Şimdi Ara

Kilo vermek isteyenler içeriye =>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
59
Favori
10.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not : Bu bir konu dışı konusudur.Ben burda sağlıklı beslenen kişileri değil burda takılan insanları toplamaya çalışıyorum konumun yerini değiştirmeyin veya kilitlemeyin.

    Evet arkadaşlar daha önce kilo verilmesi hakkında bir sürü konu açıldı ben de biliyorum ama bunu ne kadar gündemde tutarsak o kadar iyidir forumda takılan şişman olduğu için asosyal olan bir çok insan var.Bu konuyu açmayı az önce okuduğum kilo problemi olan bir arkadaşın tabiri caizse feryadını okuduktan sonra karar verdim.Sadece şişman olduğunuz için ve de dünyada kitabı kapağına göre yargılayan çok fazla insan olduğu için arkadaş edinmekte veya kendinizi sergilemekte zorluk mu çekiyorsunuz? Diğerlerinden daha çabuk yorulduğunuz için sizi kaleye mi alıyorlar? Veya sadece dış görünüşünüzden utandığınız için eve mi tıkılıyorsunuz? Bunların hepsini geçtim şişman olmanın sağlığınıza çok fazla zarar verdiğini BİLMİYOR MUSUNUZ?! Bu konuyu okuduğunuza göre az çok karar verdiğinizi varsayıyorum.Kilo vermek nedir? Valla hocam ne bileyim ben bu işin okulunu okumadım sana sadece burada etrafımdakilerden ve kendi üzerimden edindiğim deneyimleri anlatacağım ve genel bir program çıkaracağım.

    # Öncelikle Diyet !

    Diyet, normal yediklerinizi kontrol altına alacak ve metabolizmanız biraz daha düzenli çalışmaya başlayacaktır.Diyet herkes için değişken olduğundan size bu konuda çok detaylı bilgiler veremem.Aslında tam anlamıyla diyet diye bir şey de yoktur.1-2 Yıl öncesinde gittim bir diyetisyene kadın şişmanlıktan ölmek üzere haberi yok.Sordum şişmanlatacak bir rahatsızlığınız falan mı var diye hayır yok ama ben diyet yapamıyorum dedi.Ulan sen diyet yapamıyosan ben mi yapacam işin uzmanı sensin ve burdan bakınca da hiç gerçekçi durmuyorsun dedim ceketi aldım çıktım böyle de bir saçmalık görmedim.Ondan sonra başladım internetten aramaya yok işte salatalık diyeti yok domates diyeti bütün bu diyetleri topladım ve ortak özelliklerini bir kenara yazarak kendi diyetimi oluşturdum.Diyet yapmanın temel mantığı şu,

    1)Düzenli beslenmek
    2)Hamur işi yememek
    3)Şekerli ürünleri tüketmemek(özellikle kola)

    Şimdi biraz daha açmam gerekirse şöyle sabah kalkıyorsun her zaman yaptığın kahvaltıdan yapmaya başlıyorsun(Sucuklu yumurtadır falandir istediğin kadar ye doyana kadar ye peynir zeytin.) Elin ekmeğe gidiyor ve hemen benim burda yazdığımı hatırlıyorsun elini ekmekten çekip hemen çatalı eline alıp peynire girişiyorsun.Olayı bu bunun sabah kahvaltısını sağlam yapmalısın ama sağlam dedim diye de abartıp 1 teneke zeytin yemiyorsun tabi ki doyana kadar yiyorsun fazlasını değil.Öğle yemeğinde de özellikle et ağırlıklı beslen %60 et ise %40 sebze(ama bu sebzeyi fazla abartmana gerek yok yani salata yesen de kafi) Ekmek yine yok tuzu da azaltmaya çalış şekerli içeceklerden zaten kurtul.Akşam yemeğine de 1 tabak çorba sonrasında Elhamdülillah.Daha yemek yok.İstersen hiç akşam yemeği yemeyebilirsin bunun yerine 1 bardak süt içebilirsin aralarda meyve çerez falan yok.İstenirse öğle yemeğinde 1 portakal,elma veya 3-4t tane eriktir vs. dir yenilebilir.Akşam dondurma yiyebilirsiniz ama abartmaya gerek yok 1-2 top gibi ölçeklendirilebilir.Saat 6dan sonra herhangi bir şekilde bir şey yemeyin çay,kahve şekersiz içilebilir.(Akşam yemeğini 4-5 gibi yapmanız lazım yani).

