Şimdi Ara

linux, +45fps daha yüksek sonuç verdi ! ( bu AMD reklamı gibi oldu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  linux, +45fps daha yüksek sonuç verdi ! ( bu AMD reklamı gibi oldu )

kaynakça:http://blogs.valvesoftware.com/linux/

Hardware:
    Intel Core i7 3930k
    NVIDIA GeForce GTX 680
    32 GB RAM

Software:
    Left 4 Dead 2
    Windows 7 Service Pack 1 64-bit
    Ubuntu 12.04 32-bit

Left 4 Dead 2:
    Linux (315 FPS)
    Windows 7 (270.6 FPS)

konuya ek :
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Linus-Torvalds-Canin-cehenneme-Nvidia.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_
    Çünkü Linux'a optimize edilmiş bir oyun, çok mu tuhaf bir şey bu ? Ayrıca 270.6 ile 315 fps arasındaki farkı anlarsan -imkansız- HELAL OLSUN.

bu pazar sabahı beni çok güldürdün ! :)
    Allahta seni güldürsün emi :D

akıl var mantık vaR ?

oyun yapımcısı firmalar sırf kıllığına mı !?
    windows'a kıllık olsun diye para kaymetmek için mi windows'a optimize edemiyorlar da !
    gidip sırf eğlence olsun diyemi gibite linuxé optimize ediyorlar !?

akıl var mantık vaR ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Ağustos 2012; 13:37:54 >
  • playstyle kaç yaşındasın meraktan soruyorum

Edit: directxin oyunların tam gücünü engellediğini biliyorum ama playstylenin tutumu hep böyle bende yaşını merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZayX -- 5 Ağustos 2012; 14:01:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu adam bişey paylaşıyo. Siz teşekkür edeceğinize ve kendi kendinize "Neden acaba böyle çıktı?" diye düşünüp, Windows'u sorgulayacağınız yerde, adamla dalga geçiyorsunuz. AYIP!

Buna inanmayanlar, şu konuyu ve ordaki mesajları bıkmadan, yılmadan, sabırla ama anlayarak okusun lütfen ve bi zahmet. Tabi öğrenmek istiyorsanız: AMD: DirectX, PC Oyunlarının gerçek potansiyeline engel oluyor
  • Ayrıca, DirectX 12, Windows 8 ile birlikte 2012'de lanse edilebilir konusunda yazdığım iki mesajımı buraya aktarıyorum. Dileyen, konunun 2. sayfasından itibaren bu mesajlara bakabilirler.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

DirectX ile ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum doğrusu.
    bu aynen PCI-EX ve ya USB gibi sürekli geliştirilen bir standart ve kullanmak isteyene belirli imkanlar sunuyor.
    kullanıp kullanmamak programcının kendisine kalmış, nekadarını nasıl kullanacağı da öyle.

e oyun şirketleri her DirectX versiyonunun sunduğu imkanları sonuna kadar kullanmıyorsa DirectX'in suçu nedir?
    geliştirmesinler mi artık DirectX'i, yeni sürüm çıkarmasınlar mı?

Ne alaka. Konu DX'in nimetlerinden faydalanmak-faydalanmamak veya getirdiği yeniliklerin iyi-kötü olduğu konusu değil ki!

Her yeni gelen DX versiyonunda, ekran kartları ve diğer PC donanımlarının bilinçli olarak sûnî biçimde çok fazla kastırıldığından (bug) bahsediyor arkadaşlar ve ben de onlara katılıyorum. HD7970 veya GTX680'le bile BF3 ve benzeri oyunları sürekli olarak 60+ FPS ile oynayamamak nedir Allah aşkına? Bu bilinçli kastırma, insanları yeni donanım almaya zorlamaktan başka hiçbirşey değildir.

Crysis 2 için yapılan modları gördünüz mü bilmiyorum. Modu yapan adamlar, detayları o kadar güzel çalışmışlar ki, DX9'da çalıştığı halde oyunu DX11 modunda oynadığınızı sanarsınız. Üstelik FPS'ler de oldukça yüksek; aynen DX9'daki gibi... Demek ki istenince oluyormuş ama birilerinin işine gelmediği için yapmıyormuş.

Bir başka örnek ise, ekran kartlarının DX11 desteğinin olması veya olmaması konusu. Malum ki AMD'nin HD4xxx serisi ile NVIDIA'nın GTX2xx serisinin DX11 destekleri yok. DX11'in yalnızca yazılımsal bir konu olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, adamlar istemiş olsalar, bu kartlara bile DX11 desteğini sağlayabilirlerdi ama olur mu? Öyle yaparlarsa yeni kartları kim alacak değil mi?

