut idmanıdir. jiu-jitsu'da atış , kırış ve rakibi bir yerden bir yere nakletme teknikleri çalışılır. bunun dışında anatomik noktalara uygulanan atemi adi verilen vuruş teknikleri de mevcuttur.
    Modern jiu-jitsu kişiye kendini savunma yanında sabır, karşısındaki kişiye davranışta incelik ve harp halinde gerekli olan kendine güveni temin eder.

    *Çin kökenlidir ancak tam oluşma tarihi bilinmemektedir.
    *Japonya'ya 12.yy'da gelmiştir. Bu sporu sistemleştirenler de yine Japonlardır.
    *Aikido gibi savunma teknikleri üzerine kuruludur.
    *Müsabakaları olmaz.
    *19.yy'da Jiu Jitsu'nun temel tekniklerinden bir müsabaka sporu olan Judo doğmuştur.


    İlgili Videolar İçin;

    Jiu Jitsu Nedir?
    Jiu Jitsu Nedir ?



    quote:

    JUDO


    Bazı bakımlardan güreşe benzeyen judo, eski bir Japon dövüşü olan Jiu Jitsu'dan doğmuştur. Tipik bir Japon güreşi de diyebileceğimiz bu sporu Aikido'dan ayıran iki temel unsur;

    *Müsabakası yapılır.
    *Aikido'ya göre biraz daha sert bir spordur.

    Judoyu geçen yüzyılda Japon jiu jitsu ustası Kano Cigoro (1860 - 1938) geliştirmiştir.
    JU'nun içinde teknik ve fizik eğitim vardır. Binlerce kez tekrarlanan teknikler refleks hale gelmedikçe kolay uygulanamaz.
    Teknik çalışmalarda başlıca prensip "rakibe mukavemet etmeme" ve "kuvvete karşı koymama"dır. Bu arada kaldıraç, merkezkaç, moment gibi az kuvvetle çok iş yapma esasına dayanan fizik kurallarından ve en önemlisi "denge bozma" ve "rakibin kuvvetinden yararlanma" kuralını uygulamaktır.

    İlgili Videolar İçin;

    İşte Judo



    quote:

    HAPKİDO

    "Hapkido" terim olarak beden, ruh ve iç enerjinin uyumlu birlikteligi temeline dayanan Kore kökenli bir savunma sanatının, bunun da ötesinde, bir yaşam biçimi ve hayat felsefesidir.
    Hapkido çalışma programında kol ve ayak eklem kilitlemeleri, fırlatma, her türlü ayak teknikleri, el teknikleri ile akrobatik jimnastik, eğme, bükme ve sinir noktalarına baskı tekniklerinin yanında, ateşsiz her türlü silahi ustaca kullanmayı, günlük hayatta kullanılan eşyaları savunma aletine dönüştürmeyi öğretir.

    Judo,Karate, Taekwondo, Aikido, Kungfu, Kendo, Jujitsu'unun ana tekniklerinden oluşan bir dövüş sporudur.

    Hapkido'nun özünde ruhun bedenle bütünleşmesi, doğada kendini bulma ve mistik Şaman felsefesi mevcuttur. Hapkido bir suya benzer. Doğamızın nasıl % 75'i su ise Hapkido da aynı suyun kimyasal bileşimi ise Hapkido'nun kimyası da insandır. Bir başka deyişle Hapkido da insanın bedensel ve ruhsal bileşimidir. Nasıl ki su; buharlaşır yağmur, kar, dolu olup bulutlardan boşalır, yağmur ve dolu olduğunda Nehirleri oluşturur, nehirler gölleri, göller denizleri oluşturursa Hapkido felsefesindeki olgun bilgelik de sonsuz yaşamın başlangıcını oluşturur. Su nasıl ki bitkilerin, canlıların yaşamasına, evrimleşmesine ve karın dağların doruklarında oluşturduğu termal etkiye hükmü geçiyorsa; Hapkido da insan bedeninin gelişmesine, olgunlaşmasına, ruhun tanrıyla bütünleşmesine ve nefsin arınmasına hükmü geçer.

    *Diğer dövüş sanatlarınından daha çok savunma içerir ve çevresinde ne varsa onunla dövüşebilmenin incelikleri mevcuttur.