    # SPOR VAKTİ !

    Öncelikle benim önerim gidip bir spor salonuna yazılmak ve uzman eşliğinde sporunuzu rahat ve güvenli bir şekilde yapmak.En yakın spor salonunu araştırıp 1 yıllık üyelik yaptırın.Birazdan yazaklarım ise aaa benim vaktim yok,spor salonu çok pahalı,çok uzak falan gibi bahaneler uyduranlar için ama unutmayın hiç bir şey sağlıktan daha değerli değildir.Öncelikle evinize hiç olmazsa 1 adet sehpa ve 2 adet dumbell alın çok para tutmaz nasıl bir dumbell alalım diyecek arkadaşlar için şimdiden söylüyorum hiç farketmez ama ağırlık değiştirilebilir demir bir dumbell seti fena olmaz işinize yarar.

    Öncelikle evde yapılabilecek hareketler bellidir.

    Spora başlamadan önce 15 dk normal tempoda yürüyüş ısınmak için yeterli olacaktır.Bundan sonra da ısınma hareketleriyle spora başlamaya hazır hale gelinebilir.Bu hareketler de yapıldıktan sonra dumbell ile çalışmaya başlayabiliriz.Yapılacak hareketler şunlar

    <--------- GÖĞÜS --------->
    1)Dumbbell Bench Press (Başlangıç: 3x8 | Gelişme:3x10 | Gelişme2: 4x8 | Gelişme2x: 4x10 | İleri:4x15) Setleri kafanıza göre ayarlayın işte.
    2)Dumbbell Flyes(Başlangıç: 3x8 | Gelişme:3x10 | Gelişme2: 4x8 | Gelişme2x: 4x10 | İleri:4x15)
    3)Dumbbell Pullover(Başlangıç: 3x8 | Gelişme:3x10 | Gelişme2: 4x8 | Gelişme2x: 4x10 | İleri:4x15)
     Kilo vermek isteyenler içeriye =>
    <--------- KOL --------->
     Kilo vermek isteyenler içeriye => (Dumbell olanları yapsanız yeterli)
    <------ ARKA KOL ------->
    />
     Kilo vermek isteyenler içeriye =>
     Kilo vermek isteyenler içeriye =>

    <--------- OMUZ --------->
     Kilo vermek isteyenler içeriye =>
    <------- KARIN -------->
     Kilo vermek isteyenler içeriye =>

    Burdaki hareketlerin bir çoğunu yapamayacağınızı biliyorum ancak bu hareketleri günün belirli saatlerinde parklarda yer alan spor aletlerinin harekete müsait olanlarında yapabilirsiniz.
    <-------------------------------------->
    Bu hareketlerin sonunda da 10dk bisiklete binmeniz size cardio etkisi yapar rahatlarsınız.Ay içerisinde en az 2 kere saunaya gidebilirseniz de çok süper olur kilo vermeniz için.