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

eee, nasıl olması gerekirdi sizce peki?
    bir ekran kartı al mesela DX9 destekli bir daha hiç değiştirme.
    oyun şirketleri de bu karta hep >60FPS akıcı ve her yeni nesil DX görünümlü oyunlar sunsun.

peki...bu ne mümkün?

yeni DX versiyonlarının özelliklerinin bazları yeni GPU'ların mimarisine dahil ediliyor sabit devre olarak.
    herşey sadece yazılımla mümkün değil, mesela yeni GPU'larda ayrıca Tessellator diye birim var.

ayrıca herkes işinden para kazanmak istiyor, sizde de dahil.
    peki o zaman neden bu parayla dönen düzene ve çarka isyan ediyorsunuz?

haa, ekran kartlar daha ucuz olabilir mi? bence olabilir ve olmalı o başka mesele...

Şöyle olmalı: Yeniliğe evet, ancak bu yeniliğin bize olan yansıması, yani FPS düşmeleri ve bilgisayarların zorlanması oranı, yenilik oranında olmalıdır. Halbuki şu an ki oyunların bilgisayarları zorlaması o kadar artmıştır mi; düşünebiliyor musunuz, BF3'ü ultra ayarlarda oynayabilmek için 2 gb bellekli ekran kartlarına ihtiyaç vardır. GTX 580 gibi bir canavar bile sırf bu sebeple 1080P de yetersiz kalabilmektedir. İş sadece ekran kartıyla kalmamakta, belleğiniz asgari 6 gb, işlemciniz de asgari 4 çekirdek olmaz zorundadır vs. vs.

Peki bu kadar kasmaya ve zorlanmaya karşılık o kadar yenilik var mı? Kesinlikle hayır. İşte benim karşı çıktığım asıl nokta da burasıdır. Halbuki yapılan yenilikler nisbetinde donanım gereksinimi artmış ve FPS düşüşü yaşanmış olsa, böyle bir söylem ortaya çıkmayacaktı. İnsanlar 3-4 gb belleğiyle, 2 çekirdek işlemcisiyle, 1 gb bellekli ve orta seviye bir ekran kartıyla bile grafikleri en zorlayıcı oyunları en yüksek ayarlarda oynayabilecekti.

Bize yeni teknoloji diye yutturulan şeylerin başında da tessellation gelmektedir. Nasıl mı? Şöyle: DX9 destekli örnek olarak COD MW serisindeki silahlara siz hiç en yüksek ayarlarda baktınız mı? Bütün parçaları ayrı ayrı çizildiği için kesinlikle şahane görünüyorlar. İşte aynen bunun gibi, şu an için tessellation uygulanan bütün grafikler doku olarak değil de parça olarak yapılmış olsaydı, DX11 ve tessellation ile bize gelen yenilikleri yine görebilecektik. Üstelik düşük sistem gereksinimi ve yüksek FPS de vabası olacaktı. Çünkü tessellation sebebiyle GPU ve CPU'yu yoracak bir uygulama olmayacaktı. Tessellation uygulamasının oyuncular açısından hiçbir getirisi yoktur. Bu teknoloji sadece oyun firmalarının işini kolaylaştıran bir teknolojidir; geliştirilmiş doku uygulamasıdır. Oyun firmaları dokulardaki derinliği tessellation kulanarak değil de az önce örneğini verdiğim silahta olduğu gibi yapmış olsalardı, şu anda HD4870 ekran kartı ile bile BF3 gibi oyunları ultra ayarlarda oynayabilecektir muhtemelen. Oyuncuları yalnızca sonuç ilgilendirir, grafiklerin nasıl yapıldığı değil.

Kendimden örnek vereyim. Grafikleri abartıla abartıla bitirilemeyen Metro 2033'ü orjinal olarak aldım. Neden mi? Sadece ve sadece elimdeki GTX 580 lightning'imin kapasitesini görebilmek için. Lâkin oyun esnasında tam anlamıyla dumura uğramıştım. Çünkü oyun optimize özürlüydü. Tamam, grafikler gelişmiş, detaylar net vs. vs. ancak yine de bilgisayarı o kadar kasacak ve zorlayacak bir grafik yoktu. Aynı durum BF3 için de geçerlidir.

