Şimdi Ara

HTC, 2012 mali yılı ikinci çeyrek finansal raporunu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  

    Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC, 2012 mali yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını yayınladı. Detaylara geçmeden önce üreticinin genel durumunun 2012 mali yılının ilk çeyreğine kıyasla daha iyi göründüğünü belirtelim.


     

    Yayınlanan finansal rapora göre, yapılan satışlar neticesinde 3 milyar dolar satış geliri ve 273 milyon dolar faaliyet kârı elde edilmiş. Satış gelirleri ilk çeyreğe göre %34.3 artmış, 2011 mali yılının ikinci çeyreğine göre %26.8 azalma göstermiş. Faaliyet kârı ise ilk çeyreğe göre %60.6 artarken, 2011 mali yılının ikinci çeyreğine göre %57.4 azalmış.
     
    2012 mali yılının üçüncü çeyreği için 2.3 milyar dolar ile 2.7 milyar dolar arasında gelir beklentisi bulunan HTC'nin Çin'de gerçekleştirdiği sevkiyatların bir yıllık zaman zarfında %389 artış sergilediği Canalys tarafından dile getiriliyor.

     











  • one-x işe yaramış.

  • One serisi durumu biraz olsun düzeltmiş fakat HTC'nin daha sıkı çalışması gerekiyor.

  • Bir önceki seneye oranla düşüş, ilk çeyreğe oranla yükseliş söz konusu.. Demekki HTC'nin mühendis toplantıları ve One serisi işe yaramış, zarardan iyi dönmüş 2. çeyrekte ama belki giriş seviye ve orta segment için daha f/p ve alınası telefonlar yapılabilir..

  • Fiyatları biraz daha makul tutarak daha iyi bir çeyrek geçirebilirdi.

    Beats Audio'nun yazılımda kaldığı yüksek fiyatlarına rağmen beraberinde kulaklık vermediği One serisi şimdilik kurtarmış; ancak 3. çeyrekte kurtarmayabilir.
  • htc telefonları çok pahalı en üst segmentler belki kaliteli ama orta segment bi telefonunu inceleme şansım oldu kasa masa berbattı ve telefon çok yavaştı modelini de hatırlamıyorum android vardı içinde. benzer dirim diğer firmalarda da var ama htc nin kasalarını kaliteli filan sanırdım ben tırt çıktı. htc nin zaten tercih sebebi buydu yoksa bütün telefonlar aynı üç aşağı beş yukarı. fiyatlara ayar çeksinler...

  • şu one x ide bi alamadım arkadaş

  • DHD den desteği kesmeseydi gözümde devleşecekti HTC
  • One serisinin başarısız olmasını bende istemezdim zaten. Bence başarılı telefonlar

  • HTC One serisi gayet iyi ileriyor fakat HTC One V Destek vermesin isterse kıyamet kopuyor diye bahane uydursun göreceğim o satışları.
  • htc seneye daha iyi hazırlanmaı şimdi one serisi işi kurtardı ama seneye sensation veya benzeri modelleri gibi telefonlar çıkraıp desteği keserlerse bu firma zarar eder

  • Android iyi bir ilaç oldu bu tip firmalar için. Ancak htc boş durmadı ve androidi kendi eklemeleriyle çok daha kullanışlı hale getirdi. Ancak halen ekiği var.
    Cihazlarının çoğunun pili değişmiyor ki kullanıcıların satın alma kriterlerinden bir de pilin değişebilmesi. 2 sene sonra pil öldüğünde, yeni ve yüksek kapasiteli bir pil alıyorsunuz ve telefonunuız ilk günkü gibi oluyor.
    htc one x, s3e gayet iyi bir alternatif. Aralarındaki fark çok az, hatta malzeme kalitesi açısından HTC daha iyi s3e göre. Çünkü kullanıcılar s3ün arka kapağının ucuz plastik hissi vermesini pek sevmediler,üstelik samsung bu kapakta kullandığı materyali açıklamıştı. Kullanıcılar tatmin olmamış gibi görünüyor.

    Android camiasında kaliteli bir kasayı, hzlı bir arayüz ile uygun bir fiyatla sununca iyi duruma geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sungur 13

    Android iyi bir ilaç oldu bu tip firmalar için. Ancak htc boş durmadı ve androidi kendi eklemeleriyle çok daha kullanışlı hale getirdi. Ancak halen ekiği var. Cihazlarının çoğunun pili değişmiyor ki kullanıcıların satın alma kriterlerinden bir de pilin değişebilmesi. 2 sene sonra pil öldüğünde, yeni ve yüksek kapasiteli bir pil alıyorsunuz ve telefonunuız ilk günkü gibi oluyor. htc one x, s3e gayet iyi bir alternatif. Aralarındaki fark çok az, hatta malzeme kalitesi açısından HTC daha iyi s3e göre. Çünkü kullanıcılar s3ün arka kapağının ucuz plastik hissi vermesini pek sevmediler,üstelik samsung bu kapakta kullandığı materyali açıklamıştı. Kullanıcılar tatmin olmamış gibi görünüyor. Android camiasında kaliteli bir kasayı, hzlı bir arayüz ile uygun bir fiyatla sununca iyi duruma geldi.


    Android ilaç mi oldu bu tip firmalar için ? Android yokken HTC akıllı telefon piyasasının tek hakimiydi.. O zamanlar ETEN vardı HTCye rakip olarak ve ETEN, HTC karşısında tutunamayip battı. Şimdi ise çok daha güçlü rakipler karsisinda zarar ediyor HTC android telefonlar piyasayi domine ettiğinden beri.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.