    Püf nokta şu,sadece doyana kadar yemek yiyin zaten zaman içerisinde midenizde ufalma olacağından daha kısa sürede doyacaksınız aman fazlasını yemeyin doyacağınız kadar yiyin.
    <<--- Oruç tutanlar için --->>
    Bildiğiniz üzere mübarek bir ay olaran Ramazan ayındayız ve inanan Müslümanlar olarak oruç tutuyoruz.Sahur vaktinden iftar vaktine kadar hiç bir şey yemiyoruz aman iftarda çok fazla yiyip içmeyin.Mide uzun süre çalışmadığından ani yüklemeye dayanmaz 1 çorba için kalkın yürüyün vakit geçirin zaten büyük ihtimalle duyduğunuzu hissedersiniz ama baktınız doymadınız 1 kaşık ana yemekten yiyebilirsiniz.Ramazan pidesinden 1 dilim(1 lop mu deniliyor ona ne deniliyorsa o miktarda da yiyebilirsiniz) Sahurda yemek yedikten sonra hemen yatmayın yemeği yiyin yarım saat bekleyin zaten sabah namazı vakti giriyor namazı kılıp yatarsınız.
    <<---------------------->>

    Her hafta kilonuzu ölçüp tuttuğunuz çizelgeye yazmayı unutmayın.1 Ay içerisinde eğer ki bir rahatsızlığınız yoksa düzenli spor+diyet ile en az 2-3 kilo verirsiniz kolay gelsin.


    Sizden sonra düzenlediklerim,

    NOT 1 : Yemekten 45dk sonra spora başlayabilirsiniz.


    Başarı Öyküsü :


    quote:

    Orijinalden alıntı: kartal_07

    1995 yıllarında, 18 yaşlarımda 25 kilo veren biri olarak şunları söyleyebilirim

    Öncelikle karar aldım kilolarımı verecem dedim. Çünkü çabuk yoruluyorum ve görüntü olarakta kendimi beğenmiyordum. Tabi o zamanlar hiç kilo vermemiş biri olarak kilo vermenin imkansız olduğunu düşünür ve çıkmazlara girerdim. İlk başlarda çok vazgeçtiğim oldu. Çünkü kilolarınla o kadar bütünleşmişsindir ki hayal gibi gelir insana kilo vermek. Bunu ne için söyledim, şu anda kilolu ve umutsuz olan arkadaşlar var. Emin olun 1-2 kilo gittiği zaman kendinize o kadar bir güven gelir ki " aha lan veriyom!" dersiniz ve verdikçe veresiniz gelir ( kilo yani :D )

    Lise bitmişti arkadaşlar ve sınav sonuçlarını beklerken o yaz tatili içinde 15 kilo verdim. 90 kilodan 75 lere düştüm, dolayısıyla yeni kıyafetler aldım, kendime güvenim daha çok arttı. Sırf bunun için bile kilo verilebilir. Sonrasında devam ettim ve 10 kilo daha verdim. Yani yaklaşık 6 ay içinde 25 kilo verdim. Şimdi bunu nasıl yaptın sorusuna gelince özet olarak anlatayım:

    Öncelikle arkadaşlar ben diyetisyene gitmemiştim. O zaman şimdiki gibi diyetisyen yaygın değildi ve ben de bilmiyordum. Aslında şunu söylemek istiyorum; kişi vücudunu en iyi kendi tanır. Yediğini içtiğini ve bu yeme içmeyle, ne kadar kilo alabildiğini zaman içinde farkedebilir. Diyetisyen de önemli olabilir ama öncelik kendinsin, vücudunu en iyi tanıyan sensindir. Aslında herkesin bildiği şeyleri yazacağım ama yinede nasıl verdiğimi merak edenler için yazıyorum.

    1) Açık havada (koşu bandı veya spor salonu değil) tempolu olarak 15-20 dk. koşun, hızlı, depar şeklinde koşup kalbinizi yormayın. Yavaş koşun. Ya da koşamıyorsanız dizlerde problem varsa çok hızlı yürüyün. Ben sabah 6 da kalkıp koşuyordum ve akşam 7-8 arası basketbol oynuyordum. Spor u sevdiğimden kilo vermeme yardımcı oldu.