Velhâsıl: Sorun, grafik teknolojisinin gelişmesi değil, bu teknolojinin bilgisayarları zorlama oranının, getirilen yenilik nisbetinde değil de ondan kat ve kat fazla olmasıdır. Halbuki bu yenilikler PC'lere düzgünce optimize edilerek sunulmuş olsa, donanım gereksinim düşecektir. Bu neden yapılmıyor? Öyle olursa kim parça satacak? Boşuna mı görüyoruz 3, 4, 5 bin TL'lik sistemi önerisi isteyen üyeleri.

Örnek olarak Crysis 1 ilk çıktığında son derece optimize özürlü bir oyunda ancak oyuna gelen 2 yamayla o kadar güzel optimize edildi ki, bilgisiyarın anasını ağlatan oyun, bir anda yağ gibi akmaya başlamıştı. İstenince oluyormuş demek ki. Ben bu oyunu ATI 2600 ekran kartımla birkaç efekti kısarak oynayabilmiştim mesela. Crysis 2 ise zaten optimize edilerek çıkarıldı. Lâkin aynı şeyi çoğu DX11 destekli oyunlarda göremedik maselef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Ağustos 2012; 14:17:27 >

• ubuntu mınt.suse.. sistem boşta
    350 400 mb ram.......
    en kasan durumda 1 gb..
    al eve götür geri kalan 31 gb ram i...
  • Peki linuxda her türlü oyunu oynayabiliyormuyuz bunun için emülatör vs mi var ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Axe*

Peki linuxda her türlü oyunu oynayabiliyormuyuz bunun için emülatör vs mi var ?

https://developer.valvesoftware.com/wiki/Steam_under_Linux

http://steamforlinux.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Bfbc2, crysis cod, cs gibi oyunları oynayabiliyormuyuz ? yani genel olarak her oyun kesin çalışıyormu ?

• quote:

quote:

quote:

Bfbc2, crysis cod, cs gibi oyunları oynayabiliyormuyuz ? yani genel olarak her oyun kesin çalışıyormu ?

standart win32 uygulamalarını
    Wine denilen bir program ile ( bu bir emülatör değildir, )
    daha çok, Windows32 APi komutlarını linuxte karşılık gelen komutlara eşletirme kütüphanesi ile
    programları kullanılıyor. bazı noktalarda windowstan bile hızlı bazı noktalarda ise birazcık yavaşlamalar olası
    bu açıdan %100 stabil demek mümkün değil ama %99 sorunsuz bir şekilde oyun oynanaması olası

steam valve hl1 hl2 oyun motorunu linux üzerinde çalışabilecek bir şekile getirdi.
    bu sayede %100 stabil ve sorunsuz source oyun motoru ile

Half-Life series

Half-Life 2
    Half-Life 2: Deathmatch
    Half-Life Deathmatch: Source
    Half-Life: Source
    Half-Life 2: Lost Coast
    Half-Life 2: Episode One
    Half-Life 2: Episode Two
    Half-Life 2: Episode Three

Other

Alien Swarm
    Counter-Strike: Global Offensive
    Counter-Strike: Source

Day of Defeat: Source
    Dota 2
    Left 4 Dead
    Left 4 Dead 2
    Portal
    Portal 2
    Team Fortress 2

Other

Bloody Good Time
    E.Y.E.: Divine Cybermancy
    The Crossing
    Dark Messiah of Might and Magic
    Dear Esther
    Garry's Mod
    Hybrid
    Kuma Reality Games (Kuma\War 2, others)
    Nuclear Dawn
    Postal III
    SiN Episodes
    Sting: The Secret Operations
    Tactical Intervention
    The Ship
    Vampire: The Masquerade – Bloodlines
    Vindictus
    VR Worlds 2
    Zeno Clash

http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Source_engine_games

tabi bu yeni bir başlangıç haliyle bunu oyun yapımcısı firmalarda peşi sıra gelecektir.
    şu an linux kullanıcısı istatistiklerine göre ciddi bir kullanıcı %si yok gibi gözüksede !

yakında PC açılışında linux OS ile açılsın diyen 2 işletim sistemi kullanacak kişi sayısı günden güne artacaktır.

