Şimdi Ara

**LENOVO Y580** İNCELEME.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
309
Cevap
8
Favori
24.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: kim ne istiyorsa onu alsın. ben burada sadece bilgisayarı tanıttım. diğer markalar şöyle,böyle demiyorum.cihaz aşşağıda siz karşılaştırmayı yaparsınız.

**LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.

Evet arkadaslar öncelikle oyun SSleriyle konuyu açıyım istedim.

Benim Sistemim:

i5 3210m işlemci
    gtx 660m
    500 gb 5400 rpm hdd
    8gb ddr3 1600mhz ram.

Max Payne 3 Multiplayer:

**LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.

Oyunu alta koyduktan sonraki sıcaklık değerleri:
    SSlerdeki Haritanın oldugu yerdeki mor yazılar cpu kullanımı gösteriyor. İlk 4 ü.

Battlefield 3 Multiplayer: testler 64 kişilik haritalarda.

HİGH AYARDA:
     **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.

ULTRA:
     **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.
     **LENOVO Y580** İNCELEME. oyunda görülebilecek en düşük fps tank jet heli. patlama.bende ates ediyorum : ) (ultra)

Crysis 2 Multiplayer:
     **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.

3DMARK05 PUANI: 21455 ------>http://3dmark.com/3dm05/5458365 (304.79 driver) overclock yok

NOT: ekran kartı sürücüsü sıkıntılı. windows derecelendirmesinde 6.8 alıyor. 7.2 alması lazım. cihazı ilk aldıgımda 7.2 idi. sonrasında nividanın sitesinden güncel sürücü indirdim derecelendirme 6.8 e geriledi. 7.2 halindeyken oyun deneyemedim. belki biraz daha performans artışı olabilir oyunlarda.

Şimdilik elimdeki oyunlar bunlar.

Cihaz Hakkında:

Öncelikle cihaz aliminyum ve polikarbonat plastikten yapılma.

kasayı elinize aldıgınız gayet sağlam eğilme bükülme vs yok. (monitor hariç). cihaz biraz kalın fakat benim için sorun teşkil etmiyor. ekran çerçevesini geniş bulduğumu söyleyebilirim.

klavyesine gelirsek beğendim fakat alışmak gerekicek. enter tuşu biraz küçük ve bazen enter yerine virgüle yada ok tuslarına basılabiliyor. klavyesi alttan aydınlatmalı ve geceleri açınca şahane bir görüntü ortaya çıkıyor ve almadan önce çokta önemli değil diyordum fakat geceleri hem görüntü açısından hemde kullanım açısından şahane.

touchpad e gelirsek fiziksel tuş yok gibide var gibide. : ) tuşa dokunduğumuz kısımlarda elimizi algılıyor. yani düz tıklama tuşunun üstünde elimizi gezdirdiğimizde imleç hareket ediyor.farklı bir touchpad. yan tarafta sayfaları assağı yukarı kaydırma çizgisi yok. onun yerine multitouch oldugu için iki parmağımızı assağı yukarı kaydırıyoruz. 3 parmaklada sayfaları ileri geri oynatabiliyoruz.

ekrana gelirsek. parlak ekran, her açıdan görüntü siyahlaşmadan görülebiliyor. ekranı parlak fakat ışık değeri fazla oldugu için gündüzleri kesinlikle kendinizi görmüyorsunuz. bu cihaz nedense böyle. daha öncede kullandığım laptop parlak ekrandı fakat kendimi ekranda çok rahat görüyordum. bu cihazda böyle birşey söz konusu değil. (sadece ekran simsiyah oldugunda kendinizi bir nebze görüyorsunuz.)

sesi dersenizde. kesinlikle mükemmel. çok temiz ve yüksek ses çıkışı var.basslarıda iyi(bass demeyelimde basslı yerlerde tok bir ses verebiliyor) şuana kadar duyduğum en iyi ses çıkışlarından birisine sahip.

batarya süresine gelirsek. bataryası gayet iyi. normal kullandımda ekran %70lerde,klavye aydınlatması kapalı, wireless açık 4 saat 26 dakika.(dengeli profilde)
    ekran %100,klavye aydınlatması açık, wireless açık. performans modunda ve oyunda 1 saat 30 dakika.
    ekran %20-30 larda,wireless kapalı, güç tasarrufu modunda 8 saat : ) pil ömrü sunuyor.