    2) Bakkal amcayla irtibatınızı kesin. Çikolata, dondurma,cips vs. tamamen kesin. Ne zaman kilo verdiğinizi görürseniz sabredin o zaman kendinizi ödüllendirmek için haftada 1 defalığına mahsus bunlardan yiyebilirsiniz.

    3) Sık ve az ye. Temel amaç mideyi küçültmek, yukardaki bahsedilen gibi sofradan doayarak kalkmıyacaksınız aksine biraz aç kalkacaksınız. Yarım ekmek mi yiyorsunuz bunu çeyreğe düşüreceksiniz. Mide kcüldüğü zaman yediklerinizde azalır. Sık yemeniz ise kan şekerinizi düzenler.

    4) Çok su için, mesela yemekten hemen önce 1 bardak su için o bir bardak su size çok yedirmiyecek. Ayrıca yağların vücutta atılabilmesi için terlemek lazım bunun içinde su içmek gerekir.

    5) 3 beyaz derler ya, bu doğrudur. Uzak durun. İlk başlarda çayınıza 3 şeker atıyorsanız 2 ye sonra 1''e düşürün. Vücuttaki fazla şeker yağ olarak depolanır. Tuz ise vücutta ödem yapar, suyu ter ile dışarı atmakta zorlanırsınız ve kilo vermek daha zorlaşır. Zaten un için bir şey demiyorum, olabildiğince beyaz ekmekten uzak durun. Sindirim sisteminiz için kepek veya esmer ekmek diye nitelendirilen ekmeklerden tüketmeye bakın.

    6) Akşam en geç 7 den sonra yemek yemeyin. Bu saatten sonra yediğiniz yemek size kilo yapar. Mideniz kazınabilir ilk başlarda bu normaldir. Eğer dayanılmayacak gibiyse kepekli bisküvü alın 1-2 tane ondan atın. Sonra su için bu midenizi birazcık kendine getirecektir.

    Şimdilik söyleyeceklerim bunlardan ibaret, umarım unuttuğum bir şey yoktur. Aklıma gelen başka bir şey olursa eklerim. Son olarak kilo vermeyi düşünen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar, inanın yeter ve birazcık sabır edin. Ben ki sabırsız biri olarak verdiysem herkes verebilir. İsteyin ve vazgeçip yiyeceğiniz zaman kilo vermiş haliniz aklınıza gelsin yemezsiniz. 1-2 kilo verdikten sonra sizde göreceksiniz ki basit ve verilebilir. Devamını da getirirsiniz.
    Umarım yazım sizin için etkili olur.


    #Çalışmaların videoları buyrun belki yardımcı olur

    1)Göğüs Çalışması

    2)Biceps

    3)Triceps

    4)Omuz

    5)Karın


    Önereceğiniz videolar varsa mesaj olarak ekleyin ki konuya ekleyebileyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fungsclup -- 9 Ağustos 2012; 10:01:13 >







  • iftardan sonra başlıyayım dambıllı hareketlere.kilo verelim dedik 3 kilo aldık iyi mi
  • Saol hocam spora basladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    iftardan sonra başlıyayım dambıllı hareketlere.kilo verelim dedik 3 kilo aldık iyi mi

    Usta sadece dumbell olmaz ama yağ yakmak için cardio önemli.
  • sabah çok ye 9-12 öğlen çok ye 15.00 - 16.00..... bundan sonra bir şey yeme akşam yemeği yerine dışarı çıkıp 2-3 km yürü yada koş.. spor yaptıktan sonra eve geldiğinde bir şey yeme. Yalnız bunları ramazanda yapma . ramazan bitsin yapmaya başla... acelesi mi var ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 2 Ağustos 2012; 9:23:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fungsclup

    quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    iftardan sonra başlıyayım dambıllı hareketlere.kilo verelim dedik 3 kilo aldık iyi mi

    Usta sadece dumbell olmaz ama yağ yakmak için cardio önemli.

