Şimdi Ara

Panasonic, akıllı fotosentez ile karbon salınımını azaltma peşinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Panasonic, akıllı fotosentez ile karbon salınımını azaltma peşinde






    Çevreci teknolojiler konusunda pek çok projeye imza atan Panasonic, karbon salınımını azaltma adına farklı bir teknoloji üzerinde çalışıyor.




    Panasonic, yaptığı duyuruda güneş ışığını kullanarak karbondioksit gazını organik materyallere dönüştüren akıllı bir fotosentez sistemi üzerinde çalıştığını açıkladı.




    Fabrikaların, endüstriyel tesislerin veya enerji santrallerinin açığa çıkardığı karbondioksit gazı, küresel ısınmaya neden olan en büyük etkenlerden birisi. Panasonic, nitrit yarıiletken kullanarak gerçekleştirdiği fotosentez işlemi sayesinde bu salınan koarbondioksit gazlarını topluyor ve organik materyallere dönüştürüyor.




    Böylece dünyadaki karbondioksit salınımının da önüne geçilmesi planlanıyor. Panasonic, daha önce yapılan bu tür deneylere, doğrudan güneş ışığı ile fotosentez yapabilen bu teknolojiyi ekleyerek büyük bir adım atılmasını sağlamış oldu.




    Nitrit yarıiletken ve metal bir katalizör ile gerçekleştirilen fotosentez ile formik asit elde ediliyor. Fotosentezdeki verimlilik ise bitkilerin standart verimliliğine oldukça yakın. Fotosentez, güneş ışığı haricinde doğrudan veya zayıf ışık kaynağı ile de gerçekleşebiliyor.




    Panasonic bu projede 18 yerel ve 11 denizaşırı patentin onayını aldı veya onay başvurusu yaptı. Teknoloji üzerinde çalışmalar devam ederken, yakın gelecekte hayata geçirilmesi planlanıyor.

     

     




  • klorofil mi ekleyecekler ne yapacaklar :D

  • Bu bulus ABD'ye Kyoto protokolunu imzalattirir.

  • Panasonic adamsın...

  • içimden haberi okumandan bir ot sap kalmıştı çip takmadığımız demek geldi.

  • Umarım işe yarar ve yaygın olarak kullanılır. Bir noktadan sonra geri dönüş olmayacak deniyordu, neden olduğunu anladım sonunda: Kutuplardaki buzullar güneş ışığını geri yansıtarak dünya tarafından daha az güneş ışığı ve dolayısıyla ısının emilmesini sağlıyorlar. Ama bir yandan da buzullar eriyor, ve gittikçe daha az güneş ışığı geri yansıtılıyor ve daha çoğu emiliyor. Bu da dünyanın ısınmasına sebep oluyor (sebeplerden biri) ve dünya daha çok ısındıkça buzullar daha da çok eriyip küçülüyorlar. Belki de bir noktadan sonra karbon salınımı komple sıfırlansa bile iş işten geçmiş olacak

  • alakali sektorde ihtiyac oldukca yillardir panasonic olsun diye defalarca niyetlendimsede elemelerde istemeyerek hep harcadim markayi....

  • yakışır panasonic ' e
  • buzullardaki erime tamamlandığında tekrar bir buzul çağı yaşanabilir. Yani üzülmeye gerek yok gitti buz dagları gittiiii diye. Bir döngü var daha önce olmuş falan fülün, araştırıp bakabilirsiniz..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: catborise

    buzullardaki erime tamamlandığında tekrar bir buzul çağı yaşanabilir. Yani üzülmeye gerek yok gitti buz dagları gittiiii diye. Bir döngü var daha önce olmuş falan fülün, araştırıp bakabilirsiniz..


    Kazın ayağı öyle değil efendim. 2000 yılından beri görülen CO2 ve sıcaklık seviyeleri son 650.000 yılda görülmemiş durumda (buz ve okyanus dibi çamur kayıtlarına göre). Buna da tek neden son yüzyıldaki, hatta son 60 yıldaki sanayi devrimi.

  • Bu haberi apple a mail atmak lazim para kazanmak kolay onemli olan insanlarin takdirini kazanmak

  • Bu haberi apple a mail atmak lazim para kazanmak kolay onemli olan insanlarin takdirini kazanmak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.