    İlgili Video İçin;

    Hapkido Nedir?


    quote:

    KRAV MAGA


    İsrail kökenli, yakın dövüş stilidir. Felsefe ve ahlaki hiçbir kural içermez. Amaç en kısa sürede rakibi etkisiz hale getirmek, araç ise o anda ele geçen her şey. Tamamen yaralamaya ve öldürmeye dönük bir dövüş sporudur.
    İsrail'de ve bilhassa İsrail ordusunda yaygındır. Sivil hayatta daha masumane tekniklerle öğretisi yapılmaktadır.

    İlgili Video İçin;

    Krav Maga Hareketleri
    Krav Maga 2


    quote:

    MMA(Mixed Martial Arts)

    MMA sporu, dövüş kombinasyonunu içeren ve değişik tekniklerin kullanıldığı spor dalıdır.
    Genel itibariyle Jiu-Jitsu teknikleri göze çarpar. Bunun yanında kombinasyonlarda sık sık Kick Box, Muay Thai, Judo ve Güreş teknikleri yer alır.

    MMA’nın tekniğini Striking ve Grappling olmak üzere iki kategori oluşturuyor. Striking, el, ayak, diz ve dirseklerle darbe atmadan oluşuyor. Grappling ise, Pes etme ve ettirme, tutup boğazlamak, atma ve fırlatma gibi uygulamalardan oluşuyor. Burada kendini savunma, rakibine darbe atma ve darbe almama gibi önemli vazifeler bulunuyor. Her MMA dövüşçüsü, kendi sağlığından kendisi sorumludur ve müsakanın bitmesine dövüşçü kendisi karar verebilmektedir. Diğer dövüş müsabakaları gibi sporcu kendi isteğiyle müsabakanın bitirilmesine izin verilmiyor.

    Sokakta son derece etkili bir spor olduğundan son yıllarda bu MMA'ya karşı gösterilen ilgi artmıştır.

    İlgili Video İçin;

    MMA Nedir?



    quote:

    JEET KUNE DO

    Bruce Lee tarafından 1967 yılında oluşturulan korunmayı saldırarak sağlamaya çalışan bir spordur. Bedenin tümünü kullanırken gereksiz teknik ve hareketlerden sıyrılmayı, sadeleşmeyi savunur. Dövüş anında en hızlı ve pratik şekilde karşısındakini bertaraf etme üzerine sistemleştirilmiştir.

    Bruce Lee şöyle der: "Jeet kune do şekilsizliği tercih eder, böylece tüm şekilleri alabilir ve jeet kune do’nun stili olmadığından bütün stillere uyabilir. Sonuç olarak jeet kune do tüm yolları kullanır ve hiç birine bağlı değildir ve bunun gibi sonuca yardım eden bütün teknik ve imkanları kullanır.''

    *Yani geliştirilebilmeye müsait, ucu açık bir dövüş sanatıdır.
    *Melez Dövüş Sanatlarından bir tanesidir.
    *İlk MMA sporlarından biri olarak görülür.

    İlgili Videolar İçin;

    Jeet Kune Do
    Jeet Kune Do




    quote:

    KENJETSU

    Kenjutsu, Japon kılıçlarının (Katana, Tachi, Kodachi, O Dachi, Tanto, vb. silahların) kullanılmasını öğreten bir savaş sanatıdır. Samuray sadece kılıç kullanmayı değil, kılıçla beraber birçok silahı kullanmayı da öğrenirdi. Kenjutsu, genelde partnerle çalışılan formlardan oluşan bir idman yapısına sahiptir. Kata adı verilen önceden düzenlenmiş hareket dizileri yardımıyla teknikler öğretilir. Solo olarak veya daha fazla kişiyle yapılan kata çeşitlerine sahiptir. Birden fazla kişiyle yapılan katalara ‘Kenşi Kata’ denir.

    *Kenjutsu öğrenen kişiye Kenşi adı verilir
    *Eğitim tahta kılıçlarla verilir.
    *Sadece bu tarz silah kullanımı üzerine dayandığı için ana spor dalı olarak seçmek için elverişsizdir. İkincil dövüş sporu olarak yan dal tarzında öğrenildiğinde yarar sağlayabilir.