    iş yerinde spor salonu var ama iftardan sonra ki,m gidecek ramazandsan sonra bakarız ona
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FenoMachine

    sabah çok ye 9-12 öğlen çok ye 15.00 - 16.00..... bundan sonra bir şey yeme akşam yemeği yerine dışarı çıkıp 2-3 km yürü yada koş.. spor yaptıktan sonra eve geldiğinde bir şey yeme.

    sonrada öl.. Kardeşim öyle dengesiz beslenmemi olur öğlen 3 te gidip iskender yiyeyim akşam olunca açlıktan kıvranayım ? hayırr.. her zaman yeterli yiyeceksin ama besin değerlerine dikkat ederek yağlı yiyecek yemiyeceksin cips gibi kızartma gibi. Hamur işleri yemiceksin karbonhidratı ekmek yerine makarna,pilavdan alacaksın vsvs...zayıflamak hiçbir zaman aç kalmak değildir yeterli ama düzgün,sağlıklı beslenme ve cardio dur..
  • iftardan sonra laaaaaaap diye spor yapılmaz.Yediğiniz yemeğin sindirilmesini bekleyeceksiniz.Buda 2 3 saat falan sürer.Yoksa tok karnına spor yapmak zararlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knoxville

    iftardan sonra laaaaaaap diye spor yapılmaz.Yediğiniz yemeğin sindirilmesini bekleyeceksiniz.Buda 2 3 saat falan sürer.Yoksa tok karnına spor yapmak zararlı.

    Ben orda süre falan yazmadım ama yani nerden çıkardıysanız artık yemekten sonra anlamışsınız.Yemek yedikten yarım saat veya 45dk falan sonra yapabilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: montevo
    iş yerinde spor salonu var ama iftardan sonra ki,m gidecek ramazandsan sonra bakarız ona


    Usta sağlığından daha mı önemli sen önce bu üşengeçliği üzerinden at yoksa hayatta pek başarılı olamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fungsclup -- 2 Ağustos 2012; 9:52:07 >




  • Uplıyayım da daha fazla şişmana ulaşsın.
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fungsclup

    Uplıyayım da daha fazla şişmana ulaşsın.

    sa bende hazıranın 17 sınde spora başladım spora başladığımda 93 kıloydum spora başlarken yağ ölçümü felan aldılar (her ay yapılıyor) zaten ılk defa spor salonuna başlamıştım acemılık çekıyordum ıste ılk ay dıyet + kardıo yaptım sonra analıze gırdım 17 temmuzda 2 kg kastan 1 kg su dan almışım 2 kg yağdan vermısım bu benım ıcın olumluydu ama bır turlu beslenmeyı otutturamadım sureklı hocaya soruyorum bılgı alıyorum
    HOCANIN YEMEM GEREKEN YIYECEKLERI SIRALADI
    1)YULAF EZMESI AL SUTLE (LIGHT) KARIŞTIR YE
    2)TAVUK GÖĞÜSÜ,BALIK,ET(TABI BEN TAVUK GOĞUSU YIYORUM)
    3)BILDIRCIN YUMURTASI
    4)AZ YAĞLI PİLAV,MAKARNA OLABILIR (KARBONHIDRAT)
    5)EN ÖNEMLİ PROTEĞİN KAYNAGI OLAN YUMURTA SABAH EN AZ 4 TANE 1 TANESININ SARISINI YEMEK SARTIYLA
    6)BEYAZ EKMEK YOK ÇAVDAR KEPEK VAR

    BENIM SORUM BUNLARI HANGI ARALIKLARLA YEMELIYIM VE SIZIN TAVSIYE EDEBILECEĞİNİZ BAŞKA NE VAR

    YAŞ 17
    KILO=87
    BOY=180
    BODY+CARDIO YAPIYORUM
    SAYGILAR




  • az yiyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanakattak

    quote:

    Orijinalden alıntı: fungsclup

    Uplıyayım da daha fazla şişmana ulaşsın.