ısınma konusuna gelirsek. cihazda (bunları yazarken baktım) işlemci 50 ekran kartı 42 derecede(nvidia) masaüstünde bile nvidiayı devreye sokuyorum sürekli o çalışıyor. çıkardığım zaman ekran kartı ısısı dahada düşecektir.

bu sıcaklıklar iyi bunun yanında fan sesi nasıl derseniz. fan inanılmaz sessiz. kesinlikle ve kesinlikle bunları yazarken ne üfleme sesi nede fan dönme sesi duyuyorum 0 desibel desem yeri var. abartısız söylüyorum o kadar. sadece kulağınızı hava çıkışına yapıştırdığınızda biraz duyuyorsunuz. o bile çok az. ( şuan 3 sekme açık - virüs programıda dahil bir yığın program açık fan dönmüyor)

tabi cihaz %100 iyi değil.

kötü yanları 5400 rpm harddisk ile gelmesi.
    biraz kalın
    klavye biraz dar sanki. halbuki yanlara veya üste doğru biraz genişletilebilirdi meydanı var.
    harddisk ışığı yok malesef. okuma yazma yaptıgını göremiyoruz.
    web cami 720p fakat sanki biraz puslu gösteriyor(default ayarlar)-belki düzeltilebilir.

bunun yanında ufak artıları.

durum ledleri çok iyi. geceleri kesinlikle parlama yapmıyor. gözü rahatsız etmiyor.
    ramler 1600 mhz

GÜNCELLEME1

--yüz tanıma özelliği varmış. bu sayede klasörleri/dosyaları şifreleyebiliyorsunuz.
    --laptop home premium 64 bit ile geliyor. yanında driver cdsi ve windows cdsi yok. onun yerine D sürücüsünde drivers ve applications adında 2 klasör var. driverlar ve yanında gelen uygulamaların setupları burada saklanmış. bende hemen bunları dvd ye yazdım 3 küsür gb tuttu. cihazı alırken açar açmaz lenovo onekey recovery adlı programla windowsun yedeğini isterseniz bu D sürücüsüne istersenizde dvd lere kopyalama şansınız var. olduda laptop çöktü diyelim. dvdye yedek almadınız. bilgisayarı cd den boot ederken 2 seçenek sunuyor. ister cd den windows kur istersende lenovo recovery ile windows kurtar şeklinde. (boot ekranında).
    -- cihazın arka kısmında windows 7 hpremiumun lisans anahtarı yazıyor.

--cihazın boşta sıcaklık değerleri :  **LENOVO Y580** İNCELEME.

--bf3 20 dk sonrası sıcaklık değerleri.  **LENOVO Y580** İNCELEME.

SKYRİM :

**LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.  **LENOVO Y580** İNCELEME.

GÜNCELLEME2

DİRT3:

PİL SÜRELERİ:

cihazı aldıktan sonra doldur boşalt yapmamıştım. bugün yaptım ve ekran %30 civarıdır,wireless kapalı,güç tasarrufu modunda:

ekran ışığı full-wireless açık(elektrikler kesik oldugu için bağlanmıyor),güç tasarrufu modunda:

BATTLEFİELD 3 MP TEAM DEATHMATCH (64 ):

LAPTOP İNANILMAZ SESSİZ. KAPALIYKEN NASIL HİÇBİRŞEY ÇALIŞMIYOR VE DOĞAL OLARAK SES ÇIKARMIYORSA AÇIKKENDE ÖYLE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 10 Nisan 2013; 14:50:06 >