    İlgili Videolar İçin;

    KenJetSu



    quote:

    KENDO

    Kendo, kökeni Japonya olan bir Uzak Doğu kılıç kullanma sanatıdır. Kılıç anlamına gelen ken ile yol anlamına gelen do kelimelerinin birleşimden oluşmuştur. Kendo zaman içinde kenjutsu olarak bilinen kılıç teknikleri öğretisinden geliştirilmiştir.

    İlgili Video İçin;

    Kendo


    quote:

    DİĞER DÖVÜŞ SPORLARI


    Güreş: Uygulayıcılarının birbirlerine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıştıkları bir spor türü. Güreş tarihteki en eski sporlardan biridir ve zamanla farklı stil ve formları geliştirilmiştir. Güreş genellikle savaş sanatları arasında değerlendirilir.

    Güreşte pek çok ulusal stil gelişmiştir;

    Hindistan'da - Pehlwani,
    Japonya'da - Sumo Güreşi
    Moğolistan'da - Moğol Güreşi
    ABD - Amerikan Güreşi
    Türkiye'de - Yağlı Güreş


    Matrak: Osmanlı İmparatorluğunda 16. yy'da askeriyede yaygınlaşan spordur. Sistemleştiren ve yayılmasına öncelik eden üstadı Matrakçı Nasuh'tur. Şuan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu içerisinde yer almaktadır. Video İçin Tıklayın

    Soyakan: Nihat Yiğit tarafından oluşturulan Türk Dövüş Sporudur. 2005 tarihinde Türkiye'de Dünya Sayokan Fedarasyonu kurulmuştur. Yine Nihat Yiğit Yabgu tarafından patenti alınarak Türk Sporları arasında yerini almıştır. Ancak bazı çevrelerce tartışmalara neden olmuştur. Teknikler Ashiara Karate'sine benzediği için özgün bir dövüş sporu olmadığı söylenmektedir. Soyakan İçin Tıklayın Ashiara Karatesi İçin Tıklayın

    Pradal Serey: Pradal Serey Kamboçya'nın ulusal dövüş sanatı. Kamboçya dilinde anlamı "Serbest Dövüş" demek olan Pradal Serey Muay Thai'yi andırmakta ve yumruk, tekme, diz ve dirsek vuruşlarını içermektedir. Modern Pradal Serey orijinal antik olanından bazı farklılıklar taşımaktadır. Günümüzde uygulanan Pradal Serey daha izlenebilir bir mücadele sporu haline getirilmiş biçimidir. Video İçin Tıklayın

    Sambo/Sombo: Sovyetler Birliği'nde geliştirilmiş modern bir savaş sanatı, mücadele sporu ve kendini koruma sistemidir. Uluslararası Güreş Stilleri Birliği'ne göre Sambo günümüzde uygulanan Greko-Romen güreşi, Serbest stil güreş ve Judo ile birlikte uluslararası düzeyde uygulanan amatör müsabaka güreşlerinden biridir. Sambo, Jujitsu veya Aikido'ya benzemekte ve hem silahlı hem de silahsız saldırganların ataklarına karşı bir kendini koruma uygulamasıdır. Video İçin Tıklayın

    Systema: Ruslar tarafından 10. yy. da oluşturulan diğer Uzak Doğu dövüş sanatlarıyla bağlantılı bir spordur. Sakinlik ve esneklik üzerine dayalıdır. Video İçin Tıklayınız

    Tangsudo: Bundan yaklaşık 2000 bin yıl önce Kore'de oluşturulan ve bugünkü Teakwondo'nun kaynağı olarak belirtilen dövüş sporudur.

    Pencak Silat: Güneydoğu Asya'da oluşturulan ve kullanılan spor dalıdır. Şuan Hollanda'da yaygın olarak uygulanmaktadır. Video İçin Tıklayın

    Capoaira: 16. yy'da Brezilya'da kölelerin oluşturduğu dans, müzik ve dövüşün bir arada bulunduğu bir spordur. Video İçin Tıklayın





    quote:

    OKUMAKTAN HOŞLANMAYANLAR;


    -WİNG CHUN................... Ip Man (1 ve 2)
    -MUAY THAİ....................Tony Jaa Filmleri (özellikle ong bak serisi)
    -KARATE.........................Karate Kid (eski ve yeni versiyonu)
    -SILAT............................Merantau Savaşçısı(daha ünlenmemiş felaket bişey)
    -AİKİDO.........................Steven Seagal(adam efsane:D)
    -JEET KUNE DO...............Bruce Lee(No comment)
    -JUİ JUTSU.....................Never Back Down (1 ve 2)
    -TAİ CHİ........................Jackie Chan (gençkenki filmleri)
    -WUSHU.........................Jet Li
    -NİNJUTSU.....................Batman Begins


    filmlerini izleyebilirler.
    Eklemeler yapılacaktır.




