Şimdi Ara

Ön kapağa fan tavsiyesi (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar resimlerini paylaştığım kasaya sahibim. Ön kapağa çizimde yapmış olduğum fanı takmayı düşünüyorum. Ancak fanı nasıl takacağım ve hangi fanı alacağım konusunda kararsızım. Çalışmanın tertemiz bir şekilde tamamlanmasını istiyorum. Kesme aletinden en son görünüme kadar yapmam gerekenleri biraz anlatırmısınız. Yani mesela kestiğim yeri nasıl düzleştiririm ya da iyi bir görünüm için etrafıba yuvarlak nasıl birşey takabilirim?

Kasayı aldığım zamanki hali:

Biraz modifiye ettikten sonraki hali(şuan ki):

Şuan proje aşamasından sonra alacağı muhtemel şekil:

Almayı düşündüğüm fan:http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-a2492-a2492-120mm-turbo-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=35410

• Alıcağın fan bence gayet iyi
  • 12cm İstiyorsan Silverstone FM121 Güzel Olur. 110CFM Hava Çıkış Gücüne Sahip. Forumda FM121'i Metalik Kırmızıya Boyayan Bir Arkadaş Vardı, Gerçekten Güzel Duruyordu. Senin Aradığın Fan 50CFM Güce Sahip, ve VATAN'daki Yoruma Göre Orta Kısmında Isınma Problemi Varmış. Karar Senin Tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edemirbas

12cm İstiyorsan Silverstone FM121 Güzel Olur. 110CFM Hava Çıkış Gücüne Sahip. Forumda FM121'i Metalik Kırmızıya Boyayan Bir Arkadaş Vardı, Gerçekten Güzel Duruyordu. Senin Aradığın Fan 50CFM Güce Sahip, ve VATAN'daki Yoruma Göre Orta Kısmında Isınma Problemi Varmış. Karar Senin Tabiki.

CFM gücü nedir tam olarak? ve RPM ile farkı nedir. Ayrıca Google aramasında bir videosuna rastladım söylediğiniz fanın baya sesli çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

quote:

12cm İstiyorsan Silverstone FM121 Güzel Olur. 110CFM Hava Çıkış Gücüne Sahip. Forumda FM121'i Metalik Kırmızıya Boyayan Bir Arkadaş Vardı, Gerçekten Güzel Duruyordu. Senin Aradığın Fan 50CFM Güce Sahip, ve VATAN'daki Yoruma Göre Orta Kısmında Isınma Problemi Varmış. Karar Senin Tabiki.

CFM gücü nedir tam olarak? ve RPM ile farkı nedir. Ayrıca Google aramasında bir videosuna rastladım söylediğiniz fanın baya sesli çalışıyor.

O videoyu bende gördüm, taktir edersinizki o videoda fan 2300RPM de Çalışıyor ( RPM, Dakila Başına Yaptığı Dönüş Sayısı ). CFM ise Havayı Üfleme Gücü Oluyor. Tabii Ses İstiyorsanız Bu Fandan Uzaklaşın, ya da Fan Kontrolcü Kullanilabilir. Az önce bir fan daha buldum, Ses Seviyesi Mikrofon Dibinde Olduğu İçin Yüksek Çıkıyor.

Scythe AP-14 Gentle Typhoon

İnternette Bu Fana AP-15'in Voltajı Düşürülmüş Hali Diyorlar. Ne Kadar Doğru Bilemiyorum. Alacağınız Fan İllaki Ses Yapacaktır. Ben Sessiz Olsun İsterim Derseniz Fanın Üfleyeceği Havadan Feragat Etmeniz Gerekebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

quote:

O videoyu bende gördüm, taktir edersinizki o videoda fan 2300RPM de Çalışıyor ( RPM, Dakila Başına Yaptığı Dönüş Sayısı ). CFM ise Havayı Üfleme Gücü Oluyor. Tabii Ses İstiyorsanız Bu Fandan Uzaklaşın, ya da Fan Kontrolcü Kullanilabilir. Az önce bir fan daha buldum, Ses Seviyesi Mikrofon Dibinde Olduğu İçin Yüksek Çıkıyor.

Scythe AP-14 Gentle Typhoon

İnternette Bu Fana AP-15'in Voltajı Düşürülmüş Hali Diyorlar. Ne Kadar Doğru Bilemiyorum. Alacağınız Fan İllaki Ses Yapacaktır. Ben Sessiz Olsun İsterim Derseniz Fanın Üfleyeceği Havadan Feragat Etmeniz Gerekebilir.

Hmm anladım. Çok hızlı döndüğü için ses çıkarıyor diyosunuz. FM121 önceliğim olacak. Olmazsa Vatan'dakini alacağım.

• Fan konusunda sorunumuz kalmadı. Montaj ile ilgili mümkünse örnek resimlerle beraber fikir verebilecek olan var mı? Ön kapağı boyamayacağım bu yüzden sadece montaj konusunda yardıma ihtiyacım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eksi

Aslında şu fanı da düşüne bilirsin:

http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125

Evet,Viperlar Düşük Devirde Bile Yüksek CFM Sağlıyor, Fakat o da 1900RPM de 85 CFM Sağlıyor. Unutmuşum Viper'ı Sen İyisimi Viper Al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 4 Ağustos 2012; 19:01:51 >

• Viper kullanıyorum ve hiç bir fan yerini dolduramaz çok kaliteli bi ürünsnede viper al bence
  • Tamam öyleyse fan alışverişimi mecidiyeköyden gerçekleştireceğim. Bu montaj işi nasıl olacak? Kasaya takmak istiyorum ama kesme biçme? daha sonra estetik görünüm için önerileriniz nelerdir?
  • Kapağı Düzgünce Daire Şeklinde Kesip Fanı Vidaladıktan Sonra Kalan Kısımlara Kaplama Yapabilirsin. Forumdan Bi Abimiz Kaplama Satıyodu İsmini Hatırlayamadım Şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 5 Ağustos 2012; 14:55:54 >
  • o fanın yandığını söylemiş biri dirençle mi bağlasan ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

o fanın yandığını söylemiş biri dirençle mi bağlasan ne

Hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

o fanın yandığını söylemiş biri dirençle mi bağlasan ne

Hangi fan yanmış? Kırmızı olan mı yoksa eksi'nin önerdiği mi?
  • Akasa Viper değil sanırım bu arada yakında elime para geçerse alıcağım fanlardan biri yaptığım araştırmalara göre 2 tane 12 lik 1 tane 14 lüğü yeterli olucak fan kanatlarının yapısı sayesinde daha fazla üfleme yapıyor
  • yan kapağa nasıl fan taktın yardım et lütfen
  • power düğmesine basınca kasadan tıkır tıkır sesler gelio büyük ihtimal fandandır. ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zackzek

power düğmesine basınca kasadan tıkır tıkır sesler gelio büyük ihtimal fandandır. ne yapmalıyım?

açıp bakmalısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zackzek

power düğmesine basınca kasadan tıkır tıkır sesler gelio büyük ihtimal fandandır. ne yapmalıyım?

ya fanlara kablo değiyordur ya fanlardan teki oturmamıştır yada başka bişey, açıp bakıcaksın mecbur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.