    sa bende hazıranın 17 sınde spora başladım spora başladığımda 93 kıloydum spora başlarken yağ ölçümü felan aldılar (her ay yapılıyor) zaten ılk defa spor salonuna başlamıştım acemılık çekıyordum ıste ılk ay dıyet + kardıo yaptım sonra analıze gırdım 17 temmuzda 2 kg kastan 1 kg su dan almışım 2 kg yağdan vermısım bu benım ıcın olumluydu ama bır turlu beslenmeyı otutturamadım sureklı hocaya soruyorum bılgı alıyorum
    HOCANIN YEMEM GEREKEN YIYECEKLERI SIRALADI
    1)YULAF EZMESI AL SUTLE (LIGHT) KARIŞTIR YE
    2)TAVUK GÖĞÜSÜ,BALIK,ET(TABI BEN TAVUK GOĞUSU YIYORUM)
    3)BILDIRCIN YUMURTASI
    4)AZ YAĞLI PİLAV,MAKARNA OLABILIR (KARBONHIDRAT)
    5)EN ÖNEMLİ PROTEĞİN KAYNAGI OLAN YUMURTA SABAH EN AZ 4 TANE 1 TANESININ SARISINI YEMEK SARTIYLA
    6)BEYAZ EKMEK YOK ÇAVDAR KEPEK VAR

    BENIM SORUM BUNLARI HANGI ARALIKLARLA YEMELIYIM VE SIZIN TAVSIYE EDEBILECEĞİNİZ BAŞKA NE VAR

    YAŞ 17
    KILO=87
    BOY=180
    BODY+CARDIO YAPIYORUM
    SAYGILAR

    Hocam klavyenize saglik cok guzel yazmissiniz ama bana kalirsa genel anlamda yapilacak diyetler detayli diyetlere nazaran daha kullanisli bunun nedeni bir insan diyetin amacini cozersedaha etkili olur programa bagli yasamak zorunda kalmaz ama senin bu yazin birilerinin isin yarayacaktir İnsallah.

    Mobildeyim yazim yanlisi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fungsclup


    quote:

    Orijinalden alıntı: kanakattak

    quote:

    Orijinalden alıntı: fungsclup

    Uplıyayım da daha fazla şişmana ulaşsın.

    sa bende hazıranın 17 sınde spora başladım spora başladığımda 93 kıloydum spora başlarken yağ ölçümü felan aldılar (her ay yapılıyor) zaten ılk defa spor salonuna başlamıştım acemılık çekıyordum ıste ılk ay dıyet + kardıo yaptım sonra analıze gırdım 17 temmuzda 2 kg kastan 1 kg su dan almışım 2 kg yağdan vermısım bu benım ıcın olumluydu ama bır turlu beslenmeyı otutturamadım sureklı hocaya soruyorum bılgı alıyorum
    HOCANIN YEMEM GEREKEN YIYECEKLERI SIRALADI
    1)YULAF EZMESI AL SUTLE (LIGHT) KARIŞTIR YE
    2)TAVUK GÖĞÜSÜ,BALIK,ET(TABI BEN TAVUK GOĞUSU YIYORUM)
    3)BILDIRCIN YUMURTASI
    4)AZ YAĞLI PİLAV,MAKARNA OLABILIR (KARBONHIDRAT)
    5)EN ÖNEMLİ PROTEĞİN KAYNAGI OLAN YUMURTA SABAH EN AZ 4 TANE 1 TANESININ SARISINI YEMEK SARTIYLA
    6)BEYAZ EKMEK YOK ÇAVDAR KEPEK VAR

    BENIM SORUM BUNLARI HANGI ARALIKLARLA YEMELIYIM VE SIZIN TAVSIYE EDEBILECEĞİNİZ BAŞKA NE VAR

    YAŞ 17
    KILO=87
    BOY=180
    BODY+CARDIO YAPIYORUM
    SAYGILAR

    Hocam klavyenize saglik cok guzel yazmissiniz ama bana kalirsa genel anlamda yapilacak diyetler detayli diyetlere nazaran daha kullanisli bunun nedeni bir insan diyetin amacini cozersedaha etkili olur programa bagli yasamak zorunda kalmaz ama senin bu yazin birilerinin isin yarayacaktir İnsallah.