  • kickboks branslari 3e degil 7ye ayrilir semi,light,kick light,low kick,k1 contact, full contact ve muzikli form tvde gosterilen kickboxun full contactla alakasi yoktur tvde izlediginiz amator k1 contactin kask ve kaval koruyucu olmadan yapilanidir ayrica 1 round 3dk amatorde cok zor genelde 1.5 2dk arasi olur amator musabakalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apalapucia

    kickboks branslari 3e degil 7ye ayrilir semi,light,kick light,low kick,k1 contact, full contact ve muzikli form tvde gosterilen kickboxun full contactla alakasi yoktur tvde izlediginiz amator k1 contactin kask ve kaval koruyucu olmadan yapilanidir ayrica 1 round 3dk amatorde cok zor genelde 1.5 2dk arasi olur amator musabakalar.

    Düzenlemeler yapıldı ama Low Kick ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Tanım olarak elinizde mevcutsa veya biliyorsanız yazın onuda ekleyeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: Apalapucia

    kickboks branslari 3e degil 7ye ayrilir semi,light,kick light,low kick,k1 contact, full contact ve muzikli form tvde gosterilen kickboxun full contactla alakasi yoktur tvde izlediginiz amator k1 contactin kask ve kaval koruyucu olmadan yapilanidir ayrica 1 round 3dk amatorde cok zor genelde 1.5 2dk arasi olur amator musabakalar.

    Düzenlemeler yapıldı ama Low Kick ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Tanım olarak elinizde mevcutsa veya biliyorsanız yazın onuda ekleyeyim.

    Alıntıları Göster
    Güzel paylaşım teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: Apalapucia

    kickboks branslari 3e degil 7ye ayrilir semi,light,kick light,low kick,k1 contact, full contact ve muzikli form tvde gosterilen kickboxun full contactla alakasi yoktur tvde izlediginiz amator k1 contactin kask ve kaval koruyucu olmadan yapilanidir ayrica 1 round 3dk amatorde cok zor genelde 1.5 2dk arasi olur amator musabakalar.

    Düzenlemeler yapıldı ama Low Kick ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Tanım olarak elinizde mevcutsa veya biliyorsanız yazın onuda ekleyeyim.

    low kick full contacta low.kick eklenmesiyle yapilir ancak low kickler diz altina vurulmaz baldira vurulur koruyucu kiyafetler full contactla aynidir short giyilerek.yapilir..ust.ciplaktir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruslankaraev

    quote:

    Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

    quote:

    Orijinalden alıntı: Apalapucia

    kickboks branslari 3e degil 7ye ayrilir semi,light,kick light,low kick,k1 contact, full contact ve muzikli form tvde gosterilen kickboxun full contactla alakasi yoktur tvde izlediginiz amator k1 contactin kask ve kaval koruyucu olmadan yapilanidir ayrica 1 round 3dk amatorde cok zor genelde 1.5 2dk arasi olur amator musabakalar.

    Düzenlemeler yapıldı ama Low Kick ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Tanım olarak elinizde mevcutsa veya biliyorsanız yazın onuda ekleyeyim.

    low kick full contacta low.kick eklenmesiyle yapilir ancak low kickler diz altina vurulmaz baldira vurulur koruyucu kiyafetler full contactla aynidir short giyilerek.yapilir..ust.ciplaktir.