+1 fps artısı için bile insanlar ekran kartlarına 100lerce $ fark ödediği düşünülür ise

+45 fps için neler yapacaklarını şimdiden söylemek çok zor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Ağustos 2012; 16:13:38 >

• Mesajımı silme sebebim:

quote:

playstyle:

yani ille bazı şeyleri öğrenmek için elalemin yabancı dilinden bir şeyleri çevirmen gerekmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 5 Ağustos 2012; 17:57:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

konuya katıda bulunduğun için teşekkürler
    fakat konuya bir şeyler katarken yorumların teknik açıklamasını boş geçtiğin için
    yenilerin bu konuyu anlaması biraz zor olabilir.

donanım haber linux forum kısmında daha önce yazdığım yazıyı buraya kopyalıyorum.
    yani ille bazı şeyleri öğrenmek için elalemin yabancı dilinden bir şeyleri çevirmen gerekmiyor :)

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_64025188/tm.htm#msglink_64111408

MS bile bile bunu yapıyor

özellikle PC üzerinde yüksek güvenlik protokolleri geliştirecek
    haliye bu yüzden oyun yazılımları eskisi gibi rahat ve hızlı olmayacağını bildiği için

yıllar önceden Xbox un temellerini ortaya attı bir kere !

dahası linux ortamında wine komut fonksiyon çeviricisinin günden güne güçlenmekte olduğunda farkında !

bu açında w8 ve üzerinde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak gibi !

zaten oyun yazılımı üretici firmaları için
    PC sektörünün potansiyel müşterisinin %65 i krekli oyun peşinde olduğu düşünülür ise
    vazgeçilmeyecek bir değer değil ! sonuç olarak xbox platformu ticari açıdan daha fazla güven vereceği için

MS PC'de oyun piyasasını bitimeyi düşünmesi gayet kârlı !

bu da konuya EK :http://www.bbc.com/news/technology-18996377
    bunuda TR çeviri ver bağre :D

eğer çeviremem dersen google çeviri güzel çeviriyor :)

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&ie=UTF-8&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Ftechnology-18996377

son olarak +45 fps yi bırak
    insanlar tek haneli fps farkı için bile
    erkan kartını bile geri götürüp değiştiriyor !

ve son olarak sentetik testler konusunda
    intel öylede böylede göndüğü test sonuçlarında
    nedense o 3 haneli farklı ve üstün sayılar
    konu oyun oynama noktasına gelince fps işlemlerinde yetersiz kalabiliyor.

uzun lafın kısası sözünü ettiğin testlerde +-1000 değeri
    FPS açısından +-1 fps bile etmediğini de biliyor olmanız lazım ! :)

çünkü önemli olan asıl sonuç son kullanıcı açısından grafiğin nasıl ve ne şekilde akıcı olduğu
    yoksa farkını hissedemediğimiz değerleri ölçme için bu tarz bilimsel ölçümler !

a evet arada fark varmış demek gibi !

geçenlerde bir avo meter ile elektrik yükümü ölçtüm !
    evet bizler matrixteyiz galiba parmak uçlarımızdan 1 volt enerji çıkıyor !
    dünya üzerinde 7 milyar dünya el ele tutuşsak 7 milyar volt elektrik üretiriz ama hiç birimiz elektrik çarpmasında ölmeyiz misali
    bazı değerler teorik ölçümlede doğru, ama pratikte hiç bir anlamı olmadığını artık farkına varın ! :)

uzun lafın kısası son sözü FPS söyler !http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Ağustos 2012; 17:53:29 >

• quote:

Tamam diğer mesajımı da siliyorum. Ben yeterince bilgiliyim Linux konusunda merak etmeyin. Uğraşıp da 2 kelime çevirende kabahat zaten. İnsanlar yararlansın diye hareket edersen sonu böyle olur işte

Bir daha söyleyeyim, ben bir şeyi açıklamadım, çevirdim. Burada 3 sayfa DirectX, OpenGL ve Linux hakkında yazı yazabilirim.

Ve eklemeden gitmeyeyim:

Google Translate:

quote:

Windows Mağazası göçük Oyunculardan satın hangi aracılığıyla Vana kendi online pazar, Buhar, başarısı olabilir.

• Anafikir: İStesen her şey olur... Adamalr ottan bir ekran kartıyla Full Hd 30 Fps sabit yapıyor ps3 de... Biz de neden olmasın... Adamlar kaliteden kısıyor o ayrı ama şunu demek istiyorum... Bir 4650 ile piyasadaki tüm oyunalrı oynamak iyi bir şey olsa gerek... TElevizyona bağlarsan 2-3 metre geriden farketmessin bile bence
  • Wine bu konuda yeterli değil.