• Öncelikle hayırlı uğurlu olsun,

Açıkcası biraz moralim bozuldu , bende fhd olanını bekliyorum ve ultra hastasıyım bf3 oynuyorum hep sanırsam ultrada fps baya bir düşüceğe benziyor.Ki 1366x768 çözünürlük için bile beni pek tatmin etmedi diyebilirim , zira aa ve aapost ta kapalı ona rağmen 25 fps görmüşsünüz.Acaba fhd olanını almasammıki highda bile akıcılık olmayacak diye endişeleniyorum

ve en kötüsü beni 4 sene götürürmü götürmezmi onuda bilemiyorum.Acaba ucuz bir şeyler alıp 700 serisi gelincemi dx12 ile , parayı gömsem tam

Sizden oyun testleri bekliyorum size zahmet bir kaç oyun ricasında bulunacağım

Metro 2033
    The Elder Scroll Skyrim
    Batman Arkham city

Bu üçünde full ayarlarda fps değerlerini verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 5 Ağustos 2012; 1:26:03 >
  • Birde kasa ve ekran kalitesini tam açabilirmisiniz?Metal gibi kalitelimi?Yani zorlamayla eğilme göçük falan olur mu?
  • Bu da benden olsun madem bilgi kirliliği var.

Ekran kartı detaylı testleri:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.71859.0.html

27 Temmuz 2012 İlk güncelleme:

http://g1207.hizliresim.com/z/v/b4n1b.jpg

İşlemci tam yükte 3.1ghz hızında çalışıyor.Ekran kartının işlemcisine de otomatik olarak biraz overclock yapılıyor anladığım kadarıyla.

Dikkat! Ekran kartı puanı doğru değil , normalde puanların 7.2 olması gerekiyor.6.8 olmasının sebebi ekran kartı sürücüsü "BETA" olduğundan.

2 Ağustos 2012 İkinci Güncelleme (Oyun Benchmarkları)

Not : Oyunlar 1920*1080 çözünürlüğünde 22'' Full Hd Monitorde oynanmıştır.

Super Street Fighter 4

Orcs Must Die

Call Of Duty Black Ops

3D Mark 11

http://3dmark.com/3dm11/4027223

Ekran Kartı overclock oluyor lakin şu an ihtiyacım olmadığı için yapmayacağım.

İşlemcisi +135
    Ramleri ise +300 olabiliyor.

Lakin extradan laptop altına soğutucu almam gerekebilir ileride.

Dediğim gibi Kepler ve Ivy Bridge mimarisine olan güvenim boşa çıkmadı.Şunu bilmenizi istiyorum maksimum 60 fps vermesinin amacı VYSNC 'den kaynaklanıyor.Ayrıca şunu da belirtmem gerekiyor ki şu an ki ekran kartı sürücü "Beta".İleride yeni sürücülerle bu ekran kartı şaha çıkacaktır.

Artıları:

1.Kasa plastik değil , alüminyum. Nasıl anladın sorusuna vereceğim tek cevap "sert plastik ne zamandan beri iletken özellikler taşır oldu?" olur.Hafif titreşimleri özellikle şarja takılıyken hissedebiliyorum.
    2.Isınma sorunu yok , çünkü "ivy bridge" var.
    3-Sesi yok denecek kadar az ki stress testlerde bile fanın sesi duyulmuyor.
    4-GTX 660M ileride sürücü desteğiyle birlikte şaha kalkacaktır.Şu an WHQL sürücü yok , beta ile idare ettiğim halde 3D performansı çok iyi diyebilirim.
    5-Işıklı klavye karanlık ortam için biçilmiş kaftan.Beyaz led ışık ise tuzu ve biberi.
    6-Touch Pad'ine bayıldım.

Eksi olmaz olur mu?

1-Neden backup dvd'si yok?
    2-Neden ms home premium dvd'si yok?

Bunların maliyeti nedir ki? Zorla Ankara'daki şubesine gidip bunları almam mı gerekiyor yani?

3-Lenovo'nun internet sitesinde "driver" kısmı şu an içler acısı bir durumda , doğru düzgün sürücü yok.Sebebi muhtemelen yeni piyasaya sürüldüğü içindir.
    4-WiFi kartı dandik olabilir , az çekiyor .