    Alıntıları Göster
    okumaktan hoşlanmayanlar içinse;
    -WİNG CHUN................... Ip Man (1 ve 2)
    -MUAY THAİ....................Tony Jaa Filmleri (özellikle ong bak serisi)
    -KARATE.........................Karate Kid (eski ve yeni versiyonu)
    -SILAT............................Merantau Savaşçısı(daha ünlenmemiş felaket bişey)
    -AİKİDO.........................Steven Seagal(adam efsane:D)
    -JEET KUNE DO...............Bruce Lee(No comment)
    -JUİ JUTSU.....................Never Back Down (1 ve 2)
    -TAİ CHİ........................Jackie Chan (gençkenki filmleri)
    -WUSHU.........................Jet Li
    -NİNJUTSU.....................Batman Begins

    unuttuklarımı ekleyin lütfen.Okumak için üşenenler filmleri izlesin
    en çok hangisinde gaza geldiyse artık:D işte karar kılsınlar iyi günler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan Ayı

    okumaktan hoşlanmayanlar içinse;
    -WİNG CHUN................... Ip Man (1 ve 2)
    -MUAY THAİ....................Tony Jaa Filmleri (özellikle ong bak serisi)
    -KARATE.........................Karate Kid (eski ve yeni versiyonu)
    -SILAT............................Merantau Savaşçısı(daha ünlenmemiş felaket bişey)
    -AİKİDO.........................Steven Seagal(adam efsane:D)
    -JEET KUNE DO...............Bruce Lee(No comment)
    -JUİ JUTSU.....................Never Back Down (1 ve 2)
    -TAİ CHİ........................Jackie Chan (gençkenki filmleri)
    -WUSHU.........................Jet Li
    -NİNJUTSU.....................Batman Begins

    unuttuklarımı ekleyin lütfen.Okumak için üşenenler filmleri izlesin
    en çok hangisinde gaza geldiyse artık:D işte karar kılsınlar iyi günler..

    Alıntıları Göster
    Eklemeler yapılmıştır.




  • Takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bögüalp

    Takip
    Muay thaı - aikido - jıu jıtsu ve wıng chun favorılerım
  • ben de aikıdoya bşlayacam heyecanlym biraz, steven seagal filmlerını ızlıcem bkalım aıkıdoya olan ilgim daha da çok artacak mı:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukremin BAGCİ

    ben de aikıdoya bşlayacam heyecanlym biraz, steven seagal filmlerını ızlıcem bkalım aıkıdoya olan ilgim daha da çok artacak mı:)
    güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filenperno -- 27 Eylül 2012; 23:10:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filenperno

    güncel

    Alıntıları Göster
    hapkido ve krav maga birleşince çok etkili oluyor dostlar yaklaşık 2 yıldır bu iki sporla ilgileniyorum değişim mükemmel ötesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holy Templar

    hapkido ve krav maga birleşince çok etkili oluyor dostlar yaklaşık 2 yıldır bu iki sporla ilgileniyorum değişim mükemmel ötesi

    Alıntıları Göster
    ben wingtsun ile ilgileniyorum bacaklar fazla gelişmiyor fakat saniyede kaç yumruk atıığımı sayamıyor kimse




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    ben wingtsun ile ilgileniyorum bacaklar fazla gelişmiyor fakat saniyede kaç yumruk atıığımı sayamıyor kimse

    Alıntıları Göster
    Mesajım bulunsun, güncel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çikizen

    Mesajım bulunsun, güncel.

    Alıntıları Göster
    Çok güzel konu mesajım bulunsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holy Templar

    hapkido ve krav maga birleşince çok etkili oluyor dostlar yaklaşık 2 yıldır bu iki sporla ilgileniyorum değişim mükemmel ötesi

    krav maga yı nerde buldun sen hangi ildesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    Wushu , Kung-Fu ve Wing Chun hakkında yazanlar yanlış. (Wushu ve Kung-Fu'nun ayrı ayrı tanımlanması işi daha da garip kılıyor. İkisi aynı şey.)

    Gerisi hakkında bilgim olmadığı için okumadım.

    Doğru, Wushu ile Kung Fu aynı temele dayanan sporlardır. Ancak Kung-Fu sonradan yaygınlaşarak farklı coğrafyalarda farklı stillerin eklenmesiyle farklı bir sistematiğe dökülmüş bir dövüş sanatıdır. Wushuyla bu noktada ayrılır.
    Wing Chun'la ilgili nerede bir yanlışlık var ? Merak ettim doğrusu.
  • Arkadaşlar bnde kursa baslamayı düşünüyrum biran önce yanlız bi sorum olucak ben kix box baslasam vücutta geliştirebilirmiyim yani kursa dahilmi yoksa ayrı ayrımı fitnes ile ..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.