Oyunların başlı başına Linux çekirdeği için yazılmış olması gerekmekte. Evet Linux tabanlı dağıtımlar çok daha performans çalışmakta. Ayrıca görsellikte Windowsu eteğinde sallar
    (Bkz. Compiz). Fakat bana göre son kullanıcıya hitap eden çok az bir farkla yine windows. evet olayı komut satırına getireceğim. Ya Nvidia driveri güncellemek bile başlı başlına bir iş. oyunlar da böyle abuk subuk şeylere takılırsa Linux un tek umudu oyunlar da işe yaramaz olur.

Ha Ubuntu kullanıyorum, hatta bu yazıyı da ubuntu üzerinden yazıyorum. Ama yine de performans konusunda Linux en iyisidir.

Kişiselleştirmesi,windowsa oranla daha kolay olduğunu da söylemiş miydim? Benim masaüstüm hehehe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

Tamam diğer mesajımı da siliyorum. Ben yeterince bilgiliyim Linux konusunda merak etmeyin. Uğraşıp da 2 kelime çevirende kabahat zaten. İnsanlar yararlansın diye hareket edersen sonu böyle olur işte

Bir daha söyleyeyim, ben bir şeyi açıklamadım, çevirdim. Burada 3 sayfa DirectX, OpenGL ve Linux hakkında yazı yazabilirim.

Ve eklemeden gitmeyeyim:

Google Translate:

quote:

Windows Mağazası göçük Oyunculardan satın hangi aracılığıyla Vana kendi online pazar, Buhar, başarısı olabilir.

Alıntıları Göster
    sony bile psp2 için android é (linux'a) yeşil ışık yaktı ! dahası tüm sony cep telefonları onsuz gelmiyor :)

dahası PS4 için x86 mimarisi anlamıyla AMD fusion işlemci kullanmayı planlıyor.

dahası steam sitesinde PS3 kullanıcıları için hesap açma seçeneği bile var !

uzun lafın kısası PS4 linux uyumlu bir sistem olarak gelebilir

zaten steamın steam box projesi var dı !
    ama steamın amacı konsol satmak değil
    xbox gibi tam ulaşamadığı konsol piyasalara ulaşmak olduğu düşünülür ise !

( bu sadece ileri dönük konsol piyasasında ciddi olduklarını göstermek için haber çıkması için
    alınan göstermelik bir patent olduğunu düşünüyorum : )

dahası ps3 te oyun programlama konusunda büyük firmalardan ciddi şikayetler var
    bu yüzden oyun takvimini kaçıran bir kaç firma ps3 için yazılım geliştirme konusundaki sıkıntı var

quote:

" ,,, PS3 hakkında "zaman kaybından başka birşey değil" diyen Gabe Newell, ,,"

http://forum.donanimhaber.com/m_41658383/tm.htm

Gabe Newell kimdir >>http://tr.wikipedia.org/wiki/Gabe_Newell

AMD, Steam, Sony gizli bir birliktelik içine girebilir gibi ! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Ağustos 2012; 19:27:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

quote:

Ve eklemeden gitmeyeyim:

Google Translate:

quote:

orada ne yazdığı önemli değil !

asıl önemli olan, senin ondan ne anladığın dır !

• quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

kaynakça:http://blogs.valvesoftware.com/linux/

Hardware:
    Intel Core i7 3930k
    NVIDIA GeForce GTX 680
    32 GB RAM

Software:
    Left 4 Dead 2
    Windows 7 Service Pack 1 64-bit
    Ubuntu 12.04 32-bit

Left 4 Dead 2:
    Linux (315 FPS)
    Windows 7 (270.6 FPS)

konuya ek :
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Linus-Torvalds-Canin-cehenneme-Nvidia.htm

Çünkü Linux'a optimize edilmiş bir oyun, çok mu tuhaf bir şey bu ? Ayrıca 270.6 ile 315 fps arasındaki farkı anlarsan -imkansız- HELAL OLSUN.

40 yıllık tinerciyim, böyle kafa görmedim desem teşbihimde hata olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

40 yıllık tinerci diye bir şey olmaz teknik olarak olamaz !
    düzenli kullanıldığında 10-15 yıl içinde bağımlığının karaciğeri iflas eder !
    kısacası boş laf ebeliği yapma bir şey öğren :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

40 yıllık tinerci diye bir şey olmaz teknik olarak olamaz !
    düzenli kullanıldığında 10-15 yıl içinde bağımlığının karaciğeri iflas eder !
    kısacası boş laf ebeliği yapma bir şey öğren :)

Sen ne her birşey diyene laf yetiştiriyorsun? Neyi üzerine alıyorsun hem?

Ben kimin msjını alıntıladım?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.