Not: İster + , ister - deyin çözünürlük 1080p değil ama ben external 22'' full hd monitorde kullanıyorum.
    Düşük çözünürlük size ultra ya da high ayarda oynatır.Driverler dediğim gib şu an beta aşamasında , official yani WHQL driver ile en az 5-10 fps artışı olacağına emin olabilirsiniz.Kepler mimarisine güveniyorum.

• Oldboy86 hocam sana zahmet Bf3 , metro 2033 , crysis 2 , maxpayne3 , batman arkham city

gibi oyunların 1920x1080 ultra ve bir düşük high ayarlardaki ss lerini fraps eşliğinde koyarsan çok müteşekkir olurum.Fps değerlerini görmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Oldboy86 hocam sana zahmet Bf3 , metro 2033 , crysis 2 , maxpayne3 , batman arkham city

gibi oyunların 1920x1080 ultra ve bir düşük high ayarlardaki ss lerini fraps eşliğinde koyarsan çok müteşekkir olurum.Fps değerlerini görmek istiyorum.

En geç çarşamba gününe kadar halletmeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun,

Açıkcası biraz moralim bozuldu , bende fhd olanını bekliyorum ve ultra hastasıyım bf3 oynuyorum hep sanırsam ultrada fps baya bir düşüceğe benziyor.Ki 1366x768 çözünürlük için bile beni pek tatmin etmedi diyebilirim , zira aa ve aapost ta kapalı ona rağmen 25 fps görmüşsünüz.Acaba fhd olanını almasammıki highda bile akıcılık olmayacak diye endişeleniyorum

ve en kötüsü beni 4 sene götürürmü götürmezmi onuda bilemiyorum.Acaba ucuz bir şeyler alıp 700 serisi gelincemi dx12 ile , parayı gömsem tam

Sizden oyun testleri bekliyorum size zahmet bir kaç oyun ricasında bulunacağım

Metro 2033
    The Elder Scroll Skyrim
    Batman Arkham city

Bu üçünde full ayarlarda fps değerlerini verirseniz sevinirim

bf3 ü hd çözünürlük,ultra aa 16x msaa4x şeklinde açıpta oynayabiliyorum. 23 ün altına inmiyor fakat. bu kadar düşmemesi lazım dediğniz gibi. sürücü problemi var cihazda gerçekten fpsler artış göstericektir. battlefield şuan karşılaştığım en sıkıntılı oyun.

ayrıca o resimdeki ultra ayarlarda fps 26 ve oyunda görebileceğin en düşük fps. gerçekten çok iyi denk geldi SS yi alırken. 2 tank 1 heli 1 jet bende ates ediyorum patlamalar var vs fps 26 da. fakat hemen sonrasında fps 32+ fpslere çıkıyor. sen full hd yi bekleyene kadar zaten yeni sürücülerde gelicektir. onlarlada inceleme koyup karsılastırırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus,Msi,Lenovo Hangisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam arkadaşlar sağolun

Doğru bak ben onu hesaba katmamışım , nerden baksan bi 5-10 hatta belki direk 10 fps bile etkileyebilir whql sürücüsü.

Artık dayanamıyorum fhd olanı gelsede bende alsam 1 adet
  • inceleme için çok teşekkürler.detaylı olmuş.pazartesi bende yapıcam bir inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lj94 -- 5 Ağustos 2012; 13:05:56 >
  • Klavyesinin bir resmini çekip koyar mısınız arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre9110

Klavyesinin bir resmini çekip koyar mısınız arkadaşlar ?

http://www.youtube.com/watch?v=u_ycatZPrQM buradanda ışıklı halini görebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ConCarnage

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=u_ycatZPrQM buradanda ışıklı halini görebilirsin.