    Mobildeyim yazim yanlisi olabilir.

    ınsallah bende donanımhaber ın sayesınde çoğu işimi burda halledebılıyorum




  • Ben de gecen sene Ekim ayında 107 kiloydum, şu an 85 kiloyum, hala göbek var ama bir türlü erimedi , kaburgaların sayiliyo resmen ama .BOY 1.87

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla kilolu arkadaşlara yararı olacaktır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: FenoMachine

    sabah çok ye 9-12 öğlen çok ye 15.00 - 16.00..... bundan sonra bir şey yeme akşam yemeği yerine dışarı çıkıp 2-3 km yürü yada koş.. spor yaptıktan sonra eve geldiğinde bir şey yeme.

    sonrada öl.. Kardeşim öyle dengesiz beslenmemi olur öğlen 3 te gidip iskender yiyeyim akşam olunca açlıktan kıvranayım ? hayırr.. her zaman yeterli yiyeceksin ama besin değerlerine dikkat ederek yağlı yiyecek yemiyeceksin cips gibi kızartma gibi. Hamur işleri yemiceksin karbonhidratı ekmek yerine makarna,pilavdan alacaksın vsvs...zayıflamak hiçbir zaman aç kalmak değildir yeterli ama düzgün,sağlıklı beslenme ve cardio dur..

    Haklısın hocam ara sıra kardeşim giriyor o yazmış bunu, kiloluydu zayıfladı aklı sıra tavsiye veriyor işte, dediğin gibi sağlıklı beslenme ve cardio en iyisi.Ben de özür diliyorum aklınızı karıştırmayın kahvaltıdan önce düzenli spor öğlen hafif atıştırma ve akşam çok ağır yemeyip karnınız tam doymadan kalkın sonrasında yürüyüş.




  • bir genetiksel olarak kilo alırsın birede iradesizlikten nasılmı bende mesela insülin direnci var ve senin bu önerdiklerini ben yapamıyorum düşmesi için hep spor yapman gerekiyor diyet listesine uysanda kilo alabiliyorsun hani derler ya su içsem yarıyor olay bu birde iradesizlik bütün gün evde otur onu ye bunu ye olmaz öncelikle
    abur cuburu hayatınızdan çıkarın
    gazlı içecekleri hayatınızdan çıkarın (bu çok önemli çünkü 1 bardak içsen zaten bütün gün yediğine eşit derece kalori alıyorsun
    hamur işi beyaz ekmeyi hayatınızdan kesinlikle çıkartın ki bu kepek çavdar buğday ekmeğine saldırman anlamına gelmiyor onlardanda azar azar yiyeceksin
    kilo vermek istiyorsanız protein ağırlıklı beslenin bu yeterlidir süt ürünleri 2 günde bir az tavuk yeseniz bu bile yeterlidir
    Kesinlikle kendi başınıza iş yapmayın sağlığınızla oynamayın kilo vermek isterken alabilirsiniz endokrine gidin tahlil vs halledin sonra doktorunuzn tavsiyesiyle hareket edin 98 kiloydum 6 ayda 92 ye düştüm öyle kolay bir iş değil




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hells Bells

    Ben de gecen sene Ekim ayında 107 kiloydum, şu an 85 kiloyum, hala göbek var ama bir türlü erimedi , kaburgaların sayiliyo resmen ama .BOY 1.87

    Bende 100 kiloyum boy 1.96 falan arada 102 falan oluyor iniyor kafasına göre benimde belde falan birikme var sen nasıl verdin hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.