Enter tuşu böyle küçük mü onu merak ettiğimden sormuştum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 7 Ağustos 2012; 23:51:16 >

• arkadaşlar 3dmark05 te i5 li model kaç puan alıyor test yapabilir misiniz acaba 3 tane test yaparsanız daha sağlıklı bi sonuç elde edebiliriz.

http://www.tamindir.com/3dmark05/

burdan indirebilirsiniz programı elinizde yoksa. msi in aynı özellikte sadece 650m ekran kartlı ve 750gb 7200rpm li harddiski dışında farkı yok. onla karşılaştırma yapmak açısından soruyorum.
  • öncelikle yeni dizüstü bilgisayarın hayırlı olsun.

soruma gelcek olursak senin cihazında 2xUSB 2.0 , 2xUSB 3.0 mı var? Yoksa Notebookcheck sitesindeki incelemede kullandıkları modelde ki gibi 1xUSB 2.0 , 3xUSB 3.0 mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLTaR_07

öncelikle yeni dizüstü bilgisayarın hayırlı olsun.

soruma gelcek olursak senin cihazında 2xUSB 2.0 , 2xUSB 3.0 mı var? Yoksa Notebookcheck sitesindeki incelemede kullandıkları modelde ki gibi 1xUSB 2.0 , 3xUSB 3.0 mı var?

teşekkürler. 2xUSB 2.0 2xUSB 3.0 var. sağda 2.0 lar solda 3.0 lar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ConCarnage

quote:

Enter tuşu böyle küçük mü onu merak ettiğimden sormuştum :)

resmi koyarken enter tusuna dikkat etmemişim. resimdeki ingilizce klavye oldugu için enter farklıymış. böyle değil. fotoğraf çekebilecek cihazım yok şuanda. türkçe klavye biraz daha farklı. editleyip türkçe klavyeli resmini koyarım

EDİT: sadece resmi bir türlü alamadım.

ilanı koyuyorum. klavye 1e1 aynı resimdekisiyle. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-ibm-lenovo-y570-ve-serisi-turkce-q-klavye-garantili-sifir-81473008/pasif-ilan/#classifiedTitle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 8 Ağustos 2012; 9:12:48 >

• quote:

arkadaşlar 3dmark05 te i5 li model kaç puan alıyor test yapabilir misiniz acaba 3 tane test yaparsanız daha sağlıklı bi sonuç elde edebiliriz.

http://www.tamindir.com/3dmark05/

burdan indirebilirsiniz programı elinizde yoksa. msi in aynı özellikte sadece 650m ekran kartlı ve 750gb 7200rpm li harddiski dışında farkı yok. onla karşılaştırma yapmak açısından soruyorum.

indirir. test sonuçlarını koyarım. msi dan özellik bakımından dağlar kadar fark yok ama var. bende msi ile bu cihaz arasında kalmıştım. kasa kalitesi,klavyesinin ışıklı olması,çok sessiz olması, gtx 660m kullanması, fiyatının daha ucuz olması cazip geldi.( mediamarkta incelememiştim almadan önce ). daha ucuza daha iyisini neden almayayım ki. msi ın tek cazip tarafı fhd olması bence. turbo modu falan hikaye tamam fanı hızlı döndürüp soğutmayı daha iyi yapıyor ama. sadece bu cihazda değil çoğu cihazda var o. sadece ilgi çekmek amaçlı kullanılmış buton. turboya basıp sen hızlandıracaksın.

• arkadaşlar bende y580 aldım ama sorularım var.gta 4 ü yüksek ayarlarda oynuyorum ancak oyunun kendi benchmark testinde ekran kartını intel hd graphics 4000 olarak görüyor.acaba oyuna geçerken otomatik olarak mı gtx660m çalışıyor.yardım edebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

arkadaşlar bende y580 aldım ama sorularım var.gta 4 ü yüksek ayarlarda oynuyorum ancak oyunun kendi benchmark testinde ekran kartını intel hd graphics 4000 olarak görüyor.acaba oyuna geçerken otomatik olarak mı gtx660m çalışıyor.yardım edebilirmisiniz?

oyunu açarken sağ tuş yap grafik işlemciyle çalıştır----> yüksek performanslı grafiği seç.

sürekli her uygulamada bunu yapmak istemiyorsan. masaüstüne sağ tuş yap. NVİDİA denetim masasını aç. oradan 3d ayarlarının yönetilmesi sekmesine gel. orada tercih edilen grafik işlemci seçimini yüksek perf. graf. işlemcisini seç aşağıdan uygula de.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.